Gönderen Konu: avensis 132ps  (Okunma sayısı 5397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis 132ps
« Yanıtla #20 : Eylül 25, 2011, 14:41:38 »
Görende avensisi uzay mekiği sanacak, niye tüp takılmasın niye yakışmasın ::):)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 25, 2011, 14:41:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Eylül 25, 2011, 14:42:43 »
artık dizelin eski tıkırtısı kaldı mı?
2010 BMW 5.20 D var babamın arkadaşında adam kaputa izolasyon yaptırmış hala traktör gibi çalışıyor :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 25, 2011, 14:44:39 »
Görende avensisi uzay mekiği sanacak, niye tüp takılmasın niye yakışmasın ::):)

bence diyorum zaten genelleme yapmıyorum sence yakışır bence yakışmaz :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 25, 2011, 14:45:25 »
2010 BMW 5.20 D var babamın arkadaşında adam kaputa izolasyon yaptırmış hala traktör gibi çalışıyor :)

ev arkadaşımın fluence 1.5 dci motorundan ben rahatsız olmadım :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 25, 2011, 15:21:30 »
Ben evime tüp alıyorum herkezin kendi evine aldığı gibi ama alışveriş merkezlerindeki otoparklar neden tüplü araçları almıyorlar? etrafımda lpg'li araç patlamadı ama gazete ve haberlerde durduğu yerde patladı diye bir çok haber gördüm okudum. kaza anında arkadan çarpışmalarda risklidir diye uyarılarıda okudum. Ayrıca zamanında bakımı yapılmasada benzinli aracın lpg kadar riski varmıdır?  zaten neden taktırıyorsunuz taktırmayın demedim bana tuhaf geliyor dedim. Ayrıca zaten ekonomi kaygınız varsa dizel araç alın dedim. orta seviyede yada lüks seviyede dizel araba alınabilir. ben insanların ekonomi yapmasına karşı değilimki ama yapma şekillerınden biri bana tuhaf geliyor vede riskli.. İster porche dizel ister audi dizel fark etmez ama yeni benzinli araba alıpta tüp taktırmak gerçekten tuhaf benim için saygılar...
alışveriş merkezleri eğer aracınız avensisse lpg var mı diye bakmıyorlar bile, tecrübe ile sabittir. almama sebepleri aracın lpg li olması değil otoparkların yeterli havalandırmaya sahip olmamaları nedeni ile sızıntı varsa patlama  riskinin olması. bayram bey risk hayatın her alanında var, sokağa çıkmakta bir risk unsuru, trafikte 120 ile seyretmekte risk...mühendisler de bu var olan risk faktörünü minimize etmek amacı ile araştırma yapıyorlar sürekli. sizin için ekonomi dizel araca binmektir diğeri içinse lpg li araca binmek...benim içinse sene de 20 bin km den fazla yol yapılmıyorsa dizel araç almak ekonomik değildir. herkese göre göreceli bir durum, benim itiraz ettiğim lpg li araçları saatli bomba olarak niteliyor olmanız. türkiye de milyonlarca araçta lpg takılı, sizin söylediğiniz şekilde olmuş olsa hergün birisinin yanıyor olması yada patlaması gerekir...benzinli aracında zamanında bakımları yapılmassa o da yanar, alın size cezaevi aracı, kendi kendine yandı ve 5 mahkum cayır cayır yanarak öldü, o araçta mı lpg li idi, ama eminim lpg li olsaydı ,YİNE LPG Lİ ARAÇ VACİASI, şeklinde başlıklar atılırdı.....hemde 2010 model araç....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Eylül 25, 2011, 15:44:33 »
umut bey 2.5 senedir arabamla istanbuldayım özellikle istinye park, cevahir, maslak doğuş oto, akmerkez gibi sadece bu avm'lerde değil hemen hemen hepsinde kontol vardır ve sadece mecidiyeköy profilo alışveriş merkezinde bakmıyorlar. başka bakmayan avm varsa bilmiyorum? bunların dışında sürekli bakılıyor ve bu alışveriş merkezlerinin hepsinde lpg'li oto giremez diye levhalar var. tamam hayat risktir sözünüz çok doğru. tasarruf tercihide görecelidir tabiki ama bu hayati riski azaltmakta çoğaltmakta bizim elimizde değil mi? eğri oturup doğru konuşalım lpg'siz araç ile lpg'li araç aynı risk grubuna girer mi? yada dizel araçlarla lpg'li araçlar?? lütfen buna cevap verirmisiniz umut bet? lpg'nin tabikide her gün patlaması söz konusu değildir ama olduğu yerde patlayan lpg'li araçlar vardı haberlerini kesinlikle okumuştum.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 25, 2011, 15:52:25 »
Ben evime tüp alıyorum herkezin kendi evine aldığı gibi ama alışveriş merkezlerindeki otoparklar neden tüplü araçları almıyorlar? etrafımda lpg'li araç patlamadı ama gazete ve haberlerde durduğu yerde patladı diye bir çok haber gördüm okudum. kaza anında arkadan çarpışmalarda risklidir diye uyarılarıda okudum. Ayrıca zamanında bakımı yapılmasada benzinli aracın lpg kadar riski varmıdır?  zaten neden taktırıyorsunuz taktırmayın demedim bana tuhaf geliyor dedim. Ayrıca zaten ekonomi kaygınız varsa dizel araç alın dedim. orta seviyede yada lüks seviyede dizel araba alınabilir. ben insanların ekonomi yapmasına karşı değilimki ama yapma şekillerınden biri bana tuhaf geliyor vede riskli.. İster porche dizel ister audi dizel fark etmez ama yeni benzinli araba alıpta tüp taktırmak gerçekten tuhaf benim için saygılar...

Dediğiniz gibi AVM lerin otoparklarına girememek bazen gerçekten sıkıntı olabiliyor. Ayrıca özellikle arkadan çarpma vakalarında benzinli araçların haberinden çok LPG li araçların haberlerini okuyoruz. Tüp evet evde kullandığımız ama sızınca ve ısı ve sıkışma ile tehlike yaratabilen bir yakıt. Ayrıca performans kaybıda cabası sizinlke aynı fikirde olmamın sebebide yıllık yaptığım kilometreye oranla LPG ye geçmemin mantıklı olmaması benim için tabii herkesin bir fikri vardır ve kişiye özeldir.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 25, 2011, 16:10:40 »
Bende Bayram bey gibi düşünüyorum.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 25, 2011, 16:11:21 »
lpg'li aracın durduğu yerde patlama olasılığı çok az olabilir hatta %0.1 de olabilir yada daha azı ama allah korusun ya sizin başınıza gelirse?

sadece lpg' kaynaklı sorunlar yüzünden aracınız alev almayabilir yada her hangi bir kazada ölümcül darbe almazsınız belki ama ''lpg tankı'' sizin ölüm sebebinizde olabilir?

http://www.izlesene.com/video/lpg-li-arac-bomba-gibi-patladi/813534
http://www.izlesene.com/tv/cihanhaber/video/lpgli-arac-alev-alev-yandi/3349011
http://www.izlesene.com/tv/cihanhaber/video/yanan-lpgli-aracin-patlama-ani-kameralara-yansidi/3526335

ayrıca bunun dışında kasko şirketlerinin yan çizmeleri olabilir ruhsata işletme kasko için fark ödemeleri falan bunlar hep sorun teşkil ediyor hatta aşağıda vereceğim linkin 5. maddesi hala tartışılır durumda ayrıca ''lpg sistemine sahip araçlarının denetim koşullarının artılrılması planlanıyor'' diyor hala daha durumu siz düşünün artık.. Tekrar diyorum arkadaşlar ben kimsenin tercihine karışmıyorum karar sizin ama oluşabilecek riskleri göz önünde tutmanızı istiyorum saygılarımla...

http://bilgi.enuygun.com/lpg-yakitli-araclarda-kasko
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 25, 2011, 16:14:43 »
Bir kere ne olursa olsun aracın orjinalinde olmayan bir şey ekliyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 25, 2011, 16:19:15 »
Bir kere ne olursa olsun aracın orjinalinde olmayan bir şey ekliyorsun.

Dediğiniz gibi AVM lerin otoparklarına girememek bazen gerçekten sıkıntı olabiliyor. Ayrıca özellikle arkadan çarpma vakalarında benzinli araçların haberinden çok LPG li araçların haberlerini okuyoruz. Tüp evet evde kullandığımız ama sızınca ve ısı ve sıkışma ile tehlike yaratabilen bir yakıt. Ayrıca performans kaybıda cabası sizinlke aynı fikirde olmamın sebebide yıllık yaptığım kilometreye oranla LPG ye geçmemin mantıklı olmaması benim için tabii herkesin bir fikri vardır ve kişiye özeldir.

aynı fikirlerde olduğumuz için çok sevindim...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Eylül 26, 2011, 15:13:53 »
bence önyargılı davranıyorsunuz bende lpgli kullanmadan sizin gibiydim ama herzaman benzinlige yanaşınca verdigim paraya acıyodum ve civice taktırdım.egerki derlerseki avensis sibobları veya motoru uygun değil amenna ama normal motorlar gibi bu motorada lpg uygulanır ama garanti dışı kalır tamam ben garanti bitince taktırırım zaten.ancak kullanmayanlar yok patlar uçarsınız yanarsınız bunları allah bilir zamanın dolduysa heryerde ölürsün.marketlere hiç sorun olmadı şimdiye kadar olursada dışarı parkederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 26, 2011, 15:27:20 »
Sefer bey bu LPG konusu hiç bitmeyen bir paradoks ve tamamen tercih meselesidir.Ben tercih etmeyenler tarafındayım.BUnun için kendimce makul düşüncelerim var ama herkesin sonuçta kendi aracı ,kendi bütçesi ,saygı duyarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Eylül 26, 2011, 18:38:49 »
bu kadar uzatmaya gerek yok :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 09, 2011, 13:25:32 »
aylık 2000 km yol yapan birisi olarak lpg benim için kaçınılmazdı taktırdım.2011 avensis 1.6 aracım.telefilex taktırdım.40 lt lpg ile 470 km yol yaptım.performansta en ufak bir değişiklik yok.araca 5 yıl bineceğimi düşünürsek 20.000 tl tasarruf demektir.aklımı seveyim!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Kasım 09, 2011, 15:16:23 »
Sefer bey aracına LPG taktırmak istemiş, bununla ilgili konu açmış...
olay gene dönüp dolaşıp LPG'nin risklerine, performans kaybına falan gelmiş...
ne gerek var böyle şeylere...
BRC veya Zavoli de iyi markalardır, işini iyi yapan düzgün bir montajcıda taktırırsanız sıkıntı yaşayacağınızısanmıyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...