Gönderen Konu: 0 KM hasarlı araç  (Okunma sayısı 11835 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
0 KM hasarlı araç
« : Eylül 05, 2011, 14:25:15 »
Arkadaşlar yarın bir aksilik olmazsa 0 km aracımızı teslim alacağız ancak merak ettiğim bir konu var ki çok ciddi sorun teşkil ediyor.Bende otomotiv sektöründe çalışan biri olarak aklıma hep şu soru takıldı ''0 km hasarlı teslim edilen araçlar''.Nasıl olur demeyin kendim çok şahit oldum sıfır aracın hasar görüp,tamirinin yapılıp o şekilde satıldığını.Yakın zamanda başına böyle bir olay gelen varmı?Paylaşırsanız sevinirim... !!!
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Toyota Club Türkiye

0 KM hasarlı araç
« : Eylül 05, 2011, 14:25:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: 0 KM hasarlı araç
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2011, 14:27:53 »
sorma ya, daha geçen hafta bir tır şarampole yuvarlanmış, üstündeki araçların hepsi pert, şimdi onları yenileyip millete kaktıracaklar, çok dikkatli olman lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2011, 14:28:11 »
sikayetvar. dan  okuduğum kadarıyla öyle çok şikayet eden  var.inşallah kimsenin başına gelmez.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2011, 14:47:27 »
Allah korusun diyelim...
öyle iş yapanında... diyelim:(
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2011, 17:10:40 »
Bende otomotiv sektöründe çalışıyorum. Sıfır araç sevkiyatında tırın köprüye çarparak üstündeki arabaların tavanlarının ezildiğine şahit oldum.Genelde çok ağır hasarı olan araçları hasara sebebiyet verene (tır şöförü gibi) Mecburen satın aldırıyolar anlaşmaları böyleymiş. Hafif hasarlı araçlarıda plazaların müşteriye bilgi vererek fiyat indirimi ile satması gerekiyor, bunun aksi zaten etik olmaz.
Birde fabrika üretim bandında karşılaşılan boya sorunları ile çift kat boya atma olayı oluyor.Aracın belli bölgesinde çift kat boya oluyor. Bir dönem aracını satma arifesinde olan birçok müşteri bu şikayetle geliyordu.Cihazla baktığınızda kalın çıkıyor ama halbuki orjinal boya. Bundan aracı satan plazanın bile haberi olmuyor.Her gelen arabayıda boya cihazıyla kontrol etmiyolar.Sizinde sanırım böyle bir şansınız olmayacak .
2008 Auris 1.6 Elegant Bnz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2011, 17:39:48 »
Bende otomotiv sektöründe çalışıyorum. Sıfır araç sevkiyatında tırın köprüye çarparak üstündeki arabaların tavanlarının ezildiğine şahit oldum.Genelde çok ağır hasarı olan araçları hasara sebebiyet verene (tır şöförü gibi) Mecburen satın aldırıyolar anlaşmaları böyleymiş. Hafif hasarlı araçlarıda plazaların müşteriye bilgi vererek fiyat indirimi ile satması gerekiyor, bunun aksi zaten etik olmaz.
Birde fabrika üretim bandında karşılaşılan boya sorunları ile çift kat boya atma olayı oluyor.Aracın belli bölgesinde çift kat boya oluyor. Bir dönem aracını satma arifesinde olan birçok müşteri bu şikayetle geliyordu.Cihazla baktığınızda kalın çıkıyor ama halbuki orjinal boya. Bundan aracı satan plazanın bile haberi olmuyor.Her gelen arabayıda boya cihazıyla kontrol etmiyolar.Sizinde sanırım böyle bir şansınız olmayacak .

E ee o zaman meslek etiği, helal lokma ne demek...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 05, 2011, 17:48:26 »
E ee o zaman meslek etiği, helal lokma ne demek...

Cümleyi tam anlayamadım ?
2008 Auris 1.6 Elegant Bnz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2011, 18:01:00 »
Araç hasarlı, sadece satıcı distrübütor firma biliyor ve sonra araçları tamirden sonra satıcı bayii ye iletiyor. Bayii bi haber alıcı zaten olan biteni bilmiyor, yada 0 km araç alıyorum zannediyor...
Burda iş ahlakı yönünden bi sorun var bence...
Bi tip araçların satışı daha farklı olmalı bence....
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2011, 18:06:08 »
Olması gereken bu ama bazen gerçekte bu olmuyor.İndirimli satılması gereken araç normal fiyata satılabiliyor.Artık şansına kalıyor ortaya çıkması.Mesela biz şirkete araba alırken toyota kocaleli bayi bizi uyardı ve biz normal fiyattan % 20 indrimli aldık.Hasarı tavana cisim düşmesi yada bize öyle söylendi.Araçta şimdilik sorun yok...
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 05, 2011, 18:36:50 »
ben toyotada expertiz yaptırmıştım ikinci el alırken, herhangi bir boya veya değişen çıkmamıştı...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Valvematic 132 hp
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2011, 10:26:07 »
Bu gün aracı teslim alacaz nasips, aldıktan hemen sonra kendi servisimde bi ekspertiz yapacağım hayırlısı inşallah bi sorun çıkmazda bizde gönül rahatlığıyla bineriz arabamıza.Allah kimsenin başına vermesin... :-\
R 1 3 5
 └┼┼┤
   2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 06, 2011, 10:47:22 »
   Crafter'i alırken uc tane gamzesi olan bir araç var.Bunu alırsanız - %1,5 manifestolu alırsınız demistiler.Hamadıysa baktığımızda kolay kolay görünmeyen,elinizle dokunduğunuzda hissedilmeyen gocuklerdi.
   Bu tarz sorunlu araçlar kusuruyla beraber fiyat etikentinde yazılmalı.Bunu bilerek almalı müşteri.2006 yılında tüm opsiyonlara sahip sahip Albea satmıştım.Bu araç uzun zamandır elimizde olduğu için Tofaş bu araca özel bir indirim yapmıştı.Bizim müdür araba satılmıyor diye orjinal alasim jantini,Active donanımlı (baz model) Albea alan birine satmış.Elde kalan Albea'yi satmakta bana kısmet oldu.Aracın teslimine saatler kala jantin değiştiğinden haberim vardı ama lastiklerden haberim yoktu.O donem Albea'larin Active donanımında Lassa Miratta,Dynamic'lerde ise Lassa İmpetus kullanılıyordu.Müdürüme durumu bildirdiğimde "seni ilgilendirmez, ver arabayı" desede bu isin vicdani ve manevi yonleride vardı.Servis otoparkından bir tane Dynamic Albea alıp hemen lastikleri değiştirdim ve aracı öyle teslim ettim.İcim rahatmi simdi?Gayet huzurluyum.Sonuçta Dynamic modelinin fiyatına İmpetus lastik dahil.Böyle bir durumda madem janti sattın o halde lastikleride degistirtmen gerekiyordu.
   Yani bu tarz hoş olmayan satışlar kisilerin vicdanlariyla ilgili bir durum.Kusurlu bir aracı asla ve asla satmam.Satarsam bundan müşterinin muhakkak bilgisi olur...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 06, 2011, 12:11:25 »
Özcan hala aynı işyerindemi çalışıyorsun :) Normal koşullarda o müdür seni kovmuş yada kendi gitmiş olmalıydı :))))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 06, 2011, 12:18:03 »
   Crafter'i alırken uc tane gamzesi olan bir araç var.Bunu alırsanız - %1,5 manifestolu alırsınız demistiler.Hamadıysa baktığımızda kolay kolay görünmeyen,elinizle dokunduğunuzda hissedilmeyen gocuklerdi.
   Bu tarz sorunlu araçlar kusuruyla beraber fiyat etikentinde yazılmalı.Bunu bilerek almalı müşteri.2006 yılında tüm opsiyonlara sahip sahip Albea satmıştım.Bu araç uzun zamandır elimizde olduğu için Tofaş bu araca özel bir indirim yapmıştı.Bizim müdür araba satılmıyor diye orjinal alasim jantini,Active donanımlı (baz model) Albea alan birine satmış.Elde kalan Albea'yi satmakta bana kısmet oldu.Aracın teslimine saatler kala jantin değiştiğinden haberim vardı ama lastiklerden haberim yoktu.O donem Albea'larin Active donanımında Lassa Miratta,Dynamic'lerde ise Lassa İmpetus kullanılıyordu.Müdürüme durumu bildirdiğimde "seni ilgilendirmez, ver arabayı" desede bu isin vicdani ve manevi yonleride vardı.Servis otoparkından bir tane Dynamic Albea alıp hemen lastikleri değiştirdim ve aracı öyle teslim ettim.İcim rahatmi simdi?Gayet huzurluyum.Sonuçta Dynamic modelinin fiyatına İmpetus lastik dahil.Böyle bir durumda madem janti sattın o halde lastikleride degistirtmen gerekiyordu.
   Yani bu tarz hoş olmayan satışlar kisilerin vicdanlariyla ilgili bir durum.Kusurlu bir aracı asla ve asla satmam.Satarsam bundan müşterinin muhakkak bilgisi olur...
Özcan bey sizi tebrik  ediyorum... Sizin gibi ahlaklı insanlarda varmış... 2001 de  0 km siena almıştım. Aldığımda devir göstergesi arızalı olduğunu bile bile sattılar... 1 gün sonra servisi devir saatini değiştirdi. Ancak bayan baya pişkin pişkin konuştu... Ancak bundan sonrada yerli araç almamaya karar verdim ve yakınlarıma da aldırmıyorm....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 06, 2011, 12:19:59 »
Özcan bey sizi tebrik  ediyorum... Sizin gibi ahlaklı insanlarda varmış... 2001 de  0 km siena almıştım. Aldığımda devir göstergesi arızalı olduğunu bile bile sattılar... 1 gün sonra servisi devir saatini değiştirdi. Ancak bayan baya pişkin pişkin konuştu... Ancak bundan sonrada yerli araç almamaya karar verdim ve yakınlarıma da aldırmıyorm....
Bu tam olarak yerli aracın sorunu değil. Yerli satıcının sorunu. Yabancı arabaları da yerli satıcılar sattığı sürece benzer sıkıntıyı Toyota VW BMW vs her markada yaşayabilirsiniz.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 06, 2011, 13:14:06 »
Özcan Bey Tebrikler, çok iyi yapmışsınız... :alkis:
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 06, 2011, 16:47:30 »
Özcan hala aynı işyerindemi çalışıyorsun :) Normal koşullarda o müdür seni kovmuş yada kendi gitmiş olmalıydı :))))))))
  M.Ali abi ben işten ayrıldım benden üç ay sonra shovroom müdürü ve aktif satış müdürü işten atıldılar.
O günü bugün gibi hatırlıyorum.Aracı teslim edecekken son anda fark ettim.Garanti belgesinde aracın lastik markasından tutunda aküsüne kadar her şey açık açık yazıyordu.Son kontrollerimde fark edince gerekeni yaptım.Benim yaptığım bu değişimin günahıda müdürüme artık.Heleki aracı alan kişi öğretmen.Bunu fark etmezmiydi.O zaman ne cevap verebilirdim?Ben işimde hassasımdır.Bazen plaka çerçevesine varıncaya kadar ben takar ben ilgilenirdim.Mesela sattıgım bir Doblonun üzeri yağmur yağmış gibi hep recine damlamıştı.Müşteri gelinceye kadar aracın üzerindeki tüm reçineyi temizletip öyle teslim ettim.Arkamdan aileme yedi ceddime küfür ettirmeye hiçmi hiç niyetim yok.Bir kere bunu bir kere benim vicdanım kabul etmez.Vicdan ayarları çook hassas bir kişiyim.

Grande Punto ilk geldiğinde teslimattan sonra tıkırtı burçlarında sorun çıkıyordu.Daha sonra Fiat/Tofaş bir genelge yayınladı tüm servislere.Bütün Grande Puntolar PDI bakımındayken tıkırtı burçları değişip müşteriye öyle teslim edilecekti.Böylece ne müşteri yeni aldıgı araçtan soğumuş olur nede servis ve satış temsilci görevli sorun yaşamış olur.Ama hasarlı aracı hasarsızmış gibi satmış ne dini yönden nede iş ahlakı yönünde etik olmayan bir davranıştır.
Özcan Bey Tebrikler, çok iyi yapmışsınız... :alkis:
   Yapmam gereken seydi ve yaptım.Sağolun Mehmet bey...
   Mustafa Tekin bey siz Hande hanımın doktor arkadaşı değilmisiniz?Sanki sizin Corollanın triger zincirinde bir sorun vardı ve sizi Sadık ustaya yönlendirmiştim.Hayal meyal aklımda öyle kalmış.Belkide yanlış hatırlıyorumdur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 06, 2011, 19:11:52 »
Ben de dr um ancak ben her 2 toyotamı da 0 km aldım. Hiç bir sorun yaşamadım...Aurisimde avensesimde mükemmel değiştirerek kullanıyorum...
Toyotadan çok memnunum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 06, 2011, 20:46:34 »
   O zaman Hande hanımın başka bir Dr arkadaşıydi benim telefonda konuştuğum.Kusura bakmayin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi