0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracım 2000 1.4 vvti special. Lovato Fast Plus Sıralı Sistem ve periyodik bakım zamanı geldi henüz yaptırmadım.Geçen hafta sonu uzun bir yolculuğu noktaladım.1870 km şehirlerarası (ortalama genelde 100-110 km/s hız bazen daha yüksek hızlar) ve 242 km şehiriçi dahil ölçüm toplam 2112 km yolculuk yaptım. Cebimden çıkan para 345 TL. Ortalama LPG litre fiyatı 2.40 ve 2.45 arası değişkendi. En ucuz 2.40'tan 1 depo alabildim. Yaklaşlık bu şartlarda şehirlerarası klima sürekli açık 6.5 lt/100 km tüketimim oldu şehirlerarası. (15.5-16 kuruş gibi bir tüketimim oldu, araç 5 kişi ve bagaj dolu). Diğer aracımız olan 2005 Honda Civic Vtec 1.6 Benzinli aracımızında aynı şartlarda ve aynı toplam km'de yaptığı yakıt tüketiminin bugünkü benzin fiyatlarına göre ortalaması 0.24 kuruş olarak hesapladık tahminen, Çünkü henüz depo boşalmadı ve tekrar dolum yapamadık. Ortalama km başına tüketim rakamı 1.6 VTEC için benzinle de bu şekilde
ya zorla bana arabamı sattırcaksınız:)zati sahibindene bayram öncesi doktordan:) tüpsüz:) diye ilan koymuştum
işte bu bu ve bunun gibi arabardan bahsedıyorum..bu arkadas yalan mı söyluyor yooo...nıye yalan söylesınkı bı çıkarı yok...hesabı yanlış yapıyor desek bırınde yanlış ıkısınde yanlış arkadas hepsındede mı yanlış yapıyor... kardeş senın arabanda ne varkı böyle az yakıyor bıde 100-110km/hız ve bazen daha fazla basıyorum dıyosun, klıma acık dıyorsun, bağaj dolu dıyorsun araba dolu dıyorsun delı olacam...sen arabaya ayrıca ek bı parçamı taktırdın...anlamadım gıttı...çünkü bu şekılde az yaktıgını soyleyen çok kışı duydum...bıde bu corollalar çok az yakıyor. bı sorun varama ufak bır sorun çözecem inş...az önce de bor power koydurdum bıde böyle bakacam... saygılar..
İbrahim hocam, çok dert etme yakıt sarfiyatını. İllaki bir yerlerden sorun çözülür inşallah. Aracımda BOR hiç kullanmadım, BOR'suz Castrol Magnatec 10w40 kullanıyorum yağ olarak. Ayrıca belirtmek istediğim her zaman söyler ve tavsiye ederim ki Yağ filtremi ve Hava filtremi orjinal servisten alıp değiştiriyorum. Etkisi oluyormudur aracım için yan sanayi denemedim hiç o yüzden bilemeyeceğim. Oksijen sensörünü her zaman temiz tutarım, hatalı ölçüm fazla yakıt sarfiyatına sebebiyet olabilir diye. Şehiriçi kullanımlarımda depoyu doldurarak araca ağırlık yapmam her zaman 20 liralık LPG alırım. Bu yaz aylarında 90-95 km menzile ulaşınca LPG göstergesindeki revize ışığı yanar 3-5 km 'ye kalmadan LPG biter ve tekrarlar km'yi sıfırlarım Bazen denemek için stop - start yapmadan litresi 2,35 TL iken 10 TL 'lik gaz ile 49.8 km yapıyordum şehiriçinde. Şimdi bu değer dahada düşer. Ayrıca yaptığım yolculukların çoğu gündüz yapıldı. Hava sıcaklığı, soğukluğu da yakıt sarfiyatına etken olabileceğini unutmamak lazım.
işte bu yakmayan araba budur bu arabalar yok az yakıyor biliyorum...benı sinir eden araba tamıri, motor ve motor parçaları konusundada bılgısız olmam vede arabamın böyle fazla yakması...bilgisiz dedım ya gerçekten bılgım yok o yüzden sana hemen sormam lazım Oksijen sensörünü her zaman temiz tutarım dedın ya oksıjen sensörü ne? ben temızleyebılırmıyım?nerde bu parça? kusura bakma..teşekkür ederim..
Ben de Kastamonu'da ikamet ediyorum hemen hemen aynı güzergahları kullanıyoruzdur. Aracım 2002 1.6 sol Hatchback 128000'de aşagıdaki bilgilerle kıyaslarsanız ,size bir fikir verecektir.Lpg fiyatı 2.47 (aygaz ya da total) 90 km sabit taşköprü-kastamonu :18 kuruş110-120 km sabit Taşköprü-kastamonu: 20 kuruşçooooooooook hızlı ya da şehir içi :24 kuruşSon ekleyeceğim nokta da aracınızı diğer araçlarla birebir kıyaslamayınız. Örneğin Ankara'da gazı 2 liradan alan biriyle sizin km başına yaktığınız aynı olmayacaktır.Daha önce forumda rastlamadığım yalnız tespitini yaptığım diğer bir husus ise araç km saatlerinin hatalı olduğudur.Unutmayınız ki hiçbir aracın km saati tam anlamıyla gerçek gittiğiniz km'yi ölçmez. Genellikle %2 ve %10'luk sapmalar verir. Sapma oranı fazla olan bir aracın sahibi aynı litre gazla daha fazla gittiğini savunabilir.Kazasız günler dilerim
benzinle mi yolculuk yaptı honda sahibi nasıl oldu çözemedim orayı..ya çok uykum olduğundan yada yazı karışık .. honda da mı aynı şekilde yaktı yani.. vtec çok yakar derlerdi.. o zaman niye honda i vtec kullanıyor ki yeni araçlarında acaba
Aynen öyle benzinli Vtec ile yolculuk... Sahibi biz oluyoruz bu arada 2. aracımız Çözemediğin kısmı anlatayım kardeşim ben sana. Civic vtec benzinli ve araç yükleri aşağı yukarı aynı 2 araçta aynı km'leri yaptı kardeşim aynı şartlarda. Honda da aynı şekilde yakmadı yani senin anladığın gibi olmadı yani Anlayarak tekrar okursan anlaşılmayacak bir karışıklık yok yani yazıda Biri benzinli 1.6, diğeri LPG'li 1.4. Birinde sadece LPG'nin tasarrufu söz konusu, diğerinde ise tasarrufsuz rakamın zaten üstünde bir tüketim oldu.. LPG firmalarının söylediği reel rakamlara göre %35 tasarruf sağlarsınız sözlerine göre hesap yaparsak 0.16 tl x 1.35 = 0,22 TL eğer benzinle seyehat etmiş olsaydım 1.4 aracımla km'de tüketimim bu olacaktı. 1.6 Vtec bu durumda zaten fazla tüketim yaptı herşey normal yani
çok teşekkür ederım verdıgınız bılgıler için...sizede kazasız suruşler...madem taşköprudesınız orada veya kastamonuda tanıdıgınız toyata ustası veya bu modellere baglanabılen cihazı olan usta varmı bildiginiz ...hayırlı gunler
2005 Corolla 1,6 BRC LPG 86.658 KM'de (LPG 85.265 KM'de 80.000 bakımı sonrası takıldı) 30/08/2011 Lpg fiyatı 2,38 tl/lt Alınan Lpg 27,69ltÖdenen Tutar 65,90tlYapılan KM 350,3 KMLpg Sarfiyatı 188 kr/KM(Araç çok sakin kullanılıyor, 2000-2500 rpm de vites değiştiriliyor, 100KM/h geçilmiyor,şehir içi şehir dışı karışık, lpg biter bitmez fullenip, KM sıfırlanarak ölçüm yapılıyor, Opet Aygaz EuroLPG)
Malesef ben de bu konuda çok müzdaribim. Kastamonu'da bırakın Toyota'dan anlayan bir ustayı arabadan anlayan birilerini bulmak bile zor. Kötünün iyisi otogarın üstünde Bosch Car Service - en azından biraz profesyonel çalışıyorlar- ya da Süt'teki Petrol Ofisindeki Speedy firmalarını önerebilirim. Daha çok işlerimi Ankara'da halletmeyi tercih ediyorum. Aracınızı bilgisayarlı sistemlere bağlamak isterseniz Bosch Car Service'de gerekli bütün teknolojik ekipmanlar mevcuttur
kardeş çok teşekkür ederım..bilirsin belkı ben otogarın üst tarafındakı AS oto ya gidiyodum bıde senın dedıgın bosh a gıdeyım bakalım ne dıyecek...hayırlısı... kazasız sürüşler...