0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yardımcı olmak isterim ama Aurisle aynı mı kestiremedim Versonun cruise controlü, yanlış yönlendirmek istemiyorum. Kitapçık yanınızdaysa detaylıca anlatımı var içinde.
shift lere uygun kullanırsanız eğer en ufak bi rampada vites düşürmenizi istiyor araç . 1.6 motor a ağır geliyor o kasa azcık 6. vites te değilde 5. viteste 90 km hızla cc yi kullnırsanırsanız sorun çıkmaz fakat dediğiniz gibi otomatik olmayınca araba pek bir işe yaramıyor, sadece düz rampasız yolda belli bir süre kullanabiliyorum bende.
CC'li arabam olsun çamurdan olsun Bence ya siz kullanamadınız ya da aracınız da bi sorun var bende düz vites vectra vardı ve yıllarca sorunsuz kullandım CC'yi hiç bi sorun açmadı. Panel de ışığın yanması önemli değil önemli olan hızı sabitlemek tuşa bastıktan sonra kolu kendinize çektiğiniz zaman sorunsuzca aracın hızını koruması lazım...
Sorun olabileceği konusunda haklı olabilirsiniz, ancak benim anlamadığım aracın hızını koruması icin motora sürekli olarak gaz verilmesi gerekir düz vitesli arabalarda elektronik olarak bu düzenek mevcut mudur ?
Vasil bey bu motora sürekli gaz verme düzeneği araca ya da vitese bağlı özellik değildir bu düzeneği yapan zaten CC'nin kendisidir ve CC bu yüzden vardır. Ecu dediğimiz bi sistem var bu sisteme sahip araçlar (yeni nesil araçların tümünü kaplar) düz vites olsun oto. olsun çoğu CC'yi destekleri çünkü otomatik gaz kelebeklerine sahiplerdir gazdan motora tel gitmez yani. Bu CC dediğimiz alet siz hızı hangi km'ye ayarladıysanız ona göre ayarlar kendini kendisi gaz verir kendisi gazdan çeker CC'nin görevi budur zaten... Dikkat ederseniz düz yoldan rampa aşağı doğru inmeye başladığınız da araç kendiliğinden gazı keser bunu hissetmeyebilirsiniz lakin rampa yukarı çıkmaya başlarsanız direk aracın gaz verdiğini hissedersiniz çünkü o hızı korumak zorundadır.... Araç otomatik olmadıktan sonra CC bi işe yaramaz diyenlere kesinlikle kulak asmayın öyle bi alaka yok CC kendi başına bi alet düz ya da oto. vites seçmez. Oto. vitesin tek avantajı var araç CC'de giderken rampayı yemediği zaman otomatik şekilde vites düşürür buda manuel vitese göre çok daha konfor ve kolaylık sağlar.... Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın...
merhabalar...düz vites verso kullanıcısıyım cruise control(cc) kullanırken vites değiştirdiğinizde anlık devre dışı kalır. Ama vitesi değiştirdikten sonra cc kolunu yukarı ittiğinizde tekrar vites değişiminden önceki hızınıza sabitleme yapılacaktır...
Ne güzel varda muhabbetini ediyorsunuz bizde CC yok tabii.Bu arada 1.6 Comfort Extra Verso bir aracım var. Sonradan takılabiliyormu CC sistemi..