Gönderen Konu: AURIS 1.6 COMFORT EXTRA LPG TAKTIRMALI MIYIM?  (Okunma sayısı 23080 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: AURIS 1.6 COMFORT EXTRA LPG TAKTIRMALI MIYIM?
« Yanıtla #20 : Eylül 28, 2011, 13:55:20 »
kalorifik değerleri gözönüne alırsak, daha az yakar demek insanları yanlış beklentiye sokar. sadece performansa dayalı artışa bağlı olarak bir tasarruf sözkonusu tabiiki ancak bunu yüzde ile şimdi ifade edecek birikimimiz yok.
Evet verso yada tüm araçlarada takılabilecek tabiiki.
İlgili topiğe tüm iletişim bilgilerinizi giriş yaparsanız Blgs.Teknisyenimiz sizi sıraya alır ve daha sonrada bu bilgilerden size ulaşır.
Saygılar

Faruk bey merhaba

Bu yeni sitem eski corolla versolar dışında 2011 yeni tip versoyada iyi güvenli ve doğru bir şekilde uygulanabiliyormu?

Şu anda bu sistemin neye mal olduğuda belli ise bizleri bilgilendirirmisiniz. Ve nerelerde uygulanabilecek ilk etapta.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 28, 2011, 13:55:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fs Otogaz Sistemleri , BRC Yetkili Bayisi
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #21 : Eylül 28, 2011, 13:59:16 »
Faruk bey merhaba

Bu yeni sitem eski corolla versolar dışında 2011 yeni tip versoyada iyi güvenli ve doğru bir şekilde uygulanabiliyormu?

Şu anda bu sistemin neye mal olduğuda belli ise bizleri bilgilendirirmisiniz. Ve nerelerde uygulanabilecek ilk etapta.

Her türden ve markadan araca uygulanabileceğini daha önce belirtmiştim,
Fiyat konusunda henüz bilgi veremiyoruz, (Bilmiyoruz)
İlk etap ta 4 ilde uygulanacak ve kısa zamanda tüm Türkiyeye yayılacak.
saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 28, 2011, 15:38:38 »
Klâvye'si olan konuşuyo işte  :islik:

İnsanlar Dil Sürcmesi Yasadıgı Gibi , Dalgınlıkla Yanlıs Kelimeler Kullanabilirler. Buji Yerine Bijon Yazmısım. O Arada Jant Arayısında Oldugum ve Kafam Orada Oldugu İcin böyle bi şaşkınlıga düsmüsüm. Laf Sokmakta ki Amac Nedir ?

İkincisi Bahsettigim Arac Sahibi Servisin İncelemesi Sonucunda Fabrika Cıkıs Hatası Oldugunu söylüyor Aracta. Ben Lpg Kötü Demiyorum illa ki insanın kesesine katkı saglar ancak bu tip durumlarda da istenmeyen sonuclar yasanır bunu anlatmaya calıstım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Eylül 28, 2011, 16:06:26 »
sayın brc yetkilisi enjektörün yaptıgı ses düzeltildimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Eylül 28, 2011, 16:13:25 »
sayın brc yetkilisi enjektörün yaptıgı ses düzeltildimi

BRC nin ilk ürettiği enjektörler 5 desibel gürültü ile çalışıyordu, ancak aracınızın iç kabin gürültüsü 7 desibel cıvarında olduğu için bu sesi kabin içinden duymanız mümkün değildi, buna rağmen sesi absorbe edebilmesi için lastik takozlar kullanıyorduk.

Bu konuda kamuoyunda ısrarlı ve gereksiz tepkilerin oluştuğunu gören BRC yeni tip enjektör geliştirdi ve bu yeni tip enjektörler hem daha performanslı araçlara hitab ediyor hemde %50 daha sessiz çalışıyor.

Şu unutulmaması gereken bir noktadır ; gerçek enjektörler hep sesli çalışır sıfır sesli enjektör yoktur. Sizin benzin enjektörlerinizde dahildir buna.
Halk arasında sessiz diye tabir edilen ve enjektör sanılan ürünler aslında selenoid valf tir.
saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 28, 2011, 18:43:57 »

Bu konuda kamuoyunda ısrarlı ve gereksiz tepkilerin oluştuğunu gören BRC yeni tip enjektör geliştirdi ve bu yeni tip enjektörler hem daha performanslı araçlara hitab ediyor hemde %50 daha sessiz çalışıyor.

% 50 daha sessiz çalışıyor ise sanırım kamuoyunun tepkisi gereksiz değilmiş. Bir gelişmeye neden olmuş.

Sizin gibi bir yetkilinin müşteri şikayetlerine gereksiz tanımlaması beni gerçekten de şaşırttı.
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #26 : Eylül 29, 2011, 00:29:48 »
Murat bey,

LPG kaynaklı sorunlarda ise temsil ettiğimiz markamızın 25.000 tl lik sigortası aktif olarak sizin mağduriyetinizi üstleniyor.
LPG den kaynaklanan yada kaynaklanmayan sorunları tanımlamak için expertizlerimiz görev başındadır, ezbere tanı koymak yada plazaların böyle bir gevşeklik göstereceğini beklemek bu kuruluşlara haksızlık olur. Neticede sokak tamircisi ile muhatab değilsiniz :))

Bu işler okadar gayriciddi işler değil   :DUR:

Saygılar efendim 

Faruk bey Merhaba.

Şimdi benim konsoldan ses geliyor. Servis LPG parçasındandır dedi. BRC servise gittim. Ses yapacak birşey yok dediler. Kaldım şimdi arada. Böyle durumlardada sigorta ekspertizleri geliyormu?  Belki sizinle alakalı bir konu değil ama çoğu insan işte bu yüzden çekiniyor LPG sistemi taktırmak için.
Bir diğer husus ayrıca belirteyim ki 9000 km içerisinde tam dört defa ayar yaptırmak zorunda kaldım.  Bugün yaptırdığım ayarda durum nedir bilemeyeceğim. Usta bu aracın şehir içinde 10 lt yakmasının normal olduğunu söylüyor. Benzinle kullanırken ve hala benzinle kullanan arkadaşlar. 7 lt ve 7.5 lt arasında tüketime sahipler. Ki ben ilk taktırdığım zaman ilk ayar bozulana kadar şehir içinde 8.5 lt LPG  tüketim vardı. Şehir dışında 8.5 lt tüketimim oldu ama bu aracın şehir dışı tüketim değeri aracın teknik verisinde 5.5 lt. Usta araca cihazı bağladı. Ben cihaza göre konuşuyorum burada benzin tüketiminiz görünüyor ama gazınızı kısmışlar o yüzden fazla yakar dedi. Peki dedim bu araç ilk başlarda bu kadar tüketime sahipti. Ve ustanın bana dediğini size aynen aktarıyorum.

" Yeni araç motor alışana kadar az yakar motor alışınca hem benzinde hem gazda çok yakar."

Ama benim bildiğim bir araç ilk zamanlarda çok yakar ve araç belli bir km sonrası yakıtı düşürür. Bunu biz yanlışmı biliyoruz acaba. Rodaj dönemi yakıt çok olur sonra düşer diye biliyorum ben.

Başka bir forumda yazdığım yazı üzerine siz beni kendi servisinize davet etmiştiniz ve bizzat özel olarak ilgileneceğinizi belirtmiştiniz. İşlerimden dolayı İstanbul' dan ayrılamadığım için size gelemedim.  Merkez BRC Kağıthane servisine gittim. İnşallah yakıt değerlerim düzelir. 50 km sonra tekrar gelin dediler.  Benim oraya gidip gelmem 100 km yol yapıyor. Gidiş gelişim inanın trafikten dolayı  tam 4 - 4.5 saat sürüyor.  İnanın trafikten başıma ağrılar girdi ve şu saatte hala başım ağrıyor. İş kaybı, zaman kaybını geçtim.

Bakın buda ilk taktırdığım zamanlardaki açtığım bir konu.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35143.0

Gerçekten ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.  Benzine geçsem tekrar 7.2 lt tüketsem 31 kuruş yakarım. Gazda 25 kuruş yaktıktan sonra LPG' nin karı, anlamı nerede kaldı. Taktırdığım yetkili servisinde bayiliğini almışlar. Bu ayarda olmazsa davetinize icabet edeceğim Faruk bey. 

Benim eski Corolla HB aracım daha az bir tüketime sahipti. Ki onun motoru bilenler bilir daha fazla yakar. Onunla 5 kişi full bagaj gittiğim aynı yolda 75 lt LPG tüketmişim. Bu araçla tam 15 lt daha fazla lpg tüketmişim. Üstelik bagaj yok ve araçta 2 kişiydik. Herhalde 5 kişi olsaydık dahada fazla tüketecekti. 

6 aylık sıfır aracımı bu sebeblerden ötürü satmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Bazen diyorum dizel almayarak hatamı yaptım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Eylül 29, 2011, 12:05:14 »
Faruk bey Merhaba.

Şimdi benim konsoldan ses geliyor. Servis LPG parçasındandır dedi. BRC servise gittim. Ses yapacak birşey yok dediler. Kaldım şimdi arada. Böyle durumlardada sigorta ekspertizleri geliyormu?  Belki sizinle alakalı bir konu değil ama çoğu insan işte bu yüzden çekiniyor LPG sistemi taktırmak için.
Bir diğer husus ayrıca belirteyim ki 9000 km içerisinde tam dört defa ayar yaptırmak zorunda kaldım.  Bugün yaptırdığım ayarda durum nedir bilemeyeceğim. Usta bu aracın şehir içinde 10 lt yakmasının normal olduğunu söylüyor. Benzinle kullanırken ve hala benzinle kullanan arkadaşlar. 7 lt ve 7.5 lt arasında tüketime sahipler. Ki ben ilk taktırdığım zaman ilk ayar bozulana kadar şehir içinde 8.5 lt LPG  tüketim vardı. Şehir dışında 8.5 lt tüketimim oldu ama bu aracın şehir dışı tüketim değeri aracın teknik verisinde 5.5 lt. Usta araca cihazı bağladı. Ben cihaza göre konuşuyorum burada benzin tüketiminiz görünüyor ama gazınızı kısmışlar o yüzden fazla yakar dedi. Peki dedim bu araç ilk başlarda bu kadar tüketime sahipti. Ve ustanın bana dediğini size aynen aktarıyorum.

" Yeni araç motor alışana kadar az yakar motor alışınca hem benzinde hem gazda çok yakar."

Ama benim bildiğim bir araç ilk zamanlarda çok yakar ve araç belli bir km sonrası yakıtı düşürür. Bunu biz yanlışmı biliyoruz acaba. Rodaj dönemi yakıt çok olur sonra düşer diye biliyorum ben.

Başka bir forumda yazdığım yazı üzerine siz beni kendi servisinize davet etmiştiniz ve bizzat özel olarak ilgileneceğinizi belirtmiştiniz. İşlerimden dolayı İstanbul' dan ayrılamadığım için size gelemedim.  Merkez BRC Kağıthane servisine gittim. İnşallah yakıt değerlerim düzelir. 50 km sonra tekrar gelin dediler.  Benim oraya gidip gelmem 100 km yol yapıyor. Gidiş gelişim inanın trafikten dolayı  tam 4 - 4.5 saat sürüyor.  İnanın trafikten başıma ağrılar girdi ve şu saatte hala başım ağrıyor. İş kaybı, zaman kaybını geçtim.

Bakın buda ilk taktırdığım zamanlardaki açtığım bir konu.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=35143.0

Gerçekten ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.  Benzine geçsem tekrar 7.2 lt tüketsem 31 kuruş yakarım. Gazda 25 kuruş yaktıktan sonra LPG' nin karı, anlamı nerede kaldı. Taktırdığım yetkili servisinde bayiliğini almışlar. Bu ayarda olmazsa davetinize icabet edeceğim Faruk bey. 

Benim eski Corolla HB aracım daha az bir tüketime sahipti. Ki onun motoru bilenler bilir daha fazla yakar. Onunla 5 kişi full bagaj gittiğim aynı yolda 75 lt LPG tüketmişim. Bu araçla tam 15 lt daha fazla lpg tüketmişim. Üstelik bagaj yok ve araçta 2 kişiydik. Herhalde 5 kişi olsaydık dahada fazla tüketecekti. 

6 aylık sıfır aracımı bu sebeblerden ötürü satmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Bazen diyorum dizel almayarak hatamı yaptım.

Konsoldaki ses olayı ekspertiz değilde işini ciddiye alan ve boş vakti olan birisinin gayreti ile bulunabilir.  İstanbul gibi metropollerde boş zamanı olan yer bulmak nerede ise imkansız gibidir.

Aracınızın teknik vrisi laboratuvar ortamında , rüzgar, trafik, trafik ışığı, sürtünme, kamyoncu, minübüscülerin önünüze çıkması ve gaz kesmeniz, kasisler vs olmadan sabit hızda ve dur kalk yapmadan yapılan testler sonucu verilerdir, bu saydığım faktörleri göz önünde bulundurursanız X2 üzerine koyarak hesap yapmak gerekir. Bu durum yaşadığınız ilin trafik durumuna ve maganda sayısına göre değişir :) İzmitte bu fabrika verilerinin üzerine X2 femiyoruz da %50 koyuyoruz yani 5.5 lt + 2.7 lt = 9.2 lt falan oluyor.
Bu ölçüm baba oğul arasında bile değişir aynı araçta :)  Net bir veri yoktur yani.
Ben aynı aracımla bazen istanbula 100-120 km aralığında gidip geliyorum bazende 120-160 km aralığında gidip geliyorum, bu durumda ikinci örneğimde aracım çok yakmış olmuyor yani o günkü ruh haliniz bile yakıtı farklı tüketmenizi etkiliyor.

Araç rodaj da daha fazla yakar bu doğrudur, size söyleyen bayaa bi boş kafalı birisiymiş :(

Kağıthaneye 4.5 saate gideceğinize bana 1.5 saatte gelin hem hava almış olursunuz hemde stres atmış olursunuz.

herkes dizelden kurtulmaya çalışırken siz satmaya çalışmayın sonra pişman olursunuz.

Saygı ve sevgilerimle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Eylül 29, 2011, 12:08:49 »
% 50 daha sessiz çalışıyor ise sanırım kamuoyunun tepkisi gereksiz değilmiş. Bir gelişmeye neden olmuş.

Sizin gibi bir yetkilinin müşteri şikayetlerine gereksiz tanımlaması beni gerçekten de şaşırttı.

Evet gereksiz kelimesi biraz gereksiz olmuş özür dilerim .
Benim vurgulamaya çalıştığım şey aracın içinden duyulmadığı halde rakiplerimizin bunu abartarak müşterilerin kafasını karıştırmasıydı...

Bu yeni enjektör konusunda bir Ar-Ge zaten BRC tesislerinde yapılmaktaydı, sadece süreç hızlanmış oldu.

saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #29 : Eylül 29, 2011, 12:24:26 »
Eğer yakıt değerleri düzelmezse geleceğim.  Ama cidden bir gün depoyu fulleyip bir 100 km yol yapacağım. O zaman tekrar doldurduğumda net veri ortaya çıkacaktır. Ses gelme konusundada servis ile BRC arasında top gibi kaldık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 30, 2011, 16:00:20 »
Murat bey,

LPG kaynaklı sorunlarda ise temsil ettiğimiz markamızın 25.000 tl lik sigortası aktif olarak sizin mağduriyetinizi üstleniyor.
LPG den kaynaklanan yada kaynaklanmayan sorunları tanımlamak için expertizlerimiz görev başındadır, ezbere tanı koymak yada plazaların böyle bir gevşeklik göstereceğini beklemek bu kuruluşlara haksızlık olur. Neticede sokak tamircisi ile muhatab değilsiniz :))

Bu işler okadar gayriciddi işler değil   :DUR:

Saygılar efendim 
öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki Faruk bey, dilimiz uçukluyo. mesela arkadaşımın polo var. boğaz kelebeleği arızalandı. 3-4 kere temizleyip gönderdiler yetkili servisten. garanti bittikten sonra değişecek dediler. arkadaş bu bugünkü arıza değil, garanti varken başladı deyince bu seferde lpg li araç garantiye girmez dediler. bağır çağır, hallettirdik garantiden ama gelin bide bize sorun... :(
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ekim 01, 2011, 10:21:14 »
öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki Faruk bey, dilimiz uçukluyo. mesela arkadaşımın polo var. boğaz kelebeleği arızalandı. 3-4 kere temizleyip gönderdiler yetkili servisten. garanti bittikten sonra değişecek dediler. arkadaş bu bugünkü arıza değil, garanti varken başladı deyince bu seferde lpg li araç garantiye girmez dediler. bağır çağır, hallettirdik garantiden ama gelin bide bize sorun... :(

Kesinlikle haklısınız.
Bizim bir müşterimizinde başına geldi.
İki tane tiguan aynı arızadan izmit ARK otoya gitmiş, Eksantirik kurucusu arızalı ve ilk marşta 3 sn. kadar şırıltı yapıyor, demekki bu tigu larda bu sorun hastalık kıvamında diyerek iki tiguan sahibi sohbet ederek arabalarının içeri alınmasını ve onarılmasını bekliyor.
İkinci tigu daha önce geldiği için ilgili parça değişiyor ve sıra bizim LPG li araca gelince,....
Bu araçta LPG var ve bu parçayı LPG tetiklemiş bu yüzden garantiye girmez diye geri çevirmişler,
Müşteri şuan ARK otoyu mahkemeye verdi sonucu bekliyoruz.
Doğuş oto'mu Biraz düşüneceksin  :DUR:
Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ekim 01, 2011, 10:26:12 »
Yine Söylüyorum Girmeyin Lpg İşine. Şimdi Yine Birileri Müsteriden Olacak Diye Kızabilir Ama , Bi Önceki sayfada Bahsettigim Motor Yakma Olayından Dolayı Arac Sahibi BRC ye de 18.000 TL Den baslayan Davayı Acmıs durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Ekim 01, 2011, 10:32:07 »
Yine Söylüyorum Girmeyin Lpg İşine. Şimdi Yine Birileri Müsteriden Olacak Diye Kızabilir Ama , Bi Önceki sayfada Bahsettigim Motor Yakma Olayından Dolayı Arac Sahibi BRC ye de 18.000 TL Den baslayan Davayı Acmıs durumda.

Niye kızalım canım haklı ise kazansın haksız olan cezasını çeksin :)
saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #34 : Ekim 01, 2011, 15:15:28 »

Kesinlikle haklısınız.
Bizim bir müşterimizinde başına geldi.
İki tane tiguan aynı arızadan izmit ARK otoya gitmiş, Eksantirik kurucusu arızalı ve ilk marşta 3 sn. kadar şırıltı yapıyor, demekki bu tigu larda bu sorun hastalık kıvamında diyerek iki tiguan sahibi sohbet ederek arabalarının içeri alınmasını ve onarılmasını bekliyor.
İkinci tigu daha önce geldiği için ilgili parça değişiyor ve sıra bizim LPG li araca gelince,....
Bu araçta LPG var ve bu parçayı LPG tetiklemiş bu yüzden garantiye girmez diye geri çevirmişler,
Müşteri şuan ARK otoyu mahkemeye verdi sonucu bekliyoruz.
Doğuş oto'mu Biraz düşüneceksin  :DUR:
Saygılarımla...

Peki Faruk bey burada BRC' nin 25.000 TL' ye kadar olan sigortasının devreye girmesi ve ekspertiz yollayıp konunun LPG' den kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirlemeleri gerekmiyormu?
Eğer LPG' den ise bildiğim kadarı ile BRC Sigortası tarafından, değilse garantiden hallettirilmesi gerekmezmi?

Yoksa umarım ben yanlış anlıyorumdur bu tip durumlarda müşteri servis ile BRC arasında top gibi oynatılmıyor değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 01, 2011, 20:34:51 »
evet  ben yazmamak için direniyorum,ama allahtan kemal abimiz daha kurtulmamış fırtat kardeş..Biliyon baına gelecekelri sat kurtul :)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #36 : Ekim 02, 2011, 04:52:57 »
Taktırmayı düşünen arkadaşıma içten yüreklilikle soruyorum. Şehir için 100 km' de benzin tüketiminiz nedir?  Kaç lt.  Sonra sizde benim gibi şehir içi 7.1 ortalama benzin tüketen aracınızla 100 km' de 11 lt LPG tüketip sinir stres sahibi olmayın. 9000 km' de 4 kere ayara gittim. Birisi diyorki gazı çok açmışlar kısalım, diğeri diyor gazı kısmışlar açalım. Gittik güvenilir diye BRC taktırdık. Daha adamlar ayarı doğru düzgün tutturamıyorlar.  Genel merkezdeki adam kalktı yeni araç motor alışana kadar benzin yada gazı az tüketir motor alışınca çok tüketir. Tüketiminiz normal dedi.  İşin gerçekten ehlini bulursan ona birşey diyemem.

Bu işin usulü nedir? Benzin tüketiminizin üzerine 1 - 1.5 lt eklersiniz ve gazda ne yakacağınızı tahmin edersiniz. Ben aracımın 4000 km' de benzindeki tüketimimden 4 lt fazla LPG tüketiyorum. Buna normal diyorlar. Arabanı elletipte başına iş alma.  Corolla HB aracımda Atiker vardı. Onunla bile gazda şu andaki Auris' ten daha az tüketiyordum. 20.000 km' de bir kere ayara girdi. Oda  bakım yapılırken. 

Yani anla bu durumda ancak sen o LPG kitini 40.000 - 50.000 km' de amorti edersin. Oda arabana kıymana değmez.  Tamamen psikolojik bir durum. Ekonomi yapacam derken zarara giriyorsun.   

Gidip adamlara benzinde ne yaktığımı ispatlayacağım. Dolduralım depoyu verin adamınızı yanıma. 100 km şehir içinde gezelim gelip tekrar aynı pompadan fulleyelim bakalım ne yakmış benzinde diyeceğim en sonunda.  Tabi arabanın motor ayarlarıda LPG' den dolayı sapıtmamışsa ben yine aynı sürüşle eskisi kadar yakarım. Bıktım yemin ederim 6 aylık arabayı satmak için yarın ilan koymayı düşünüyorum.

Ben işi gücü bırakıp hergün LPG peşindemi koşacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Ekim 03, 2011, 10:02:12 »
Müşteri diğer tigu ile konuştuğunda bunun klasik bir sorun olduğunu bu nedenle gelen araçlarda sorgusuz sualsiz değiştiğini biliyor,
Bizden böyle bir talepte bulunmadı. Direk mahkemeye gitti mahkemedeki bilir kişi raporu bu araca gerçek tanıyı koyar olay hukuki boyuta ulaştı çünki. Benim yada sigorta experinin kanun karşısında geçerliliği yoktur buna bilirkişiler karar verir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #38 : Ekim 03, 2011, 10:10:19 »
Taktırmayı düşünen arkadaşıma içten yüreklilikle soruyorum. Şehir için 100 km' de benzin tüketiminiz nedir?  Kaç lt.  Sonra sizde benim gibi şehir içi 7.1 ortalama benzin tüketen aracınızla 100 km' de 11 lt LPG tüketip sinir stres sahibi olmayın. 9000 km' de 4 kere ayara gittim. Birisi diyorki gazı çok açmışlar kısalım, diğeri diyor gazı kısmışlar açalım. Gittik güvenilir diye BRC taktırdık. Daha adamlar ayarı doğru düzgün tutturamıyorlar.  Genel merkezdeki adam kalktı yeni araç motor alışana kadar benzin yada gazı az tüketir motor alışınca çok tüketir. Tüketiminiz normal dedi.  İşin gerçekten ehlini bulursan ona birşey diyemem.

Bu işin usulü nedir? Benzin tüketiminizin üzerine 1 - 1.5 lt eklersiniz ve gazda ne yakacağınızı tahmin edersiniz. Ben aracımın 4000 km' de benzindeki tüketimimden 4 lt fazla LPG tüketiyorum. Buna normal diyorlar. Arabanı elletipte başına iş alma.  Corolla HB aracımda Atiker vardı. Onunla bile gazda şu andaki Auris' ten daha az tüketiyordum. 20.000 km' de bir kere ayara girdi. Oda  bakım yapılırken. 

Yani anla bu durumda ancak sen o LPG kitini 40.000 - 50.000 km' de amorti edersin. Oda arabana kıymana değmez.  Tamamen psikolojik bir durum. Ekonomi yapacam derken zarara giriyorsun.   

Gidip adamlara benzinde ne yaktığımı ispatlayacağım. Dolduralım depoyu verin adamınızı yanıma. 100 km şehir içinde gezelim gelip tekrar aynı pompadan fulleyelim bakalım ne yakmış benzinde diyeceğim en sonunda.  Tabi arabanın motor ayarlarıda LPG' den dolayı sapıtmamışsa ben yine aynı sürüşle eskisi kadar yakarım. Bıktım yemin ederim 6 aylık arabayı satmak için yarın ilan koymayı düşünüyorum.

Ben işi gücü bırakıp hergün LPG peşindemi koşacağım

Yılbaşından bu yana 100'e yakın sıfır toyota montajı yaptık hiçbir sorun yaşamıyoruz, Siz olumsuzluk yaşamışsınız, Size yardımcı olmak isterim.
Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 13, 2011, 23:09:53 »
Yılbaşından bu yana 100'e yakın sıfır toyota montajı yaptık hiçbir sorun yaşamıyoruz, Siz olumsuzluk yaşamışsınız, Size yardımcı olmak isterim.
Saygılar

Faruk bey
konuyu başından beri okudum en sonunda benim de kafam karıştı eğer arkadaşlar da müsade ederse ben de bişi sorucam.. Avensis d4 aracıma lpg dönüşümü için 2a mühendislik karabağlar şb. ne gittim BRC izmir yetkili bayisi .( Kendisiyle randevulaştık bi güzel buldum yerini gitmeden de aracımın marka modelini söyledim buna ragmen dükkana kadar çağırdı.)

neyse kendisinin bu motorun fsi motor olduğunu ama bi ark taktığını söyledi neyse o arkadaşı bulduk eski tip lpg taktırdık. Şimdi yeni çıkan tekniklerle bu araca sıralı tip montajı yapılıyormu?
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)