Gönderen Konu: Corolla'ma led döşedim. 2 (fotoğraflı anlatım)  (Okunma sayısı 7646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Corolla'ma led döşedim. 2 (fotoğraflı anlatım)
« : Eylül 24, 2011, 13:25:09 »
evet dün de arkadaşlar 2006 corollamın tavan lambasına led döşedim fotoğraflarla anlatacağım serdar güven  abi sağolsun onu yaptıklarından yardımla yaptım.

malzeme listesi:

1. güç kaynağı (12 v)
2. izole bandı (elektirk bandı)
3. 40cm led       3 çipli led alırsanız tek çiplilere göre daha çok aydınlatır elimde tek çipli vardı onu döşedim ben.
4. yankeski
5. yarım metre tek telli zil kablosu   
6. lehim
7. lehim teli
8.maket bıçağı

ilk önce tavan lambasının plastik camını çıkarıyorum tornavidayla gösterdiğim yere düz uçlu bir cisimle veya tornavidayla itin kapak çıkar

güç kaynağımı 12 v ayarlıyorum ve arabanın kendi tavan lambasının ve ledlerin ne kadar ışık verdiğine bakıyorum.

sonra lambanın olduğu yeri ölçüyorum çünkü oraya kredi kartı vb bir cisim keseceğim.

mavi ile cizili olan yere kart yapıştıracağım.

kart yapıştırmaya geldiğimizde tırnağımla o demiri (orjinal lambasının voltaj bağlantı demiri) aşağı doğru bastırarak biraz yamultuyorum.

sonra eski kartlardan 2 tane buluyorum ve keserek yapıştırıyorum ilk katı bütün 2. katı ilk kartın kalan parçalar 3.katı 2.karttan kalan parçalar 4.katı ise 2. kartın bütününü takın.

kuvvetli bir yapıştırıcı ile kartları yapıştırdım.

kartı bir önceki resimdeki gibi yapıştırdıktan sonra farkettimki on off dorr düğmesi oynamıyor ondan sonra biraz kartın o tarafını kestim ama siz yapıştırmadan önce kesin.

ledin boyuna göre uygun oldu ve led de her 5 cmde bir kesme yeri var ve 8tane 5er cm lik led kesiyorum ucundaki silikonları kesiyorum lehim yapmaya uygun hale getiriyorum

ve hepsini tavan lambasına yapıştırıyorum.

ve sonra arkasındaki boşluktan lambanın + ve- duylarına tek tellik kabloyu sıkışıtırıyorum ve bantlayarak kabloları ledlerin olduğu yere çıkarıyorum.

sonra bu boyda küçük tek telli kablo keserek uçlarını açarak lehime uygun hale getiriyorum.

lehim yapılmış hali

ve lambamız hazır sadece arabaya takılması kaldı kapak biraz sağ taraf havada çünkü tam takmadım belki yanlış yapmışımdır diye arabaya montajından sonra takacağım.

arabaya montaj yapılmış resimler:

kapak açık resimler:

on konumunda.

off konumunda.

door konumunda.

kapak kapalı resimler:

door konumunda.

off konumunda.

on konumunda.

tavana takılmış ve yerden çekilmiş fotoğrafı.

sonuç:
kendi orjinal filamanlı lambasına göre 2 kat fazla ışık,
 filamanlıya göre daha az enerji harcar,
sarı ışık yerine mavi oldu isteyen farklı renk takabilir,

not: 3 çipli led takarsanız filamnlıya göre yaklaşık olarak 4 kat daha fazla ışık gücü alırsınız.

resimleri büyük görmek isteyenler resimin üstüne tıklasın.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

Corolla'ma led döşedim. 2 (fotoğraflı anlatım)
« : Eylül 24, 2011, 13:25:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla'ma led döşedim. 2 (fotoğraflı anlatım)
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2011, 14:02:58 »
eline sağlık ilke detaylı paylaşım olmuş. 3 çipli kullansan daha az yer tutardı. burdan bir kere daha anladım. ama mevcut olanı değerlendirmek daha ucuz. tebrikler tekrar. bayağı ekipman varmış sende ayarlı güç kaynağı falan. devamını bekleriz. aracın parklarını açınca flamanlı ampül yüzünden şarz dinamosu motoru yüke alıyoya beni mahvediyor. elimden gelse her yeri led yapacam. eline sağlık tekrar. bilgin varmı bilmiyorum 12 voltu 10 volta düşürmem lazım harika bir led buldum gündüz farı yapmak için çok değişik bir şey. tabi 12 volt motor çalışınca 14 falan oluyodur. böyle bir devre bulmam lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2011, 14:07:06 »
3 çipli 3 sıra döşemiştim tavan lambasına. sende 24 led olmuş 8 sıra. benim 3 sırada 27 led. artık tek çipliyi kapıdan içeri sokmam. bide sen yazmıştın dün. metrede 60 led olanlardan. o zaten bu işin sonu galiba. en iyi performans 60  çiplide

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2011, 14:27:19 »
serdar abi teşekkür ederim bencede en iyi performans 60 ledlide  birde senin şu bulduğun ledlerin özelliğini verebilirmisin ben sana belki bir devre yaparım serdar abi  sana söyleyeyim ölçü aleti ile ölçtüm ne kadar volt verdiğini 12,7 v oluyor birde voltaj yükselmez akım yükseliyor. eğer o ledlerin sitesi varsa verebilirmisin bir araştırım 12 vla çalıştırabilirsin belki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2011, 14:37:23 »
geçici 12 volta maruz kalabiri diyor ama uzun süre yanmaz. 10 volt sabit kalacak bir devre lazım. pazartesi karaköydeyim araştıracam bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2011, 14:39:06 »
bu arada benim mesleğim biyomedikal (hastanedeki tıbbi cihazlar bakım onarım kurulum) babamın mesleğide radar teknisyeni (gemilerdeki radarların bakım onarım kurulum) yani ikimizinde mesleği elektriğe yatkın bundan dolayı elimizde çoğu malzemeyi bulundurmamız gerekir serdar abi :)   babamla konuşuyorum ne yapabilirim diye birazdan dönerim sana serdar abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2011, 14:41:00 »
birde bu ledden fazla ışık alamayabilirsin bideki tek çipli 10v ta bile 4,1w bu 10v ta 3,5w tekçipli tak daha iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2011, 14:44:03 »
birde bu ledden fazla ışık alamayabilirsin bideki tek çipli 10v ta bile 4,1w bu 10v ta 3,5w tekçipli tak daha iyi

araştırmalarım ve babamdan aldığım cevaplar :

1 araba çalışırken 12v-13v arası çalışır
2 bunu arabaya uydurman biraz zor çünkü özel bir aparat lazım ama nasıl bir şey olur bilmiyorum
3 almanı hiç tavsiye etmem bunun yerine tek çipli led bile daha fazla ışık veriyor watt larından dolayı serdar abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2011, 14:45:31 »
ilke bu aydınlatmayı bir dükkanda gördüm sadece satışınıda 100 lü paketlerde yapıyolar. yalvar yakar alabilirsem rica minnet edip verirlerse sen gör ışığı. öyle zayıf göründüğüne bakma audilerin beyaz güdüz farları halt etmiş. sen bana güven gerisini merak etme :) ışığına bakamıyosun göz bozar o derece

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2011, 14:48:31 »
garip ama adam sitesinde 3.5 w yazmış o led için belki o senin gördüğünün w yüksektir serdar abi sana güvenim sonsuzdur ama garip geldi yani ben demin ölçtüm ve hesapladım arabadakine baktım 10cmde tamtamına 4,1w

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2011, 14:51:51 »
ilke gece vardiyam başlıyo pazartesi alıyorum en geç çarşamba yayınlarım. tabi adamlar satarsa. farları açmayı düşünüyorum merceklerim hazır. o arada parklara bunları bağlıcam. bakalım inşallah gece işim çıkmaz. farın içinde güzel durur diye düşünüyorum bakalım. pazartesi karaköyde çözecem bu olayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2011, 14:54:26 »
belkide baktığım yer yanlıştır. bir mağazaya döşemişlerdi eletirikçiyi aradım sırf bu iş için. karaköyde akbankın ordan almışlar. ben sadece internette tarayıp bu linke ulaştım. karaköye gittiğimdde belki daha üstün bir ürünle karşılaşıcam bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2011, 14:59:04 »
resimdeki o sarı bölüm tek tek değil komple yanıyor kalın bir çizgi şeklinde. 1 dk devamlı baksan 1 saat gözlerin görmez okadar çok ışık veriyordu. farklı bir ürün bizdeki ledler gibi düşünme. bakalım bakalım nasıl oalcak resimleri eklerim çalışmalarının devamını beklerim. birde benim kapı içi açma kollarına led işim var oda allah kerim bakalım nezaman başlar. görüşürüz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2011, 15:01:32 »
görüşürüz serdar abi
ilerdeki projelerimiz bitmez bu ledlerle :D

http://urun.gittigidiyor.com/Mantar-Led-5mm-Genis-Aci-7-farkli-renkte_W0QQidZZ44225884#aciklama

belki böyle ledlerden alıp baskı devre yaparak üstüne bir güzel silikon döktürürüm renkli bir şey olur ama bununda voltajı çok düşük2,5-5 arası

güzel bir şeyler ortaya çıkacağına eminim inşallah alırsın ledlerini

bir ay sonra gibi bu ledlerden alıp yaparak led tutkunlularına hediye ederim

http://urun.gittigidiyor.com/Gunduz-Fari-DRL-1-watt-LED-4lu-Line-Modul-BEYAZ_W0QQidZZ44752290#aciklama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 25, 2011, 12:45:44 »
evet arkadaşlar dün gece 4 şerit daha ekledim tavan lambasına arabanın sigortası attı evet babam kızdı sonuç olarak sabah 7 de kalkıp arabanın başına gittim yarım saatte tüm sigortaları ölçü aleti ile ölçtüm hangisi patladığını buldum dome sigortası patlamış o sigorta 15a lik sigorta oda motorun akünün yukarısındaki sigortya kutusunda dome sigortası patladığında neler çalışmıyor kapı merkezi kilitleri ve alarm çalışmıyor farlarda uzunları yanıyor ama göstergede gözükmüyor teyp çalışmıyor bagaj lambası yanmıyor ön taraftaki ve arka taraftaki tavan lambaları yanmıyor  kapı camları açılıp kapanmıyor en güzel sonuç ise benzin göstergesindeki ivme sabit kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 25, 2011, 15:18:51 »
serdar abi senin şu gündüz farı olarak kullanacağın lede bir şey buldum bak istersen.   http://www.ledstok.com/product.php?id_product=126

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 25, 2011, 22:08:25 »
evet arkadaşlar dün gece 4 şerit daha ekledim tavan lambasına arabanın sigortası attı evet babam kızdı sonuç olarak sabah 7 de kalkıp arabanın başına gittim yarım saatte tüm sigortaları ölçü aleti ile ölçtüm hangisi patladığını buldum dome sigortası patlamış o sigorta 15a lik sigorta oda motorun akünün yukarısındaki sigortya kutusunda dome sigortası patladığında neler çalışmıyor kapı merkezi kilitleri ve alarm çalışmıyor farlarda uzunları yanıyor ama göstergede gözükmüyor teyp çalışmıyor bagaj lambası yanmıyor ön taraftaki ve arka taraftaki tavan lambaları yanmıyor  kapı camları açılıp kapanmıyor en güzel sonuç ise benzin göstergesindeki ivme sabit kalıyor.
                                 ah be ilke senin gibi elektronik dehası nasıl böyle hata yapar. ek yaptığın yerler değmiştir kısa devre olmuş kesin. ama sakın yılma gayet başarılı işler çıkartacağına eminim. 3 çipli led olsaydı böyle şeylerle karşılaşmazdın  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 25, 2011, 22:19:47 »
serdar abi senin şu gündüz farı olarak kullanacağın lede bir şey buldum bak istersen.   http://www.ledstok.com/product.php?id_product=126
                                              işte aradığım devre bu. sağol ilke bunuda almam lazım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 26, 2011, 17:57:16 »
                                 ah be ilke senin gibi elektronik dehası nasıl böyle hata yapar. ek yaptığın yerler değmiştir kısa devre olmuş kesin. ama sakın yılma gayet başarılı işler çıkartacağına eminim. 3 çipli led olsaydı böyle şeylerle karşılaşmazdın  :)

evet serdar abi eve getirdim lambayı baktım kontrollerden geçirdim ve + kablosu kırılmış yerinden çıkarak - lehim olan yere değmiş ondan dolayı ah 3 çipli led ah