Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 16, 2025, 19:27:22
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil
»
Konu:
TOYOTA YOLDA BIRAKTI......
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: TOYOTA YOLDA BIRAKTI...... (Okunma sayısı 3330 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Doğuştan Toyotacı
Araç: Verso
Kan Grubu: B+
Model Yılı: -
«
:
Eylül 20, 2011, 11:48:51 »
Aracımı TOYAN plazada çok nokta expertizi yaptırıp almıştım...Aracı aldıktan 10 bin km sonra ikinci bakıma gireceği sırada (80 bin bakımını 400 km geçmişti.) Aksaray - Nevşehir yolunda yolda giderken Aynı Devir daim bilyası sesine benzeyen bir ses üzerine aracı hemen sağa çektim ve araç sağa çeker çekmez stop etti... Bir defa marşa bastığımda araç çalıştı ancak motor boğuluyor gibi oldu ve hemen stop ettim. Yol yardımı aradım çekiciye aracı bindirip..Aksaray ÖZELLER yetkili servisine aracı götürdüm. Serviste bana Aracınız Short blok dağıtmış değişmesi gerekiyor dediler ve 6000 tl gibi bir maliyet çıkarttılar...Bunun normal olup olmadığını sorduğumda ise ( 80 bindeki bir toyota motoru periyodik bakımını sadece 400 km geçmiş) bana herhangi bir neden söyleyemediler...Sadece ustaları beni çağırıp "hocam motorun içindeki en alttaki yağın süzüldüğü yerdeki ızgarada erimiş metal partikülleri var..filtreyi tıkamış ve üstten yağlama yapmamış böylece olmuş olabilir" dedi. Çaresiz Söylenen bedeli ödeyerek aracımı Teslim aldım.. Eski motoru da bana kutu içerisinde teslim ettiler...Şimdi Ben bu eski motoru toyota adapazarına göndersem bir faydası olur mı???
Toyota Club Türkiye
«
:
Eylül 20, 2011, 11:48:51 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA YOLDA BIRAKTI......
«
Yanıtla #1 :
Eylül 20, 2011, 12:04:21 »
off allah birdaha göstermesin diyelim savaş bey.bu araç verso damı oldu..
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Doğuştan Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Eylül 20, 2011, 12:12:27 »
Sağolun Tuncay Bey...2007 Model corolla versoda oldu...Toyotayı almadan önce tam 1.5 yıl araştırmıştım...Özlellikle'de motor ömrü konusunda güvenerek almıştım.. Başıma böyle bir olay geldi.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Doğuştan Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Eylül 20, 2011, 12:14:13 »
Toyota merkeze de aynı konu ile ilgili mail atacağım.. Çünkü yabana atılmayacak bir olay... Belki de benim aracın üretildiği seri ile ilgili bir sorun vardır? Açıkcası para iadesinden geçtim artık başkalarının da canı yanmasın istiyorum....
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Eylül 20, 2011, 12:18:47 »
savaş bey diyecek birşey yok elbette.Araç lpg li miydi aldıgınızda lpg nin motorda verdiği zarar söyleniyor ama bu forumda ilk defa böle bir arıza yı siz söylüyorsunuz.Bizim araçlarda bulunan VVti motorun lpg uyumlu oldugunu ancak böyle bir sorunu ilk defa duydum...
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
onun ruhu japon...
Araç: Başka Marka
Kilometre: 29000
Model Yılı: '16
128 kere teşekkür etti
185 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Eylül 20, 2011, 12:20:20 »
normal koşullar altında 80bin km'deki toyota motorunun kesinlikle böyle bir olayla karşılaşmaması lazım, sizden önceki sahibinde yapılan hatalı/eksik bakımların sonucu olabileceğini düşünüyorum,
servis expertiz yaparken motora çok da bakmıyor, o anki çalışmasında herhangi bir problem yoksa tamam deyip geçiyorlar...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Eylül 20, 2011, 12:31:27 »
bende 38 bin km de aldım 2006 versoyu servis expertizinde sadece motorun kompresyonunu ölcüyorlar...ama 6 bin lira az bir masraf değil neler yapılmışsa artık genel merkeze şikayet edın ama zor en iyisi tüketici hekem heyetine basvurmak
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Doğuştan Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Eylül 20, 2011, 12:35:26 »
Aaracıma expertiz yapılırken...Özellikle Aaracımın periyodik bakımlarının zamanında yapılıp yapılmadığına ve Bakım yapılırken de ciddi parçalarının değişip değişmediğine özellikle dikkat ettim. Aaracı da zaten o nedenle aldım... (Araç servis bakımlı idi.) Araçta lpg yoktu zaten alırken de servise Araçtan LPG sökülüp sökülmediğini kontrol etmelerini söyledim ve böyle bir durum olmadığını zaten aracın servis bakımlı olduğunu söylediler...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Doğuştan Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Eylül 20, 2011, 12:38:40 »
Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tuncay Bey Tüketici hakem heyetine Ankara da başvurmam lazım değil mi? Prosedürü bilmiyorum... Biraz önce toyota türkiye' ye mail attım.. Eğer cevap vermezlerse ki sanmıyorum...(Reklam olmasın diye ismini yazmadığım bir marka araçla ilgili Almanyadaki merkezi aradıktan sonra aynı hafta içerisinde bize dönüş yapılmıştı...)Belçika merkeze ve Toyota japonya' ya mail atacağım...Bekliyorum..
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Eylül 20, 2011, 12:48:20 »
savaş bey yanlış bilgi olmasınama tüketici hakem heyeti bulundugunuz ilçenin kaymakamlıklarında olması lazım tam bilgisi olan varsada lütfen düzeltsin.toyota türkiye önceden sabancıda iken daha ilgilelrdi suan alj diye bir grupta onlar daha ilgilenioyr yada yeniden yapılanma süresindeki sıkıntılarmı desem bilemiyorum.ama savaş bey ilk defa vvt i motorda bukadar masraf açtıgını siz belirttiniz.bu sorunu da ilk defa siz söylediniz.kronik bir sorun değil gibi.üretim hatası olabilir belki
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Auris 1.6 132HP M/M
Araç: Auris
Kan Grubu: 0+
54 kere teşekkür etti
76 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Eylül 20, 2011, 12:49:47 »
Maile dönüş olur, ama genelde geç dönüyorlar. Ayrıntılı şekilde yazmaya özen gösterin. Eğer lpgden dolayı böyle bir sıkıntı varsa lpg firmalarının sigortaları var onlara başvurun.
Kalitenin fiyatı VARDIR..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Doğuştan Toyotacı
«
Yanıtla #11 :
Eylül 20, 2011, 13:25:03 »
Motor bana teslim edildiği gibi ankaradaki evimin garajında duruyor. Benden talep ettikleri takdirde göndereceğimi de yazdım.Şu anda beklemedeyim.. Herhani bir cevap verildiği takdirde sizleride gelişmlerden haberdar edeceğim.. Saygılar..
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: <'90
9 kere teşekkür etti
16 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Eylül 20, 2011, 13:34:51 »
geçmiş olsun, inşallah bir daha herhangi bir problemle karşılaşmazsınız.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Yaris
Kilometre: 158000
Model Yılı: '08
5 kere teşekkür etti
24 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Eylül 20, 2011, 13:34:52 »
Cok gecmis olsun, 6 bin lira bu yahu az buz bir fiyat degil. Kim bilir bu araci alirken bile 2-3 binin hesabini yapmissinizdir =/
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."
dissapointment=expectations/reality
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Doğuştan Toyotacı
«
Yanıtla #14 :
Eylül 20, 2011, 14:02:17 »
Çok sağolun temennileriniz için teşekkür ediyorum... İnşallah kimsenin başına gelmez...
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Kan Grubu: A+
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Eylül 20, 2011, 14:19:32 »
çok geçmiş olsun. Bakımlar yetkili serviste yapıldı ise bu km de sorunu da üstlenmeleri gerek Toyota olarak.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
«
Yanıtla #16 :
Eylül 20, 2011, 15:36:49 »
benim bildiğim eğerki ekspertiz yapıldıysa ekspertiz yapan yer araçdan mesuldür yoksa insanlar niye servise 100-200 tl ekspertiz parası versin kendi ustalarına götürür parada vermezler.. ekpertiz demek servisin o araca kefil olup kardeşim bu araçda şu bu var yada hiç bir şey yok bak ben bakdım kefilim arızası varsa yada değişmesi gereken bir şey zaten listede yazar yazarki ilerde aynen bu tip sizin başınıza gelicek bir durumda adamlar haklı çıkmak ister.. bakın der biz zamanında bunu ekspertiz raporunda yazmışdık vatandaş yaptırmamış onun sorunu der işin içinden çıkar.. sizde böyle bir şey yok araca temiz demişler sorunu yok demişler bu tamamen onların hatası.. hakkınızı aramanızı öneririm allah yardımcınız olsun..
bende aracımı satarken alıcak arkadaş audi servisine götürdü 200tl para verdik araca altından girdiler üstünden çıkdılar ayrıca bir yandanda diğer bir ekip benim aracın evrak işlerini kovaladı yani trafikden sorgulattı aracı tramerde falan önceden bir kazası varmı hasar raporları varmı diye.. yani anlıycağınız 4 koldan aracı sorguladılar.. hem mekanik hem evrak açısından.. benim bile bilmediğim iki şey çıkdı biri oksijen sensörümde basınçmı ne azmış biride sol rot kolumu nedir işde o parça ömrü bitmiş.. onada kendi servisi aradım ikisine 250 tl ye yaparız dediler yaptırtım verdim adama sattım.. ve ekspertiz raporunda üç nüsha var biri bende biri alan arkadaşda biride servisde.. şimdi alan arkadaşa o oksijen sensörünü yada rot u söylemeseler ve arkadaş aldıkdan sonra yolda kalsa o arkadaş benden hesap soramaz ama gider ekspteriz yaptırdığı yere hesap sorar kardeşim görmedinizmi bunu yapıcaksınız diye..
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: ---
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Eylül 20, 2011, 15:57:39 »
Geçmiş olsun
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 288000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
929 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Eylül 20, 2011, 17:23:09 »
Abi büyük geçmiş olsun gerçekten çok iyi para ödemişsin.Benim anlamadıgım metal patükülleri motorun içine nasıl girmiş .Ve süzgeçleri tıkamış .Benim aklıma gelen yag koyarken koydukları bidonda veya her neyle koydularsa onun içinde metal partüküleri vardı oda zamanla yaglamayı tıkayıp bu tip bir arızaya sebep olabilir.ama gerçekten çok zor bir hitimal diye düşünüyorum .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Auris 1.6 132HP M/M
Araç: Auris
54 kere teşekkür etti
76 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #19 :
Eylül 20, 2011, 17:26:42 »