0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hala çok kararsızım.Ama herhalde normal LPG takdıracağım.şuan benzinle çok fazla yakıyor gibi geliyor bana.Şehiriçi 1 lt ile 7 km. gidiyor
uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum.Bende Toyota corolla GLİ 98 model araba var.LPG takdırmayı düşünüyorum.Benim için hangisinin daha uygun olacağını bilmiyorum.Normal LPG takdırsam verimli olurmu.Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu kasa araçlarda sıralı sisteme gerek yok.Çok az bir güç kaybı olur.Taktırırken tasarrufa başlarsın.Sabahları ilk benzinde çalıştırmak zorunda olmazsın.Burdan da tasarruf.Manifolt delinmemiş olur.Kaldıki bizim araçlarda tam sıralı değil.Yarı sıralı enjeksiyonlu.Markanı,mixerini ve özellikle ustanı çok iyi seç.
... Elekronik enjeksiyon sistemine sahip bir aracın ECU sunu (beynini) tamamen bypass etmek ve yakıtı hava girişinden beslemek, tabiri caizse bir nevi motoru aptallaştırmak, her halde manifolda açılan birkaç deliğe nazaran çok daha fazla o motorun doğasına aykırı ve orjinalliğini bozan bir operasyon olur. İyi düşünün.. Bu burnunuzdan yemek yemek gibi bişey.. Sıralı sistemden şaşmayın..
Sağol.Acaba ruhsata işletmeye ne kadar masraf gidiyor.
Çok noktadadan enjeksiyonlu araçlarda sıralı sistem önerilmekte!!. Bu konuda mühendislerin ve işin içinde olan profesyönellerin yazdığı makalelere başvurmanızı tavsiye ederim. http://www.lovatotr.com/gpage.html4.html ve de http://www.asgotoservis.com/lpgsorular.htm Elekronik enjeksiyon sistemine sahip bir aracın ECU sunu (beynini) tamamen bypass etmek ve yakıtı hava girişinden beslemek, tabiri caizse bir nevi motoru aptallaştırmak, her halde manifolda açılan birkaç deliğe nazaran çok daha fazla o motorun doğasına aykırı ve orjinalliğini bozan bir operasyon olur. İyi düşünün.. Bu burnunuzdan yemek yemek gibi bişey.. Sıralı sistemden şaşmayın..
Mehmet Bey, EK-1'i muayeneden önce doldurtup, onunla gitmek gerekmiyor mu?
Ae101 kasa 93-98 model corollalarda sıralıya gerek yoktur.Bu araçların %90 ı mixerli sistemdir.Ustaların çoğuda bunu söyler.Olursa kötü olmaz.Olmazsa hiçbir şey olmaz.Olsa olsa taktırırken %50 daha az öderiz.