Gönderen Konu: Arabanızı kime&kimlere emanet verirsiniz ?  (Okunma sayısı 7305 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Arabanızı kime&kimlere emanet verirsiniz ?
« Yanıtla #20 : Eylül 22, 2011, 16:35:46 »
Yorumlar için teşekkürler Fırat abi malesef şu anda babamda da satma isteği oluştu geçtiğimiz hafta sonu  2 gün de de araba farklı farklı kişilerdeydi ben asla inanmıyorum özenli kullanıldığına :( Babamda kıramadığı için veriyo sonra benim yanımda söyleniyo yok satacam bu ne araba kiralık gibi oldu bende diyorum işim var de yok onu da diyemiyo. Napacaz bilmiyorum :(

Ben tavrımı koyuyorum. Kusura bakmayın diyorum arabamı kimseye vermem.  Zaten yakın çevremde beni tanıyanlar araba konusunda kıl olduğumu bildikleri için istemiyorlar. Daha önce isteyenlerede bir şekilde arabamı başkaları kullanınca sattığımıda belirttim. Bunuda arabamı gerçekten sattıktan sonra yaptım :) Zaten çevremdeki insanlara arabada sigara bile içmediğimi, içirmediğimi bildikleri için genelde gel benim araba ile gidelim diyorlar :)

Atalarımız boşuna dememişler değilmi   At, avrat, silah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 22, 2011, 16:35:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 22, 2011, 16:47:04 »
:D benim aracı alanlar bir daha istemeye cesaret edemiyo,neden derseniz,çünkü adamlar aracı benden aldıktan sonra benzin istasyonlarından cıkamıyo hihihiihhh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #22 : Eylül 22, 2011, 17:21:52 »
Zamanında çok arkadasımın arabasını emaneten kullandım yada bundan önceki aracımı emanet verdım ama corollamı yada aurisi hayatta vermem zaten arkadaşlarım beni bildiğinden istemez bile.Zaten benım arabama bınerken tedırgın olurlar yanlıslıkla bır yerı kırletıcem dıye :D ama şöyle bir durumda var alt kat komşumuz tır şöförü senenın 3-4 ayı anca evıne uğrar evde olmadıgı zamanlarda 2006 corolla terra'nın anahtarları bende'dir bu yaz benım corolla garajdayken 4-5 defa kullandım, zaten sahıbı saolsun kapının önunde cürümesin.Uzun yolada cık diyor ama malum benzın fıyatları yuzunden pek düşünmüyorum :) Kısacası adam ne kadar dikkatli ve titiz oldugumu bılıyor. Bu arada kıl ve titiz kullanıcılar yarısı olsa ilk 3 e çok rahat girerim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 22, 2011, 17:35:04 »
isteyen hemen hemen herkeze veriyorum. bilirimki ismek çaresizliktendir o minnetin altında ezilmek mecbur kalmak nedemektir bilirim.dostlarım bilirler isteyen herkeze kapım daima açıktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 22, 2011, 17:39:23 »
isteyen hemen hemen herkeze veriyorum. bilirimki ismek çaresizliktendir o minnetin altında ezilmek mecbur kalmak nedemektir bilirim.dostlarım bilirler isteyen herkeze kapım daima açıktır.

Ben de böyleyimdir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 22, 2011, 17:42:58 »
Ben de böylelimdir.

elin ele muhtaç olması özellikle biz erkekler için nezor bir durumdurdimi hakkı bey hele hele söz konusu aileniz ise?....rabbim  kimseyi kimseye muhtaç kılmasın inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
« Yanıtla #26 : Eylül 22, 2011, 17:50:58 »

Hocam iyi güzel veriyorsunuzda verdiğiniz kişi sizin fırça ile bile yıkamaya kıyamadığınız arabayı gavur malı gibi kullanıyorsa kusura bakmasın ben buna iyi niyeti istismar etmek derim.
Bizim insanımız bu güzelmiş bende sahip olsam güzel olur anlayışı yerine bu güzelmiş nasıl zarar verebilirim anlayaşında genel olarak.
Zamanında defalarca araba verdiğimiz komşumuz bizde araba yokken bir kere mecbur kaldığımızda istedik ve kusura bakmayın arabamı veremem dedi.
Birinin işi varsa götürürüm getiririm ama gerçekten benim gibi kullandığından emin olmadığım kişiye arabamı vermem. Nasıl kullanacağından içim rahatsa veririm.  İstediğim insan sayısıda 1 yada 2 yi geçmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 22, 2011, 18:56:04 »
babama bile elletmem
arabamın direksiyonuna benden başka dokunan olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Eylül 22, 2011, 19:49:51 »
Nerdeyse herkes, acil bi durum olmadıkça aracını kimseye vermemekten yana. Ama bu durum biraz psikolojik sanki. 2. el bi araç kullandığımızda hiç tanımadığımız bir insan onu aylarca hatta yıllarca kullanıyor. Ondan rahatsız olmuyoruz, ama aracı birine meanet ederken içimizden hep bi endişe :) Biraz fazla abartıyoruz sanki. Ya da ben yanlış karşılaştırma yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 22, 2011, 20:00:17 »
Nerdeyse herkes, acil bi durum olmadıkça aracını kimseye vermemekten yana. Ama bu durum biraz psikolojik sanki. 2. el bi araç kullandığımızda hiç tanımadığımız bir insan onu aylarca hatta yıllarca kullanıyor. Ondan rahatsız olmuyoruz, ama aracı birine meanet ederken içimizden hep bi endişe :) Biraz fazla abartıyoruz sanki. Ya da ben yanlış karşılaştırma yapıyorum.
Turgut bey herkezin malı kendine kıymetli olur siz 2.el arabayı sahibinden aldıysanız ve titiz biriyse araca zarar vererek kullanmamıştır zaten bu araçtanda az çok anlaşılır nasıl anlaşılır derseniz en basit örnek aracın çakmağına bakarsınız sigara içilmiş mi diye içilmemişse bilin ki o adam aracında sigara içirmemiş ve bu onun titiz olduğunu fazlasıyla gösterir .

Ama aracı birine 1 saatliğine verdiniz mi insanların abartısız söylüyorum %75 i dikkat etmez çünkü kendilerine giren çıkan birşey olmayacak o o sırada sadece benim işim görünsünde gerisi boş düşüncesiyle hareket edecektir .(Tecrube ile sabittir ama istisnalarda herzaman vardır)

Bakın bilerek zarar verir demiyorum dikat etmez en basiti yüksek bir kaldırımın yanına park ettiniz mi kapıyı aman kaldırıma çarpmasın diye dikkatli açarsınız ama aracı emanet almış biri buna DİKKAT ETMEZ . Bu en basitiydi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Eylül 22, 2011, 20:18:16 »
Yazdıklarınız mantıklı, ama abartılı da. Yani %75 değildir o oran. Vereceğiniz kişi hakkında da az çok bilginiz vardır illaki. Yani Tüm insanlığın %75'inden bahsediyorsanız haklısınız. Ama aracınızı emanet edeceğiniz adamlar bellidir. Ya 1 kişidir, ya 2.

Kişisel fikir sonuçta ben sorun etmem sanırsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 22, 2011, 20:24:40 »
Turgut bey herkezin malı kendine kıymetli olur siz 2.el arabayı sahibinden aldıysanız ve titiz biriyse araca zarar vererek kullanmamıştır zaten bu araçtanda az çok anlaşılır nasıl anlaşılır derseniz en basit örnek aracın çakmağına bakarsınız sigara içilmiş mi diye içilmemişse bilin ki o adam aracında sigara içirmemiş ve bu onun titiz olduğunu fazlasıyla gösterir .

Ama aracı birine 1 saatliğine verdiniz mi insanların abartısız söylüyorum %75 i dikkat etmez çünkü kendilerine giren çıkan birşey olmayacak o o sırada sadece benim işim görünsünde gerisi boş düşüncesiyle hareket edecektir .(Tecrube ile sabittir ama istisnalarda herzaman vardır)

Bakın bilerek zarar verir demiyorum dikat etmez en basiti yüksek bir kaldırımın yanına park ettiniz mi kapıyı aman kaldırıma çarpmasın diye dikkatli açarsınız ama aracı emanet almış biri buna DİKKAT ETMEZ . Bu en basitiydi .

+1 Böyle nice örnekler var Mahmut abi eski corollamızın şanzumanını bozan mı dersin arka tamponu kullanılamaz hale getiren mi dersin :( Jetta aldık mayıs 19 da . Şu ana kadar 1 kişi 5-6 kere istedi hep verdik hatta adam ailesini aldı Samsuna gitti. Amasya-Samsun arası 120 km sabah gitti gece 12 ye kadar gelmediler babam balkondan içeri girmedi. Geldiler ertesi gün arabaya bi bindik motor arıza ışığı yanıyo araba leş gibi sonra anladık ki en ucuz kalitesiz yerden gaz almış araba arıza ışığını yaktı mesela bir örnekte bu babam asla dandik yerlerden gaz almaz Shell yoksa total iki yerden başka çok zorda kalırsak ama sorduk nerden aldınız diye altıngaz diye bir yer dediler bide söylüyolar ucuz diye aldık dediler. Ben 18 oluyom bırakın istemeyi binemiycekler bile :) Tavrı koyacaksın.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 22, 2011, 20:25:37 »
Yazdıklarınız mantıklı, ama abartılı da. Yani %75 değildir o oran. Vereceğiniz kişi hakkında da az çok bilginiz vardır illaki. Yani Tüm insanlığın %75'inden bahsediyorsanız haklısınız. Ama aracınızı emanet edeceğiniz adamlar bellidir. Ya 1 kişidir, ya 2.

Her hafta en az 1 kere istese sen de sorun edersin :)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 22, 2011, 20:32:55 »
hayatta 3 eşyama kimseye el sürdürmem;
1-arabam (serviste usta harici)
2-bilgisayarım
3-cep telefonum

ama bunların içinde en önemlisi kesinlikle otomobilim, zaten beni tanıyanlar istemez, isteyemez bile,,
acil bir durum varsa da kendi işimi bırakır, ben geçer direksiyona yardım ederim, onun haricinde imkansız, kimseye yıkatmam bile,,
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Eylül 22, 2011, 20:40:11 »
Her hafta en az 1 kere istese sen de sorun edersin :)

yok artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #35 : Eylül 22, 2011, 20:54:21 »

Turgut bey %75i zarar verir demiyorum dikkat etmez ve inanın abartısız bir rakam .

+1 Böyle nice örnekler var Mahmut abi eski corollamızın şanzumanını bozan mı dersin arka tamponu kullanılamaz hale getiren mi dersin :( Jetta aldık mayıs 19 da . Şu ana kadar 1 kişi 5-6 kere istedi hep verdik hatta adam ailesini aldı Samsuna gitti. Amasya-Samsun arası 120 km sabah gitti gece 12 ye kadar gelmediler babam balkondan içeri girmedi. Geldiler ertesi gün arabaya bi bindik motor arıza ışığı yanıyo araba leş gibi sonra anladık ki en ucuz kalitesiz yerden gaz almış araba arıza ışığını yaktı mesela bir örnekte bu babam asla dandik yerlerden gaz almaz Shell yoksa total iki yerden başka çok zorda kalırsak ama sorduk nerden aldınız diye altıngaz diye bir yer dediler bide söylüyolar ucuz diye aldık dediler. Ben 18 oluyom bırakın istemeyi binemiycekler bile :) Tavrı koyacaksın.
Benim verdiğim kapı kaldırım örneği en basitiydi Hasan kardeşim bunları başına gelen bilir benim babamda eskiden kim isterse verirdi yeterki tanıdığı olsun zarar vereceğini bilse bile kötü olmamak ve kırmamak için verirdi ama ben ehliyeti aldıktan sonra babama dedim bana at bendende istiyen olmuyor zaten olsada ben vermem gideceği yere götürürüm ama vermem açıkçada derim .

Sizin  başınıza gelen yakıt olayıda buna örnek olabilir gerçi daha bir çok örnek sayılabilir bunlar en basiti .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 22, 2011, 21:08:17 »
Bende öyle yapacağım zaten ehliyetimi alıyım babama araba isteyenleri bana yönlendir diycem nere istiyosa bırakırım ama kesinlikle ben vermem bunu da söylerim.
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #37 : Eylül 22, 2011, 21:14:28 »
Bende öyle yapacağım zaten ehliyetimi alıyım babama araba isteyenleri bana yönlendir diycem nere istiyosa bırakırım ama kesinlikle ben vermem bunu da söylerim.
+1
Bu en iyi çözüm hem karşı tarafı yarı yolda bırakmamış oluyorsunuz hemde kafanzı rahat malınız sağlam kalmış oluyor .

Tabi sana gel beni fizana götür diyen çıkarsada o kişiyi pasaportuyla beraber en yakın THY acentesine bırakmanı tavsiye ediyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 22, 2011, 21:23:18 »
:)
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 22, 2011, 22:23:26 »
Birisine gerekiyorsa ben kendim yardım etmeye çalışırım.
 Liv gelse vermem, sürücü koltuğunada oturtmam. :)