Gönderen Konu: fazla yakıt tüketimi.acilll...bilgi paylaşımı ve önerileri lütfen..yardımm..  (Okunma sayısı 8316 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Aracım 2000 1.4 vvti special. Lovato Fast Plus Sıralı Sistem ve periyodik bakım zamanı geldi henüz yaptırmadım.Geçen hafta sonu uzun bir yolculuğu noktaladım.

1870 km şehirlerarası (ortalama genelde 100-110 km/s hız bazen daha yüksek hızlar) ve 242 km şehiriçi dahil ölçüm toplam 2112 km yolculuk yaptım. Cebimden çıkan para 345 TL. Ortalama LPG litre fiyatı 2.40 ve 2.45 arası değişkendi. En ucuz 2.40'tan 1 depo alabildim. Yaklaşlık bu şartlarda şehirlerarası klima sürekli açık 6.5 lt/100 km tüketimim oldu şehirlerarası. (15.5-16 kuruş gibi bir tüketimim oldu, araç 5 kişi ve bagaj dolu).

Diğer aracımız olan 2005 Honda Civic Vtec 1.6 Benzinli aracımızında aynı şartlarda ve aynı toplam km'de yaptığı yakıt tüketiminin bugünkü benzin fiyatlarına göre ortalaması 0.24 kuruş olarak hesapladık tahminen, Çünkü henüz depo boşalmadı ve tekrar dolum yapamadık. Ortalama km başına tüketim rakamı 1.6 VTEC için benzinle de bu şekilde ;)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
ya zorla bana arabamı sattırcaksınız:)
zati sahibindene bayram öncesi doktordan:) tüpsüz:) diye ilan koymuştum
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Aracım 2000 1.4 vvti special. Lovato Fast Plus Sıralı Sistem ve periyodik bakım zamanı geldi henüz yaptırmadım.Geçen hafta sonu uzun bir yolculuğu noktaladım.

1870 km şehirlerarası (ortalama genelde 100-110 km/s hız bazen daha yüksek hızlar) ve 242 km şehiriçi dahil ölçüm toplam 2112 km yolculuk yaptım. Cebimden çıkan para 345 TL. Ortalama LPG litre fiyatı 2.40 ve 2.45 arası değişkendi. En ucuz 2.40'tan 1 depo alabildim. Yaklaşlık bu şartlarda şehirlerarası klima sürekli açık 6.5 lt/100 km tüketimim oldu şehirlerarası. (15.5-16 kuruş gibi bir tüketimim oldu, araç 5 kişi ve bagaj dolu).

Diğer aracımız olan 2005 Honda Civic Vtec 1.6 Benzinli aracımızında aynı şartlarda ve aynı toplam km'de yaptığı yakıt tüketiminin bugünkü benzin fiyatlarına göre ortalaması 0.24 kuruş olarak hesapladık tahminen, Çünkü henüz depo boşalmadı ve tekrar dolum yapamadık. Ortalama km başına tüketim rakamı 1.6 VTEC için benzinle de bu şekilde ;)

işte bu  bu ve bunun gibi arabardan bahsedıyorum..bu  arkadas  yalan mı söyluyor yooo...nıye  yalan söylesınkı  bı çıkarı yok...hesabı yanlış yapıyor desek bırınde yanlış  ıkısınde yanlış  arkadas  hepsındede mı yanlış yapıyor...   kardeş senın arabanda ne varkı böyle az yakıyor bıde 100-110km/hız  ve bazen daha fazla basıyorum dıyosun, klıma acık dıyorsun, bağaj dolu dıyorsun araba dolu dıyorsun  delı olacam...sen arabaya  ayrıca ek bı parçamı taktırdın...anlamadım gıttı...çünkü bu şekılde az yaktıgını soyleyen çok kışı duydum...bıde bu corollalar  çok az yakıyor.  bı sorun varama  ufak bır  sorun  çözecem inş...az önce de bor power koydurdum bıde böyle bakacam...   saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ya zorla bana arabamı sattırcaksınız:)
zati sahibindene bayram öncesi doktordan:) tüpsüz:) diye ilan koymuştum

aynen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi

işte bu  bu ve bunun gibi arabardan bahsedıyorum..bu  arkadas  yalan mı söyluyor yooo...nıye  yalan söylesınkı  bı çıkarı yok...hesabı yanlış yapıyor desek bırınde yanlış  ıkısınde yanlış  arkadas  hepsındede mı yanlış yapıyor...   kardeş senın arabanda ne varkı böyle az yakıyor bıde 100-110km/hız  ve bazen daha fazla basıyorum dıyosun, klıma acık dıyorsun, bağaj dolu dıyorsun araba dolu dıyorsun  delı olacam...sen arabaya  ayrıca ek bı parçamı taktırdın...anlamadım gıttı...çünkü bu şekılde az yaktıgını soyleyen çok kışı duydum...bıde bu corollalar  çok az yakıyor.  bı sorun varama  ufak bır  sorun  çözecem inş...az önce de bor power koydurdum bıde böyle bakacam...   saygılar..

İbrahim hocam, çok dert etme yakıt sarfiyatını. İllaki bir yerlerden sorun çözülür inşallah. Aracımda BOR hiç kullanmadım, BOR'suz Castrol Magnatec 10w40 kullanıyorum yağ olarak. Ayrıca belirtmek istediğim her zaman söyler ve tavsiye ederim ki Yağ filtremi ve Hava filtremi orjinal servisten alıp değiştiriyorum. Etkisi oluyormudur aracım için yan sanayi denemedim hiç o yüzden bilemeyeceğim. Oksijen sensörünü her zaman temiz tutarım, hatalı ölçüm fazla yakıt sarfiyatına sebebiyet olabilir diye. Şehiriçi kullanımlarımda depoyu doldurarak araca ağırlık yapmam her zaman 20 liralık LPG alırım. Bu yaz aylarında 90-95 km menzile ulaşınca LPG göstergesindeki revize ışığı yanar 3-5 km 'ye kalmadan LPG biter ve tekrarlar km'yi sıfırlarım ;) Bazen denemek için stop - start yapmadan litresi 2,35 TL iken 10 TL 'lik gaz ile 49.8 km yapıyordum şehiriçinde. Şimdi bu değer dahada düşer. Ayrıca yaptığım yolculukların çoğu gündüz yapıldı. Hava sıcaklığı, soğukluğu da yakıt sarfiyatına etken olabileceğini unutmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Herkese Sağlık
bana fikir verecek olan yokmu arkadaşlar.ilk sayfada sorunumu yazdım,yardıcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
İbrahim hocam, çok dert etme yakıt sarfiyatını. İllaki bir yerlerden sorun çözülür inşallah. Aracımda BOR hiç kullanmadım, BOR'suz Castrol Magnatec 10w40 kullanıyorum yağ olarak. Ayrıca belirtmek istediğim her zaman söyler ve tavsiye ederim ki Yağ filtremi ve Hava filtremi orjinal servisten alıp değiştiriyorum. Etkisi oluyormudur aracım için yan sanayi denemedim hiç o yüzden bilemeyeceğim. Oksijen sensörünü her zaman temiz tutarım, hatalı ölçüm fazla yakıt sarfiyatına sebebiyet olabilir diye. Şehiriçi kullanımlarımda depoyu doldurarak araca ağırlık yapmam her zaman 20 liralık LPG alırım. Bu yaz aylarında 90-95 km menzile ulaşınca LPG göstergesindeki revize ışığı yanar 3-5 km 'ye kalmadan LPG biter ve tekrarlar km'yi sıfırlarım ;) Bazen denemek için stop - start yapmadan litresi 2,35 TL iken 10 TL 'lik gaz ile 49.8 km yapıyordum şehiriçinde. Şimdi bu değer dahada düşer. Ayrıca yaptığım yolculukların çoğu gündüz yapıldı. Hava sıcaklığı, soğukluğu da yakıt sarfiyatına etken olabileceğini unutmamak lazım.

işte bu  yakmayan araba budur bu arabalar yok az  yakıyor biliyorum...benı sinir eden  araba tamıri, motor ve motor parçaları konusundada bılgısız olmam vede arabamın böyle fazla yakması...bilgisiz dedım ya gerçekten bılgım yok o yüzden sana hemen sormam lazım ::)  Oksijen sensörünü her zaman temiz tutarım dedın ya oksıjen sensörü ne? ben temızleyebılırmıyım?nerde bu parça? kusura bakma..teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
işte bu  yakmayan araba budur bu arabalar yok az  yakıyor biliyorum...benı sinir eden  araba tamıri, motor ve motor parçaları konusundada bılgısız olmam vede arabamın böyle fazla yakması...bilgisiz dedım ya gerçekten bılgım yok o yüzden sana hemen sormam lazım ::)  Oksijen sensörünü her zaman temiz tutarım dedın ya oksıjen sensörü ne? ben temızleyebılırmıyım?nerde bu parça? kusura bakma..teşekkür ederim..

O mesajımda hatalı yazdığımın farkına vardım. Oksijen sensörünün yerini bende bilmiyorum :D Daha hiç ellemedim bugüne kadar, nerdedir, nasıl sökülür, neyle temizlenir vs bilgim yok. Forumda bir konu açıp bilgisi olan arkadaşlardan öğrenmek lazım :) Benim tarif etmeye çalıştığım şey hava filtresinin takılı olduğu yerin dışından 2 vida ile tutturulmuş kablosu olan Hava Akışını ölçen sensör. Bunu sökmek temizlemek çok kolay bir işlem. 2 vidayı sök, soketlidir zaten çıkart soketi. Ardından yağsız kontak sprey ile bolca yıkayıp temizle. El değdirilmemesi gereken bir parça olduğunu duydum, zararı olurmu bilmem ama her ihtimale karşı el değdirmiyorum. Elektronik bir sensör var iç kısmında boşa çıkınca gördüğünde onun bir sensör olduğunu zaten hemen anlarsın. Sökersen şayet mutlaka resim çek bakalım ne kadar kirliymiş hep birlikte görelim :) Kirli olduğunda sensör tam olarak içeri giren havanın hacmini ve ısısını net ölçemediğinden, motorun yakıta yüklenmesi dediğimiz fakir karışım durumu yaşandığı için sarfiyatın artması gayet doğal bir durum ;) Bu arada diğer sensörlerinde yerini bende öğrenmek istiyorum artık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ben de Kastamonu'da ikamet ediyorum hemen hemen aynı güzergahları kullanıyoruzdur. Aracım 2002 1.6 sol Hatchback 128000'de aşagıdaki bilgilerle kıyaslarsanız ,size bir fikir verecektir.

Lpg fiyatı 2.47 (aygaz ya da total)

90 km sabit taşköprü-kastamonu :18 kuruş
110-120 km sabit Taşköprü-kastamonu: 20 kuruş
çooooooooook hızlı ya da şehir içi :24 kuruş

Son ekleyeceğim nokta da aracınızı diğer araçlarla birebir kıyaslamayınız. Örneğin Ankara'da gazı 2 liradan alan biriyle sizin km başına yaktığınız aynı olmayacaktır.

Daha önce forumda rastlamadığım yalnız tespitini yaptığım diğer bir husus ise araç km saatlerinin hatalı olduğudur.Unutmayınız ki hiçbir aracın km saati tam anlamıyla gerçek gittiğiniz km'yi ölçmez. Genellikle %2 ve %10'luk sapmalar verir. Sapma oranı fazla olan bir aracın sahibi aynı litre gazla daha fazla gittiğini savunabilir.

Kazasız günler dilerim
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi

benzinle mi yolculuk yaptı honda sahibi nasıl oldu çözemedim orayı..ya çok uykum olduğundan yada yazı karışık :D.. honda da mı aynı şekilde yaktı yani.. vtec çok yakar derlerdi.. o zaman  niye honda i vtec kullanıyor ki yeni araçlarında acaba ???
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ben de Kastamonu'da ikamet ediyorum hemen hemen aynı güzergahları kullanıyoruzdur. Aracım 2002 1.6 sol Hatchback 128000'de aşagıdaki bilgilerle kıyaslarsanız ,size bir fikir verecektir.

Lpg fiyatı 2.47 (aygaz ya da total)

90 km sabit taşköprü-kastamonu :18 kuruş
110-120 km sabit Taşköprü-kastamonu: 20 kuruş
çooooooooook hızlı ya da şehir içi :24 kuruş

Son ekleyeceğim nokta da aracınızı diğer araçlarla birebir kıyaslamayınız. Örneğin Ankara'da gazı 2 liradan alan biriyle sizin km başına yaktığınız aynı olmayacaktır.

Daha önce forumda rastlamadığım yalnız tespitini yaptığım diğer bir husus ise araç km saatlerinin hatalı olduğudur.Unutmayınız ki hiçbir aracın km saati tam anlamıyla gerçek gittiğiniz km'yi ölçmez. Genellikle %2 ve %10'luk sapmalar verir. Sapma oranı fazla olan bir aracın sahibi aynı litre gazla daha fazla gittiğini savunabilir.

Kazasız günler dilerim

çok teşekkür ederım verdıgınız bılgıler için...sizede kazasız suruşler...madem taşköprudesınız orada veya kastamonuda tanıdıgınız toyata ustası veya bu modellere baglanabılen cihazı olan usta varmı bildiginiz ...hayırlı gunler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
benzinle mi yolculuk yaptı honda sahibi nasıl oldu çözemedim orayı..ya çok uykum olduğundan yada yazı karışık :D.. honda da mı aynı şekilde yaktı yani.. vtec çok yakar derlerdi.. o zaman  niye honda i vtec kullanıyor ki yeni araçlarında acaba ???

Aynen öyle benzinli Vtec ile yolculuk... Sahibi biz oluyoruz bu arada 2. aracımız :) Çözemediğin kısmı anlatayım kardeşim ben sana. Civic vtec benzinli ve araç yükleri aşağı yukarı aynı 2 araçta aynı km'leri yaptı kardeşim aynı şartlarda. Honda da aynı şekilde yakmadı yani !!! senin anladığın gibi olmadı yani :D Anlayarak tekrar okursan anlaşılmayacak bir karışıklık yok yani yazıda  :lol: Biri benzinli 1.6, diğeri LPG'li 1.4.  Birinde sadece LPG'nin tasarrufu söz konusu, diğerinde ise tasarrufsuz rakamın zaten üstünde bir tüketim oldu.. LPG firmalarının söylediği reel rakamlara göre %35 tasarruf sağlarsınız sözlerine göre hesap yaparsak 0.16 tl x 1.35 = 0,22 TL eğer benzinle seyehat etmiş olsaydım 1.4 aracımla km'de tüketimim bu olacaktı. 1.6 Vtec bu durumda zaten fazla tüketim yaptı herşey normal yani :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 15 kere teşekkür edildi
Selam arkadaşlar.
Bende 98 corolla xei var. Brc marka tüp takılı (sıralı sistem değil). Sürekli İstanbulda sefaköy-merter arası trafiğin en yoğun olduğu 07:30-08:00 saatlerinde kullanıyorum. E-5 trafiğinin nasıl olduğunun söylemeye gerek yok. Şehir içinde 22-24 kuruş yakıyor. Şehirlerarası ise 17-18 kuruş arası yakıyor. Ha bu arada otobanda çok surat hızlı gittim 28 kuruş yaktııı. Mübarek bastıkça gidiyor ve bastıkça yakıyor.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Aynen öyle benzinli Vtec ile yolculuk... Sahibi biz oluyoruz bu arada 2. aracımız :) Çözemediğin kısmı anlatayım kardeşim ben sana. Civic vtec benzinli ve araç yükleri aşağı yukarı aynı 2 araçta aynı km'leri yaptı kardeşim aynı şartlarda. Honda da aynı şekilde yakmadı yani !!! senin anladığın gibi olmadı yani :D Anlayarak tekrar okursan anlaşılmayacak bir karışıklık yok yani yazıda  :lol: Biri benzinli 1.6, diğeri LPG'li 1.4.  Birinde sadece LPG'nin tasarrufu söz konusu, diğerinde ise tasarrufsuz rakamın zaten üstünde bir tüketim oldu.. LPG firmalarının söylediği reel rakamlara göre %35 tasarruf sağlarsınız sözlerine göre hesap yaparsak 0.16 tl x 1.35 = 0,22 TL eğer benzinle seyehat etmiş olsaydım 1.4 aracımla km'de tüketimim bu olacaktı. 1.6 Vtec bu durumda zaten fazla tüketim yaptı herşey normal yani :D

hah şimdi oldu :D.. demekki gece gece anlamamışım o mesajda gayet açık .... bende övünüyordum ki motor uzmanı honda bile toyotayı kopyalıyor artık diye ne oluyor böyle diyecektim :D:D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2005 Corolla 1,6 BRC LPG 86.658 KM'de (LPG 85.265 KM'de 80.000 bakımı sonrası takıldı)

30/08/2011 
Lpg fiyatı             2,38 tl/lt
Alınan Lpg         27,69lt
Ödenen Tutar   65,90tl
Yapılan KM       350,3 KM
Lpg Sarfiyatı    188    kr/KM

(Araç çok sakin kullanılıyor, 2000-2500 rpm de vites değiştiriliyor,
100KM/h geçilmiyor,şehir içi şehir dışı karışık, lpg biter bitmez fullenip,
KM sıfırlanarak ölçüm yapılıyor, Opet Aygaz EuroLPG)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi

çok teşekkür ederım verdıgınız bılgıler için...sizede kazasız suruşler...madem taşköprudesınız orada veya kastamonuda tanıdıgınız toyata ustası veya bu modellere baglanabılen cihazı olan usta varmı bildiginiz ...hayırlı gunler

Malesef ben de bu konuda çok müzdaribim. Kastamonu'da bırakın Toyota'dan anlayan bir ustayı arabadan anlayan birilerini bulmak bile zor. Kötünün iyisi otogarın üstünde Bosch Car Service - en azından biraz profesyonel çalışıyorlar- ya da Süt'teki Petrol Ofisindeki Speedy firmalarını önerebilirim. Daha çok işlerimi Ankara'da halletmeyi tercih ediyorum. Aracınızı bilgisayarlı sistemlere bağlamak isterseniz Bosch Car Service'de gerekli bütün teknolojik ekipmanlar mevcuttur
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2005 Corolla 1,6 BRC LPG 86.658 KM'de (LPG 85.265 KM'de 80.000 bakımı sonrası takıldı)

30/08/2011 
Lpg fiyatı             2,38 tl/lt
Alınan Lpg         27,69lt
Ödenen Tutar   65,90tl
Yapılan KM       350,3 KM
Lpg Sarfiyatı    188    kr/KM

(Araç çok sakin kullanılıyor, 2000-2500 rpm de vites değiştiriliyor,
100KM/h geçilmiyor,şehir içi şehir dışı karışık, lpg biter bitmez fullenip,
KM sıfırlanarak ölçüm yapılıyor, Opet Aygaz EuroLPG)

yakıt sorunu gafayı yedırecek bana   bı çözemedım yaaaww  delı olacam...

en son ölçtugumde 30 krş yaktı şehır içi...    :olu:    :argh:   

ne yapacam  bilmıyrumm..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Malesef ben de bu konuda çok müzdaribim. Kastamonu'da bırakın Toyota'dan anlayan bir ustayı arabadan anlayan birilerini bulmak bile zor. Kötünün iyisi otogarın üstünde Bosch Car Service - en azından biraz profesyonel çalışıyorlar- ya da Süt'teki Petrol Ofisindeki Speedy firmalarını önerebilirim. Daha çok işlerimi Ankara'da halletmeyi tercih ediyorum. Aracınızı bilgisayarlı sistemlere bağlamak isterseniz Bosch Car Service'de gerekli bütün teknolojik ekipmanlar mevcuttur

kardeş  çok teşekkür ederım..bilirsin belkı ben otogarın üst tarafındakı AS oto ya gidiyodum bıde senın dedıgın bosh a  gıdeyım bakalım  ne dıyecek...hayırlısı... kazasız sürüşler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
kardeş  çok teşekkür ederım..bilirsin belkı ben otogarın üst tarafındakı AS oto ya gidiyodum bıde senın dedıgın bosh a  gıdeyım bakalım  ne dıyecek...hayırlısı... kazasız sürüşler...

30 kuruş yakmışsa gerçekten biraz fazla inşallah bir çözümünü bulursunuz. Ama şunu da belirtmek isterim ki araç teknolojisi gerçekten çok komplike. 3 ay önce benim araç da 25 kuruş yakıyordu şans eseri ustamın ufacık minicik bir parçanın bozulduğunu fark etmesiyle 5 kuruş yakıt düştü. Hiç ummadığınız bir aksaklık aracın 2 kat yakmasına sebep oluyor.Bosch Car Servicelerde 50 tl karşılığında komple check up var . Bir baktır derim.

İyi geceler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • 13 kere teşekkür edildi
Avensis 1.6 elegant
2005 model
89.000km
romano marka LPG kit

şehirler arası: 7,8lt/100km. (ortalama hız 100-110km/sa. ve fazlası)
şehir içi: 10lt/100km.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL