Gönderen Konu: dacia resmi sayfasında mı hata var ?  (Okunma sayısı 2549 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
Ynt: dacia resmi sayfasında mı hata var ?
« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2011, 13:28:04 »
16 valf demek fazladan 8 valfi ayarlamak demek. yani düşük devirde istikrar yüksek devirde güç demek. tabiki 16v arabalar daha iyi ama 8 yapıp fazla güç beklemeyenlere sunabilirsiniz. birde sıkıştırma oranı ile ilgili çünkü 16v motorlar düşük devirde subap ayarladığı için fazla sarsıntılı çalışmıyor. flash gibi bir arabadan sonra 1.6vvt bana gayet teknolojik gelmişti.
sonuçta güç için daha fazla yanma,yanma için fazla hava, hava girişi için yeterince subap açıklığı gerek. ben inanıyorum ki 8v araçlarda maf sensörü dahi yoktur bilmiyorum açıklayabildim mi?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 10, 2011, 13:28:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 10, 2011, 15:27:02 »
corolla ve vw de 8subap kullanıyor dacia niye hor görüldü anlamadımki :) hem çok ekonomik bir araç :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 10, 2011, 19:13:39 »
16 valf demek fazladan 8 valfi ayarlamak demek. yani düşük devirde istikrar yüksek devirde güç demek. tabiki 16v arabalar daha iyi ama 8 yapıp fazla güç beklemeyenlere sunabilirsiniz. birde sıkıştırma oranı ile ilgili çünkü 16v motorlar düşük devirde subap ayarladığı için fazla sarsıntılı çalışmıyor. flash gibi bir arabadan sonra 1.6vvt bana gayet teknolojik gelmişti.
sonuçta güç için daha fazla yanma,yanma için fazla hava, hava girişi için yeterince subap açıklığı gerek. ben inanıyorum ki 8v araçlarda maf sensörü dahi yoktur bilmiyorum açıklayabildim mi?
Dostum MAF sensörünün valf ile ne alakası var? Tabi ki 8V motorlarda da var, yoksa giren havayı nasıl ölçecekler?

Ayrıca 8V motorların alt devir torkları genelde daha iyi olur. Senin dediklerin genel olarak sadece yüksek devirlerde geçerli.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 11, 2011, 21:41:03 »
yaaa dacia yapınca suç oldu demi :D... farkındaysanız diğer markalar dizel araçlarda kullanmış. sıkıştırma oranından yırtıyor bu araçlar.. güç kaybı olmuyor fazla ama siz diyorsanız oda iyidir lafım yok abiler.. planlarım gerçekleşirse bundan bir tane alma ihtialim bile var yani o derece  :) :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 11, 2011, 22:28:44 »
ben maf sensör yoktur diye bir arkadaşımın renault clio aracında olmadığını söylediğinde şaşırdığım için söylüyorum. her arabada kullanılacak diye bişey yok,içeri girecek havayı ölçmesede olur. ilk enjektörlü fordlarda yoktu onuda biliyorum. hatta arabalar fazlaca patlatma yaptılar,kara duman boğulma gibi sorunları vardı.

biliyorsunuz ki renault ucuzlatmak için devir saati bile koymayabiliyor. yada broadway rl gibi araçlarda otomatik cam bile yok.otomatik değil elektrikli camdan bahsediyorum. her araba japon arabası değil ben cidden japonlara saygı duyuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 11, 2011, 23:40:26 »
  Türkiye o segmentte Broadway ile görmüştür herhalde otomatik camı Anıl. Toyota nasıl ki ilk geldiğinde Türkiye'de haklı sebepler ile kimi kullanıcıların gönlünü fethetti, bazı diğer markalarında yaptıklarını göz ardı etmemek, hakkını yememek gerekir. Mesela bir araştırın bakalım ilk defa araçlarda amortisörü kim kullandı. Bir de amortisör olmadığını düşünün araçlarda. ;) Gerçekleri doğru şekilde ortaya çıkarmak lazım, iyinnde kötü, kötününde iyi tarafları olabileceğini asla unutmamak gerek. Tabi kimine göre iyi kimine göre kötü de olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 12, 2011, 12:19:18 »
yanlış hatırlamıyorsam vw nin 1.6 102 hp benzinli araçları geçen seneye kadar  satıyordu 8 valf ti.