Gönderen Konu: fazla yakıt tüketimi.acilll...bilgi paylaşımı ve önerileri lütfen..yardımm..  (Okunma sayısı 8314 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
2000-2002,   1.4-1.6  terrası olan arkadaslar...
arkadaşlar benım araba fazla yakıyor galıba...yardım edersenız çok sevınırım...

arabam 2001 model corolla-1.4-16 valf-128 binde.

OMVL lpg var.lpg fıltresını yenı degıstırdım.hava filtresı çok iyi.gaz kelebegını yenı temızlettım.adaptasyon yaptırdım.(bu saydıklarımı yaptırmadan öncede aynı yakıyodu)bunları yaptırdım yıne aynı yıne aynı.

şehir dışı ^^90ı geçmemek şartıyla^^ km de 20 krş. 130-140 la gidersem 24-26krş yakıyor (şehir dışı)

şehir içi 27-30 krş yakıyor(gaza ani yüklenmedıgım halde hatta hiç yüklenmedıgım halde)

şehir dışı-şehir içi-90 ı geçersenız-90 ı geçmezseniz...sizin arabalar ne kadar yakıyor...

yoksa benım araba normalmı yakıyor...ama benım arabamdan olan kişilere sorduğum da senın araba bıraz fazla yakıyor diyorlar.

yorumlarınızı ve yardımlarınız beklıyorum... 1.4 ü olan arkadaşlar 1.4, 1.6 sı olan arkadaşlar 1.6 olarak belırtırler ve lpg nın litre fıyatınıda yazarlarsa çok sevınırım. tekrar teşekkür ederim...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Hocam akaryakıt fiyatları çok arttı. Benim aracım Avensis ve km de şu an 0,225-0.24 tl yakıyor. Dizel arabaların da verileri bukadar. Millet arabam 0,18-0.2 tl yakıyor dese de inanmayın.
Dizel ile kıyas ederseniz aynı segmentteki araç 6 litre yakacaktır ( Istanbul içi), bu da gene 0,22 tl lere denk gelecektir.

Saygilar
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ayrıca Kastamonu da akaryakıt ( LPG) Istanbul dan pahalı. Abana ya giderken test edilip onaylanmıştır :)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
ibrahim bey ben de 1.6 sol 2006 model otomatik vites brc tüplü 8000 km de orjinal km şehir dışı 20krş benzinde 22krş tüpte yakıyor lpg litr fiyatı 2,46 petrol ofisi şehir içi 27 krş benzinde 23 krş tüpte
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Bizde 2004 1.6 sol var LPG ile şehir içi 20 kuruş şehirdışı 18 kuruş yakıyor
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
ibrahim bey ben de 1.6 sol 2006 model otomatik vites brc tüplü 8000 km de orjinal km şehir dışı 20krş benzinde 22krş tüpte yakıyor lpg litr fiyatı 2,46 petrol ofisi şehir içi 27 krş benzinde 23 krş tüpte
o lpg kitini söktürüp atın  ne geregi varki..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
tam oalrak hesap nasıl yapılıyor ya geçen 50 liralık gaz aldım 2.48 den 285 km yol yaptı şehir içi ne kadar yakmıştır sizce :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
tam oalrak hesap nasıl yapılıyor ya geçen 50 liralık gaz aldım 2.48 den 285 km yol yaptı şehir içi ne kadar yakmıştır sizce :)

50 liralık almışsın ya erdem onu 285 km yapmışsın bölüyorsun sonucu buluyorsun 50/285=0,17543..... sen erdem 0,17 krş yakmışsın nasıl becerdin ya bu kadar az yakmayı arabaya bir şey mi taktın naptın ya anlamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
o lpg kitini söktürüp atın  ne geregi varki..

zaten şehir içine lpg şehir dışında benzin kullanıyorum yılda 10000 km yapıyorum bunun en az8000 km şehir içi ondan ama fazla yakıyor lpg şehir dışında ondan izmirde tatildeyim şimdi  istanbula gidince uğraşcam brc yle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Biz edirneden dönerken 16 kuruş yakmıştık 90 km hızla
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
16 - 17 krş yakarsa arabam birgün. buraya yakmıyor yazıcam :)
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
hocam matematik öğretmenleriniz mi kötüydü acaba
nasıl yakıyorsunuz o kadar... yada hesap hatasını nasıl yapıyorsunuz
bide 20 kuruşa nasıl çok diyorsunuz arabanız motosiklet kadar yakmamış daha ne istiyorsunuz
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ayrıca Kastamonu da akaryakıt ( LPG) Istanbul dan pahalı. Abana ya giderken test edilip onaylanmıştır :)

evet kastamonu da lpg pahalı ondan olabılır... ama 130-140 lara bı dayandımı ıbre o zaman sıkıntıya sokuyo işte. hayırlısı bakalım...bıde bor power i  deneyecem 1-2 gün içinde... teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
16 - 17 krş yakarsa arabam birgün. buraya yakmıyor yazıcam :)

:D 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
hocam matematik öğretmenleriniz mi kötüydü acaba
nasıl yakıyorsunuz o kadar... yada hesap hatasını nasıl yapıyorsunuz
bide 20 kuruşa nasıl çok diyorsunuz arabanız motosiklet kadar yakmamış daha ne istiyorsunuz

hocam bılemıyorum baskaları nıye öyle dıyor benı tanımayan adamlar sonucta nıye yalan solesınkı..  bıde benım devır göstergesı 3000 ın uzerıne cıkarsa o zaman  sıkıntım daha cogalıyor...90 la gıdersem  iii. ilginize teşekkür ederim çok sağolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
benım bı öncekı arabamda 93 corollaydı.o arabam benzınde km de 1000 krş evet 1 lira yakıyodu. delırtecektı o araba benı zaten.hangı ustaya göturduysem yapamadılar bulamadılar sorununu.bende delırmeden satım

bu arabamdada toyotaların çok az yakan arabalar oldugu için ben  emınım  ufacık bı sorun var.onuda çözecem sizlerınde vesılenızle.  gerçi bıraz rahatlattı sizden gelen rakamlar ama yınede duşürecem bu yakıt sorununu...

ben bı sanayıye gıdeyım bor power i duydum onu bı doldurayım bakalım..

çok teşekkür ederim sizlere...dahada az yakan olursa bılgılendırırse sevınırım yınede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herkese Sağlık
arkadaşlar benim aracımda son bir aydır çok yakmaya başladı.normalde 1 lt gaz ile 12,5 km uzun yol yapıyordu (188 krş)-şuan ancak 10 km yol yapıyor(235 krş).3-4 ay önce gaz ayarı yaptırdım filtre değişti yakıt güzeldi. 1 ay önce yağ,yağ filtresi,hava filtresi ve bujiler değişti ama yakıtta bi değişiklik olmadı hala çok yakmaya devam ediyor.ne yapmalıyım sizce?( 2005 corolla 1.6 sedan)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
50 liralık almışsın ya erdem onu 285 km yapmışsın bölüyorsun sonucu buluyorsun 50/285=0,17543..... sen erdem 0,17 krş yakmışsın nasıl becerdin ya bu kadar az yakmayı arabaya bir şey mi taktın naptın ya anlamadım
vay be bende çok yakıyor sanıyordum :) hocam ani kalış fazla yapmıyorum 3000 deviri geçirmeden vites değiştiriyorum yokuşlarda hızımı alıp giriyorum ya da yavaş girersem vites düşürüp çıkıyorum şehir içindede 60 ı geçmiyorum fazla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
vay be bende çok yakıyor sanıyordum :) hocam ani kalış fazla yapmıyorum 3000 deviri geçirmeden vites değiştiriyorum yokuşlarda hızımı alıp giriyorum ya da yavaş girersem vites düşürüp çıkıyorum şehir içindede 60 ı geçmiyorum fazla :)
vitesi ben değiştirebilsem ne güzel bugüne kadar aldığım arabaların hepsi manueldi bi bu otomatik vites

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
hocam bılemıyorum baskaları nıye öyle dıyor benı tanımayan adamlar sonucta nıye yalan solesınkı..  bıde benım devır göstergesı 3000 ın uzerıne cıkarsa o zaman  sıkıntım daha cogalıyor...90 la gıdersem  iii. ilginize teşekkür ederim çok sağolun

şehir dışı 32-35 kuruş ş.içi 43-45 kuruş yakıyor mmt
zaten fabrika veriside 10lt civarı....
ama diğer arkadaşlar tüple bile olsa o kadar nasıl yakıyorlar anlamıyorum
hükümetin enflasyon hesabı gibi:) bi yerde hata var ama:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...