Gönderen Konu: avensis üzermi  (Okunma sayısı 3594 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
avensis üzermi
« : Eylül 19, 2011, 20:25:23 »
arkadaşlar meraba aranıza yeni katıldım 2009 civic var avensis elegant extra almak istiyorum acaba hondadan sonra performance beni üzermi bastınmı gitmesini isterim sitesinde 0/100 km 10,4 yazılmış fena degil gibi acaba sollamalarda olsun seriligi olsun birde yakıt olarak 8,5 yazılmış dogrumudur.birde lpg uygulanıyormu bu araca

Toyota Club Türkiye

avensis üzermi
« : Eylül 19, 2011, 20:25:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis üzermi
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2011, 20:58:19 »
Forumu karıştırırsanız gerekli bilgileri görürsünüz.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2011, 22:08:10 »
arkadaşlar meraba aranıza yeni katıldım 2009 civic var avensis elegant extra almak istiyorum acaba hondadan sonra performance beni üzermi bastınmı gitmesini isterim sitesinde 0/100 km 10,4 yazılmış fena degil gibi acaba sollamalarda olsun seriligi olsun birde yakıt olarak 8,5 yazılmış dogrumudur.birde lpg uygulanıyormu bu araca

şehir içi üzer ş dışı sevindirir diyebilirim ..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2011, 09:26:37 »
Sefer Bey, almayı düşündüğünüz Avensisin motor hacmi 1,6 mı?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2011, 13:54:37 »
evet 1,6 132 ps olan aracı testten şimdi geldim genel olarak iyi ancak gaz pedal hissiz geldi.pek performance zayıf 132 ps deyince ben biraz daha performancelı diye düşündüm birde biraz yol sesini alıyo gibi motor sesi yok gibi ben bunla beraber insignia düşünüyorum ama oda 180 ps yakıt fazla lpg uyumu yok toyotada öyle gerçi bilemiyorum.2,0 tdı lere bakmak lazım.biraz performance istiyorum araçtan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2011, 13:59:36 »
2 elde tabiri caizse zibil gibi 180 hp turbo insignia var.Avensis 1.6 lara lpg takılıyor ancak dediğiniz gibi performansı ancak 3.000 devir civarlarında şahlanıyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2011, 15:22:47 »
bende audimi sattığımda ilk amacım insigniaidi arkadaşımda 180liği var.. uzun zamandırda görmemişdim hem ona merhaba derim dedim hemde aradan araba çıkar öğrenirim ne olduğunu aracın dedim.. sürdüm 200 metre gittim ve araçdan indim.. bu kadar diyim size.
arabanın fazla yakışını geçdim arkası çok dar içerde bir ön konsol var alman aracına yakışmıycak bir ön konsol yapmışlar her yer switch dolu switch karmaşası var.. gerçi o görüntüyü sevenlerde var ama hiç bir almanda o kadar çok düğme olmaz..aracın içi japonumsu olmuş..klasik opel sesleri insigniadada var çukura falan girerseniz ses geliyor alttakımlardan.opelde astrada vectrada hiç birinde kurtulamadı şu plastik seslerinden alt takım seslerinden..

avensis sürmedim ama avensisin sevdiğim yanı açıkcası içi oldu çok sade tam alman tarzında yapmışlar dışıda görecelidir ama kaba duruyor ben o kaba duruşu çok seviyorum tank gibi bir duruşu var.. tabi bunlar dışardan izlenimlerim sürdükden sonra fikirlerim değişebilir.. dediğim avensis 2006-2009 kasalar yeni kasalarıda görecelidir ama beğenemedim.. sanırım ben biraz sert arabalardan hoşlanıyorum hatları keskin katı olucak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2011, 19:53:10 »
vala ben civicden öncede astra h kasa vardı sadece performance yuzunden sattım güzel arabaydı.forumları okuyorum bi opel karşıtımı diyim artık sorun yaşadıklarındanmı opel şöyle böyle bende düşünüyorum ama astra çok hoşuma gidityodu.insigniayı test ettim arka taraf biraz basık dogru ancak kalite donanım olarak üstün araç şuan aklıma takılan yakıtı yoksa hemen alabılecegım araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2011, 22:47:00 »
evet 1,6 132 ps olan aracı testten şimdi geldim genel olarak iyi ancak gaz pedal hissiz geldi.pek performance zayıf 132 ps deyince ben biraz daha performancelı diye düşündüm birde biraz yol sesini alıyo gibi motor sesi yok gibi ben bunla beraber insignia düşünüyorum ama oda 180 ps yakıt fazla lpg uyumu yok toyotada öyle gerçi bilemiyorum.2,0 tdı lere bakmak lazım.biraz performance istiyorum araçtan
sefer bey sizin istediklerinizi herkes ister ama maalesef...hem en iyi olsun em ucuz olsun hem az yaksın...ama maalesef yok. daha doğrusu sevgili ülkem de yok. şu araç vergilendirme olayını CO2 emisyonuna göre yapıp şu motor hacmi olayından vazgeçseler adam gibi arabalara hepimiz bineriz ama yok...ayrıca 132 ps avensis için gayet iyi bir güç...sonuçta altınızdaki d sınıfı bir aile aracı, japon mühendisler bu aracı tasarlarken ani ataklar yapmak, 0-100 e 7 sn yenin altında ulaşmak için  değil, güvenli - konforlu ve keyifli sürüşü hedefleyerek yola koyulmuşlar. 1.6 motordan 180 hp güç üreten insignia sınırlarını zorluyor ve bunu yakıt olayında da hissettiriyor. az biraz sporla ilgiliyim, bu 80 kg olan birinin o kütlesi ile 150 kg lık ağırlığın altına girmesi gibi birşey, tamam kaldırır o ağırlığı ama çok efor sarfeder sonucunda da enerji yakar ki insignia da aynen öyle...performans istiyorsanız yakıt tasarrufundan vazgeçeceksiniz, az yakıpta çok performans sağlayan araç ben bilmiyorum ama yok, varsa da yine pahalıdır....
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2011, 22:58:25 »
performance değil performans...
D segmentinde ve 1.6 litre hacimli bir araçtan sizin belirttiğiniz anlamda performans alamazsınız.
2.0 D4-D öneririm ben
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 21, 2011, 22:26:03 »
D segmentinde ve 1.6 litre hacimli bir araçtan sizin belirttiğiniz anlamda performans alamazsınız.
2.0 D4-D öneririm ben

yada 2,0 d4 motor 147 hp

:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #11 : Eylül 21, 2011, 23:11:41 »
Performans istiyorsanız devir saatinde 4000 ve üstünü görmeniz lazım. Buda fazladan harcanan benzin parası olarak size döner. Az yaksın derseniz düşük devir çok kaçsın derseniz yüksek devir. Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. Zaten buda bir performans aracı değil. Onuda göz önünde bulundurmak gerekli. Bence bu araç size hitap etmez motor teknolojisi olarak.

Insignia 180 hp düşünürseniz yakıt parasınıda düşünmeyeceksiniz. Ona göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 22, 2011, 00:34:42 »
yada 2,0 d4 motor 147 hp

:)

ah birde tüp takılabilse...
bir  dakika durmam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Eylül 22, 2011, 08:58:17 »
2.0 D4-D öneririm ben
teşekküler aydınlattınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #14 : Eylül 22, 2011, 15:15:46 »
Sefer bey merhabalar,

Ekim 2010 tarihinde sıfır 2011 model Avensis 1.6 Elegant Extra araç aldığımdan beri yaklaşık 11 ay oldu ve 18 bin km yol yaptım. Araç şu an şehir içinde 100 km de 8.5 lt, şehir dışında 6 lt ve ortalama da 6.9-7.0 civarında yakıyor. Aracı kullandığım süre içinde tek konu hariç her yönüyle isteklerimi karşılayan bir araç oldu. O da kalkışta ağır kalması ve özellikle de dik yolda kalkış yaparken gaz pedalının geç algılaması nedeniyle aracı geriye kaçırıyor olmanız. Performanstan ne algıladığınıza bağlı ama neredeyse 1,5 tona yakın avensisin yaktığı değerlere göre gerek motor gücü gerek konforu bence çok iyi. Özellikle de araç uzun yolda hızını almışken ve 3000 devir ve üzerinde performansı çok iyi. Kesinlikle yokuşlarda yığılma vs sorunlar olmuyor o kadar ağır olmasına rağmen araç. Avensis'ten büyük oranda memnuniyet içindeyim ve kesinlikle sizede tavsiye ederim. Ama son olarak yok ben performanstan taviz vermem diyorsanız 7 ileri tam otomatik 1.8 avensis elegant extra almanızı öneririm. Tüm sorunlarınızı 1.8 avensis halledecektir emin olun...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 22, 2011, 18:35:44 »
zafer bey saolun dediginiz gibi gaz pedalı biraz gec algılıyor.bir iki kerestop ettim zaten bide motor sesi az

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 22, 2011, 19:20:07 »
ah birde tüp takılabilse...
bir  dakika durmam...

takıldı benim araca 2006 model brc marka detayları forumda bulabilirsiniz..
2011 düşünüyorsanız onu bilemem..:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 09, 2011, 13:29:02 »
avensis üzmez!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 09, 2011, 15:18:16 »
takıldı benim araca 2006 model brc marka detayları forumda bulabilirsiniz..
2011 düşünüyorsanız onu bilemem..:)

senin aracı biliyorum da abi, ona ben babamı ikna edemem...
düzgün birşey olsa tüm bayiler takar, buradakiler takmıyorsa bir sıkıntısı vardır o işin der çünkü biliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 09, 2011, 22:01:09 »
Sefer bey ben de de 2011 elegant extra var, ağırlıkla şehir içi kullanıyorum ve de çok sıkışık trafikte bile 9.5 lt. nin üzeine çıkmadım ve araç full dolu iken ortalama 6.6-6.8 civarında yaktım (100-110 km. sürat ile). Ben sakin kullanan birisiyim o yüzden araçtan yana bir sıkıntım yok gerçi ilk zamanlar, 2006 corolla alışkanlığından olsa gerek, biraz ilk hızlanmaları üzmüştü ancak alıştığım için sorun yok. Ayrıca japonlar daha ne yapsın benzinde vergi oranını mı düşürsün ya da cepten mi versin adamlar şimdilik bu kadar tasarruflu araba yapabiliyorlar, zaten hem cam kenarı hem de şöför arkası istemek yani hem performans hem de tasarruf (ki lt. bazında tasarruflu) sanırım zor. Lpg olayı ise daha önce forumda tartışılmıştı bu konu ayrıca ben de araştırdım fakat garanti sıkıntıları yüzünden ve de arabama kıyamadığımdan vazgeçtim zaten yılda 10000 km. yol yapan birisiyim. Ama araca LPG olayı, iyi bir işçilik şartı ile, sorunsuz takılabilmekde. Saygılar ve sevgiler...
2011 Toyota Avensis Elegant Extra