Gönderen Konu: TOYOTA YOLDA BIRAKTI......  (Okunma sayısı 3331 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
Ynt: TOYOTA YOLDA BIRAKTI......
« Yanıtla #20 : Eylül 20, 2011, 20:18:08 »
Arkadaşlar hepinize önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. Expertiz raporları ve diğer periyodik bakımları zaten toyotanın servis bilgi sisteminde kayıtlıymış. Aracım tamir edilirken servisteki yetkiliye " aracın benden önceki sahibi acaba motorda işlem yaptırmış mı? veya araç motoru ile ilgili bir sıkıntı yaşamış mı ? "diye sorduğumda beraber tek tek tüm servis kayıtlarını inceledik. Aracın hiçbir ciddi arızasını bulamadık göremedik. En fazla arızası far ampülü ile arka 7. koltuklardaki ses sıkıntısı olmuş.Toyotadan haber bekliyorum. Daha sonra Nevşehir de tüketici hakem heyetine başvuracağım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 20, 2011, 20:18:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 20, 2011, 21:16:06 »
  Toyota'nın İyi Niyet kapsamında bir an önce sizin sıkıntınıza çare bulacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 20, 2011, 21:19:15 »
Geçmiş olsun,  yağınızı son ne zaman nerede değiştirtmiştiniz , ne yağ kondu?  Filtrede tıkanma falan olsaydı by-pass valflerinden dolayı ekranda uyarı verirmiydi bilmiyorum ama servise çekildikten sonra çıkan yağ filtresini de aldınız mı inceleme için? 

Bir de aşağıdaki linkten aracınızla ilgili ( üretim/seri no tip) yayımlanmış konuyla yakın ilgisi olabilecek herhangi bir servis çağırma  bülteni olup olmadığını bir kontrol edin.  Eğer varsa uygulanmış mı araştırılmalı.

http://www.toyota-tech.eu/TomsCabs.aspx     

Sol üstten linkten isterseniz Türkçe'ye geçebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
« Yanıtla #23 : Eylül 22, 2011, 11:49:00 »
Önerileriniz için teşekkürler... Biraz önce toyota america dan mailime cevap geldi adamlara helal olsun...hemen dönüş yaptılar... Ama mail de ülkenizin bulunduğu yerdeki toyota ile görüşün deniyor... japonya merkeze de japoncaya çevirip göndereceğim.... bakalım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
« Yanıtla #24 : Eylül 26, 2011, 14:46:36 »
Merhabalar. Biraz önce Toyota İstanbul' dan aradılar. Aksaraydaki servis yetkilileri ile Toyota istanbul' un Mekanik uzmanlarının görüştüklerini, Aracımın ikinci el olduğunu ( Bende aracımın ikinci el olmasının sorunla alakasının olamayacağını çünkü sisteme girip servis kayıtlarına baktıklarında aküsünün bile yetkili serviste değiştiğinin görülebileceğini söyledim.) önceki sahibinin bakımlarını yetkili serviste yaptırmamış olabileceğini bu nedenle yağ süzgecinde rastlanan erimiş metal partiküllerinin yetkili olmayan serviste yapılan bakım sırasında bir hatadan kaynaklanmış olabileceğini, Benzinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle de olabileceğini normal olduğunu söylediler..Bunun üzerine aracın full servis bakımlı olduğunu,böyle bir hatanın periyodik bakım sırasında tespit edilmesi gerektiğini, daha önceki araçlarımın VW serisi olduğunu golf ve polo serisi araçlar kullandığımı ve her ikisi ile de 150.000 km lere kadar hiçbir sorun yaşamadığımı ( bu derece ciddi) söyledim. "o zaman yağ süzgecinizi bize gönderebilirmisiniz incelenmesini istiyormusunuz? denildi. kabul ettim. Yarın veya en geç cuma gününe kadar toyota İstanbul adresine yağ süzgecini göndereceğim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 26, 2011, 15:17:35 »
Çok geçmiş olsun,
kendi başıma gelmiş gibi üzüldüm,
umarım toyota adına yakışan bir adım atar ve size yardımcı olur,
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 26, 2011, 15:23:34 »
ben bir tahminde bulunayım o araç hakkında. sahibi arabayı aldı ve normal kullanmaya başladı. ama motor yağı araç eskidikçe daha fazla azalmaya başladı.

yani yağ yakan bir motor yüzünden arabayı değiştirmiş olabilirler. her 10 bin bakımına gidene kadar motorda yağ aşırı miktarda düşmüş olabilir. ve bu sorun sadece motor arıza ışığının yanmasına neden olduğundan önemsenmemiştir.

özelliklede bayansa yağına bakmayı bile bilmiyor olabilir.

tabi yağsız kalan motorda aşırı aşınmıştır doldurmuştur yağ filtresini.. bakımlar zamanında yapılsa bile ancak bu şekilde motor yaptırırsınız toyotaya. yağ filtresi hayati...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
« Yanıtla #27 : Eylül 26, 2011, 16:34:50 »
Anıl bey öncelikle yorumunuz ve tahmininiz için teşekkür ediyorum..Ancak aracı yakın bir dostumdan aldım. Geçmişini bilmediğim bir aracı kolay kolay alacak birisi değilim. Aracı satın alırken sahibi arkadaşım olduğu halde Ankara toyan plaza da expertizini yaptırdım. Bu aracı alırken tam 1.5 yıl araştırdım..sakınan göze çöp batar misali oldu.. Ayrıca Önceki araçlarımdan (Özellikle renault manager yağ ve su eksilttiği için uzun yola çıkmadan önce mutlaka yağ ve suyunu kontrol etmek durumunda kalırdım.Günlük kullanımda her 2 günde bilemediniz her üç günde bir yağ artı su kontrolü yapardım.Bu olay şu anda da geçerlidir.)tecrübeli olduğum için kontrol etmeden yola çıkmadım.O nedenle bu olayın çok üstünde duruyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
« Yanıtla #28 : Eylül 26, 2011, 16:37:20 »
:olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
« Yanıtla #29 : Eylül 26, 2011, 16:39:45 »
Çok geçmiş olsun,
kendi başıma gelmiş gibi üzüldüm,
umarım toyota adına yakışan bir adım atar ve size yardımcı olur,

Sağ olun mehmet bey. Temennim başka kimsenin başına böyle bir olay gelmemesi.. Toyotadan bu sorunla ilgili mantıklı bir cevap alamadığım sürece hemen hemen her platformda bu işin peşini bırakmayacağım. Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 26, 2011, 17:01:45 »
alper abi umarım sorunun kaynağını doğru tespit ederler ve çözüme kavuştururlar...Gerçekten sizinki sakınan göze çöp kaçmış resmen :(
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 29, 2011, 18:52:10 »
belkıde ılk defa bır arkadasın yanı bır toyotanın yolda bıraktıgını okudum umarım yetkili merciler sizin problemınızle yakında ilgilenir tekrar geçmiş olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 234500
  • Model Yılı: '06
  • 5 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 29, 2011, 23:25:41 »
tekrar geçmiş olsun, son durum nedir acaba
06 1. 4 D-4D MMT,  Yaris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 30, 2011, 00:42:20 »
alper bey büyük geçmiş olsun inanın tüm yorumları dikkatlice okudum tüylerim ürperdi büyk ama çok büyük geçmiş olsun.
anladığım ve bilgimin yettiği kadarı ile bir iki şey paylaşmak istiyorum.
alper bey;siz yapmanız gerekn  birçok prosüdürü zaten yerine getirmiş ve ulaşablidiğiniz yerlere ulaşmışsınız.toyota istanbuldan alacağınız cevap iki türlü olablir.1 sorun kullanıcı hatası vb. bahaneler 2.servis hatası gibi bir bahane sürebilr.
her iki bahanede sizin haklılık payının örtmez nitekim elinizde servis bakım fatura evrak vb dökümanlar vardır yoksa bile toyotadan temin evdilebilir,ayrıca expertiz raporunuz elinizde bu yeterli tüketici hakem heyetini aşan bir konu bu şöyleki tüketici hakem heyeti belli bir miktara kadar olan sorunlarla ilgileniyor yani tam bilmiyorum ama 1000-1200tl gibi meblağlara kadar ilgileniyor onun dışında snayi bakanlığına falan başvurmanız gerekiyorki bunda gerek yok,siz bahsettiğiniz 6bin tl yi ödemişsiniz yapacağınız şet tüketici mahkemesine başvuruda bulunmak tanıdığınız bir avukat varsa bu işi çok rahat halledeblir vaktiniz ve ilginiz varsa sizde takip edeblirisniz ama bilen birnin yapması daha iyi olur,bu konuda örnekleme verecek olursak (expertiz raporunun dikkate alınması adına) noterden yapılan satışta aracın şase numaralarının farklı olduğunu farkden vatandaş dava açıyor ve yargıtay nihaii kararında suçun noterde olduğunu bunun kontrol etmesi gerektiğini neyi tastik ettiğine bakması gerektiğinden tüm masrafları ve yeni aracı noterin vatandaşa alması gerektiğine hükmediyor.bu misalle expertiz raporunun delil olacağı kanaatindeyim.
inanaın alper vey toyotada böyle bir arızayı ilk defa duyuyorm,2001 corollası olan bir arkadaş yılalrdır arabasına ne bakım yaptırır ne yağına suyuna bakar nede ilgilenir geçen sene dumankayaya zorla götürdük bedava chek-up a hatta ben aldım götürdüm inanın araba taş gibi çıktı ustaya durumu anlattığımda inanmadı hatta araca talip bile oldu...tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 30, 2011, 02:09:47 »
aman burada devreye gireyim bu aletler bozuluyor beyler. yani bakım yapmayınca her araba gibi yolda kalırsınız. siz yağına suyuna yinede her benzin yada gaz alışınızda bir bakın. ben hayatımda 2 defa yolda kalmış toyota gördüm. birisi 5 6 yıl önceydi diğeri ise bu yıldı. ikiside efsane corolla..

amcamda var birtane 1.3 olandan ama taş gibi, piyasada ise yağ değiştirmeyi bilmeyenler yüzünden çok dökük var. haberiniz olsun biz burada çok ekstrem bir olayı tartışıyoruz. aracın kalitesi 2. elde bile kendini gösteriyor ancak itina gösterilmesi şarttır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 30, 2011, 03:44:17 »
aman burada devreye gireyim bu aletler bozuluyor beyler. yani bakım yapmayınca her araba gibi yolda kalırsınız. siz yağına suyuna yinede her benzin yada gaz alışınızda bir bakın. ben hayatımda 2 defa yolda kalmış toyota gördüm. birisi 5 6 yıl önceydi diğeri ise bu yıldı. ikiside efsane corolla..

amcamda var birtane 1.3 olandan ama taş gibi, piyasada ise yağ değiştirmeyi bilmeyenler yüzünden çok dökük var. haberiniz olsun biz burada çok ekstrem bir olayı tartışıyoruz. aracın kalitesi 2. elde bile kendini gösteriyor ancak itina gösterilmesi şarttır.

kesinlikle hakılsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Doğuştan Toyotacı
« Yanıtla #36 : Eylül 30, 2011, 15:50:09 »
Sağolun Seydi Bey. Raporlar elimizde ayrıca zaten  toyotanın kendi sisteminde de görülüyor. Şimdilik Toyotadan gelecek cevaba göre hareket edeceğim bekliyorum... Saygılar..