Gönderen Konu: avensis 132ps  (Okunma sayısı 5396 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
avensis 132ps
« : Eylül 24, 2011, 12:15:15 »
arkadaşlar bu motor diger marka araçların motoru gibi atmosferik motormu bu sitede lpg uygulatma diye fazla yorum var lpg de araç kullandım hiç sıkıntı yaşamadım bu araç onlardan farklımı

Toyota Club Türkiye

avensis 132ps
« : Eylül 24, 2011, 12:15:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis 132ps
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2011, 13:05:45 »
atmosferik motor sefer bey.
Ancak valvematic 132 ps lg uygulayan cok fazla kişi yok.Forumda auris  araçlarınave bikaçtaede avensis sahibi lpg uyguatmış durumda.(valvematic motora)Onlardanda şikayet yok.LPg kiyiniz ve ustanız kaliteli olursa sıkıntı olacagını sanmıyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2011, 14:10:03 »
istanbuldayım brc veya zavoli olur kitim civicimde zavoli var hiç bir sıkıntım yok brcde enjektör sesi var diyolar araştıracagım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2011, 16:09:48 »
biraz daha para ya kıyın ne brc ne zavolli prins taktırın
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2011, 19:24:44 »
LPG olayına iyi bakmasamda oldumu en iyisi olsun Prins olsun.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2011, 19:44:58 »
Ben TELEFLEX taktırdım. Prins ile aynı fiyat civarında (1000 - 1200 € arası 2500  -2700 TLcivarı)
97 efasne kasaya daha önce BRC taktırdım yaklaşık 3,5 - 4 yıl hiç sorunsuz kullandım. Sonra arabayı değiştirip 2010 AVENSİS (132 Hp - Walvematik)  aldıktan sonra  BRC- PRİNS ve TELEFLEKS arasında çok gidip geldim. Özellikle arıza ışığının yanması sorunu beni tedirgin etti. Karamanda ikamet etiiğim halde KONYA da hem PRİNS hem de TELEFLEKS bayiliğini yapan firma yetkilisi ile görüşmemde beni teleflekse yönlendirdi. Gerekçesi ise sadece TELEFLEKS enjektörleri doğrudan manifold üzerine takıldığı için arıza lambasının yanma olasılığının diğerlerine göre çok daha az olduğunu, doğru montaj ve iyi işçilik ile o olasılığında çok çok düşeük olduğunu ifade etti. Beni ikna etti. Telefleks taktırdım. yaklaşık 2000 km yol yaptım şu ana kadar şükür böyle bir sorun yaşamadım. İlgili arkadaşlar Hem BRC ve PRİNS hem de TELEFLEX in montaj şekillerini incelerlerse karar vermekte zorlanmazlar.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2011, 20:27:43 »
2500-2700 lira çok para yav.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2011, 21:08:31 »
BRC' de hiç arıza ışığı yanmadı şu ana kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2011, 23:48:18 »
bence enjektor sesı çok  yoksa bence brc hemde pipolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2011, 00:10:32 »
Bugün 2011 1.6 Avensisime Prins+valve care lpg taktırdım, 10 km eve dönüş süresince bir problem olmadı. Henüz çok yeni. İlerleyen gündlerde tecrübemi paylaşirim.
Motor sesi biraz azaldı, onun dışında henüz bir fark hissetmedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2011, 00:13:53 »
fiyat ne usta 3000 tl civarı sanıyorum çok para bence brcde yterli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Eylül 25, 2011, 00:22:40 »
2350 prins
 500 valve care

2850....>10 taksit

daha uygun fiyatlı kitler var dediğiiz gibi...

Bu arada yol bilgisayarı çalışıyor, arıza ışığı yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GÜMÜŞ BALİNA
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 20000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 25, 2011, 11:50:13 »
bence enjektor sesı çok  yoksa bence brc hemde pipolu
Yanlış bilmiyorsam pipolu montajın walvematik motorlara uygulanmadığını zannediyorum. Ayrıca dediğiniz gibi BRC de enjektör sesi var. ayrıca montajı doğrudan manifolda dedğil, ayrı bir bar üzerine yapılıp enjektör çıkışı, motora ordan borular ile taşınıyor.
Fiyat konusuna gelince haklısınız. bizim araçlar için yeni çıkan BRC MY 11 ler kullanılıyor. o da 1700 TL civarlarında. fakat montajı doğrudan manifolda yapılmadığı için aradaki aktarma borularından dolayı arıza lambası yanma olasılığı daha yüksek olduğunu düşündüğüm için TELEFLEX te karar kıldım. Şu ana kadar da iyi ki böyle karar vermişim diyorum. Tabii tercih ve karar tamamen sizin.
Isparta Şarkikaraağaç METEM Elelktrik Öğretmeni

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 25, 2011, 12:21:56 »
bu valvecar amacı sogutmakmı acaba yani bu insignia ve tsı motorlarada bu sistemle montaj yapılıyor sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 25, 2011, 12:29:03 »
sefer bey valve care  ek malıyetle takılıyor.500 tl alıyolar.Arkadaşımın mitsb.ASx aracına taktırdık.Ayrı bir hazne uygulaması.içinde katkı var.Yüksek devirlere çıktıgınızda aracın subaplarını lpg nin aşırı ısısından korumak için o sırada b u hazneden katkıyı motorun içine püskürtüyor...Ayrıca bu katkı bittigi zaman direk benzine geçiyormuş lpg de çalışmıyormuş.Motorun ömrünü uzatmak için faydalı olabilir ama işe yarıyormu  yaramıyormu bilmem.Ama kendim yüksek devirlerde uzun süre lpg de kullanmam.Benzine alır 15-20 dk çle kullanırım.uzun km yaptıktan sonra aracı stop etmeye yakın aracı benzine alıp subapların biraz sogumasını sağlamak motor için iyimiş..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 25, 2011, 12:53:21 »
Arkadaslar avensis alipta tup taktirmak bana cok tuhaf geliyor! Bu araca lpg hic yakismaz performansi zaten ortalama birde lpg takinca nasil olur dusunmek bile istemiyorum! Nekadar bir sey olmaz deselerde motor omrunu kisaltiyor ayrica araciniz garanti disi kalmiyor mu ben mi yanlis biliyorum? Hele istanbuldaki arkadaslar icin buyuk alisveris merkezlerine gidememek soz konusu. Zaten ben cok sakin kullanimda 35 kurusu yakaliyorum. Yakit derdiniz varsa dizel corolla bakin yada baska bir marka ama guzelim avensisede lpg takmayin o aracin dogasina aykiri hem nekadar risk yok desenizde canli bomba gibisiniz allah korusun....
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 25, 2011, 13:26:35 »
Arkadaslar avensis alipta tup taktirmak bana cok tuhaf geliyor! Bu araca lpg hic yakismaz performansi zaten ortalama birde lpg takinca nasil olur dusunmek bile istemiyorum! Nekadar bir sey olmaz deselerde motor omrunu kisaltiyor ayrica araciniz garanti disi kalmiyor mu ben mi yanlis biliyorum? Hele istanbuldaki arkadaslar icin buyuk alisveris merkezlerine gidememek soz konusu. Zaten ben cok sakin kullanimda 35 kurusu yakaliyorum. Yakit derdiniz varsa dizel corolla bakin yada baska bir marka ama guzelim avensisede lpg takmayin o aracin dogasina aykiri hem nekadar risk yok desenizde canli bomba gibisiniz allah korusun....
bayram bey siz evinizde senelerce ne kullandınız, mutfak tüpü. peki bu güne kadar evinizde kaç tüp patladı, yada tanıdığınız evlerin kaçında mutfak tüpü patladı...etrafınızdaki lpg li aracın kaçı patladı, şunu da unutmayın benzin lpg den daha yanıcı bir maddedir, araçların alev almasına sebep olan yakıt tanklarının patlaması değil, zamanın da bakımı yapılmayan motor aksamı üzerindeki aparatların, enjektörlerin vs. bakımlarının yapılmaması sonucu sızan gazın yada yakıtın kıvılcım vs sebepler nedeni ile alev almasıdır..kişilerin araçlarına lpg taktırması tamamıyla kendi tercihidir ve ekonomik kaygılar sonucu takılmaktadırki bugün porche panemera 500 binlik tl lik fiyatı ile türkiye pazarına girerken 3.600 cc lik motor hacmini yakıt tasarrufu ve vergi yükü sebebi ile 3000 cc ye düşürmekle beraber dizel motor getirmiştir ve açıklamasında da araçlarını kullananların yakıt sarfiyatı ve vergi yükü kaygısı sebebi ile böyle bir karar aldıklarını belirtmişler, 500 bin tl lik araç alabilecek düzeyde mal varlığı olan insanlar dahi yakıt tasarrufu kaygısı taşırken orta gelir düzeyine sahip kişilerin sahip oldukları avensislerine lpg taktırmaları uzay mekiğine lpg taktırmış olma muamelesi görmemeliler.....lpg taktırıp taktırmama kişisel tercihinizdir, ama 4.45 lira lık litre fiyatı ile dünyanın en pahalı litre fiyatına ulaşmış benzin ile her ne kadar aracınızı incitmeden, zorlamadan ve sakin de kullansanız cebiniz incinecektir...saygılar....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Eylül 25, 2011, 14:31:45 »
hala böyle lpg takılırmı fılan diyenler hiç gazlı araca bındınızmı eski tofaslar hariç ben dizelin tıkırtısını cekmektense bole lpg taktırıp bınerım daha iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 25, 2011, 14:33:26 »
Ben evime tüp alıyorum herkezin kendi evine aldığı gibi ama alışveriş merkezlerindeki otoparklar neden tüplü araçları almıyorlar? etrafımda lpg'li araç patlamadı ama gazete ve haberlerde durduğu yerde patladı diye bir çok haber gördüm okudum. kaza anında arkadan çarpışmalarda risklidir diye uyarılarıda okudum. Ayrıca zamanında bakımı yapılmasada benzinli aracın lpg kadar riski varmıdır?  zaten neden taktırıyorsunuz taktırmayın demedim bana tuhaf geliyor dedim. Ayrıca zaten ekonomi kaygınız varsa dizel araç alın dedim. orta seviyede yada lüks seviyede dizel araba alınabilir. ben insanların ekonomi yapmasına karşı değilimki ama yapma şekillerınden biri bana tuhaf geliyor vede riskli.. İster porche dizel ister audi dizel fark etmez ama yeni benzinli araba alıpta tüp taktırmak gerçekten tuhaf benim için saygılar...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 25, 2011, 14:34:11 »
hala böyle lpg takılırmı fılan diyenler hiç gazlı araca bındınızmı eski tofaslar hariç ben dizelin tıkırtısını cekmektense bole lpg taktırıp bınerım daha iyi

artık dizelin eski tıkırtısı kaldı mı?
AvensiStyle