Gönderen Konu: oto pazarı izlenimlerimiz  (Okunma sayısı 3071 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Grafiker
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
oto pazarı izlenimlerimiz
« : Eylül 26, 2011, 11:13:09 »
pazar günü altunizade de kurulan pazara gittim. hem gezmek hemde istediğim aracı belki daha uygun fiyata bulurum diye.
ama hiçde öyle olmadı.

pazarın %90 galeri arabası, arabaların dışını temizlemişler içleri leş gibi çoğunun, lastikler de durduğu yerde parlıyo maşallah :)
pazarın geneli megan II, focus, 2007 üzeri corollalar üzerine kurulmuş, 120 binin altında pek araba göremedik... 

2005 model bir corollaya bakalım dedik ama manzara acayip rahatsız etti beni.
şöyleki, aracın başına vardık etiketi okuduk aracın içinde 4 kişi var (doluşmuşlar galerinin çalışanları) hepside sigara içiyo dumandan arkada oturanları göremiyosunuz son derece lakayıp cevaplar,
kardeşim belki ciddi alıcıyımdım ben. belkide kaparo verecektim anlaşacaktım, ama o andan sonra fiyattan 3 bin lira insen dönüp bakmam arabana.

velhasıl tek güzel olanı pazarda gezerken burnuma gelen kokoreç kokusuydu :) gerisi yalan...

Toyota Club Türkiye

oto pazarı izlenimlerimiz
« : Eylül 26, 2011, 11:13:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: oto pazarı izlenimlerimiz
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2011, 11:31:35 »
Pazardan araba alma olayı bitti artık internetten bakıp bulunuyor sahibinden alınıyor .En güzel o zaten .Pzardaki birçok aracın km si orjinal degil zaten onuda geçtiniz temiz arabayı galericiler zaten daha pazara girer girmez sizden önce gidip alıyorlar
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2011, 11:32:54 »
Oto pazarlarına gidipte galericilerle muhabbet edebilecek kadar çakal olamadım daha. Onlarla aynı dili konuşmak mümkün değiL.  Hayatımda gördüğüm en ayarı bozuk insanlar. İstisnalar var mıdır? Bence çok az...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2011, 11:38:38 »
yaklaşık 2 sene önce eski aracımı götürmüştüm, bir daha oto pazarına araba götürmem, adamlar eşini çocuğunu almış gezmeye geliyor resmen.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2011, 11:41:01 »
Oto pazarlarına gidipte galericilerle muhabbet edebilecek kadar çakal olamadım daha. Onlarla aynı dili konuşmak mümkün değiL.  Hayatımda gördüğüm en ayarı bozuk insanlar. İstisnalar var mıdır? Bence çok az...
+1
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2011, 11:59:25 »
Pazardan araba alma olayı bitti artık internetten bakıp bulunuyor sahibinden alınıyor .En güzel o zaten .Pzardaki birçok aracın km si orjinal degil zaten onuda geçtiniz temiz arabayı galericiler zaten daha pazara girer girmez sizden önce gidip alıyorlar

Galericiler de bunu bildiği için online sitelere dadanmış durumdalar. Onlardan kaçış yok maalesef :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 26, 2011, 12:02:37 »
Geçen hafta sonu bizde gittik araba pazarına belki uygun bişey buluruz eşim okula gidip gelirken kullanır diye yanlarına yanaşılcak gibi değil bir tane düzgün araç bulamadık

Hakkı abinin yazdığına da katılıyorum sahibinden de ilan bakıyorsun aracı görmeye gidiorsun araç galeride çıkıyor gelde yanaş :D
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 26, 2011, 12:03:44 »
En güzeli eski sistem, yapıştıracaksın aracın camlarına satılık yazısı alacak adam elbet bulur seni :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2011, 12:08:52 »
En güzeli eski sistem, yapıştıracaksın aracın camlarına satılık yazısı alacak adam elbet bulur seni :)

:) evet evet en iyisi eski sistem :)

önceki aracımı çıkartmıştım ben km yüksek olduğundan 3 ay kadar gidip gelmiştim pazarlara o kadar çok gitmişim ki artık insanların yürüyüşünden sorularından çok rahat anlayabiliyordum niyetini :D
sonuç ne mi oldu? sahibinden.com aracılığı ile edirneye sattım  :alkis:
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2011, 12:13:03 »
Heps, çakal çukal adam ve araçlar leş kısacası.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2011, 12:34:27 »
  İyisini bulmak çok zor, ayrı bir yer oralar.
Bizim İlanlar bölümünü keşfetmesinler de. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 26, 2011, 18:17:20 »
Herhangi bir galericinin "kazasız-darbesiz-çizik bile yok" dediği aracı almaktansa, 10 takla atmış, 20 kazası olan ama hala ilk sahibinin kullandığı aracı almayı tercih ederim. Niye mi? Birincisi, aracın kaç takla attığını biliyorum. İkincisi, bu taklalara rağmen sahibi hala bindiğine göre araç iyidir. ;)

Bu arada bir not : ruhsat sahibinden alacağınız araçlara da dikkat edin. Galericiler, artık araçları kendi üzerine alıp, birkaç ay sonra, galeride değil evlerinin bahçesinde size gösterip satabiliyorlar. Siz sahibinden aldığınızı sanıyorsunuz ama aslında galericiden alıyorsunuz.  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2011, 18:22:27 »
  Evet, hatta bazı galericiler pazarlara çocukları ile falan geliyor bilhakis. ;)
 Galericiler genelde düzgün iş yapsa sorun yok ama işin hep kıvrımlarındalar gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 26, 2011, 19:32:14 »
oto pazarına gidicem diyorumkaç haftadır gidemedim...
açıkçası ben o kadar da kötü düşünmüyorum, en son 3 sene önce gitmiştim, o zamandan bu zamana ne değişti bilemem ama, bizim gittiğimiz zaman en azından fiyatlar normaldi, internete satacak adam da koyuyor satmayacak adam da, fiyatlar illa ki bi 2000-3000 yüksek oluyor, ama pazar öyle değil, üstelik bakarak, görerek alma şansınız var, galericiler hep çakal orası ayrı tabi, ama sahibinden gayet alınabilir arabalara rastlamıştık...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2011, 19:46:09 »
Bundan 3-5 sene evvel arabaların para ettiği zamanlar,Mahalli olarak galericilik yapıyorduk.hoş gene arada yapıyoruz :) Çocukluğum oto pazarlarında geçti,Galericilerin çoğu paraya doymuş mafya kılıklı insanlar,onun bunun pert ettiği arabaları bedava denilecek kadar ucuza alıp yuksek fiyata satmaya çalısıyorlar.Ama en azından çanakkalede işini düzgün yapan tanıdığım,bildiğim 1-2 galericide var.Bunların hakkını yiyemem çok galeriden araba alıp bindik hatta suan aldığım araçta plazanın 2.elinden galeri sayılır oda anlatmak istediğim muhım olan galericinin geçmişini bilmek lazım araştırmak lazım, galeriden araç alınır ama her galericiden araç alınmaz.Galeriden araç alırsanız en azından aracın bırseyı cıktıgında gidip muhattap olabileceğiniz birini bulursunuz.Pazar konusuna gelicek olursak pazar işi şans işi bence bir araba pazara kadar düşerse ya sahıbı acıl satmak istiyordur yada arabanın kusuru vardır satamıyordur.Birde keyfi satıcılar var o ayrı konu adam o tipler genellikle emekli olup hanı bir keriz, anlamayan cıkarda benım 15.000 tl lik arabama 17-18 bin verir gibisinden gelir cin olmadan adam çarpmaya çalısır :) kendı fikrimi söyleyim oto pazarından kolay kolay araç alınmaz.Araç amaya nıyetınız varsa ilk tanıdıklarınız arasında satan varmı bakın yada serkan abinin dediği gibi camında satılık yazan araçlara :) size bir tuyo vereyım eğer araç 0'dan beri çanakkalede kullanıldıysa çanakkaleden araç alınır,çünkü çanakkale küçük bir şehir oldugundan genellikle çanakkalede araba sahipleri arabalarını kullanmaz kapının önunde yatar araba. bu yuzden çanakkalede arabaların çogunun kılometreleri düşüktür :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2011, 19:54:08 »
Galericiler de bunu bildiği için online sitelere dadanmış durumdalar. Onlardan kaçış yok maalesef :)
+1
2009 da aracım için ilan vermiştim arayanların 10 undan 3 ü galericiydi oda bu 3ü ben galericiyim dedi kendine alacakmış gibi arayanlar hariç kendini galerici diye belirleyenlere cevabım aradığınız için teşekkür ederim ama galericilere satılık arabam yok dememe rağmen beni telefonda 4-5 dakika tuttular adamlar laf anlamıyor arabaya 37 istiyorum adamlar okadar etmez edeceği 35 biz galericiyiz 33e bize ver bizde ekmek yiyelim diyor tamam kardeşim ekmeğini yede milleti taciz ederekte bir yere varamassın . Bide şu dikkatimi çekti galericilerde nedense yüksek km araç bulunmuyor boyalı kısımlarda ya çizikten boyalı yada sürtmeden . :)
İstisnalar azda olsa vardır ama ben denk gelmedim daha.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 26, 2011, 19:57:34 »
. Bide şu dikkatimi çekti galericilerde nedense yüksek km araç bulunmuyor boyalı kısımlarda ya çizikten boyalı yada sürtmeden . :)
İstisnalar azda olsa vardır ama ben denk gelmedim daha.

galeriden ilanlara baktığım zaman, eğer düşük kilometreli ise diğer ilanları gör'e tıklıyorum, diğer arabalara bakıyorum, hepsinin km düşükse, bu işte bir iş var deyip geçiyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 26, 2011, 20:01:21 »
galeriden ilanlara baktığım zaman, eğer düşük kilometreli ise diğer ilanları gör'e tıklıyorum, diğer arabalara bakıyorum, hepsinin km düşükse, bu işte bir iş var deyip geçiyorum...
Güzel taktik.
Bu arada ben işini dürüst yapan galericilere üzülüyorum resmen kurunun yanında yaşta yanıyor ama yapacak birşey yok malesef .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 26, 2011, 20:34:37 »
Araba pazarları guzeldır..
Kendımı ıcıne atıp o kadar araba ıcıne gırınce zıhnım her sıkıntıdan arınıyor.
Sadece arabaları goruyorum ve onlarla ılgılenıyorum. Almak sart degıl cok kez zevk ıcın gezmısımdır. Sımdı kızımlada gıdıyorum. O da fanatık toyotacı oldu artık :D "gectık ben gordum toyota vardı sen gormedın" dıyerek sımdıden onume gectı :)
Pazarda olan araclar arasında evet temız arac cok nadır oluyor ama oluyor. Eger kısmetınse pazarda degılse bır yerlerde yolunu kesıyor sahıbı olacagın araba..
Bu arada evet kokorec kokusu hele kıs aylarında fena mest edıyor ınsanı. Cok sevıyorum ama yıyemıyorum. :(
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
« Yanıtla #19 : Eylül 26, 2011, 21:10:05 »
Son aracımı aldıgım temmuzda pazarda 2 arac begenmıstım;birisi 2008 avensisti,satan kişi öğretmen emeklısıymıs adam cama yazı asmıştı"galericilere aracım satılık değildir,sormayınız" diye.hocam hayırdır niye bu kadar kızdınız deyince 20 dakika dert yanmıştı,pazara arabayı sokar sokmaz yanında bitmişler,5000 tl ucuzan fiyat teklif edip yarım saat peşini bırakmamışlar,herifte kızıp cama öyle yazmış.