0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yorumlar için teşekkürler Fırat abi malesef şu anda babamda da satma isteği oluştu geçtiğimiz hafta sonu 2 gün de de araba farklı farklı kişilerdeydi ben asla inanmıyorum özenli kullanıldığına Babamda kıramadığı için veriyo sonra benim yanımda söyleniyo yok satacam bu ne araba kiralık gibi oldu bende diyorum işim var de yok onu da diyemiyo. Napacaz bilmiyorum
isteyen hemen hemen herkeze veriyorum. bilirimki ismek çaresizliktendir o minnetin altında ezilmek mecbur kalmak nedemektir bilirim.dostlarım bilirler isteyen herkeze kapım daima açıktır.
Ben de böylelimdir.
Nerdeyse herkes, acil bi durum olmadıkça aracını kimseye vermemekten yana. Ama bu durum biraz psikolojik sanki. 2. el bi araç kullandığımızda hiç tanımadığımız bir insan onu aylarca hatta yıllarca kullanıyor. Ondan rahatsız olmuyoruz, ama aracı birine meanet ederken içimizden hep bi endişe Biraz fazla abartıyoruz sanki. Ya da ben yanlış karşılaştırma yapıyorum.
Turgut bey herkezin malı kendine kıymetli olur siz 2.el arabayı sahibinden aldıysanız ve titiz biriyse araca zarar vererek kullanmamıştır zaten bu araçtanda az çok anlaşılır nasıl anlaşılır derseniz en basit örnek aracın çakmağına bakarsınız sigara içilmiş mi diye içilmemişse bilin ki o adam aracında sigara içirmemiş ve bu onun titiz olduğunu fazlasıyla gösterir .Ama aracı birine 1 saatliğine verdiniz mi insanların abartısız söylüyorum %75 i dikkat etmez çünkü kendilerine giren çıkan birşey olmayacak o o sırada sadece benim işim görünsünde gerisi boş düşüncesiyle hareket edecektir .(Tecrube ile sabittir ama istisnalarda herzaman vardır)Bakın bilerek zarar verir demiyorum dikat etmez en basiti yüksek bir kaldırımın yanına park ettiniz mi kapıyı aman kaldırıma çarpmasın diye dikkatli açarsınız ama aracı emanet almış biri buna DİKKAT ETMEZ . Bu en basitiydi .
Yazdıklarınız mantıklı, ama abartılı da. Yani %75 değildir o oran. Vereceğiniz kişi hakkında da az çok bilginiz vardır illaki. Yani Tüm insanlığın %75'inden bahsediyorsanız haklısınız. Ama aracınızı emanet edeceğiniz adamlar bellidir. Ya 1 kişidir, ya 2.Kişisel fikir sonuçta ben sorun etmem sanırsam.
Her hafta en az 1 kere istese sen de sorun edersin
+1 Böyle nice örnekler var Mahmut abi eski corollamızın şanzumanını bozan mı dersin arka tamponu kullanılamaz hale getiren mi dersin Jetta aldık mayıs 19 da . Şu ana kadar 1 kişi 5-6 kere istedi hep verdik hatta adam ailesini aldı Samsuna gitti. Amasya-Samsun arası 120 km sabah gitti gece 12 ye kadar gelmediler babam balkondan içeri girmedi. Geldiler ertesi gün arabaya bi bindik motor arıza ışığı yanıyo araba leş gibi sonra anladık ki en ucuz kalitesiz yerden gaz almış araba arıza ışığını yaktı mesela bir örnekte bu babam asla dandik yerlerden gaz almaz Shell yoksa total iki yerden başka çok zorda kalırsak ama sorduk nerden aldınız diye altıngaz diye bir yer dediler bide söylüyolar ucuz diye aldık dediler. Ben 18 oluyom bırakın istemeyi binemiycekler bile Tavrı koyacaksın.
Bende öyle yapacağım zaten ehliyetimi alıyım babama araba isteyenleri bana yönlendir diycem nere istiyosa bırakırım ama kesinlikle ben vermem bunu da söylerim.