0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi Auriste de aynı şey mevcut. Camlar kapalı iken kapıyı kapatınca tok diye bir ses geliyor. Cam açıkken kapıyı kapatırsan teneke gibi bir ses geliyor.
Teneki gibi ses değil de, kapı içinde bir şeyin sallandığı anlaşılıyor."Drt" diye bir ses geliyor ve kapının kapanma sesini iğrenç şekile sokuyor.
Arkadaşlar merhaba,O sesi kesmek için; kapı döşemenizi söküyorsunuz, döşemenin iç tarafında üstte 5-6 tane 2-3 cm. Boyunda tırnak göreceksiniz. Cam yarı açıkken kapıyı kapattığınızda gelen o sinir bozucu ses, titreşen camın bu tırnaklara çarpmasıyla oluşuyor. bu tırnakların üzerine sünger veya lastik parçası gibi darbeyi emecek birşeyler yapıştırın, sesin kesildiğini göreceksiniz. Kapı döşemesinin ne şekilde söküleceğini araştırıp bulabilirsiniz. Zor birşey değil. Yardım gerekirse daha detaylı bilgi veririm. Şu anda cepten yazdığımdan detaylı yazamıyorum. Müsait bir zamanda birkaç foto da yüklerim kendi yaptığım uygulamadan.Kolay gelsin...
Atilla bey, yönlendirme için çok teşekkür ederim.Kapı döeşemesi nasıl sökülür diye uzun süredir görsel bir şey arıyorum.Mesut'un kapi içi döşemesini uygulayacağım, ancak kapı panzotlarını hiç sökmedim ve işin doğrusu sökerken tırnak v.b gibi bir şey kırarım diye çekiniyorum.Gayret gösterip görsel bir yardımda bulunursanız çok memnun olurum. Kapılardan gelen yol sesini kesmek için çalışma yapacağım. Bu sinir bozucu sesi de kesmeye çalışacağım.Hocam soyadınızın Üsküp ile alakası var mı? Yakın zamanda Üsküp'te bulundum. Güzel şehir.
Levent Bey, ben 2003 corollama yaptım, pek öyle kırma ihtimali olan birşey değil. Biriki tırnak, kırsanızda çok dert etmeyin, nasılsa kritik parçalar değil, çözümü kolayca bulunur.Evet, soyadım Üsküp'ten geliyor. Hatta sizinle de hemşeri sayılırız, ben de Tekirdağ Muratlı'lıyım. Hatta şimdi birkaç günlük tatil için Muratlıya geldim, bahçede arabayı dağıttım, orasını burasını kurcalıyorum isterseniz yarın süngerleri kapıp gelin, sizin kapıları birlikte dağıtalım.
Harbiden çok rahatsız edici bende becerebilirsem yalıtım yapacağım
Arabayı satıcaz diyorsan bulaşma e11e yaparsın
Durum karışık panpa ben biraz bekleyeyim satılır matılır boşa gitmesin
Abi öyle tırnağa ulaşamazsınız. Kapı döşemesini söktüğünüz zaman cam motoru vs. poşet tarzı bir kapla kapalı onu da kesmeniz lazım. Siyah bir yapıştırıcıyla yapıştırılmış açarken yırtılıyor. Yani bence döşemenin tırnakları ile alakalı bir durum değil. Uzun zamandır kapıyı sökmedim, içini tam hatırlıyamıyorum ama sökmek kolay. Kolay gelsin aynı ses bende de var hatta cam hafif inik vaziyette sürat yaptığımda da geliyor.
Arkadaşlar merhaba,O sesi kesmek için; kapı döşemenizi söküyorsunuz, döşemenin iç tarafında üstte 5-6 tane 2-3 cm. Boyunda tırnak göreceksiniz. Cam yarı açıkken kapıyı kapattığınızda gelen o sinir bozucu ses, titreşen camın bu tırnaklara çarpmasıyla oluşuyor. bu tırnakların üzerine sünger veya lastik parçası gibi darbeyi emecek birşeyler yapıştırın, sesin kesildiğini göreceksiniz. ..Kolay gelsin...