0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eftal bey, ben eski kasa corollama uyguladım, bir arkadaşıma da söyledim, o da yeni kasasına yaptı. Bende çok hafif ses kalmıştı, onunkinde tamamen kesilmiş. Yıllar önce brn de sizin gibi servise götürmüştüm, ama kısa bir süre sonra tekrar başlamıştı. servis beceremediği için ben işe koyulmuş ve çözmüştüm olayı.Bu sesler içte ve dıştaki plastik cam sıyırıcılarından kaynaklanıyor. Malum, toyotanın plastik makzemelerinin kalitesi "don lastiği" ile eşdeğer. bu nedenle sıyırıcılar kısa zamanda özelliğini yitirip cama gerektiği kadar sıkıştırma uygulayamıyorlar. Bu boşluk nedeniyle de o tıkırtıları duyuyoruz.. Bu nedenle camın kanal içindeki hareketi sırasında temas ettiği metal/plastikleri izole ederek tıkırdamayı mümkün olduğunca kesmeye çalışmamız lazım.Sökecek arkadaşlara kapı döşemesinin içinden çalışmalarını önerdim. Çünkü burada söylendiği gibi motorla, naylonla uğraşmıyorsunuz. Sadece 3 tane vida ve birkaç plastik klips sökülüyor. Dıştan izoladyon biraz daha zahmetli. iyi bir uygulama için naylonu bırakın, camı da çıkartmak gerekiyor. Becerisi olan arkadaşlar, içten uygulama yapınca dıştan da yapmalarının faydalı olacağını görecek ve yapacaklardır zaten. Fakat deneyimi olmayan arkadaşların sadece buna bulaşmamaları daha hayırlı olacaktır.
Naylondan ve "siyah yapışan" dan çekinen arkadaşlara bir ipucu: uygulamayı sıcak havada yapar veya fön makinası ile ısıtırlarsa yapışkanın sakız gibi olduğunu göreceklerdir. Çok kolay bir şekilde söküp tekrar takabilirsiniz. Naylona da zarar vermezsiniz. Verseniz bile bu özel bir malzeme değil, bildiğiniz naylon. En kötü ihtimalle yırtılan yeri bantlarsınız olur biter.Bir öneri daha: madem kapıyı söktünüz, naylonu çıkardınız, o halde kapı sacını içten görüyorsunuzdur. E hadi bir iki tane bitüself alıp yapıştırın buralara. Hatta o korktuğunuz naylonun yerine de adam gibi bir izolasyon maddesi yapıştırın (en azından parkelerin altına döşenen parke altı şiltesi koyun). Hem araç içindeki gürültüyü 1-2 db. azaltmış olursunuz, hemde hoparlörlerinizden biraz daha iyi ses alırsınız.