Gönderen Konu: normal lpg mi?,sıralı sistem lpg mi?  (Okunma sayısı 24576 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: normal lpg mi?,sıralı sistem lpg mi?
« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2009, 15:50:43 »
  ben taktırdığım zaman iyi bir marka 1750 tl idi ben 550 tl vererek taktırdım

Birkaç gün önce reklamını gördüm. Yerli sıralı sistemlerden biri 900 diğeri 700 TL şu anda.

sıralıda da benzin enjektörleri ve aracın kendi ecusu zaten devre dışı kalıyor
Tam olarak değil. Ya içindeki program kopyalanarak ve transforme edilerek aynı işi yapan lpg ECU su devreye sokuluyor; ya da benzin ECU sunun komutlarını sürekli olarak eşdeğer LPG komutlarına çeviren bir ara-birim kullanılıyor. Yani aracınız elektronik enjeksiyonlu olmaya devam ediyor.

şöyle düşünerek karar verdim acaba  arabayı satarken 1200 tl daha fazlaya satacağımı düşünmüyorum performansa gelince bir miktar güç kaybı var sıralıya göre doğru

Ben "ucuza lpg takılıyor diye" karbüratörlü araba arayanları da gördüm. Ancak insanlar bilinçlendikçe düz sistem takılan araçların satışının zorlaşacağını düşünüyorum. Ben arabalara bakarken LPG li bi tane görünce arayıp sıralı S. olup olmadığını soruyordum. Hayır diyenlerle ilgilenmiyordum. Toyota'lara özgü sağlamlığı herkes bilmeyebilir. Ama düz LPG takılmış bir araç satışa konduğu zaman insanlar doğal olarak "LPG nedeniyle subapları ayvayı yenmiş bir aracın masraftan kurtulmak amacıyla satılmakta olduğu" şüphesini duymaları doğaldır. Bu şüphe bende oluşuyordu en azından.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 22, 2009, 15:50:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 22, 2009, 18:04:06 »
lpg ile aracın görmüş olduğu deformasyon hepsinde aynıdır bazı araçların üretimlerinde ve markasından ileri gelen işcilik ve malzeme kalitesinden dolayı geç deformasyona uğrar sıralı sistemin düz sisteme göre artısıda var eksiside bir kere fazlaca teknoloji ve parça kullanıldığı için bunların arızalanması ve değişimi daha pahalıdır ve normal sisteme göre daha fazla bakıma ihtiyacı vardır bu yadsınamaz bir gerçektir. Yeni nesil araçlarda araç satışından değil yedek parçadan para kazanma yoluna gidilmektedir. Yeni nesil araçlarda dediğiniz gibi sıradan ustalar anlamazlar çünkü bilgileri yeni teknoloji araçlar karşısında yetersiz kaldığıda kısmen doğrudur ama küçük esnaftır şirket değildir kar marjları milyar dolar da değildir  onlar ekmak parası için ucuza iş yaparlar anladıkları kadar bazen bir sorun için para bile almazlar olaki başka müşterilerede tavsiye eder ayağı alışır diye (Burada Bazı düzenbaz işten anlamayan usta bozuntularından bahsedilmemektedir.)  ama sizin yetkili servisleriniz yeni nesil araçlarınız için parça fiyatı hariç  sökme ve takma diye faturaya köstürüverirler ben yeni nesil araçlara ve teknojiye karşı değilim fakat sattıkları aracın orjinal parçası için ve o parçayı montajı için istedikleri paralar akıl almaz boyutta ha bu araba 700 tl için dolar kuru bu kadar yüksekken fiyat gerçekten ilginç geldi geçenlerde My nette bir haber okumuştum Çin de Pistonlu içinde gaz bulunan sandalyelerden bir çocuğun biri otururken patlamış ve diston ve sandalye parçaları  şahısın rektumuna saplanmış şahıs kan kaybından ölmüş artık bilemiyorum fazlacada ucuzuna bakmayın  ucuz takıp hergün gazcıya gideceğime veya uğraşacağıma hiç taktırmam ayrıca benim aracımda sıralı gaz var diye 1250 tl fazla öderlermiydi emsallerinden hiç sanmam ama 1250 tl ucuza satsam sıralı sırasız demazler kapışırlar neyse isteyen istediğini taktırsın parası olan en iyi sıralıyı taktırsın olmayan başının çaresine baksın keşke benzin ülkemizde pahalı olmasaydıda bunları hiç konuşmasaydık forumdaki bütün arkadaşlara sorunsuz sürüşler.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • her şey o'na emanet
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '09
« Yanıtla #22 : Şubat 23, 2009, 10:03:34 »
tak lpg yi bak keyfine her aracın bir değeri vardır. her değerin de bir lpg si
her yerde aynı  imza

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 26, 2009, 14:36:49 »
ben aracı aldığımda düz lpg takacam diye aldım ancak brc yi sordum o zaman 750lira dediler araştırdım düze oranla sıralı hem daha az yakıyor hem de çekiş daha iyi düz lpg ae101lere takılabiliyor monifolt plastik olmadığı için zararı yok ancak bu günlerde özellikle reklam olmasın ama atikerdeki indirimi de düşünürseniz bence sıralı daha iyi ben voltran sıralı taktım hiçbir problem de yaşamadım 8000 km yaptım araç 4000-4500 devirde kullanınca 14-15 krş yakıyor daha az yakması sizin elinizde demeyeyim de ayağınızın altında :) bi de marka merakınız yoksa öyle 1400-1500 lira vermeyin lpgye zaten dediğim gibi bu araçlara düz lpg de oluyor yani sıralı tak çok ucuzu olmasın ama bi dolu para da vermeyin yine de siz bilirsiniz
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Şubat 26, 2009, 17:36:41 »
İyi de dostum sen en ucuzunu taktırmışsın.Herhalde ustan iyi ustaydı ki sorun çıkarmadı.Bu marka nisbeten sorunlu.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 26, 2009, 18:13:52 »
İyi de dostum sen en ucuzunu taktırmışsın.Herhalde ustan iyi ustaydı ki sorun çıkarmadı.Bu marka nisbeten sorunlu.
Evet ama bence o markanın sorunu zaten her önüne gelene bayilik vermesi. Yani dediğiniz gibi "usta" meselesi çok önemli.. Değişikliği yapacak olan merkezin/ustanın iyi seçilmesi şart.. Bi de en ucuzu şu anda o değil. Daha ucuz bi tane gördüm. Farklı bi yerli marka. sıralı sistem şu anda 700 TL (İzmirde gördüm) . (her halde kampanya falan)  İsmini vermeyeyim.. (Yaptırmak isteyen kolayca bulur) Herşeyi bi tarafa bırakalım sırf geçişleri otomatik yapması nedeniyle bile (isterseniz motor sıcaklığına göre, isterseniz saniyeli isterseniz bi düğmeye basarak ve de bir yakıt bitince otomatikman diğerine geçmek şeklinde) değer bence.. o kadar az paraya.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 26, 2009, 20:26:56 »
ben taktığım zaman voltran da atiker de 1200 liradı 2000 yılından beri fort servisinde eski arabama yani şahine bakım yaptığım usta bana tavsiye etti voltranı tak dedi bi sorun çıkarsa kefili benim dedim ben de 9 yıllık ustama güvendim ve taktım çok şükür de bi sorun yaşamadım inşallah da yaşamam bi de şöyle bi durum var ben lpg taktırmadan önce araştırma yaparken elazığ sanayi sitesinde çok sık aldığım cevap şuydu sen bu arabaya ne taksan da sorun çıkmaz bu arabaya ne doldursan onla gider seni yolda bırakmaz :) muş van gibi yerlerde kaçak benzinle en iyi çalışan ve kolay kolay arıza yapmayan tek araç ae101 ler :)
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 96 Corolla GLİ
    • www.bereketli44.meb.k12.tr
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ocak 18, 2011, 12:22:06 »
96 model corolla gli aracım var. lovato düz sistem tüp takılı.
özellikle sabahları motoru çalıştırdığımda sürekli gaz istiyor uoksa stop ediyor.3-4 dk.sonra hararet biraz yükselince stop etmiyor. bu normalmidir ?
Malatya/Yazıhan-Bereketli KÖyü İlköğretim Okulu
www.bereketli44.meb.k12.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • One life, live it
    • Oto Sanayiler
  • Kan Grubu: B+
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 27, 2011, 12:43:45 »
Düz sistem manuel çalışır. Yani ne zaman LPG de olacağına siz karar verirsiniz ve sıklıkla soğuk çalıştırmalarda LPG de çalıştırma unutulur. Bu da tercih edilen bir durum değil. Ayrıca sistem bir miktar güç kaybına sebep olabilir.

Sıralı sistemde otomatik olarak soğuk motor benzin de çalışır ve geçişleri önceden ayarlanan kriterlere göre kendisi yapar. Güç kaybı yok denecek kadar azdır.

Aradaki fiyat farkına göre kararınızı vermelisiniz.