Gönderen Konu: normal lpg mi?,sıralı sistem lpg mi?  (Okunma sayısı 24577 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
normal lpg mi?,sıralı sistem lpg mi?
« : Nisan 24, 2008, 00:07:06 »
toyota ile yeni tanıştım şununşurasında  bir aydır 94 model gli ye biniyorum.aracım 104.000 de maşallah temiz bir araç,temiz oldugu içinde 12.500 ytl yi bastırıp aldım ,arkadaşlar aracım benzinli ,gezmeyi seven birisiyim arabamıda seviyorum ancak lpg taktırmaya karar verdim  toyotalara normal lpg nin de takılacagını idda eden kişiler var ,sıralı sistemin toyota ya ihtiyaç olmadığını boşuna masraf olduğunu söylüyorlar ,bunlar ne derece doğru bilmiyorum ben bu işten ucuz yırtma peşinde değilim  ama durduk yerede sıralı sistem lpg kitine fazladan ödemek istemiyorum ne dersiniz aranızda enjeksiyonlu aracına sıralı olmayan lpg den  taktıran varsa bilgilerinize ihtiyacım var ,teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

normal lpg mi?,sıralı sistem lpg mi?
« : Nisan 24, 2008, 00:07:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: normal lpg mi?,sıralı sistem lpg mi?
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2008, 00:25:34 »
bende 96 xei var ve düz sistem brc lpg takılı sana acizane tavsiyem boşu boşuna 1000 ytl verme taktır düz sistem güzelce bin ben hiç bi zararını görmedim bu konuyla alakalı forum da yeteri kadar bilgi var onlara da bakabilirsin ama lpg yi takan ustayı doğru seç işinin ehli birisi olmasına dikkat et
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2008, 00:36:28 »
ali kardeş senin bu dedigin araç şehir içi km ne yakıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2008, 10:29:02 »
Aracın bakımlarını düzenli yaptırırsan ve devirli kullanırsan km de 140-150 kuruş arasında değişiyor
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2008, 16:00:27 »
bence tek nokta enjeksiyonlu taktır ama kitin markasın ve montaj ustasını iyi seç sıralıya gerek yok toyotada uyum süper

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 11, 2009, 18:02:24 »
Bence en ucuz sıralı sistem en pahalı tek nokta veya karb. sistemden hem daha sağlıklı hem daha ekonomiktir. Ben sırf sıralı sistem takılabilsin diye düşünerek enjeksiyonlu araba aldım. Tabi kararı verirken arabayı ne kadar süre elinizde tutmak istediğiniz de önemli.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2009, 15:47:29 »
uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum.Bende Toyota corolla GLİ 98 model araba var.LPG takdırmayı düşünüyorum.Benim için hangisinin daha uygun olacağını bilmiyorum.Normal LPG takdırsam verimli olurmu.Yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2009, 15:58:21 »
Arkadaşlar, sıralı sistem lpg bence daha iyi, hem yakıt, hemde performans yönünden ama kit ve montaj çok önemli.  Çok memnun olanlarda var, aradığını bulamayanlarda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2009, 17:05:30 »
hala çok kararsızım.Ama herhalde normal LPG takdıracağım.şuan benzinle çok fazla yakıyor gibi geliyor bana.Şehiriçi 1 lt ile  7 km. gidiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2009, 17:12:07 »
hala çok kararsızım.Ama herhalde normal LPG takdıracağım.şuan benzinle çok fazla yakıyor gibi geliyor bana.Şehiriçi 1 lt ile  7 km. gidiyor

İsmail Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2009, 19:03:32 »
uzun zamandır bu konuyu araştırıyorum.Bende Toyota corolla GLİ 98 model araba var.LPG takdırmayı düşünüyorum.Benim için hangisinin daha uygun olacağını bilmiyorum.Normal LPG takdırsam verimli olurmu.Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu kasa araçlarda sıralı sisteme gerek yok.Çok az bir güç kaybı olur.Taktırırken tasarrufa başlarsın.Sabahları ilk benzinde çalıştırmak zorunda olmazsın.Burdan da tasarruf.Manifolt delinmemiş olur.Kaldıki bizim araçlarda tam sıralı değil.Yarı sıralı enjeksiyonlu.Markanı,mixerini ve özellikle ustanı çok iyi seç.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Şubat 18, 2009, 11:21:37 »
Bu kasa araçlarda sıralı sisteme gerek yok.Çok az bir güç kaybı olur.Taktırırken tasarrufa başlarsın.Sabahları ilk benzinde çalıştırmak zorunda olmazsın.Burdan da tasarruf.Manifolt delinmemiş olur.Kaldıki bizim araçlarda tam sıralı değil.Yarı sıralı enjeksiyonlu.Markanı,mixerini ve özellikle ustanı çok iyi seç.
Sağol.Acaba ruhsata işletmeye ne kadar masraf gidiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 18, 2009, 15:05:36 »
Çok noktadadan enjeksiyonlu araçlarda sıralı sistem önerilmekte!!. Bu konuda mühendislerin ve işin içinde olan profesyönellerin yazdığı makalelere başvurmanızı tavsiye ederim. http://www.lovatotr.com/gpage.html4.html  ve de  http://www.asgotoservis.com/lpgsorular.htm  Elekronik enjeksiyon sistemine sahip bir aracın ECU sunu (beynini) tamamen bypass etmek ve yakıtı hava girişinden beslemek, tabiri caizse bir nevi motoru aptallaştırmak, her halde manifolda açılan birkaç deliğe nazaran çok daha fazla o motorun doğasına aykırı ve orjinalliğini bozan bir operasyon olur.
İyi düşünün.. Bu burnunuzdan yemek yemek gibi bişey.. :)
Sıralı sistemden şaşmayın..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2009, 15:16:22 »
...  Elekronik enjeksiyon sistemine sahip bir aracın ECU sunu (beynini) tamamen bypass etmek ve yakıtı hava girişinden beslemek, tabiri caizse bir nevi motoru aptallaştırmak, her halde manifolda açılan birkaç deliğe nazaran çok daha fazla o motorun doğasına aykırı ve orjinalliğini bozan bir operasyon olur.

Çok doğru bir benzetme bence de...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2009, 17:33:10 »
Sağol.Acaba ruhsata işletmeye ne kadar masraf gidiyor.
1)   Montaj yaptırdığınız yerden gerekli evrakları alıyosunuz.
2)   Cemiyet denilen yerden alınan bir dosya 15 TL
3)   Makine mühendisleri odasına gidip sızdırmazlık raporu alıyosunuz 25 TL
4)   Vergi dairesine gidip vergi borcu yoktur yazısı alıyosunuz
5)    Araç muayene istasyonuna gidip muayene ücretini yatırıp muayenenizi oluyosuynuz 123,90 TL
6)    Şöförler cemiyetinden ek 1 doldurtuyosunuz trafik müşavirleride dolduruyo ama gerek yok en temiz yol bu 11,50 TL
7)    Evraklarınızla trafik tescile gidiyosunuz bulunduğunuz ilde Ruhsatın ikiside değişicekse 70 ytl biri yeterli ise 35 Tl
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2009, 17:37:25 »
Mehmet Bey, EK-1'i muayeneden önce doldurtup, onunla gitmek gerekmiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 18, 2009, 17:46:14 »
Çok noktadadan enjeksiyonlu araçlarda sıralı sistem önerilmekte!!. Bu konuda mühendislerin ve işin içinde olan profesyönellerin yazdığı makalelere başvurmanızı tavsiye ederim. http://www.lovatotr.com/gpage.html4.html  ve de  http://www.asgotoservis.com/lpgsorular.htm  Elekronik enjeksiyon sistemine sahip bir aracın ECU sunu (beynini) tamamen bypass etmek ve yakıtı hava girişinden beslemek, tabiri caizse bir nevi motoru aptallaştırmak, her halde manifolda açılan birkaç deliğe nazaran çok daha fazla o motorun doğasına aykırı ve orjinalliğini bozan bir operasyon olur.

Ae101 kasa 93-98 model corollalarda sıralıya gerek yoktur.Bu araçların %90 ı mixerli sistemdir.Ustaların çoğuda bunu söyler.Olursa kötü olmaz.Olmazsa hiçbir şey olmaz.Olsa olsa taktırırken %50 daha az öderiz.
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 18, 2009, 17:52:47 »
Mehmet Bey, EK-1'i muayeneden önce doldurtup, onunla gitmek gerekmiyor mu?
Doğrudur. Sıra gözetmedim.Aklıma gelenleri yazdım.
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 19, 2009, 11:42:20 »
Ae101 kasa 93-98 model corollalarda sıralıya gerek yoktur.Bu araçların %90 ı mixerli sistemdir.Ustaların çoğuda bunu söyler.Olursa kötü olmaz.Olmazsa hiçbir şey olmaz.Olsa olsa taktırırken %50 daha az öderiz.
Elektronik yakıt enjeksiyonu sisteminin karbüratöre karşı ne avantajı varsa, sıralı sistemin de düz sisteme karşı o avantajı var. Bu kadar basit bu bence..

"Nedir o avantajlar" diyenler için kaynak : http://dtcc.cz28.com/history/vs.htm 
(Ingilizce bilmeyenler için: En alttaki tabloya bakın. Excellent, mükemmel demektir; Good:iyi; Better: daha iyi; poor:kötü; advanced:gelişmiş; average:vasat;    EFI:Elektronik yakıt enjeksiyonu ; Carbs:Karbüratör)

Ama dediğiniz doğru bazı "ustalar" enjeksiyonlu ve elektronik ateşlemeli arabaları sevemediler bir türlü .. onlara göre bütün bu elektronik zımbırtılara zaten "gerek yok". Doğal olarak onlara göre anlayabildikleri , tamir edebildikleri (ve de zaten sık sık tamir etmelerini gerektiren) eski karbüratörler, distribütörler vs.. en iyisi.. En çok da basit ve kolay sökülüp takılan yerli arabaları severler.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 21, 2009, 19:14:15 »
Bende Her zaman söylemişimdir evet enjeksiyonlu araçların doğasına aykırı tek nokta dedikleri sistem fakat benim taktırdığım araç 12 yaşında ve ben 11 yaşında iken taktırdım taktırmadan önce bende sıralı sıralı diye tutturdum patlar matlar dedim fakat çevremde ki araçların ve bazı forumlarda ki arkadaşların telkinleri ile  tek nokta taktırdım  ben taktırdığım zaman iyi bir marka 1750 tl idi ben 550 tl vererek taktırdım şöyle düşünerek karar verdim acaba  arabayı satarken 1200 tl daha fazlaya satacağımı düşünmüyorum performansa gelince bir miktar güç kaybı var sıralıya göre doğru ha elektronik devre ecu bundan rahatsız olurmu bozulurmu umrumda değil ben cebimi düşünürüm hiç bozulduğunuda görmedim neticede sıralıda da benzin enjektörleri ve aracın kendi ecusu zaten devre dışı kalıyor ha şunuda belirteyim gazla ilgili hiç bir sorunda gazcıya gitmiyorum kendim ayarından parça değişimine kadar  halletmeye çalışıyorum siz ise maalesef program için gideceksiniz olsun karadüzen olsun daha yolda kalmadım sıralı taktıranlarada sözüm yok Yeni Nesil  araçların gerçekten avantajları var mesela bir enjektörün arızalandığı zaman 1000 tl fiyatı var ne diyeyim  herkese hayırlı olsun
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''