Gönderen Konu: Verso Cruise Control  (Okunma sayısı 5997 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '24
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Verso Cruise Control
« : Ağustos 31, 2011, 20:40:45 »
Merhaba,

Aralık 2010'da bir Verso 1.6 Elegant düz vites araba aldım... Ocak ayında Edirne'deki akrabaları ziyarete gittim, donuste TEM'de bos yoldayken CC'yi denemek istedim... şu anda tam detayını hatırlamıyorum ama kitabına göre sanırım once CC'yi 90 km'ye ayarladım sonra arabamın hızı 90 km'yi gectiginde CC'yi de set ettim ve ayağımı gazdan çektim... çok çok kısa bir süre sonra arabanın çekişi azaldı ve benden vites küçültmemi istedi... debriyaja ayağımı attığımda CC devreden cıktı... bir iki kez daha denemeye çalıştım her seferinde aynı durum oldu...

Sonradan bir iki arkadaşa sordum, araç otomatik vites olmazsa CC'nin bir işe yaramadığını soylediler... ben de bir daha denemedim...

Bugün düz vites bir Fiat kullanan Edirneli akrabamız bana arabasında bir kez set CC'yi set ettiginde neredeyse Kınalı kavsagına kadar ayağını gaza atmadan gelebildiğini soyledi...

Kısacası ben mi CC'y kullanmayı beceremiyorum yoksa arabamda bir sorun mu var ? bu konuda biraz bilgi verecek birileri ya da daha önce tartışılmış ise ilgili konu başlığına yönlendirecek birisi olursa sevinirim...

Toyota Club Türkiye

Verso Cruise Control
« : Ağustos 31, 2011, 20:40:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso Cruise Control
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2011, 20:46:55 »
Yardımcı olmak isterim ama Aurisle aynı mı kestiremedim Versonun cruise controlü, yanlış yönlendirmek istemiyorum. Kitapçık yanınızdaysa detaylıca anlatımı var içinde.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2011, 20:50:06 »
shift lere uygun kullanırsanız eğer en ufak bi rampada vites düşürmenizi istiyor araç . 1.6 motor a ağır geliyor o kasa azcık 6. vites te değilde 5. viteste 90 km hızla cc yi kullnırsanırsanız sorun çıkmaz fakat dediğiniz gibi otomatik olmayınca araba pek bir işe yaramıyor, sadece düz rampasız yolda belli bir süre kullanabiliyorum bende.
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2011, 21:33:24 »
Yardımcı olmak isterim ama Aurisle aynı mı kestiremedim Versonun cruise controlü, yanlış yönlendirmek istemiyorum. Kitapçık yanınızdaysa detaylıca anlatımı var içinde.

Tesekkurler, kullanımda bir sorunum yok, kontrol panosunda CC'nin set edildigini goruyorum, tabi mekanik ya da elektronik olarak arka tarafta neler olup bittigini ve benim araçta bunlarda bir sorun olup olmadıgını bilemiyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2011, 21:38:50 »
shift lere uygun kullanırsanız eğer en ufak bi rampada vites düşürmenizi istiyor araç . 1.6 motor a ağır geliyor o kasa azcık 6. vites te değilde 5. viteste 90 km hızla cc yi kullnırsanırsanız sorun çıkmaz fakat dediğiniz gibi otomatik olmayınca araba pek bir işe yaramıyor, sadece düz rampasız yolda belli bir süre kullanabiliyorum bende.

ben de aynısını tahmin ediyorum... tabi o zaman da 5. viteste 90 km hızda duz yolda yukarı shift isteyecektir ki vites yukseltilmezse de fazla benzin sarfiyatı olacaktır... tam olarak yararı olmayan bir özelligin neden konuldugunu pek anlamıyorum... belki CC kullanan duz vites bir verso kullanıcısından bir seyler dinlemek gerekiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2011, 01:50:50 »
CC'li arabam olsun çamurdan olsun :)
 Bence ya siz kullanamadınız ya da aracınız da bi sorun var bende düz vites vectra vardı ve yıllarca sorunsuz kullandım CC'yi hiç bi sorun açmadı.  Panel de ışığın yanması önemli değil önemli olan hızı sabitlemek tuşa bastıktan sonra kolu kendinize çektiğiniz zaman sorunsuzca aracın hızını koruması lazım...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2011, 11:20:52 »
CC'li arabam olsun çamurdan olsun :)
 Bence ya siz kullanamadınız ya da aracınız da bi sorun var bende düz vites vectra vardı ve yıllarca sorunsuz kullandım CC'yi hiç bi sorun açmadı.  Panel de ışığın yanması önemli değil önemli olan hızı sabitlemek tuşa bastıktan sonra kolu kendinize çektiğiniz zaman sorunsuzca aracın hızını koruması lazım...

Sorun olabileceği konusunda haklı olabilirsiniz, ancak benim anlamadığım aracın hızını koruması icin motora sürekli olarak gaz verilmesi gerekir düz vitesli arabalarda elektronik olarak bu düzenek mevcut mudur ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2011, 12:37:18 »
tabiki mevcut gaz veriyor rampalarda hissediyorum
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2011, 13:21:04 »
O zaman haftaya tekrar kitabı okuyup daha dikkatli bir deneme yapacagım, olmuyorsa zaten bu ay sonuna dogru 10,000 bakımına gidecek... tesekkurler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 01, 2011, 14:37:00 »
Sorun olabileceği konusunda haklı olabilirsiniz, ancak benim anlamadığım aracın hızını koruması icin motora sürekli olarak gaz verilmesi gerekir düz vitesli arabalarda elektronik olarak bu düzenek mevcut mudur ?
Vasil bey bu motora sürekli gaz verme düzeneği araca ya da vitese bağlı özellik değildir bu düzeneği yapan zaten CC'nin kendisidir ve CC bu yüzden vardır. Ecu dediğimiz bi sistem var bu sisteme sahip araçlar (yeni nesil araçların tümünü kaplar) düz vites olsun oto. olsun çoğu CC'yi destekleri çünkü otomatik gaz kelebeklerine sahiplerdir gazdan motora tel gitmez yani.
 Bu CC dediğimiz alet siz hızı hangi km'ye ayarladıysanız ona göre ayarlar kendini kendisi gaz verir kendisi gazdan çeker CC'nin görevi budur zaten...
 Dikkat ederseniz düz yoldan rampa aşağı doğru inmeye başladığınız da araç kendiliğinden gazı keser bunu hissetmeyebilirsiniz lakin rampa yukarı çıkmaya başlarsanız direk aracın gaz verdiğini hissedersiniz çünkü o hızı korumak zorundadır....
 Araç otomatik olmadıktan sonra CC bi işe yaramaz diyenlere kesinlikle kulak asmayın öyle bi alaka yok CC kendi başına bi alet düz ya da oto. vites seçmez. Oto. vitesin tek avantajı var araç CC'de giderken rampayı yemediği zaman otomatik şekilde vites düşürür buda manuel vitese göre çok daha konfor ve kolaylık sağlar....
 Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2011, 14:43:23 »
Vasil bey bu motora sürekli gaz verme düzeneği araca ya da vitese bağlı özellik değildir bu düzeneği yapan zaten CC'nin kendisidir ve CC bu yüzden vardır. Ecu dediğimiz bi sistem var bu sisteme sahip araçlar (yeni nesil araçların tümünü kaplar) düz vites olsun oto. olsun çoğu CC'yi destekleri çünkü otomatik gaz kelebeklerine sahiplerdir gazdan motora tel gitmez yani.
 Bu CC dediğimiz alet siz hızı hangi km'ye ayarladıysanız ona göre ayarlar kendini kendisi gaz verir kendisi gazdan çeker CC'nin görevi budur zaten...
 Dikkat ederseniz düz yoldan rampa aşağı doğru inmeye başladığınız da araç kendiliğinden gazı keser bunu hissetmeyebilirsiniz lakin rampa yukarı çıkmaya başlarsanız direk aracın gaz verdiğini hissedersiniz çünkü o hızı korumak zorundadır....
 Araç otomatik olmadıktan sonra CC bi işe yaramaz diyenlere kesinlikle kulak asmayın öyle bi alaka yok CC kendi başına bi alet düz ya da oto. vites seçmez. Oto. vitesin tek avantajı var araç CC'de giderken rampayı yemediği zaman otomatik şekilde vites düşürür buda manuel vitese göre çok daha konfor ve kolaylık sağlar....
 Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın...

Uzun olması hic onemli degil, ben de yeni bir seyler öğreniyorum, yanıt icin tesekkurler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2011, 22:37:58 »
merhabalar...düz vites verso kullanıcısıyım cruise control(cc) kullanırken vites değiştirdiğinizde anlık devre dışı kalır. Ama vitesi değiştirdikten sonra cc kolunu yukarı ittiğinizde tekrar vites değişiminden önceki hızınıza sabitleme yapılacaktır...
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2011, 12:28:41 »
merhabalar...düz vites verso kullanıcısıyım cruise control(cc) kullanırken vites değiştirdiğinizde anlık devre dışı kalır. Ama vitesi değiştirdikten sonra cc kolunu yukarı ittiğinizde tekrar vites değişiminden önceki hızınıza sabitleme yapılacaktır...

haklısınız oyle oluyor zaten ama benim esas sıkıntım duz yolda bile hızını koruyamaması... yani yukarıda denildigi sekilde motora gaz vermiyor gibi ve surtunmeden aracın hız dusunce zaten benden vites kucultmemi istiyor...

mesela yukarıda bir arkadaş aracın agır olmasından dolayı CC hızını 90 km'ye sabitlemek icin 6. degil 5. vitesi tavsiye etti... ama o durumda da yakıt harcaması artacak diye dusunuyorum...

dedigim gibi kitabı bir kez daha okuyup bir şans daha verecegim :-) olmazsa serviste baktıracagım...

ilk CC deneyimim oldugundan dogru kullanıp kullanamadıgımdan ve de CC'nin yol performansından pek emin olamıyorum...

tekrar tesekkurler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 03, 2011, 14:24:20 »
90 kmde 6. vites rampa veya yokuş aşağı olmadığı sürece devreden çıkmaz. Maksimum eğim %10 diye hatırlıyorum devreden çıkması için. Yoksa 6. vitesin hiçbir avantajı kalmaz.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2011, 14:41:26 »
Merhabalar,
CC benim için çok rahatlatıcı bir sistem, çok memnunum,
izmir-çeşme ve izmir-aydın arası otoyolda 6. viteste ortalama 100.km hız ile hiç devre dışı bırakmadan
kullandığım oldu, çekişte herhangi bir problem yaşamadım, yakıt sarfiyatıda daha azdı uzun kullanımlarda ekonomikti,
bu arada eğer rampa biraz dikse gelmeden hızı biraz arttırıyorum ki daha rahat çıkayım diye..

Mutlu sürüşler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2011, 14:54:36 »
Ne güzel varda muhabbetini ediyorsunuz bizde CC yok tabii.

Bu arada 1.6 Comfort Extra Verso bir aracım var. Sonradan takılabiliyormu CC sistemi.. 
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 03, 2011, 14:59:57 »
Darısı olmayanların başına diyelim,
yoksa forumda kavga çıkacak... :D

Mutlu sürüşler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 03, 2011, 15:40:54 »
Ne güzel varda muhabbetini ediyorsunuz bizde CC yok tabii.

Bu arada 1.6 Comfort Extra Verso bir aracım var. Sonradan takılabiliyormu CC sistemi..

bu forumdaki konular arasında ve daha baska forumlarda Corolla Auris Verso vs gibi araçlara sonradan CC takılabildigini okudum, forumu bir araştırın... olsa olsa belki belli bir yıldan sornaki modeller için sözkonusu olabilir.. Toyota servisinize bir sorun, olur derler ama prensipte yapmıyorlarsa özel servisleri de bir araştırın derim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #18 : Eylül 03, 2011, 19:45:36 »
2006 verso comfort arac ıcın cc arastırdım,servısler takmıyor.izmirde bırılerının taktıgını bır yerde okumustum ama kesın bişi yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Araç: ---
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 04, 2011, 00:11:00 »
Kesinlikle doğru, ayrıca Oguz İNCE  'ye de katılıyorum.
Aracınız düz vites olduğu için 6. viteste 90 ı yememiş ama 5 de aynısını denerseniz sorun çıkmaz. Veya 6. viteste 120 km de falan deneyin. Düz vites aracın CC nün sağlıklı çalışması için aracın devrinin ve hızının yüksek olması gerekli. Yokuş yukarı vites küçültme istemeyeceği bir hız gibi.

CC yi Şöyle çalıştırılır. .
Aracı uygun hıza getirin, CC yi On - Off düğmesinden açın ( Gösterge panelinde ikazı çıkar ) ve sabit gitmek istediğiniz hızda iken aşağı set edin, hız sabitlenir. Hızı arttırnak için Res yönüne ( Bir tıklama yaklaşık 1.8 km kadar hızı arttırır. ) azaltmak için Set yönüne ( yine bir tıklama 1.8 km kadar hızı düşürür ) dokunun. CC devrede iken Set ( - ) veya Res ( + ) durumda tutarsanız hızı devamlı arttırır veya düşürür. Debriyaja veya frene basarsanız devre dışı kalır ancak kapanmaz, gaza basıp hızı artırırsanız gazdan çekince eski konuma gelir. Frene basıp hızı düşürdünüz ( Mesela Şehir içinden geçerken ) tekrar Res ederseniz eski ayarına tekrar geri döner. Tamamen kapatmak için Off düğmesine basın.

Önemli uyarıdır: Asla Şehir merkezlerinde kalabalık trafikte kullanmayın hatta denemeyin. Çok dikkat gerektiren bir durum!!!
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA