0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tesekkurler senin karbon kaplamalarin yaninda sonuk kaliyor ama idare edecegiz artik
abi senin dediğini ben de gordum burun spreyinin kutusuna benzer bi kutuydu bi pakette 2 tane var 15 lira ama kendi el becerime güvenemediğim için almadım
Serkan abi bildiğim boya kodu ve araç markasını söylüyorsun aynısını veriyorlar benim araç beyaz opak boya yani simli değil ama senin aracın boyasıda sanayide mutlaka vardır eğer servisten bulursan servisi tercih etmeni tavsiye ederim ben servisten almak istedim bana verdikleri cevap boya opak olduğu için bir kaç saatte kullanmam gerektiği gibi saçma bir cevap oldu . Ondan sanayiden aldım .
Bende de var rötüş boyası, servisten 14 liraya almıştım geçen sene. Bir kere görünmeyen bir yerde denemiştim beceremedim sanırım devamını getirmedim duruyor torpidoda. Kutunun içinde iki şişe var, biri boya diğeri de hafif beyazımsı bir sıvı sanırım koruyucusu. Ama uygulama sırasını veya ne kadar beklemem gerektiğini falan bilemiyorum...
Farzet ki oje sürüyorsun ama çok küçük bir bölgeye
Dün akşam mersin-fener maçı için mersine gitmiştim,saolsun 01 plakayı görünce baya çizmişler arabayı,bazı yerleri resmen kazımıslar.Yönteminizi uygulayacagım tesekkurler.
tesekkurler mahmut bey,stadtan baya uzaga parkettim genede bulmuslar.
Öncelikle ihtiyacımız olacak malzemelerle işe başlayalımince ve kalın pasta, rütuş boyası, uygun fırça, su zımparaları (ihtiyaca göre 500 ile 2000 arasında kullanılabilir) ve son olarak cilaÇizik aslında fotoğrafta göründüğünden daha ciddiydi, aşağıda görülen hali pasta çekildikten sonra. Derin çiziğin olduğu yer tampon üzerinde (sadece boya değil, tamponun plastiğini bile biraz kaldırmıştı), diğer ufak çizikler pasta işleminden sonra neredeyse kayboldu.ilk işlem olarak, temizlik yapıldıktan sonra, ince bir fırça kullanarak rütuş boyası ile çiziği doldurmak. Önemli olan şey, çiziğin derinliğinin kaybolması. Hatta normal boya seviyesinden daha fazla doldurmak daha düzgün bir görünüm elde etmenize fayda sağlayacaktır.Daha sonra kurumasını bekledikten sonra, zımpara ile kabarık olarak doldurduğumuz alanı diğer normal alanlarla aynı hizaya getirmeye çalışacağız. Zımparalama yaparken, diğer bölümlere fazla zarar vermemeye çalışın. Zımparalar küçük numaradan büyük numaralara doğru kullanılmalı ve mümkün olduğu kadar sulu olarak yapılmalıdır. Hatta suya biraz sıvı sabunda karıştırabilirsiniz.Daha sonra kontrol edip, düzgün olmayan yerleri tekrar rütuş boyası ile boyayıp, zımparalıyoruzSon alarakta önce kalın pasta, sonra ince pasta uygulaması yapıyoruz. Bu ise ikinci kez pasta uygulamasından sonra (son iki fotoğrafı gece çektiğim için renk farklıymış gibi görünüyor, telefon kamerası anca bu kadar oluyor). Aslında biraz daha uğraşılması lazım ama biraz işim olduğu için daha sonraya erteledim. Ayrıca henüz cila işlemi yapılmadı, önümüzdeki hafta vaktim olursa tamamlayacağımbiraz el becerisi olan herkesin uygulayabileceği bir işlem, yapmak isteyenlere umarım yardımcı olur