Gönderen Konu: 2009 civic otm. (hondacılar bi el atın lütfen)  (Okunma sayısı 3645 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
2009 civic otm. (hondacılar bi el atın lütfen)
« : Eylül 17, 2011, 22:35:29 »
dayımın 2009 civic otm. var,, arabada 5 kişi olduğunda 100-110 ile hafif dalgalı yollarda araba sürekli yaylanıyor ve biraz sertlerinde küt küt vuruyor. servise gittiğinde kronik bi sorun olduğunu söylemişler galiba.. gerçekten bu kasa civiclerde durum böyle mi, bi çözüm yolu var mı ??
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Toyota Club Türkiye

2009 civic otm. (hondacılar bi el atın lütfen)
« : Eylül 17, 2011, 22:35:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 civic otm. (hondacılar bi el atın lütfen)
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2011, 22:37:48 »
kemal emmiye sormak lazım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2011, 22:39:52 »
Fatih, yanlış yola sapmışsın be kardeşim :rofl: Şimdi herkes yer bu Honda yı!!!
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2011, 22:43:10 »
Eee anca o kadar olur, 5 kişi ortalama 75 kğ. etti 375 kğ. gayet normal bence yaylanır araba ama cıvıc biraz yumuşak süspansiyona sahip konfor için.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2011, 22:44:20 »
Fatih, yanlış yola sapmışsın be kardeşim :rofl: Şimdi herkes yer bu Honda yı!!!
yesinler abi :D ,, tasarımı, donanımı hariç çok sevemedim. çok yakıyor .. 
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2011, 22:45:19 »
Eee anca o kadar olur, 5 kişi ortalama 75 kğ. etti 375 kğ. gayet normal bence yaylanır araba ama cıvıc biraz yumuşak süspansiyona sahip konfor için.
haklısın belki ama abi bizim corollaya 6 kişi binince bile yapmıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2011, 22:54:34 »
Hocam çözümü çok basit.. Hemen ilan verip arabayı satıcaksın.. Koycan parayı cebine
gidicen bi toyota bayine çok güzel kampanyalar var.. Alıcan bi corolla ve sorunu halletmiş
olacaksın böylece.. Saygılar.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2011, 22:57:02 »
Bizimkiler cıvıc e göre biraz yüksek, bu sebeple amortisör ve yayların çalışabileceği daha iyi bir mesafe var. Buda aracı bu durumlarda kolluyor.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2011, 23:29:28 »
Hocam çözümü çok basit.. Hemen ilan verip arabayı satıcaksın.. Koycan parayı cebine
gidicen bi toyota bayine çok güzel kampanyalar var.. Alıcan bi corolla ve sorunu halletmiş
olacaksın böylece.. Saygılar.. :)
çok uzak ihtimal hocam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2011, 00:25:40 »
yeni nesil corollanın süspansiyonu hakkında fikrim yok, ama en son kullandığım 2004 corolla çok yumuşak süspansiyona sahipti
Hondaya geçince bana çok sert geldi, hemen hemen hiç yaylanma yok, sert frenlemelerde burnu batıp arkası yükselmiyor bile
corollayı boşa atıp resmen dansettiriyordum, bunda ne yaparsam yapayım yaylanmıyor
genellikle süspansiyonu için tatlı sert derler, ama ben şahsen daha yumuşak olmasını tercih ederdim
nitekim sonraki seçimim mutlaka yumuşak süspansiyonlu bir araç olacak, ben konfora yol tutuştan daha çok önem veriyorum

Civic süspansiyonuna yumuşak , konforlu diyenleri anlamıyorum, bence hiçte yumuşak değil, hele HB ler resmen tahta, yemişim onun yol tutuşunu , sanki her gün yarış pistine çıkıyoruz

Gelelim dayını civice Fatih,
yazdıklarıma dikkat edersen civiclerin süspansiyonunun tatlı sert olduğunu yaylanmadığını vurguladım
bence sizin arabanın amorsitörlerinde bir sorun var, bi servise veya ustaya göstermekte yarar var
yoksa kronik sorun falan diye bir şey yok, kim söylediyse hiç anlamıyormuş civicten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2011, 01:12:36 »
bende kullanıyorum hiç 5 kişi binmedik en fazla 4 kişi ama hiç yaylandığını görmedim, hissetmedim. araca baktırmakta fayda var bence. tek kronik problemi aküsü.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corollove
    • Security Lab.
« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2011, 01:55:45 »
Orjinal ile denemedım ama spor suspansiyon ile yaylanıyor bizimkide.ama biraz sert yaylanma :)
Security Staff

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2011, 10:17:12 »
yeni nesil corollanın süspansiyonu hakkında fikrim yok, ama en son kullandığım 2004 corolla çok yumuşak süspansiyona sahipti
Hondaya geçince bana çok sert geldi, hemen hemen hiç yaylanma yok, sert frenlemelerde burnu batıp arkası yükselmiyor bile
corollayı boşa atıp resmen dansettiriyordum, bunda ne yaparsam yapayım yaylanmıyor
genellikle süspansiyonu için tatlı sert derler, ama ben şahsen daha yumuşak olmasını tercih ederdim
nitekim sonraki seçimim mutlaka yumuşak süspansiyonlu bir araç olacak, ben konfora yol tutuştan daha çok önem veriyorum

Civic süspansiyonuna yumuşak , konforlu diyenleri anlamıyorum, bence hiçte yumuşak değil, hele HB ler resmen tahta, yemişim onun yol tutuşunu , sanki her gün yarış pistine çıkıyoruz

Gelelim dayını civice Fatih,
yazdıklarıma dikkat edersen civiclerin süspansiyonunun tatlı sert olduğunu yaylanmadığını vurguladım
bence sizin arabanın amorsitörlerinde bir sorun var, bi servise veya ustaya göstermekte yarar var
yoksa kronik sorun falan diye bir şey yok, kim söylediyse hiç anlamıyormuş civicten
babam da amortisörlerden şüphelendi ama dayım ankarada yaşıyor orda bi servise götürdüğünü söyledi ve adamlar daha tam sorundan bahsetmeden hepsinde bu sorunun olduğunu söylemişler anlamadım şimdi bu durumu  !!!
yaylanmaktan kastım şöyle; ankara adana arası yollar biraz dalgalı ve bir kısmında yollar belli aralıklarla kesik gibi sanki,, bizim corolla ile hiç problem olmuyor ve kesik kısımlardan geçerken tatlı bir ses geliyor hafif bi sarsıntıyla beraber ama dün civic le dalgalanmalarda arabayı bi yaylanma alıyor ve biraz sürüyor bu durum,, kesiklerde de küt küt ses geliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2011, 21:09:17 »
sizin hondanın amortisörleri patlak, en kısa zamanda değiştirin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 24, 2011, 22:21:31 »
sizin hondanın amortisörleri patlak, en kısa zamanda değiştirin
dayımı ikna edemem artık servis böyle dediyse :D
ama sorun belli artık..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Eylül 24, 2011, 23:46:08 »
kardeş ben yardımcı olayımsana aynı araçtan var bendedearacı sıfır aldım afyona yola koyuldum.arabada hanım annem annanem ve teyzem var arka üçlü aynen söylediginiz gibi yaylar kapanıp kut vuruyor annanem ne biçim araba dedi kadın arkada korktu gerçekten araç kapandıgında acayip ses geliyor neyse istanbula geldım servise gittim evet olan bişey ama zararı yok ben zararını yemişim araçla seyehatmı edicez yoksa korkarakmı araba sürücez sonra gittim nam amortisörmü ne amortisörlere bi işlem yaptılar.bılemıyorum ne yaptıklarını sorun haloldu gercekten vursada o ses yok sakın yanı. sonraları araç virajlarda yatmaya ve beni tedirgin etmeye başladı. ve aibagh 3.5 cm yay taktırdım araç virajlarda iyi fakat sehir içinde sıkmaya basladı artık arac kutuk gibiydi.daha fazla dayanamadım gerı dondum.şimdi aracı satıp  bi arac almayı düşünüyorum ama ne alacagımı bılmıyorumen kötü etkende benzinin fiyatıinsignia düşündük yakıt fazla şimdi avensis alıp lpg taktırayım diyorum ama bilemiyorum belkıde süperb alırım oda guzel.civic suspansıyonu guzel deıl bende anlamadım sertmı yumusakmı forumda mıllet bırı sert bırı yumusak dıyor.motoru harıka içi genış ferah dış tasarım guzel ama konfor yok yalıtım yok benımde istedigim uzun  yolculuklarda konfor.size tavsiyem ya yay taktırın yada nam amortisöre bı ugrayın.
http://www.namistain.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 25, 2011, 00:22:14 »
2009 model aracın amortisörlerine normalde bir şey olmamış olması gerek tabi aşırı yüklü kullanımlara maruz kalmadı ise. Bu yüzden her aracın katalogdaki azami yüklü ağırlığını bilerek kullanmak gerek.
Sizin aracın aks mesafesi Corolla'dan daha fazla. Bu da arka kısımın yaylanma şeklinde etkilidir.
Aracınız süspansiyon özelliklerinden dolayı yüklü kullanımda Corolla'ya nazaran daha çok yere oturur. Dolayısı ile bu konumda amortisör stroku fazlaca kullanılır yaylanma anlarında.
Sorun kasis geçişlerinde ilk zıplamada mı, sonraki zıplamanın sönümlenememesinde mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 25, 2011, 00:36:20 »
Sorun kasis geçişlerinde ilk zıplamada mı, sonraki zıplamanın sönümlenememesinde mi?

+35 ,  ben  sönümlenememesinde  oldugunu  düşünüyorum, böylece  sert  esnemelerde   stroke'a   neden  oluyor
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 25, 2011, 11:50:44 »

anladığım kadarıyla sanki kasislerde yaylar kuvveti hız çok yüksek olmamasına rağmen ememiyor ve küt küt vuruyor. yani zıplamıyor gibi? dalgalı yollarda da örnek olarak bir dalgalanma geçildikten sonra normalde yaylar kuvveti karşılamalı ve 1-1.5 sn aşağı yukarı hareketten sonra denge konumuna geri gelmeli ama bu olmuyor ve aşağı yukarı hareketi daha uzun sürüyor .. galiba ikiksinde de sorun var gibi ya da yanlış düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 25, 2011, 12:19:00 »
kesınlıkle amortisör patlak degildi arkada 3 kişi taşımıycaksa bu araç yani garip degilmi bagaj boşdu benım yolculugumda söylediginiz gibi ilk zıplamadan sonra araç yumuşamıyor ve kutleme yapıor dedigim gibi süspansiyon sistemi iyi deıl belkı daha dayanıklı ama hiç çekilmiyor.