merhabalar sohbete ilk burdan başlayalım.
öncelikle forumdaki sohbetinizi ve samimiyetinizi çok beğendim belirtmek istedim.
geçen hafta ankara pazarındaydım. fiyatlar uçmuş. %90 galerici %5 al-satcı %5 sahibinden.
özel bir deneyim ve tavsiye paylaşayım müsadenizle.
araç alma niyetinde değildim maddi olarak hazırlığım yoktu. aşağı yukarı 4-5 saat geçirdim pazarda. yorulduk 2007 model bir honda civic elagance arka koltuğuna oturduk araba açıktı. muhabbete daldık kuzenimle. birisi geldi çay-kahve ne içersiniz dedi

. dumur olduk. baktık hoş sohbet 30lu yaşlarda bir eleman. modelini fiyatını km'sini sorduk. düşündüğüm bir arabaydı. araç bizim değil bir arkadaşımızın dedi. gelir birazdan onunla konusun dedi. hemen araç sahibi ikinci sahibiyim abi bu arkadaslar(galerici) benim dostlarım dedi. arabayı inceledim gayet güzel içim ısındı. 13bin kmde aldım şimdi araç 62binde. arabayı bıraktık başka muhabbetlere daldık. 15-20 dk geçti. bu arabayı sana verelim dedi. 35.750 dedi o kadar param yok dedim. 33 var dedim aslında o da yok. kredi kullancam. 34.750 ye anlaştık araba çok hoşuma gitti. computeste götürdük bagaj kapağında lokal boya var sadece motoru yürüyeni otomatik şanzımanı sağlam çıktı. elaman 3 yıldır biniyorum dedi. 50 lira kapora verdim. pztesi bulusmak üzere ayrıldık. aracı sorgulayım diye motor numarasını ve şasi numarasını aldım. eve gelince e-devlet den arac sorgulamaya girdim. elaman arabayı
4 gün önce üzerine almış. şok oldum anladım ki al satcı. tramerden de sorguladım araba temiz. ama adamın yalanı benim midemi bulandırdı. ertesi gün aradım param altın olarak var dedim (doğrusu bu). altın düştü ikibin lira eksiğim oldu iki günde. acayip ısrar etti iki binlirayı kredi kartından çekelim de 1 hafta sonra ver de ısrarcı olması iyice soğuttu beni. 50 computest 50 kapora 100 liram gitti.
sonuç: alem fırıldak olmuş.
araç alanlara acizane tavsiyem e-devletten plaka ile sorgulayabilrsiniz. tramerden
http://www.tramer.org.tr/ktt/kttPublicSorguQuery.mxx?c=query&nS=Eplaka ve şasi no girerek eski kasko ve ve sigorta bilgileri artı- kaza tutanaklarını görebilirsiniz. eski aracım için test ettim bizzat kendim yazdığım tutanağı ve aracın kaza resimlerini gördüm.
öncelikle mutlaka bu işlemler için internetden araba bakarken araç sahiplerinden bu bilgileri ısrarla isteyin.
acizane tavsiyelerimle herkese saygılar.