0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim anlayamadığım konu;Gaz verdiğinizde araç gazı algılayıp devir ibresi artmasına rağmen araç boşta gibimi oluyor?yoksaAraç gitmeye çalışmasına rağmen devir ibresi artmayıp aracın gücümü yetmiyor?
işte zurnanın zırt dediği yer;bir tarafta rölanti devrinden itibaren kavrama yapıp minimum hp ve tork ile kalkış yapmaya çalışan araç buna ilave olarak rampanın dikliği, yükün ağırlığı, motorun soğukluğu gibi diğer zorlu etkenler.diğer tarafta ise kavramayı daha yüksek ve hatta maksimum hp veya tork ile yapabilen bir araç.ve mmt alırken bu farkı dikkate almayınca yaşanan hayal kırıklığı...
araç yazılım itibariyle servo motora emir verdiğinde debriyajı yavaş yavaş kavratıyor. rampada bu tip kalkış yarım debriyaj yapmak gibi olduğundan volanla balata bir türlü tam kavrayamayıp balatanın yanmasına sebep oluyor. el freni ile bekletmek tam kavramayı sağlamak için yapılan bir yöntem.bende garajdan çıkarken rampanın hemen başından çıkmaya başlarsam balata kokusunun geldiğini farkedip artık biraz daha ileriye gidip gerilip çıkıyorum. aynı şeyi 1.9 tdi tiptronik passatla yapıyorum rampanın ortasınada park etsen adım adım zorlanmadan çıkıyor. motor gücü, volan buyukluğu mmt ya da tiptronik sistemin çalışma mantığı bu durumlarda çok önemli.