Gönderen Konu: AURIS 1.6 COMFORT EXTRA LPG TAKTIRMALI MIYIM?  (Okunma sayısı 23902 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Auris 1.6 Comfort Extra
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
AURIS 1.6 COMFORT EXTRA LPG TAKTIRMALI MIYIM?
« : Eylül 23, 2011, 19:48:56 »
Herkese Merhabalar,

Geçen sene Ağustos ayında 2011 model 1.6 Comfort Extra Auris aldım. İlk 6 ay 2500 km civarı km yaptım.
Şu an aracım 11000 km.de ve 9.1 lt/100 km yakıyor. Ben de araba kullanmayı ve gezmeyi seven birisiyim aşağı yukarı haftada 100 - 150 TL arası benzin koyuyorum.

Okulum daha uzak bir yere taşındı bu yüzden BRC veya ATİKER taktırıp taktırmamak arasında gidip geliyorum. Bazıları taktır diyor, bazıları değmez diyor.

Sizce ne yapmalıyım? Yakıttan çok tasarruf eder, bütçemi rahatlatabilir miyim yoksa gerçekten değmez mi?

Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

AURIS 1.6 COMFORT EXTRA LPG TAKTIRMALI MIYIM?
« : Eylül 23, 2011, 19:48:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: AURIS 1.6 COMFORT EXTRA LPG TAKTIRMALI MIYIM?
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2011, 20:42:06 »
Yakıttan tasarruf edersin ama beraberindede bir sürü risk alırsın .
Bence fazla yol yapacaksan satıp dizelini almak daha iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2011, 23:41:19 »
kardeş yıllık 15 bin üzeri yapıyorsan lpg taktır.Forumdda aurise takılmış bir sürü araç var.15 bin km civarında 1.500-2000 tl lpg benzin farkı ödersin.Artık gerisini sen hesapla.Ben  önceden çok takardım motora bir şey olurmu diye.Benle beraber ölmeyecek ya.50-60 bin km benzin yerine lpg ile yaopsan 5-6 bin lira karın olur.Takacaksanda kesinlikle brc taktır 300-500 fazla  olsun onun taktır.Araban 97-98 corolla olsa 15-16 milyarlar tak atikeri derdim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2011, 23:57:32 »
taktırın tabi ki, LPG candır, olaya sadece senede yapılan km'ye göre ne kadarzamanda tasarruf edeceğinizyönünden bakmayın, nasılki dizel aracı alırken fazladan verdiğinizparaların birkısmını ikinci elsatarken alıyorsunuz,LPGiçin de aynısı geçerlidir, BRC taktırın, ama adam akıllı bir ustaya taktırın.
ondan sonra keyfini sürün...
ayrıca 9.1 litre biraz çokmuş, bunu da söylemeden edemeyeceğim
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2011, 00:06:37 »
Bence anlık cebimden çıkan para önemli o yüzden taktırmanı öneririm. Benim biraz mecburiyetten oldu, ama memnunum. Mart ayında taktırdım 22000 kmde, şuan aracım 33000e dayandı.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2011, 00:14:50 »
Yılda 10.000 kullanıyorsan bence değmez. Ama benim gibi 6 ayda 13.000 km yaptıysan oturup düşünmek lazım.
Birde LPG takınca çok geziliyor. Ama arabaylada gezmedikten sonra keyfini alamıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 24, 2011, 22:51:24 »
aracın kendi enjektörlerini kullanan. lpg yi enjektöre kadar sıvı getirip ordan pulverize edip silindirlere yollayan sistemler çıktı (teleflex, brc seneye çıkaracakmış). lpg de verim almak ve manifoltu deldirmeden orjinalliğe zarar vermeden tasarruflu bir şekilde aurisin keyfini çıkarabilirsin.
lpg ile uzun yolda 17-18 krş yakman mümkün
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2011, 13:50:44 »
Arabamı Koydugum otopark sahibi 2011 fiesta alıp 6-7 ay sonra lpg taktırdı. önce bijonlardan ses gelmeye baslamıs. 2 gün sonrada motor yanmıs. bunun işçilikle falan da alakası yok. arac orjinalinde bi sorun olur lpg sistemiyle cakısır al basına bela. adam sıfır arabasının motorunu degistirmek zorunda kaldı. ki arabasıda 1.6 comfort extradan az yakıyordu. bence hic girmeyin lpg isine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2011, 14:06:35 »
Bijon ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2011, 16:08:34 »
Bijon ?
jant bijonları sanırım:):) nedir bu insanların lpg ile alıp veremediği anlamam zaten...babamın 4 arabası ve şimdi de kendi arabam hepsinde de lpgyi kendimiz taktırdık yıllarca kullandık hala kendim de kullanmaktayım. En ufak bir olumsuzluğunu görmedim aksine yararlı olduğuna inandıracak bu işin ustaları o kadar çok ki... aracın lpg yüzünden motoru yanmış falan...lütfen geçiniz bunları... o araca montaj yapan ustayı bulmak lazım bence...bulunca ne yapcağınız da malum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2011, 16:54:29 »
aracın kendi enjektörlerini kullanan. lpg yi enjektöre kadar sıvı getirip ordan pulverize edip silindirlere yollayan sistemler çıktı (teleflex, brc seneye çıkaracakmış). lpg de verim almak ve manifoltu deldirmeden orjinalliğe zarar vermeden tasarruflu bir şekilde aurisin keyfini çıkarabilirsin.
lpg ile uzun yolda 17-18 krş yakman mümkün
Uzun süredir araştırıyorum, bu sistemin yaygınlaşmasını bekliyorum açıkçası. Fiyatla ilgili bilgisi olan var mı? LPG sistemleri için önemli bir detay, yüksek teknolojili motorlar için bence bu sistem uygulanmalı. Deneyen, taktıran varsa paylaşırsa sevinirim. Klasik sıralı LPG sistemi taktırmayı düşünmüyorum 18.000 deki valvematic motoruma açıkçası.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2011, 17:38:50 »
Çağlar abi bende 22binde taktırmıştım, senin de az kalmış lpgye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fs Otogaz Sistemleri , BRC Yetkili Bayisi
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2011, 21:33:10 »
Arabamı Koydugum otopark sahibi 2011 fiesta alıp 6-7 ay sonra lpg taktırdı. önce bijonlardan ses gelmeye baslamıs. 2 gün sonrada motor yanmıs. bunun işçilikle falan da alakası yok. arac orjinalinde bi sorun olur lpg sistemiyle cakısır al basına bela. adam sıfır arabasının motorunu degistirmek zorunda kaldı. ki arabasıda 1.6 comfort extradan az yakıyordu. bence hic girmeyin lpg isine.

Sevgili sostum ,
Bu forumu genelde soru sormak, bilmediklerini öğrenmek, merak ettiklerine yanıt almak isteyenler kullanır.
Tabii herkes her konuda fikir sahibi olamayacağı gibi bazı konularda BİLGİ SAHİBİ olanlarda bildiklerini paylaşır.
Bilmedikleri konularda ise bilenlerin yazılarını okuyarak aydınlanırlar.
Bilmediği halde (mışlı muşlu) yazı yazanlar ise sonradan bilmedikleri halde biliyormuş gibi yazdıklarını anlayarak daha iyi bilgi sahibi olabilmek için bu forumların müdavimleri olurlar.

Gelelim şimdi sizi bilgilendirmeye :)

2. dünya savaşından beri insanlar alternatif akaryakıt arayışı içine girmişlerdir, bu zaman zaman ekonomik olması sebebiyle araştırılmıştır, kimi zaman ekolojik nedenlerle.

Ve Dünya üzerinde Alternatif yakıt olarak kendini kanıtlayan ve en çok kullanılan sadece LPG dir. Onun dışında yapılan tüm araştırmalar ve biz bulduk iki mıknatısla işi çözdük, suyla araba çalıştırdık, zırt'ı biz bulduk, zart'ı biz icat ettik biz bir mucid'iz diyenler hep yolda kaldı.

Bir atölyede bir jeneratörün üzerinde sabit yükle teknoloji araştırması yapmak ve sonra bunu arabalara takıp değişken yüklerde kullanmak arasında dağlar vardır.
Atölyedeki jeneratörde %10 tasarruf bulduysanız bu sistem sahada değişken yükte %1 tasarruf demektir.

Yoksa Otomotiv devi Almanlar, Japonlar, Amerikalılar sizin bulduğunuz mıknatısı bulamayacak kadar ar-ge fukarası değillerdir hiç sanmıyorum.

Şuan Türkiyede 10 dan daha fazla araba markası LPG yi tavsiye ediyor ve çeçitli markalarla anlaşarak sattıkları arabalarına fabrikasyon, orfinal vb. isimler altında SIFIR KM LPG  li araçlar satıyorlar.

Bu araçlara takılan LPG sistemleri Otomotiv mühendislerinin sayısız testlerinden geçiyor hemde acımasızca test ediyorlar ve sonunda OKEY veriyorlar.

Ve geçen yıl Hyundai markası LPG li araç sayesinde ilk defa Türkiyede satış rekorları kırdı, Büyük metropollerde sağınıza solunuza baktığınızda En çok ticari taksi olarak HYUNDAI leri görüyor olmanız tesadüf değil dostum.

Şuan Türkiye genelinde  üç milyon cıvarında MMOB ye kayıtlı LPG li araç trafikte geziyor (Bunlar buzdağının yüzeyde görüneni),

LPG kiti imalatcılarının ve ithalatcılarının BİZ SATTIK dediği kit sayısı on milyonu aştı, Buda kayıt dışı enaz yedi milyon aracın daha trafikte gezdiği anlamına gelir. (LPG yi ruhsata işleyebilmek için vatandaştan 250.00 tl harç isteyen kurum ve kuruluşlarındır bu günah)

Ben kim'miyim ; Ben hem bir montajcıyım hem de Tüm Otogaz Montajcılar Derneği TOMDER'in Yön. Krl. Bşk.Yrd. cısıyım Bu yüzden sizinle verilerle konuşabiliyorum.

Eğer LPG öcü olsaydı , Bugün bu verileri konuşuyor olmak yerine başka şeyleri konuşuyor olurduk.

Sevgi ve Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 27, 2011, 21:47:03 »
Uzun süredir araştırıyorum, bu sistemin yaygınlaşmasını bekliyorum açıkçası. Fiyatla ilgili bilgisi olan var mı? LPG sistemleri için önemli bir detay, yüksek teknolojili motorlar için bence bu sistem uygulanmalı. Deneyen, taktıran varsa paylaşırsa sevinirim. Klasik sıralı LPG sistemi taktırmayı düşünmüyorum 18.000 deki valvematic motoruma açıkçası.

Çağlar bey konuyu buradan takip edebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_48578438/tm.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 27, 2011, 21:48:41 »
Bijon ?

Klâvye'si olan konuşuyo işte  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 27, 2011, 23:22:03 »
Çağlar bey konuyu buradan takip edebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_48578438/tm.htm

evet Faruk bey lpı sisteminin yorumlarını okudum,normal lpg harcamasından daha düşük olacaktır diyebilirmiyiz.   2009 eski kasa versoya da takılıyormu takılıyorsa yazın benide sıraya  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 27, 2011, 23:38:37 »
geçen hafta, corolla 1.6 comfort aracımı alırken sordum; lpg taktırırsam garanti durumu ne olur diye, garantinin bozulmayacağını ama lpg den kaynaklanan problemlerin garanti kapsamına girmeyeceğini söylediler. ha adilik yapıp her arızaya "sebebi lpg" derler mi, derler...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Eylül 28, 2011, 13:49:29 »

evet Faruk bey lpı sisteminin yorumlarını okudum,normal lpg harcamasından daha düşük olacaktır diyebilirmiyiz.   2009 eski kasa versoya da takılıyormu takılıyorsa yazın benide sıraya  8-)

kalorifik değerleri gözönüne alırsak, daha az yakar demek insanları yanlış beklentiye sokar. sadece performansa dayalı artışa bağlı olarak bir tasarruf sözkonusu tabiiki ancak bunu yüzde ile şimdi ifade edecek birikimimiz yok.
Evet verso yada tüm araçlarada takılabilecek tabiiki.
İlgili topiğe tüm iletişim bilgilerinizi giriş yaparsanız Blgs.Teknisyenimiz sizi sıraya alır ve daha sonrada bu bilgilerden size ulaşır.
Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 28, 2011, 13:54:37 »
geçen hafta, corolla 1.6 comfort aracımı alırken sordum; lpg taktırırsam garanti durumu ne olur diye, garantinin bozulmayacağını ama lpg den kaynaklanan problemlerin garanti kapsamına girmeyeceğini söylediler. ha adilik yapıp her arızaya "sebebi lpg" derler mi, derler...

Murat bey,

LPG kaynaklı sorunlarda ise temsil ettiğimiz markamızın 25.000 tl lik sigortası aktif olarak sizin mağduriyetinizi üstleniyor.
LPG den kaynaklanan yada kaynaklanmayan sorunları tanımlamak için expertizlerimiz görev başındadır, ezbere tanı koymak yada plazaların böyle bir gevşeklik göstereceğini beklemek bu kuruluşlara haksızlık olur. Neticede sokak tamircisi ile muhatab değilsiniz :))

Bu işler okadar gayriciddi işler değil   :DUR:

Saygılar efendim