0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende otomotiv sektöründe çalışıyorum. Sıfır araç sevkiyatında tırın köprüye çarparak üstündeki arabaların tavanlarının ezildiğine şahit oldum.Genelde çok ağır hasarı olan araçları hasara sebebiyet verene (tır şöförü gibi) Mecburen satın aldırıyolar anlaşmaları böyleymiş. Hafif hasarlı araçlarıda plazaların müşteriye bilgi vererek fiyat indirimi ile satması gerekiyor, bunun aksi zaten etik olmaz. Birde fabrika üretim bandında karşılaşılan boya sorunları ile çift kat boya atma olayı oluyor.Aracın belli bölgesinde çift kat boya oluyor. Bir dönem aracını satma arifesinde olan birçok müşteri bu şikayetle geliyordu.Cihazla baktığınızda kalın çıkıyor ama halbuki orjinal boya. Bundan aracı satan plazanın bile haberi olmuyor.Her gelen arabayıda boya cihazıyla kontrol etmiyolar.Sizinde sanırım böyle bir şansınız olmayacak .
E ee o zaman meslek etiği, helal lokma ne demek...
Crafter'i alırken uc tane gamzesi olan bir araç var.Bunu alırsanız - %1,5 manifestolu alırsınız demistiler.Hamadıysa baktığımızda kolay kolay görünmeyen,elinizle dokunduğunuzda hissedilmeyen gocuklerdi. Bu tarz sorunlu araçlar kusuruyla beraber fiyat etikentinde yazılmalı.Bunu bilerek almalı müşteri.2006 yılında tüm opsiyonlara sahip sahip Albea satmıştım.Bu araç uzun zamandır elimizde olduğu için Tofaş bu araca özel bir indirim yapmıştı.Bizim müdür araba satılmıyor diye orjinal alasim jantini,Active donanımlı (baz model) Albea alan birine satmış.Elde kalan Albea'yi satmakta bana kısmet oldu.Aracın teslimine saatler kala jantin değiştiğinden haberim vardı ama lastiklerden haberim yoktu.O donem Albea'larin Active donanımında Lassa Miratta,Dynamic'lerde ise Lassa İmpetus kullanılıyordu.Müdürüme durumu bildirdiğimde "seni ilgilendirmez, ver arabayı" desede bu isin vicdani ve manevi yonleride vardı.Servis otoparkından bir tane Dynamic Albea alıp hemen lastikleri değiştirdim ve aracı öyle teslim ettim.İcim rahatmi simdi?Gayet huzurluyum.Sonuçta Dynamic modelinin fiyatına İmpetus lastik dahil.Böyle bir durumda madem janti sattın o halde lastikleride degistirtmen gerekiyordu. Yani bu tarz hoş olmayan satışlar kisilerin vicdanlariyla ilgili bir durum.Kusurlu bir aracı asla ve asla satmam.Satarsam bundan müşterinin muhakkak bilgisi olur...
Özcan bey sizi tebrik ediyorum... Sizin gibi ahlaklı insanlarda varmış... 2001 de 0 km siena almıştım. Aldığımda devir göstergesi arızalı olduğunu bile bile sattılar... 1 gün sonra servisi devir saatini değiştirdi. Ancak bayan baya pişkin pişkin konuştu... Ancak bundan sonrada yerli araç almamaya karar verdim ve yakınlarıma da aldırmıyorm....
Özcan hala aynı işyerindemi çalışıyorsun Normal koşullarda o müdür seni kovmuş yada kendi gitmiş olmalıydı )))))))
Özcan Bey Tebrikler, çok iyi yapmışsınız...