0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
1,5 dci de 8 silindir vardır.Bu kadar ucuz arabadan ne bekleniyor ki.Ama diger yandan bir ihtiyacı karşıladığını da kabul etmeliyim.Bu kadar sattığına göre
8 yada 18 olması o arabayı alacak adamı ilgilendirmez, dacia düşük - bitik teknolojiyi , basit mazeme kalitesi ile idare eder nitelikte bir araba çıkartıyor. teknoloji mahrumu olabilir ancak yinede iş görüyor.. açıkçası arabadan bişey beklemeyene veya teknolojiden anlamayana hatta ucuz iyidir diyen için ideal araçlar.. açıkçası ben sürmedim ama koltukları bile rahat gelmedi. heralde renault kalitesini biraz yukarı çekti, seri üret sat araçlarıda dacia olarak sunuyor..hep şunu düşünüyorum. kırsal bir yerde yaşıyorum,işim gereği fazla beklentisi olmayan insanlarla konuşuyorum ve dacianın iyi olduğunu söylüyorlar. çünkü daha öncesinde yıllarca renault 12 toros arabaya binmiş kişiler tercih ediyorlar. e geliri belli kişiler, hem ekonomik olacak hemde eşek niyetine binmek için araba alacaklar ? ne alsın ki ? açıkçası motorunun hiç önemi yok. içindeki döşün kalitesine razı olmuş birinede 8 valf yada 16 valve fark etmez ayrıca.. takılmamak lazım
Açıkçası yorumlar biraz ilginç geldi. Şimdi silindir başına 5 supap kullanan araçlar mevcut. Bu durumda silindir başına 4 supap kullanan araçların motoru iş görmez mi? Yine Mercedes'de kimi araçlarında silindir sırası başına 3 supap kullanmaktadır. 4 silindirli motorlarda silindir sırası başına çoklu supap kullanmanın bazı avantajları olduğu gibi (alt ve yüksek devirlere göre emme veya egzoz ya da her ikisinde birden ayar yapabilme imkanı gibi) bazı dezavantajlarıda vardır. Örneğin motor iç sürtünmesinin artması, düşük devirler nispeten daha torksuz olması vs. Bu avantaj ve dezavantajla silindir başına tek emme ve tek egzoz supapı içeren motorlar için tam tersidir. Dacia'nın kendi hedef kitlesi mevcuttur ve yorumlar yaparken ihtiyaç ve imkanları dahilinde bu markayı kullanan bireylerin olduğunu da unutmamak gerekir. Aksi takdirde Mercedes vb. araçların sahipleri de Toyota, Ford, Renault vb. araçları alanları tuhaf karşılayacaktır, yanılıyor muyum? Keza aynı marka içinde Auris 90 Ps. lik araca binen olduğu gibi Camry vb. ve çok daha güçlü ve üst segment araca binenlerde vardır. Yeri gelmişken şuna da dikkat çekmek isterim ki; Dacia'nın şu andaki sahibi Nissan'ın da sahibidir ve bu üretici 2 Lt. atmosferik motordan 200Hp. almanın yanında daha da ilginç bir şekilde 215Nm. tork almaktadır. Bu konuda uzman Honda bu tork değerini yakalayamamıştır (bu asla Honda kötü demek değildir bence). Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.
bence dacia size göre değil. kısa mesafeler için bile olsa...
valla arkadaşlar bende bu yaz memlekette 2011 avensisimle saroz da ki yazlığımıza gidip geldim bir süre toz toprak her taraf inanın arabaya yazık günah hadi benimki neyse millet bmw lerle mercedeslerle gelip gidiyor çok kötü bir durum ama bir dacia m olsaydı hiç düşünürmüydüm sizce altı mı vurdu vursun yedek parçası ucuz . bide şöyle bir gerçek var avensisin gidemeyeceği bir çok yolda banamısın demeden gider neden yüksek araç. çok kullanışlı ideal araçlar lambur lumbur kullanım için ideal kimsede yadırgamasın bence. ama yinede albea nın yerini tumazlar:)