Gönderen Konu: Yeni Auris'ime çarptılar...  (Okunma sayısı 10376 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #20 : Eylül 03, 2011, 19:55:18 »
Bugünlerde millete çarpan çarpana geçmiş olsun.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #20 : Eylül 03, 2011, 19:55:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #21 : Eylül 03, 2011, 20:30:14 »
  İlk defa duyuyorum bunu. Normalde çamurluğun tavana ve marşpiyele bağlantı yerleri bellidir. O parçada çıkar ve yerine yenisi gelir. Böyle değil ise ilginç bir tasarım olmuş. Ayrıca o zaman kesip parça kaynatmak yerine o parçayı düzeltmek daha mantıklı değil mi? Yani bu işlemin sanayideki işlemden ne artısı var anlamak güç.
kesinlikle katılıyorum bağlantı yerleri var ve oralardan kesilip kaynatılıyor dışarıdanda baktığımızda belli oluyor bu bağlntı yerleri
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #22 : Eylül 03, 2011, 20:42:09 »
Geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum,
ama hiçbir şey sizden önemli değil, keyfinizi kaçırmayın,
benim kızada park halindeyken birisi sürtmüş, tıpkı sizinki gibi, aynı bölgede
bazı yerlerde boyayı kaldırmış ama şükür göçük yok,
ne yapalım sağlık olsun o şekilde kullanırım...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #23 : Eylül 03, 2011, 23:54:42 »
Sinan bey geçmiş olsun öncelikle sizde bir şey yok ya gerisi hallolur.gelelim yonga kısmına :) şimdi senin kapıyı değil kapı sacını değiştirirler. çamurluk kısmına gelince güzel bi kaportacı buluyorsun değişim falanla uğraşmıyorsun yazık günah marşpiyelden tavana giden bi yerden kesip parça değşimini öyle yapıyorlar macun çekiç aynı işlem yine yapılıyor amaç dah fazla para kazanmak senin malın değer kaybetmiş düşünen yok ki. fotodan gördüğüm kadarıyla çamurluk değişimine hiç gerek yok.satarken fotoları gösterirsin kapı sacını değiştirdim çamurluktada boya var dersin olur biter.iki parça değişim bizim ülkemizde uyanık alıcı satıcılar için 3-4 bin lira kar gözüyle görülüyor. yine de karar sizin tabi.
     bir de şöyle bir şey paylaşmak istiyorum arkadaşım sıfır megane almıştı adamın biri de gelmiş duran araca çarpmış.arkadaşımın aracı uygun park yerinde duruyormuş çarpan sizin olaydaki gibi %100 suçlu o da tutanak falan tuttu. neyse adamın sigortası aracı yaptırdı.arkadaşım adama aracımın 2. elde değer kaybedeceğini öne sürerek dava açmış para aldığını söylemişti.forumda bi yerde daha görmüştüm nerdeydi tam hatırlamıyorum.böyle bir şey sizin içinde olursa açın davanızı 2.eldeki değer kaybını çatır çatır alın.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #24 : Eylül 04, 2011, 14:01:53 »
kardeş  servise gidip bouna değiştirme.İyi bir kaportacı rahatlıkla halleder.Kapıyıda camurluguda düzelditip tam boyamadan kurtarabilirler diye düşünüyorum.Çok fazla hasar  yok.Servis çekiçlemekle falan ugrasmaz değiştirir..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #25 : Eylül 04, 2011, 17:16:38 »
Dostlarım vallahi kafam o kadar karışık ki... Dün de İstanbul'da ki ibaşkabir yetkili Toyota servisine gittim.


Mümkün değil ki onarsınlar. Direk değiştirelim diyorlar. Ama dün bir şey gördüm kü çok şaşırdım anlatamam yani. Ben o kadar ısrar ettim ki ustaya en sonunda orada ki bir Auris i gösterdi. Çamurluğu değişmiş. Çıkan eski çamurlukta orada duruyor. Yemin ederim görmeden inanmazsınız. Sanki sert bir şekilde yumruk atmışsınız birazcık göçmüş o kadar. Yani benim arabamda ki hasar onun yanında pert kalır.

Onu bile direk değişmişler. Yani iki gündür yetkili Toyota servislerini gezdim ve az da olsa kafamda bir şeyler belirdi. Servis tuttuğunu değiştiriyor arkadaşlar. Yani gerekli mi gereksiz mi olayı söz konusu değil. Bakın hangisi doğru hangisi yanlış demiyorum. Ama direk değiştiriyor. Mantık şu; fabrikam var, her parçanın sıfırı var, uğraşmam sıfırını takarım. Aslında kötü bir şey değil. Amaa benim arabamın değerini düşürüyorlar. Ve maalesef bu onların değerlendirme kriterleri içerisinde yer almıyor.



Onların yapamam dediği çamurluğu dışarıda birbirini tanımayan farklı 5 ustaya gösterdim. Hepsi güldü ve bu çamurluk yapılmaz diyen usta, ustalığı bıraksın dediler.


Ama işte bu benim ilk ciddi kazam. Ve hala ne yapacağımı bilmiyorum? Tamam cebimden para çıkmayacak ama 3000 km de arabam hasarlı. Bari mümkün mertebe en az operasyon ile düzelteyim. Zor işmiş doğrusu. Bakalım bugün yarın bir karar verip başlayacağım.


Ama çamurluğu iyi bir ustaya düzelteceğim galiba. Ortada büyük bir kaza yokken boşu boşuna çamurluk değişmesin. Ama gerek yetkili servis gerek dışarıda ki ustalar "sıfır araba olduğu için kapı ile uğraşmayalım yenisi takalım" dediler. Kapıyı değiştireyim diyorum.


Bu arada Erol Bey iki gündür uyumuyorum sinirimden. Dediğiniz şeyi düşünüyorum. Ama bu işleri hiç bilmiyorum. Bu kolay bir iş midir? Benim cebimden çok para çıkacak mıdır yoksa karşı tarafa mı kalacaktır masraflar haksız oldukları için? Ne kadar sürer? Her avukat böyle küçük davaları kabul eder mi? Doğru davranış ne olacaktır? ( Karşı taraf suçunu kabul etti hem çizimler hemde imzalı ifadesnde herşeyi itiraf etti )


Hazmedemiyorum çünkü. Bu kadar basit olmamalı. Ben kendi bütçeme göre çok pahalı bir araba alacağım. Borca gireceğim. Daha senelerce ödenecek borcum var. Trafik kurallarına uyuyorum. Dikkatli bir şöförüm. Ama 20 yaşında bir arkadaş x firmada işe girmiş. Altına kocaman uçak gibi bir minibüş vermişler. Dünya umrunda değil. Cep telefonu ile oynarken önüne bile bakmadığı için gelip arabamı parçalıyor. Şirketinin kaskosu masrafları karşılıyor. Ben arabamı nasıl tamir ettirsem diye düşünüyorum. Maddi manevi zarara uğruyorum. Ama o arkadaş ve onu çalıştıran şirket güle oynaya yoluna devam ediyor. Bu adalet değil. Forumda bir avukat arkadaşımız varsa ve bilgilerini paylaşırsa müteşekkir kalırım.


Saygılarımla,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #26 : Eylül 04, 2011, 20:15:33 »
          şimdi sinan bey bu dava konusunda çok bi şey biliyorum dersem yalan olur ancak trafik kazalarında bu şekilde tazminatlar olduğunu duymuştum.avukata danışın olumlu yada olumsuz mutlaka bi şey söyler durumu anlat. belki bu işte bi kasıt yok bu işten bi şey çıkmaz der ya da tamam kardeşim sen mağdursun hakkını arayalım tutanaklara göre de karşı taraf suçlu tazminat aç der. kesin bi şey biliyor musun dersen arkadaşımın yaşadığı olay dışında çok da bilgim yok işi ehline sor yine de.
           haklısın zor alıyoruz bi çok harcamadan feragat edip borcunu ödediğimiz araçlarımızın başına bu gibi şeylerin gelmesi can sıkıcı. yapacak çok da bi şey yok trafikte olacak şeyler. çok fazla dert etme kendine düzelir gider. kapı sacını değiştir, çamurluğu da sen bilirsin ama güzel bi ustaya da yaptır olsun gitsin arabanın tekrar keyfini çıkarmaya devam.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #27 : Eylül 04, 2011, 21:05:28 »
Sinan bey,

Öncelikle geçmiş olsun.Avukat değilim ancak konuya da uzak değilim.

Kaza sonrası ikinci elde meydana gelecek olan değer kaybını peşinen elde etmek amaçlı eda davası açmalısınız aynı zamanda tespit hükmü içerir.

1-Kaza tespit tutanağı aksi ispat edilene kadar geçerli resmi belge niteliğindedir ve karşı tarafın kusuru oranında değer teşkil eder.
2-Yargılama esnasında dosya bilirkişiye gönderilir ve değer kaybına ilişkin inceleme de bulunur.
3-Miktarı bilirkişi incelemesine bağlı olmakla birlikte karşı taraftan kusuru oranında ödemeye mahkum ettiği gibi davada yargılama masraflarını ve vekalet ücretini de talep edebilirsiniz.

Not:Dava öncesi şirket/şahıs ile anlaşma yoluna gitmeyi deneyebilirsiniz.Değer kaybı+mahkeme masrafları ile tutardan fazlasını ödemesi emsal dava örnekleri göz önünde bulundurulduğunda olasıdır.Bu durumda bir avukattan mutlaka yardım alınız.
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #28 : Eylül 04, 2011, 21:12:39 »
Sinan bey,

Öncelikle geçmiş olsun.Avukat değilim ancak konuya da uzak değilim.

Kaza sonrası ikinci elde meydana gelecek olan değer kaybını peşinen elde etmek amaçlı eda davası açmalısınız aynı zamanda tespit hükmü içerir.

1-Kaza tespit tutanağı aksi ispat edilene kadar geçerli resmi belge niteliğindedir ve karşı tarafın kusuru oranında değer teşkil eder.
2-Yargılama esnasında dosya bilirkişiye gönderilir ve değer kaybına ilişkin inceleme de bulunur.
3-Miktarı bilirkişi incelemesine bağlı olmakla birlikte karşı taraftan kusuru oranında ödemeye mahkum ettiği gibi davada yargılama masraflarını ve vekalet ücretini de talep edebilirsiniz.

Not:Dava öncesi şirket/şahıs ile anlaşma yoluna gitmeyi deneyebilirsiniz.Değer kaybı+mahkeme masrafları ile tutardan fazlasını ödemesi emsal dava örnekleri göz önünde bulundurulduğunda olasıdır.Bu durumda bir avukattan mutlaka yardım alınız.



+1
yerinde ve güzel bir açıklama olmuş bravo ;)
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #29 : Eylül 04, 2011, 21:20:09 »
Erol Bey ve Emre bey arkadaşlarım çok teşekkürler.

Emre Bey son bir soru; Bana çarpan bir gıda firmasının aracı. Yani araç şirket üzerine. Kullanan da şirketin çalışanı. Dava kime açılır? Şirkete mi şöförü mi?


Tekrar teşekkürler,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #30 : Eylül 04, 2011, 21:42:05 »
Değerli forumdaşlar size bir sorum olacak. Bugün alalı 3 ay olan 3000 km de ki arabama kusura bakmayın ama tam tabiri ile hanzonun biri geldi çarptı. Aslında bahanesi var cebinden çalan telefonunu çıkarmaya çalışıyormuş. % 100 suçlu zaten yazdık çizdik imzaladı oda.  Neyse sinirlerim yine hoplamasın diye nalet olsun diyerek o kısmı geçiyorum.


Arabanın sol arka kapısı ve çamurlukta hasar var. Hemen Nataş servise gittik usta baktı ve dedi ki kapı ve çamurluk değişecek. İkinci bir ustalarına sorduk oda aynı şeyi söyledi. Kapı değişecek çamurlukta ortadan kesilip yeni parça takılacak. Ben kapı tamamda çamurluk değişmese düzeltmez misiniz dedim mümkün değil dedi Toyota servis. Konuşmaya bile gerek yokmuş kimse düzeltemezmiş. Dışarda yapılırsa kötü olurmuş, can güvenliğim olmazmış, ilerde paslanabilirmiş kaynak yeri vs. Şimdi buraya herşey normal.


Ama Toyota ustası olmayan tecrübeli 30 - 40 senesini bu işe vermiş birkaç usta dolaştım. Ve hepsi söz birliği etmiş gibi güldüler ve aynı şeyi söylediler;

Servis uğraşmak istemez günlerce çekiç ile, parçayı takar arabayı verir. 300 TL ye yapılacak onarım için uğraşmaz, parçayı takar 2500 TL parça parası ister. ( Çamurluk için bu rakamı gerçekten telafuz etti servis.) Parayı buradan kazanırlar zaten. Servis için senin arabanın ikinci el değerinin düşmesinin bir anlamı yoktur. O kendi işine bakar, en kolay şekilde yapar verir.


Ve tüm dışarıda ki ustalar ilk baktığı an güldüler bu çamurluğu mu yapamıyorlarmış diye. Hepsi der ki kapı değişecek sıfır araba yazık olmasın. Ama çamurluk değişmesi demek arabanın yarısının değişmesi demek yazık günah. Sakın değiştrme arabanın değeri düşmesin. Bir günlük işi var o çamurluğun düzeltilmesinin.


Hangi taraf daha mantıklıdır? Ne yapmalıyım?



Tabii ki tüm dostlarım fikrini söylesin ama öncelikli olarak aramızda bu işin erbabları yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Çünkü kısa zamanda başlayacağım operasyona. Ve dönüşü olmayacak. Daha 3 aylık araba, en doğrusu ne ise onu yapalım. Lütfen değerli bilgi ve tecrübelerinizi esirgemeyin dostlar, gerçekten çok ihtiyacım var. Hatta şöyle söyleyeyim buradan aldığım yorumlara göre karar vereceğim.


Saygılarımla,







Sinan kardeşim aşağı yukarı aynı olay benim başıma da geldi sol ön çamurluk ve sol ön kapıda ufak bir hasar vardı motorsiklet çarpmıştı servis çamurluk değişecek dedi yaptırmadım dışarıda iyi bir kaportacı ve boyacı değiştirme olmadan düzelttiler ve bir karış kadar lokal boyandı araç yeni olduğundan ton farkı falanda olmadı orijinal gibi de oldu serviste yaptırmanı tavsiye etmem iyi bir kaportacı ve boyacı bul dışarıda değişim olmadan yaparlar aracın yeni ton farkı olmaz geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #31 : Eylül 04, 2011, 21:45:58 »
Aracında fazla bir şey yok kesinlikle çamurluğun değişimine gitme o çamurluk çok rahat düzelir çamurluğun davlumbazı sökülüp düzeltilip boyanacak o kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #32 : Eylül 05, 2011, 13:29:47 »
Geçmiş olsun.  Bu kadar küçük bir hasara değişim demeleri gerçekten gülünç.  Servisler boya işçiliğinden fazla para kazanmıyorlar parça değişimi işlerine geliyor tabi. Ancak değişim yapmanız halinde aracı satarken başınızın ağrıyacağı kesin. Düzeltilmiş bir kapıya hafif göçükler yüzünde boyattım diyebilirsiniz ama değişmiş bir kapıya diyecek birşey kalmıyor. Dışarda iyi bi usta bulup düzelttirmenizi tavsiye ederim. Kaporta işçiliğinden ziyade rengi tutturabilcek biri olmasıda çok önemli. Bazen öyle bir boya atıyorlarki bu adamda hiçmi göz yokmuş diyesiniz geliyor. :D
2008 Auris 1.6 Elegant Bnz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #33 : Eylül 17, 2011, 18:15:36 »
Kendinize bir dosya hazırlayın öncelikle tutanağın bir fotokopisini kendinize alın farklı açılardan tarihli olarak fotograf cekin ve evraklarınızın arasına koyun ve etiketleyin. daha sonrada aracınızı servise bırakın. içiniz rahat etsin eski aracımı dışarıda yaptırıyordum. çiziklerini ama daha sonraki yıllarda yapılan işlemler yerlerinde paslanma oluyordu. aracınızın garantisi varken dışarıda işlem yapmayın sonrdan başınız agrımasın. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #34 : Eylül 17, 2011, 18:33:14 »
servisler cokmu düzgün iş yapıyor.0klips cıkarırken bile kırıyorlar.Herzaman iyi bir usta yıllarını vermiş insan servisteki 2-3 yıllık teknisyenden kat kat daha iyidir....yeni yetmelerin eline veriyorlar arabayı sagını solunu mahvedip duruyorlar.en iyi yaptıkları yag değişimi onada zaten 300 lira alıyorlar..dışarda ki iyi bir kaportacı bu aracın hem camurlugunu hem kapı sacını düzeltir vede ttam boyamadan yarım bOYA atarak işini çokda iyi yapar..ne arabaları yapıyorlar bu çok basit bir iş..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #35 : Eylül 17, 2011, 19:21:18 »
geçmiş olsun, damdan düşenlerden biri olarak tuncaya katılıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • 2011 Auris 1.4 D-4D comfort extra MM
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #36 : Eylül 17, 2011, 19:52:52 »
Geçmiş olsun Aurisler nazara geliyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #37 : Eylül 17, 2011, 22:03:22 »
geçmiş olsun, damdan düşenlerden biri olarak tuncaya katılıyorum...
abim sağol allah eksikliğini vermesin...Ben değerli bir servis hakkımda anılarımı anlatayım sonra ismini veririm.bu yetkili servis önceki aracımda corolla sol hb aracımın ön gögüsünde saat yampülü patlamıstı sadece ampül değişimi için indi 2 saat sonra verdiler.sonucmu ampül takıldı ama saat göstergesinde bir sürü çizik klima göstergesinde bir sürü çizik.Sonra fazla ugramamaya çalıştım yeni aldıgım verso elegant aracında park sensörlerinden biri çalışmıyor 222 tl servisteki parça fiyatı ve dışardan sadece cıkmacılardan bulabilirsiniz densonun malı(Yeni gelen parcayı gördüm) neyse onu taktıralım dedik parça geldi aracı 15.30  da servise aldılar boyayıp takarız dediler.aksam 18.30 kadar araç cıkmadı  camlı bölmeden takip ediyorum tampon sökülüp takılıyor anlıyorumda bagaj örtüsünü bir türlü yerleştiremiyorlar kapagı kapanmıyor ne ettilerse 18.30 da arac yukarıya cıktı.Sonucmu boyayacagız dedikleri sensöre fırça ile boya sürüştümüşler yıkamada cogu çıkmus eski sensörü çıkarırken tampona zarar vermişler.Tam o sırada kafamdan kaynar sular dökülmüşken servisin sahibini sima olarak tanıyodum ama hiç konuşmamıştım beyfendiyi çağırıp yapılan işe bakmasını söyledim oda çok haklısınız buna diyecek birşey yok ertesi gün getirin düzeltelim dedi.Ertesi gün düzelttiler ama yeniden  saat 8 de girip öğlen 12 ye kadar bekledim..
Daha nelermi gösterge paneli çerçevesinni silerken farkettim sol tarrafı yerinden çıkıyordu dedim onada bir baksınlar akılsız tuncay rahat dursana  (buda park sensörü ile birlikte söylendi) neyse sol taraf tırnagı kırıkmış ondanmış(onu bende biliyordum en azından çift taraflı bant falan yapıştırırlar dedim demez olaydım) aracı gaksam 18.30 da teslim ettikleri için ozaman farketmemişim.Sabah park sensörü içinde geri götürecem ya bir baktım cerceve gögüs ten yarım santim ayrık duruyor(okadar pimpirikliyim ki orjinal olsa fark ederdim) servis danısmanına bu ayrık değildi siz dokunmadan önce hayırdır dedim olurmu falan filan..Bende asagı indim bunu bir klips tutuyor bak tırnak kırık bu ondan ayrık  duruyor falan dedi işte eski klipsi kötüydü biz yenı taktık dediler klipsi de gösterdiler salladılar yani bende versoda cok fazla bilgim olmadıgı için klips vida yedim kabul ettim çıktım.(ama söylemeden önce çerçeve sıfırdı)..Ertesi günde aracın içini temizlerken vida şeklinde plastik birşey cıktı anlamadım aldım sakladım..dedim ya pimpirikli titiz biriyim ankaradan ostimden 2007 bir araçtan kendi ellerimle  söktürüp bir çerçeve aldım tırnaklarının hepsi saglam ve gösterge cercevesini vidalı bir klips tutuyor geçmeli değil.Onların yanımda taktıkları klips ile çok farklı.Şimdi nemi  yapcam tırnakları  sağlam çerçevi götürüp takın bakalım tırnaktan mı ayrı duruyor bir görelim yoksa yaptıgınız iştenmi taktıgınız saçma sapan bir klipstenmi..Bayagı bir filim çıkaracam ve servisin patronlarına kadar gitmeyi düşünüyorum bu sefer..Bu yaptıkları ilk değil şimdi servise yaptır kafan rahat olsun diyenlere formenler çok büyük bir arıza olmadıkca bakmıyor size samimiyetimle meslek lisesinden mezun yeni çocuklar,küçümsediğimden değil ama bizde kolay kazanmıyor iş karşılıgı aldıkları üçrette az uzda da değil..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #38 : Eylül 18, 2011, 11:57:03 »
  İlk defa duyuyorum bunu. Normalde çamurluğun tavana ve marşpiyele bağlantı yerleri bellidir. O parçada çıkar ve yerine yenisi gelir. Böyle değil ise ilginç bir tasarım olmuş. Ayrıca o zaman kesip parça kaynatmak yerine o parçayı düzeltmek daha mantıklı değil mi? Yani bu işlemin sanayideki işlemden ne artısı var anlamak güç.

hakan yan çatılar yekpare oluyor ve serviste orjinal parça olarak bu şekilde (yekpare) satılıyor. usta da tümünü değiştirmek yerine sadece hasarlı kısmı yeni parçadan keserek hasarlı bölgede de aynı alanı kesip çıkararak onun yerine yama yapıyor.

bu sebeple bence düzeltilmesi daha sağlıklı gözüküyor.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Yeni Auris'ime çarptılar...
« Yanıtla #39 : Eylül 19, 2011, 04:05:20 »
Çok geçmişler olsun. Tabiki çok üzücü olay ama olan olmuş.

O kapı komple değişmiyor. Sadece dış sacı değişir. İkinci olarak çamurluğu değiştirtmeyin derim. Doğrultma olması daha iyi olur. Gerçekten satarken sizi dahada zorlar.
Ayrıca servis oradan kesip yeni parça kaynatırken dahamı güvenli oluyormuş ? Bence geçsinler onu.