Gönderen Konu: Verso Cruise Control  (Okunma sayısı 5996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Verso Cruise Control
« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2011, 13:56:01 »
2006 verso elegant manuel var cc bende uzun yolda denedim adil abinin dediğinin aynısı  :D :D kolun üzerindeki on düğmesine basınca  ekranda cruise yazıyor hamgi hızdaysan kolu aşagı çekince sabitliyor..Adil abi çok dogru yazmıs...Dik bir yokuşa geldiginde devir düşerse motor zorlanmaya başlarsa devreden kendiiginden cıkıyor..GÜzel birşey ama yokluguda çokda önemli değil.AYrıca mitsubishi asx de devreden cıksa  bile geri motor topladıgı zaman yeıden devreye giriyordu..
2011 d4d Corolla

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2011, 13:56:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Model Yılı: '24
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 04, 2011, 16:32:30 »
Kesinlikle doğru, ayrıca Oguz İNCE  'ye de katılıyorum.
Aracınız düz vites olduğu için 6. viteste 90 ı yememiş ama 5 de aynısını denerseniz sorun çıkmaz. Veya 6. viteste 120 km de falan deneyin. Düz vites aracın CC nün sağlıklı çalışması için aracın devrinin ve hızının yüksek olması gerekli. Yokuş yukarı vites küçültme istemeyeceği bir hız gibi.

CC yi Şöyle çalıştırılır. .
Aracı uygun hıza getirin, CC yi On - Off düğmesinden açın ( Gösterge panelinde ikazı çıkar ) ve sabit gitmek istediğiniz hızda iken aşağı set edin, hız sabitlenir. Hızı arttırnak için Res yönüne ( Bir tıklama yaklaşık 1.8 km kadar hızı arttırır. ) azaltmak için Set yönüne ( yine bir tıklama 1.8 km kadar hızı düşürür ) dokunun. CC devrede iken Set ( - ) veya Res ( + ) durumda tutarsanız hızı devamlı arttırır veya düşürür. Debriyaja veya frene basarsanız devre dışı kalır ancak kapanmaz, gaza basıp hızı artırırsanız gazdan çekince eski konuma gelir. Frene basıp hızı düşürdünüz ( Mesela Şehir içinden geçerken ) tekrar Res ederseniz eski ayarına tekrar geri döner. Tamamen kapatmak için Off düğmesine basın.

Önemli uyarıdır: Asla Şehir merkezlerinde kalabalık trafikte kullanmayın hatta denemeyin. Çok dikkat gerektiren bir durum!!!

Detaylı anlatım icin tesekkurler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 04, 2011, 16:53:00 »
manuellere göre otomatiklerde cc çok daha rahat kullanabilirler. fakat manuelde kullanızlmaz demek cehalet olur. arkadaşlarında dediği gibi hızı sabitlediğinizde araç vites diyorsa. vites düşürüp hızı yeniden sabitleyerek işi çözersiniz. mutlu ve stressiz sürüşler dilerim.
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #23 : Eylül 04, 2011, 18:37:09 »
2006 verso elegant manuel var cc bende uzun yolda denedim adil abinin dediğinin aynısı  :D :D kolun üzerindeki on düğmesine basınca  ekranda cruise yazıyor hamgi hızdaysan kolu aşagı çekince sabitliyor..Adil abi çok dogru yazmıs...Dik bir yokuşa geldiginde devir düşerse motor zorlanmaya başlarsa devreden kendiiginden cıkıyor..GÜzel birşey ama yokluguda çokda önemli değil.AYrıca mitsubishi asx de devreden cıksa  bile geri motor topladıgı zaman yeıden devreye giriyordu..
[/q
Tuncay bey sonradanmı taktırdınız cc yi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla Cross
  • Model Yılı: '24
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 06, 2011, 21:33:59 »
Tekrar merhaba,
dun eve dondum ve Verso'ma kavustum :-) bayram boyunca hanımın Auris'ini kullanıyorduk, ancak onun modelinde CC yok.. evde kitabı okuduktan sonra akşam çevre yolunda CC'yi denedim ve kullanmayı becerdim... bugun de Şile yolunda kullandım... nispeten meğilsiz yollarda çok başarılı... tüm yanıt veren arkadaşlara teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 07, 2011, 01:29:19 »
CC'li bol sürüşler :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 07, 2011, 01:40:21 »
Vay Tuncay abi hayırlı olsun Versoya geçmişsin haberimiz yok en kısa zamanda aracı görmek isteriz :)
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2004 Verso 1,8 Otomatik
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 07, 2011, 10:09:46 »
CC yi otomatik 1,8 versoda görün.  :D
~Özü doğru olanın sözü de doğru olur.~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 12, 2011, 12:27:27 »
CC yi otomatik 1,8 versoda görün.  :D

Uzun yolda gerçekten harika oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 14, 2011, 16:11:59 »
manuelde de kullanılır ancak otomatik viteste cruise kontrol resmen alışkanlık yapıyor.. honda jazz la ne zaman şehirlerarası yola çıksam ayağımı gaz pedalına dokundurmuyorum resmen.. rampa çıkışta inişte düzde sadece direksiyon tutarak araba kullanmak keyifli gerçekten.. versoya da taktırmak istedik ancak dizellere takmıyorlar ve de bana vitesi sürekli değiştireceksem cc pek mantıklı gelmedi açıkçası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ekim 18, 2011, 23:47:17 »
http://www.araba.com/4218564/Toyota%20Verso%202.0%20D-4D%20Comfort%20

dizel verso ve hız sabitleyicisi var nerde yaptırmışlar acaba :((
2012 SPORTAGE 1.6 GDI BEYAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 19, 2011, 00:56:29 »
2.0lt. Dizel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Mayıs 22, 2012, 21:09:53 »
Arkadaşlar,

Ben de 2011 Verso Comfort Extra'ya c.c. taktırmak istiyorum. Garantiyi bozmasın diye Sonkar ve Derindere servislerine sordum. Toyota'ya danıştılar ve Verso'ya takılamadığını söylediler. Oysa aynı araca bu forumlarda ebay'den aldığı kolu takarak çalıştıran birisi vardı. Sadece kol takılarak çalıştırıldığına göre, bu sistemin alt yapısı Elegant'ta olduğu gibi bizim araçta da var demektir. ancak Toyota'nın cevabı, Comfort extra ve elegant arasında yazılım farkı olduğu yönünde.

Ben bu işi anlamadım. Anlayan ve yardımcı olabilecek biri varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Mayıs 23, 2012, 08:19:53 »
merhaba,
verso 2012 elegant kullanıyorum ve cc var ama henüz şehir dışına çıkmadım. o nedenle deneme şansım olmadı ama önceki aracım berlingo'da vardı ve uzun yolda çok işime yarıyordu. versoyu alırken de özellikle bulunmasını istedim. berlingodaki tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki cc konumunda araç o hızı sağlamak için gazı arttırıp azaltıyordu. yokuş çıkarken doğal olarak daha fazla gaz veriyordu. ama sonuçta hızı sabit tutuyordu. sadece yokuş aşağı inerken gazı kestiği halde hızlanmayı durduramıyorsa devreden çıkıyordu. o nedenle manuel ya da otomatik farkı olduğunu sanmıyorum. ilk fırsatta deneyip izlenimlerimi paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 09, 2012, 09:20:21 »
merhaba,
verso 2012 elegant kullanıyorum ve cc var ama henüz şehir dışına çıkmadım. o nedenle deneme şansım olmadı ama önceki aracım berlingo'da vardı ve uzun yolda çok işime yarıyordu. versoyu alırken de özellikle bulunmasını istedim. berlingodaki tecrübeme dayanarak söyleyebilirim ki cc konumunda araç o hızı sağlamak için gazı arttırıp azaltıyordu. yokuş çıkarken doğal olarak daha fazla gaz veriyordu. ama sonuçta hızı sabit tutuyordu. sadece yokuş aşağı inerken gazı kestiği halde hızlanmayı durduramıyorsa devreden çıkıyordu. o nedenle manuel ya da otomatik farkı olduğunu sanmıyorum. ilk fırsatta deneyip izlenimlerimi paylaşırım.

Bekliyoruz izlenimlerinizi...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #35 : Eylül 09, 2012, 17:39:45 »
2011 Comfort Extra'ya c.c takılıp takılamayacağını denemiş yada kesin bilgi olarak onaylayabilecek kimse yokmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Eylül 10, 2012, 13:21:21 »
merhaba,

CC'yi defalarca kayseri-ankara-eskişehir arasında kullandım. hiçbir sorunla karşılaşmadım. sadece (ankara-kayseri arası elmadağı bilirseniz) dik yokuşlarda istenen hızı sağlayamayınca devreden çıktı ama onun dışında 130-140 km hiç devreden çıkarmadan kullandığım oldu. arabayı alırken özellikle istediğim özelliklerden biriydi CC. hızı koldan ayarlayabilmek de en sevdiğimi özelliği.