Gönderen Konu: Yeni Auris'ime çarptılar...  (Okunma sayısı 10377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Yeni Auris'ime çarptılar...
« : Eylül 02, 2011, 22:07:59 »
Değerli forumdaşlar size bir sorum olacak. Bugün alalı 3 ay olan 3000 km de ki arabama kusura bakmayın ama tam tabiri ile hanzonun biri geldi çarptı. Aslında bahanesi var cebinden çalan telefonunu çıkarmaya çalışıyormuş. % 100 suçlu zaten yazdık çizdik imzaladı oda.  Neyse sinirlerim yine hoplamasın diye nalet olsun diyerek o kısmı geçiyorum.

Arabanın sol arka kapısı ve çamurlukta hasar var. Hemen Nataş servise gittik usta baktı ve dedi ki kapı ve çamurluk değişecek. İkinci bir ustalarına sorduk oda aynı şeyi söyledi. Kapı değişecek çamurlukta ortadan kesilip yeni parça takılacak. Ben kapı tamamda çamurluk değişmese düzeltmez misiniz dedim mümkün değil dedi Toyota servis. Konuşmaya bile gerek yokmuş kimse düzeltemezmiş. Dışarda yapılırsa kötü olurmuş, can güvenliğim olmazmış, ilerde paslanabilirmiş kaynak yeri vs. Şimdi buraya herşey normal.

Ama Toyota ustası olmayan tecrübeli 30 - 40 senesini bu işe vermiş birkaç usta dolaştım. Ve hepsi söz birliği etmiş gibi güldüler ve aynı şeyi söylediler;

Servis uğraşmak istemez günlerce çekiç ile, parçayı takar arabayı verir. 300 TL ye yapılacak onarım için uğraşmaz, parçayı takar 2500 TL parça parası ister. ( Çamurluk için bu rakamı gerçekten telafuz etti servis.) Parayı buradan kazanırlar zaten. Servis için senin arabanın ikinci el değerinin düşmesinin bir anlamı yoktur. O kendi işine bakar, en kolay şekilde yapar verir.

Ve tüm dışarıda ki ustalar ilk baktığı an güldüler bu çamurluğu mu yapamıyorlarmış diye. Hepsi der ki kapı değişecek sıfır araba yazık olmasın. Ama çamurluk değişmesi demek arabanın yarısının değişmesi demek yazık günah. Sakın değiştrme arabanın değeri düşmesin. Bir günlük işi var o çamurluğun düzeltilmesinin.

Hangi taraf daha mantıklıdır? Ne yapmalıyım?

Tabii ki tüm dostlarım fikrini söylesin ama öncelikli olarak aramızda bu işin erbabları yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Çünkü kısa zamanda başlayacağım operasyona. Ve dönüşü olmayacak. Daha 3 aylık araba, en doğrusu ne ise onu yapalım. Lütfen değerli bilgi ve tecrübelerinizi esirgemeyin dostlar, gerçekten çok ihtiyacım var. Hatta şöyle söyleyeyim buradan aldığım yorumlara göre karar vereceğim.

Saygılarımla,

2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Toyota Club Türkiye

Yeni Auris'ime çarptılar...
« : Eylül 02, 2011, 22:07:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2011, 22:13:08 »
sinan bey öncelikle geçmiş olsun evet ustaların dediği doğru servis tamponda çizik olsa dahi komple tamponu değiştirir size tavsiyem kapıyı serviste değiştirin çamurluğuda işi iyi yapan bir kaportacya götürün
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2011, 22:19:36 »
Sinan abi öncelikle geçmiş olsun .

2009 model corollamda bir kaza sonucu sizin aracınızdaki gibi bir hasar oluştu servis kapı sacını değiştirip çamurluğu düzeltti boyadı yani çamurluğun değişmesine bencede gerek yok hatta bende çamurluktaki hasar sizinkinden büyüktü diyebilirim bence başka bir servise daha gidin veya gittiğiniz servise baskı uygulayın sanayideki ustalar doğru demiş çamurlukta değişirse aracın değeri epey düşüyor paslanma konusunda pek bilgim yok ona bişe diyemem ozaman akıl edip fotoğraf çekmiş olsaydım karşılaştırmak için eklerdim ama malesef elimde foto yok . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2011, 22:24:48 »
Öncelikle geçmiş olsun. Ama ben bu mantığı anlamıyorum, mantıken serviste parça değişimi yapılmış bir aracın değerinin, sanayide çekiçleyerek değişimden kurtulmuş bir aracın değerinden daha az düşmesi lazım...Ben araba alacak olsam o gözle bakarım ama galeriler değişimde daha fazla değer düşürüyor, mantığını anlamıyorum harbiden... :huh:
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2011, 22:32:42 »
Öncelikle geçmiş olsun. Ama ben bu mantığı anlamıyorum, mantıken serviste parça değişimi yapılmış bir aracın değerinin, sanayide çekiçleyerek değişimden kurtulmuş bir aracın değerinden daha az düşmesi lazım...Ben araba alacak olsam o gözle bakarım ama galeriler değişimde daha fazla değer düşürüyor, mantığını anlamıyorum harbiden... :huh:
Umut abi bunu bende anlamıyorum ben 2009 corollayı satarken bana neler neler sordular ilana arka sol kapı değişti çamurluk boyandı yazdım telefonda pert kaydı var mı airbagler açıldı mı diye cins cins sorular soran oldu en son aklı başında birine satabildim inan araba 0 dan farksızdı ama 1 parça değişmiş 1 parçada boyanmış ya gelde millete anlat .
Bu arada sinan abi yazdıklarım aklını karıştırmasın bu sadece turkiyede böyle avrupada bildiğim kadarıyla aracın şasesinde yeterki tadilat olmasın adamlar tüm parçalarıda değişmiş olsa yeterki yapılmış olsun orjinal gözüyle bakıyorar ama Turkiyede ne yazıkki parça değişimi veya boya oldumu aracın değişen veya boyanan parça sayısına göre  değeri düşüyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2011, 22:35:29 »
Umut abi bunu bende anlamıyorum ben 2009 corollayı satarken bana neler neler sordular ilana arka sol kapı değişti çamurluk boyandı yazdım telefonda pert kaydı var mı airbagler açıldı mı diye cins cins sorular soran oldu en son aklı başında birine satabildim inan araba 0 dan farksızdı ama 1 parça değişmiş 1 parçada boyanmış ya gelde millete anlat .
Bu arada sinan abi yazdıklarım aklını karıştırmasın bu sadece turkiyede böyle avrupada bildiğim kadarıyla aracın şasesinde yeterki tadilat olmasın adamlar tüm parçalarıda değişmiş olsa yeterki yapılmış olsun orjinal gözüyle bakıyorar ama Turkiyede ne yazıkki parça değişimi veya boya oldumu aracın değişen veya boyanan parça sayısına göre  değeri düşüyor .
aynen mahmut bey ben de araba satarken böyle oldu
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2011, 22:37:17 »
sanayide ilk başta görüntü iyi yapıyorlar da zamanla fark ortaya çıkıyor.bence serviste yaptırın ama fotoları detaylı çekin tamirden önce.tarihli falan olsun.saklayın fotoları.ilerde aracı satarken de  fotoları sattığınız  kişiye verin.şunu unutmayın 2-3 defa el değişince araç değişenli olacak o fotolar  olmazsa.ozaman değer kaybı olur ama fotoları gören kazanın ufak olduğunu anlar ve değer kaybetmesi için baskı yapamaz.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2011, 22:40:24 »
Yaptırmadan önce aracın vuruk yerinin birkaç açıdan fotosunu çekin bence,daha sonra 2 parcayıda servıste degıstırın.satarken degısen parçaları ve fotografları gosterırsınız.hem sizin hemde alıcının içi rahat eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2011, 22:48:50 »
Geçmiş olsun Sinan abi
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2011, 22:51:53 »
Sinan abi geçmiş olsun. Maalesef böyle hanzolar trafikte birhayli çok. Be salak adam sen ufacık zekan ile zaten aracını zor kullanıyorsun birde 2 işi aynı anda yapmaya mı çalışıyorsun. Çek bir kenara ne yapmak istiyorsan yap. Ne diye milletin hayatını tehlikeye atıyorsun. Çok sinir oluyorum böyle insanlara.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2011, 22:55:07 »
sanayide ilk başta görüntü iyi yapıyorlar da zamanla fark ortaya çıkıyor.bence serviste yaptırın ama fotoları detaylı çekin tamirden önce.tarihli falan olsun.saklayın fotoları.ilerde aracı satarken de  fotoları sattığınız  kişiye verin.şunu unutmayın 2-3 defa el değişince araç değişenli olacak o fotolar  olmazsa.ozaman değer kaybı olur ama fotoları gören kazanın ufak olduğunu anlar ve değer kaybetmesi için baskı yapamaz.
Vallahi Yusuf abi fotolar bir nebzede olsa yardımcı olacaktır ama alıcıdaki mantık şu orjinal araç var ken aynı fiyata ben niye senin değişmiş parça bulunan aracını alım . Sırf o yüzden corollamı 1000 tl gibi aşağı fiyata sattım daha doğrusu satmak zorunda kaldım çünkü alan olmuyor adam telefon açıyor en son nekadar olur fiyat veriyorsun sana verdiği cevap orjinali o fiyata buldum biraz in senin arabayı alim .

Fotolar fiyatta değilde alıcının aracı içine sindirebilmesine yardımcı olur .

Ondan bencede foto çekilmesinde fayda var ben çekmediğime pişman olmuştum çünkü alıcı size nekadar güvensede içinde bir kuşku oluyor acaba niye boyandı veya nasıl bir kaza geçirdide parçası değişti gibi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2011, 02:27:53 »
arka çamurluk değişimi oldukça büyük bir işlem, kesiyorlar, kaynaklıyorlar vs. vs. bu da araç değerine olumsuz yansıyor tabi ki, bu kadarcık hasar için çamurluğunuzu değiştirtmetin bence, güvenilir bir ustaya teslim edin aracınızı, neticede servistekiler de insan, sanayidekilrde, sanayi lafı gereksiz yere gözünüzü korkutmasın...
ayrıca bence kaza ufak bir sürtme dahi olsa arka çamurluk değişimi araca oldukça değer kaybettirecektir, neticede kesilicek, kaynaklanıcak falan derken, oldukça fazla işlem yapılıyor araçta, şahsen ben arka çamurluğu değişik arabaya yanaşmam...
ayrıca bu kadarcık şeyi düzeltemem değişmesi lazım diyen ustayı da usta bilip araba emanet etmem ben... (benim düşüncem)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2011, 03:53:50 »
Geçmiş olsun...
Servis en iyisi bence ....
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 TOYOTA 1.6 AURIS COMFORT EXTRA 132HP
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Eylül 03, 2011, 09:00:11 »
Geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2011, 09:12:50 »
Geçmiş olsun...
Servis en iyisi bence ....
Mustafa abi servis tabiki iyi ama illa çamurluğu değiştireceğim diye tutturacaksa Oğuzhan arkadaşımıza katılıyorum çünkü ilerde aracı satarken millete derdinizi anlatamıyorsunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2011, 09:22:41 »
  Çok geçmiş olsun Sinan. İnsan elbetkide sinirleniyor ama senden değerli değil, bunu biliyorsun zaten.
 Konuya gelirsek; servis doğru söylemiş bence. Çekiç ve özellikle kaynak yiyen metal deforme olur, özelliğini kaybeder ve paslanmaya daha meğilli olur. Parçanın mukavemeti düşer. Komple çamurluk ve kapı dış sacı değişimi en temizi olur bence de. Ama o kesme işini tam anlayamadım. Bu parçalar yekparedir çünkü. Ha aynı renkte çıkma kapı sacı bulursan bu belki daha iyi olabilir. Tekrar çok geçmiş olsun. Sen kendi keyfini düşün, satma zamanında saçmalayacakları değil. Bazılarına akıl sır erdirilmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 03, 2011, 09:33:27 »
Tüm değerli dostlarıma teşekkür ederim, geçmiş olsun dilekleri için.

Efendim kesme olayı şöyle; Çok büyük bir parça olan çamurluk boydan boya komple değişmezmiş. Orta karar bir yerden kesilip yeni parça takılıyormuş. Ama servis jest yapıp mümkün mertebe küçük alanı kesip yeni parçayı takarım diyor.

Sevgiler,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 03, 2011, 09:38:33 »
  İlk defa duyuyorum bunu. Normalde çamurluğun tavana ve marşpiyele bağlantı yerleri bellidir. O parçada çıkar ve yerine yenisi gelir. Böyle değil ise ilginç bir tasarım olmuş. Ayrıca o zaman kesip parça kaynatmak yerine o parçayı düzeltmek daha mantıklı değil mi? Yani bu işlemin sanayideki işlemden ne artısı var anlamak güç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 03, 2011, 09:42:19 »
Gecmis olsun hasar verebilecegi en kotu yere vermis hasari. servis camurlugu nasil degistirecekmis sordunuzmu? Cunku arka camurluklar genelde parcali yapilmiyor. degisme durumunda tavana yakin bir kisimdan ve marsbiyeden kesilip yine kaynak yapiliyor. dolasiyla eger auriste o kisim sokulebilir parca degilse aracinizin sol yani degismis olacak. O zaman sikinti cok buyuk. yinede Allah beterinden saklasin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 03, 2011, 09:52:14 »
Sinan bey ben servisleri gozumde cok buyutmuyorum. cunku hasar tesbiti yapan bir calisan kule gergisi gordugunde ooo motora modifiye yapmissin kac hp artti diye sormustu. bu kadar basit bir seyi algilayamayan biri benim aracima nasil dogr tesbiti yapabilir? Bece birde autofox gibi firmalara gidin servis duzeltme islemlerini zaten onlara yaptiriyor. eger dedikleri sekilde camurlugu keserlerse biraz zortuttururlar gibi geliyor bana. baska bi servise daha gidin. en fazla zaman kaybedersiniz birde benzin