evet dün de arkadaşlar 2006 corollamın tavan lambasına led döşedim fotoğraflarla anlatacağım serdar güven abi sağolsun onu yaptıklarından yardımla yaptım.
malzeme listesi:
1. güç kaynağı (12 v)
2. izole bandı (elektirk bandı)
3. 40cm led 3 çipli led alırsanız tek çiplilere göre daha çok aydınlatır elimde tek çipli vardı onu döşedim ben.
4. yankeski
5. yarım metre tek telli zil kablosu
6. lehim
7. lehim teli
8.maket bıçağı
ilk önce tavan lambasının plastik camını çıkarıyorum tornavidayla gösterdiğim yere düz uçlu bir cisimle veya tornavidayla itin kapak çıkar


güç kaynağımı 12 v ayarlıyorum ve arabanın kendi tavan lambasının ve ledlerin ne kadar ışık verdiğine bakıyorum.



sonra lambanın olduğu yeri ölçüyorum çünkü oraya kredi kartı vb bir cisim keseceğim.

mavi ile cizili olan yere kart yapıştıracağım.

kart yapıştırmaya geldiğimizde tırnağımla o demiri (orjinal lambasının voltaj bağlantı demiri) aşağı doğru bastırarak biraz yamultuyorum.

sonra eski kartlardan 2 tane buluyorum ve keserek yapıştırıyorum ilk katı bütün 2. katı ilk kartın kalan parçalar 3.katı 2.karttan kalan parçalar 4.katı ise 2. kartın bütününü takın.



kuvvetli bir yapıştırıcı ile kartları yapıştırdım.


kartı bir önceki resimdeki gibi yapıştırdıktan sonra farkettimki on off dorr düğmesi oynamıyor ondan sonra biraz kartın o tarafını kestim ama siz yapıştırmadan önce kesin.





ledin boyuna göre uygun oldu ve led de her 5 cmde bir kesme yeri var ve 8tane 5er cm lik led kesiyorum ucundaki silikonları kesiyorum lehim yapmaya uygun hale getiriyorum




ve hepsini tavan lambasına yapıştırıyorum.


ve sonra arkasındaki boşluktan lambanın + ve- duylarına tek tellik kabloyu sıkışıtırıyorum ve bantlayarak kabloları ledlerin olduğu yere çıkarıyorum.



sonra bu boyda küçük tek telli kablo keserek uçlarını açarak lehime uygun hale getiriyorum.

lehim yapılmış hali

ve lambamız hazır sadece arabaya takılması kaldı kapak biraz sağ taraf havada çünkü tam takmadım belki yanlış yapmışımdır diye arabaya montajından sonra takacağım.

arabaya montaj yapılmış resimler:
kapak açık resimler:
on konumunda.

off konumunda.

door konumunda.

kapak kapalı resimler:
door konumunda.

off konumunda.

on konumunda.

tavana takılmış ve yerden çekilmiş fotoğrafı.

sonuç:
kendi orjinal filamanlı lambasına göre 2 kat fazla ışık,
filamanlıya göre daha az enerji harcar,
sarı ışık yerine mavi oldu isteyen farklı renk takabilir,
not: 3 çipli led takarsanız filamnlıya göre yaklaşık olarak 4 kat daha fazla ışık gücü alırsınız.
resimleri büyük görmek isteyenler resimin üstüne tıklasın.