Gönderen Konu: dacia resmi sayfasında mı hata var ?  (Okunma sayısı 2548 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
dacia resmi sayfasında mı hata var ?
« : Eylül 08, 2011, 23:24:39 »
resmi sayfada subap sayısının 8 olduğundan bahsediyor bu :D... öyle motor mu kaldı yaa

http://www.dacia.com.tr/page.aspx?id=65
94' reno broadway :)

Toyota Club Türkiye

dacia resmi sayfasında mı hata var ?
« : Eylül 08, 2011, 23:24:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: dacia resmi sayfasında mı hata var ?
« Yanıtla #1 : Eylül 08, 2011, 23:38:06 »
Mazide kaldı 8 sübap motor, ama işte bazı üretici kullanıyor hala.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2011, 23:41:30 »
1,5 dci de 8 silindir vardır.Bu kadar ucuz arabadan ne bekleniyor ki.Ama diger yandan bir ihtiyacı karşıladığını da kabul etmeliyim.Bu kadar sattığına göre
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 09, 2011, 00:07:39 »
1,5 dci de 8 silindir vardır.Bu kadar ucuz arabadan ne bekleniyor ki.Ama diger yandan bir ihtiyacı karşıladığını da kabul etmeliyim.Bu kadar sattığına göre

1.6 mpi de 8 subap yazıyor ona çok şaşırdım  :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 09, 2011, 00:25:01 »
8 yada 18 olması o arabayı alacak adamı ilgilendirmez, dacia düşük - bitik teknolojiyi , basit mazeme kalitesi ile idare eder nitelikte bir araba çıkartıyor.
teknoloji mahrumu olabilir ancak yinede iş görüyor.. açıkçası arabadan bişey beklemeyene veya teknolojiden anlamayana hatta ucuz iyidir diyen için ideal araçlar..
açıkçası ben sürmedim ama koltukları bile rahat gelmedi. heralde renault kalitesini biraz yukarı çekti, seri üret sat araçlarıda dacia olarak sunuyor..

hep şunu düşünüyorum. kırsal bir yerde yaşıyorum,işim gereği fazla beklentisi olmayan insanlarla konuşuyorum ve dacianın iyi olduğunu söylüyorlar. çünkü daha öncesinde yıllarca renault 12 toros arabaya binmiş kişiler tercih ediyorlar. e geliri belli kişiler, hem ekonomik olacak hemde eşek niyetine binmek için araba alacaklar ? ne alsın ki ? 
açıkçası motorunun hiç önemi yok. içindeki döşün kalitesine razı olmuş birinede 8 valf yada 16 valve fark etmez ayrıca.. takılmamak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 09, 2011, 01:55:39 »
8 yada 18 olması o arabayı alacak adamı ilgilendirmez, dacia düşük - bitik teknolojiyi , basit mazeme kalitesi ile idare eder nitelikte bir araba çıkartıyor.
teknoloji mahrumu olabilir ancak yinede iş görüyor.. açıkçası arabadan bişey beklemeyene veya teknolojiden anlamayana hatta ucuz iyidir diyen için ideal araçlar..
açıkçası ben sürmedim ama koltukları bile rahat gelmedi. heralde renault kalitesini biraz yukarı çekti, seri üret sat araçlarıda dacia olarak sunuyor..

hep şunu düşünüyorum. kırsal bir yerde yaşıyorum,işim gereği fazla beklentisi olmayan insanlarla konuşuyorum ve dacianın iyi olduğunu söylüyorlar. çünkü daha öncesinde yıllarca renault 12 toros arabaya binmiş kişiler tercih ediyorlar. e geliri belli kişiler, hem ekonomik olacak hemde eşek niyetine binmek için araba alacaklar ? ne alsın ki ? 
açıkçası motorunun hiç önemi yok. içindeki döşün kalitesine razı olmuş birinede 8 valf yada 16 valve fark etmez ayrıca.. takılmamak lazım

kafayı kullanıp kpss ye çalışırsam atanacağım zaman köy yerine gidip gelmek için düşünüyordum dacia'yı ama bu durum canımı sıktı.. enjeksiyonlu motora hangi akla hizmet 8 valve konur.. ayrıca 85 hp yazıyor.. garibim tempramız karbüratörlü haliyle 97 hp idi.. hemde aynı 8 valve.. yada 1.2 olan o kasayı çekmez mi acaba yaaa.. zaten 10 hp düşük 1.6 olandan hemde 16 v :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2011, 02:57:53 »
bence dacia size göre değil. kısa mesafeler için bile olsa...
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 09, 2011, 03:04:01 »
valla arkadaşlar bende bu yaz memlekette 2011 avensisimle saroz da ki yazlığımıza gidip geldim bir süre toz toprak her taraf inanın arabaya yazık günah hadi benimki neyse millet bmw lerle mercedeslerle gelip gidiyor çok kötü bir durum ama bir dacia m olsaydı hiç düşünürmüydüm sizce :) altı mı vurdu vursun yedek parçası ucuz . bide şöyle bir gerçek var avensisin gidemeyeceği bir çok yolda banamısın demeden gider neden yüksek araç.  çok kullanışlı ideal araçlar lambur lumbur kullanım için ideal kimsede yadırgamasın bence. ama yinede albea nın yerini tumazlar:)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2011, 04:39:52 »

emin olun yeni dacialar sağlamlık olarak renault12nin tırnağı olamazlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2011, 06:08:26 »
  Açıkçası yorumlar biraz ilginç geldi. Şimdi silindir başına 5 supap kullanan araçlar mevcut. Bu durumda silindir başına 4 supap kullanan araçların motoru iş görmez mi? Yine Mercedes'de kimi araçlarında silindir sırası başına 3 supap kullanmaktadır.
 4 silindirli motorlarda silindir sırası başına çoklu supap kullanmanın bazı avantajları olduğu gibi (alt ve yüksek devirlere göre emme veya egzoz ya da her ikisinde birden ayar yapabilme imkanı gibi) bazı dezavantajlarıda vardır. Örneğin motor iç sürtünmesinin artması, düşük devirler nispeten daha torksuz olması vs. Bu avantaj ve dezavantajla silindir başına tek emme ve tek egzoz supapı içeren motorlar için tam tersidir.
 Dacia'nın kendi hedef kitlesi mevcuttur ve yorumlar yaparken ihtiyaç ve imkanları dahilinde bu markayı kullanan bireylerin olduğunu da unutmamak gerekir. Aksi takdirde Mercedes vb. araçların sahipleri de Toyota, Ford, Renault vb. araçları alanları tuhaf karşılayacaktır, yanılıyor muyum? Keza aynı marka içinde Auris 90 Ps. lik araca binen olduğu gibi Camry vb. ve çok daha güçlü ve üst segment araca binenlerde vardır.
 Yeri gelmişken şuna da dikkat çekmek isterim ki; Dacia'nın şu andaki sahibi Nissan'ın da sahibidir ve bu üretici 2 Lt. atmosferik motordan 200Hp. almanın yanında daha da ilginç bir şekilde 215Nm. tork almaktadır. Bu konuda uzman Honda bu tork değerini yakalayamamıştır (bu asla Honda kötü demek değildir bence).
 Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2011, 21:27:53 »
  Açıkçası yorumlar biraz ilginç geldi. Şimdi silindir başına 5 supap kullanan araçlar mevcut. Bu durumda silindir başına 4 supap kullanan araçların motoru iş görmez mi? Yine Mercedes'de kimi araçlarında silindir sırası başına 3 supap kullanmaktadır.
 4 silindirli motorlarda silindir sırası başına çoklu supap kullanmanın bazı avantajları olduğu gibi (alt ve yüksek devirlere göre emme veya egzoz ya da her ikisinde birden ayar yapabilme imkanı gibi) bazı dezavantajlarıda vardır. Örneğin motor iç sürtünmesinin artması, düşük devirler nispeten daha torksuz olması vs. Bu avantaj ve dezavantajla silindir başına tek emme ve tek egzoz supapı içeren motorlar için tam tersidir.
 Dacia'nın kendi hedef kitlesi mevcuttur ve yorumlar yaparken ihtiyaç ve imkanları dahilinde bu markayı kullanan bireylerin olduğunu da unutmamak gerekir. Aksi takdirde Mercedes vb. araçların sahipleri de Toyota, Ford, Renault vb. araçları alanları tuhaf karşılayacaktır, yanılıyor muyum? Keza aynı marka içinde Auris 90 Ps. lik araca binen olduğu gibi Camry vb. ve çok daha güçlü ve üst segment araca binenlerde vardır.
 Yeri gelmişken şuna da dikkat çekmek isterim ki; Dacia'nın şu andaki sahibi Nissan'ın da sahibidir ve bu üretici 2 Lt. atmosferik motordan 200Hp. almanın yanında daha da ilginç bir şekilde 215Nm. tork almaktadır. Bu konuda uzman Honda bu tork değerini yakalayamamıştır (bu asla Honda kötü demek değildir bence).
 Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. :)

hakan abi haklısın ama 85 hp çok düşük geldi bana.. o açıdan söylemiştim 8v olmasındandır diye düşündüm.. çünkü aynı motorun 1.2 lt olanının 16v olanı var 75 hp... yani 0.4 lt lik koskoca fark ile sadece 10 hp değişme olması bana abes gelmişti ama silindir ömrü açısından vs daha avantajlı olduğundan koymuş  olabilirler ona sözüm yok.. dacianın sahibini reno sanıyordum ben  !!! :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 09, 2011, 21:29:31 »
bence dacia size göre değil. kısa mesafeler için bile olsa...

taze toyota alıp köye sürmeye kıyamam da ondan düşünmüştüm bende :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 09, 2011, 21:32:47 »
valla arkadaşlar bende bu yaz memlekette 2011 avensisimle saroz da ki yazlığımıza gidip geldim bir süre toz toprak her taraf inanın arabaya yazık günah hadi benimki neyse millet bmw lerle mercedeslerle gelip gidiyor çok kötü bir durum ama bir dacia m olsaydı hiç düşünürmüydüm sizce :) altı mı vurdu vursun yedek parçası ucuz . bide şöyle bir gerçek var avensisin gidemeyeceği bir çok yolda banamısın demeden gider neden yüksek araç.  çok kullanışlı ideal araçlar lambur lumbur kullanım için ideal kimsede yadırgamasın bence. ama yinede albea nın yerini tumazlar:)

dacia sahibi olan da eminim kıyamıyordur o yollara sürmeye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2011, 21:36:27 »
Dediğin doğru aslında ama bunlarda bir güç iddiası olmadığı için optimum yakalanmaya çalışılır. Yani işin ticari tarafı çok önemlidir. Her motora tüm teknolojilerini koymanın çok ekonomik ve anlamlı olmayacağı açık.
Evet Dacia'da Renault'un. Hatta bazı Japon üreticiler ile başka (Nissan dışında) ortak çalışmalarıda var. Kendi politikaları içinde elbetkide kimi noktalarda eksikleri vardır.
Unutmadan Renault motoru şu anda F1'de de oldukça iddialı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2011, 21:46:23 »
renault 2 defa dünya şampiyonu olmuş bir takım, çalışınca herşey olur olurda dacia nın hedefi en iyisini üretmek olmaz.

söylediğim kameralı kocaman dokunmatik ekranlı telefon kullanmak yerine alo dedirten basit ve mesela şarjı iyi gitmesi gibi özelliği olan telefon tercih eden kişiler içinde dacia bir tercihtir.. yoksa arabayı seven herkes büyük motorlu araba kullanmak isteyecektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2011, 21:56:18 »
Aynen Anıl. Hepsini kendi içinde değerlendirmek şart. Havuzlu villada oturanda var, garip bir mahallede de. Hepsine kendi içinde saygı göstermek gerek. Zaten burada tüm arkadaşlar bunu sağlıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 44 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 09, 2011, 23:03:55 »
haklısınız abiler sonuna kadar katılıyorum... herkese saygımız var.. dediğim gibi dacia alan insan da arabayı dağa taşa sürmek istemez.. sonuçta her otomobil sahibine özeldir.. cep telefonu yaklaşımı olayı özetledi zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 10, 2011, 08:02:21 »
diğer bazı 8 valf motorlar:

VW TDI
ve
Toyota 1.4 D4-D ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #18 : Eylül 10, 2011, 10:06:28 »
8v öcü değil yahu alt tarafı yakıt hortumu 8 tane demek :D bu arada Alper abinin dediği gibi vw ve toyota'da dizellerinde 8v kullanıyor.Bende 8v dizel corolla ve auris kullanıyorum bı sorun yok yakıtı gayet makul.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 10, 2011, 11:16:25 »
volkswagen'de de var ki 8valf motor, niye bu kadar şaşırıyorsunuz ki...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...