Gönderen Konu: Camlar açıkken kapıların kapama sesi rahatsız edici mi?  (Okunma sayısı 10831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ön kapıların camları kapalı konumdayken, kapıların kapanma sesi gayet tok ve düzgün çıkıyor.
Ancak camları aşağıya kadar indirdiğimde, kapı kapanma sesi ile birlikte, rahatsız edici bir ses geliyor kapı içinden.
Sanki, cam sabit değil ve içeride sallanıyor ve ses yapıyor.
Diğer Corolla sahipleri de camları açık/kapalı kapıları kapama sesini kontrol edip buraya yazabilir mi.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Camlar açıkken kapıların kapama sesi rahatsız edici mi?
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2011, 19:07:10 »
Abi Auriste de aynı şey mevcut. Camlar kapalı iken kapıyı kapatınca tok diye bir ses geliyor. Cam açıkken kapıyı kapatırsan teneke gibi bir ses geliyor.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2011, 19:13:01 »
Abi Auriste de aynı şey mevcut. Camlar kapalı iken kapıyı kapatınca tok diye bir ses geliyor. Cam açıkken kapıyı kapatırsan teneke gibi bir ses geliyor.
Teneki gibi ses değil de, kapı içinde bir şeyin sallandığı anlaşılıyor.
"Drt" diye bir ses geliyor ve kapının kapanma sesini iğrenç şekile sokuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2011, 20:38:47 »
Teneki gibi ses değil de, kapı içinde bir şeyin sallandığı anlaşılıyor.
"Drt" diye bir ses geliyor ve kapının kapanma sesini iğrenç şekile sokuyor.

Evet evet o ses. İçeriden sanki birşey çarpıyor gibi.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2011, 21:07:05 »
Levent abi o yalıtımı yaptım camlar kapalıyken harika bir tok ses çıkmaya başladı ama camlar açıkken aynı tarif ettiğin ses çıkıyor acaip sinir bozucu...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2011, 22:15:36 »
Arkadaşlar merhaba,
O sesi kesmek için; kapı döşemenizi söküyorsunuz, döşemenin iç tarafında üstte 5-6 tane 2-3 cm. Boyunda tırnak göreceksiniz. Cam yarı açıkken kapıyı kapattığınızda gelen o sinir bozucu ses, titreşen camın bu tırnaklara çarpmasıyla oluşuyor. bu tırnakların üzerine sünger veya lastik parçası gibi darbeyi emecek birşeyler yapıştırın, sesin kesildiğini göreceksiniz.

Kapı döşemesinin ne şekilde söküleceğini araştırıp bulabilirsiniz. Zor birşey değil. Yardım gerekirse daha detaylı bilgi veririm. Şu anda cepten yazdığımdan detaylı yazamıyorum. Müsait bir zamanda birkaç foto da yüklerim kendi yaptığım uygulamadan.

Kolay gelsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2011, 23:08:30 »
Arkadaşlar merhaba,
O sesi kesmek için; kapı döşemenizi söküyorsunuz, döşemenin iç tarafında üstte 5-6 tane 2-3 cm. Boyunda tırnak göreceksiniz. Cam yarı açıkken kapıyı kapattığınızda gelen o sinir bozucu ses, titreşen camın bu tırnaklara çarpmasıyla oluşuyor. bu tırnakların üzerine sünger veya lastik parçası gibi darbeyi emecek birşeyler yapıştırın, sesin kesildiğini göreceksiniz.
Kapı döşemesinin ne şekilde söküleceğini araştırıp bulabilirsiniz. Zor birşey değil. Yardım gerekirse daha detaylı bilgi veririm. Şu anda cepten yazdığımdan detaylı yazamıyorum. Müsait bir zamanda birkaç foto da yüklerim kendi yaptığım uygulamadan.
Kolay gelsin...
Atilla bey, yönlendirme için çok teşekkür ederim.
Kapı döeşemesi nasıl sökülür diye uzun süredir görsel bir şey arıyorum.
Mesut'un kapi içi döşemesini uygulayacağım, ancak kapı panzotlarını hiç sökmedim ve işin doğrusu sökerken tırnak v.b gibi bir şey kırarım diye çekiniyorum.
Gayret gösterip görsel bir yardımda bulunursanız çok memnun olurum. Kapılardan gelen yol sesini kesmek için çalışma yapacağım. Bu sinir bozucu sesi de kesmeye çalışacağım.

Hocam soyadınızın Üsküp ile alakası var mı? Yakın zamanda Üsküp'te bulundum. Güzel şehir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2011, 23:33:33 »
Mesut'un kapi içi döşemesini uygulayacağım, ancak kapı panzotlarını hiç sökmedim ve işin doğrusu sökerken tırnak v.b gibi bir şey kırarım diye çekiniyorum.
Gayret gösterip görsel bir yardımda bulunursanız çok memnun olurum. Kapılardan gelen yol sesini kesmek için çalışma yapacağım. Bu sinir bozucu sesi de kesmeye çalışacağım.

Hocam soyadınızın Üsküp ile alakası var mı? Yakın zamanda Üsküp'te bulundum. Güzel şehir.

Levent Bey, ben 2003 corollama yaptım, pek öyle kırma ihtimali olan birşey değil. Biriki tırnak,  kırsanızda çok dert etmeyin, nasılsa kritik parçalar değil, çözümü kolayca bulunur.

Evet, soyadım Üsküp'ten geliyor. Hatta sizinle de hemşeri sayılırız, ben de Tekirdağ Muratlı'lıyım. Hatta şimdi birkaç günlük tatil için Muratlıya geldim, bahçede arabayı dağıttım, orasını burasını kurcalıyorum :) isterseniz yarın süngerleri kapıp gelin, sizin kapıları birlikte dağıtalım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2011, 23:41:28 »
Levent Bey, ben 2003 corollama yaptım, pek öyle kırma ihtimali olan birşey değil. Biriki tırnak,  kırsanızda çok dert etmeyin, nasılsa kritik parçalar değil, çözümü kolayca bulunur.
Evet, soyadım Üsküp'ten geliyor. Hatta sizinle de hemşeri sayılırız, ben de Tekirdağ Muratlı'lıyım. Hatta şimdi birkaç günlük tatil için Muratlıya geldim, bahçede arabayı dağıttım, orasını burasını kurcalıyorum :) isterseniz yarın süngerleri kapıp gelin, sizin kapıları birlikte dağıtalım. :)
:) Teklifiniz için teşekkürler. Genelde bu tür işler için çabuk karar veririm ama yapması çok uzun sürer.
Önce keşif için bir defa bir kapının panzotunu açacağım ve ölçü alacağım. Sonrasında zaman buldukça tek tek döşemeye düşünüyorum.
Tırnak önemsiz bir şey evet, ama tırnak kırılır ve sonradan kaıpdan daha rahatsız edici ses gelirse, ben kendimi yerim sonra... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2011, 23:43:16 »

Levent abi kesinlikle tavsiye ediyorum nedenini bilmiyorum ama benim açık hava filtresinin seside azaldı yalıtımdan sonra gayet hoş bir şey.. Arkalara yaparsam harika olucak düz yolda arkadan feci uğultu geliyor yol sesi olarak önde artık çıt yok..

Tırnak kırmak önemli değil Levent abi ucuzca birşey satılıyor her yerde :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Eylül 03, 2011, 23:51:35 »
Aynı ses bizdede var malesef ama fazla rahatsız olmuyoruz saniyelik bi ses :)
DİKKAT GENÇLER RAHMETLIDE ACELE EDERDİ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2011, 23:57:29 »
Harbiden çok rahatsız edici bende becerebilirsem yalıtım yapacağım
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2011, 00:02:33 »
Harbiden çok rahatsız edici bende becerebilirsem yalıtım yapacağım

Arabayı satıcaz diyorsan bulaşma e11e yaparsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 04, 2011, 00:26:49 »
Arabayı satıcaz diyorsan bulaşma e11e yaparsın

Durum karışık panpa ben biraz bekleyeyim satılır matılır :) boşa gitmesin :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 04, 2011, 00:37:54 »
Abi öyle tırnağa ulaşamazsınız. Kapı döşemesini söktüğünüz zaman cam motoru vs. poşet tarzı bir kapla kapalı onu da kesmeniz lazım. Siyah bir yapıştırıcıyla yapıştırılmış açarken yırtılıyor. Yani bence döşemenin tırnakları ile alakalı bir durum değil. Uzun zamandır kapıyı sökmedim, içini tam hatırlıyamıyorum ama sökmek kolay. Kolay gelsin aynı ses bende de var hatta cam hafif inik vaziyette sürat yaptığımda da geliyor.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 04, 2011, 01:05:21 »
Durum karışık panpa ben biraz bekleyeyim satılır matılır :) boşa gitmesin :)

Kesinlikle :) Ama yaparsan %100 fayda görürsün :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 04, 2011, 14:45:52 »
Abi öyle tırnağa ulaşamazsınız. Kapı döşemesini söktüğünüz zaman cam motoru vs. poşet tarzı bir kapla kapalı onu da kesmeniz lazım. Siyah bir yapıştırıcıyla yapıştırılmış açarken yırtılıyor. Yani bence döşemenin tırnakları ile alakalı bir durum değil. Uzun zamandır kapıyı sökmedim, içini tam hatırlıyamıyorum ama sökmek kolay. Kolay gelsin aynı ses bende de var hatta cam hafif inik vaziyette sürat yaptığımda da geliyor.

o ses bende de var... döşeme sökmede ilk deneyimi yaptım... kapı döşemesinin altındaki naylon brandoyu :) siyah yapışkanlarından falçata ile zarar vermeden kesip devamında tekrar yapıştırabilirsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 04, 2011, 14:53:06 »
Muhammet Abi üşenmesem 4 kapıya birden operasyon yapacağım. Naylon Brandonun yapışkanı iğrenç bişey bu arada. Bu sesleri hiç sevmiyorum. Emniyet kemeri, yükseklik ayarı, Klimanın teyp üstündeki parçası, bir de arka koltuğun arkasında kalan bagajı kapatan bişi var ya oda ses yapıyor arada..
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 04, 2011, 15:06:20 »
Arkadaşlar merhaba,
..
Kolay gelsin...

Atill Bey bu söylediğiniz yeni kasa Corolla için mi yoksa 2007 öncesi kasalar için midir?

Bende de aynı durum vardı geçenlerde servise gittim sesi duydular ve bir süreliğine atölyeye içeri aldılar , daha sonra gelip "tamam ses var  bırakın bakalım ama parça gerekirse yarına kalır" dediler , ben de yarın getiririm ozaman dedim ve gittim , daha sonra da o ses o kadar gelmemeye başladı , anlamadım yoksa ufak bir düzeltmemi yaptılar o arada anlamadım. Henüz götürmedim ses o kadar çıkmadığı için..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 04, 2011, 21:57:48 »
Eftal bey, ben eski kasa corollama uyguladım, bir arkadaşıma da söyledim, o da yeni kasasına yaptı. Bende çok hafif ses kalmıştı, onunkinde tamamen kesilmiş. Yıllar önce brn de sizin gibi servise götürmüştüm, ama kısa bir süre sonra tekrar başlamıştı. servis beceremediği için ben işe koyulmuş ve çözmüştüm olayı.

Bu sesler içte ve dıştaki plastik cam sıyırıcılarından kaynaklanıyor. Malum, toyotanın plastik makzemelerinin kalitesi "don lastiği" ile eşdeğer. :) bu nedenle sıyırıcılar kısa zamanda özelliğini yitirip cama gerektiği kadar sıkıştırma uygulayamıyorlar. Bu boşluk nedeniyle de o tıkırtıları duyuyoruz.. Bu nedenle camın kanal içindeki hareketi sırasında temas ettiği metal/plastikleri izole ederek tıkırdamayı mümkün olduğunca kesmeye çalışmamız lazım.

Sökecek arkadaşlara kapı döşemesinin içinden çalışmalarını önerdim. Çünkü burada söylendiği gibi motorla, naylonla uğraşmıyorsunuz. Sadece 3 tane vida ve birkaç plastik klips sökülüyor. Dıştan izoladyon biraz daha zahmetli. iyi bir uygulama için naylonu bırakın, camı da çıkartmak gerekiyor. Becerisi olan arkadaşlar, içten uygulama yapınca dıştan da yapmalarının faydalı olacağını görecek ve yapacaklardır zaten. Fakat deneyimi olmayan arkadaşların sadece buna bulaşmamaları daha hayırlı olacaktır.