Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 05, 2025, 23:36:38
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Hasar/Kasko/Kaza
»
Konu:
Corolla'ma Çarpıp Kaçmışlar - Kasko Hakkında Bir Sorum Var
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Gönderen
Konu: Corolla'ma Çarpıp Kaçmışlar - Kasko Hakkında Bir Sorum Var (Okunma sayısı 8237 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Auris
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 102000
Model Yılı: '14
86 kere teşekkür etti
110 kere teşekkür edildi
«
:
Ağustos 29, 2011, 20:09:45 »
Merhabalar,
Öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim.
Bugün Kayseri Park AVM'de park halindeki aracıma arkadan çarpmışlar. Tampon sol köşeden epeyce içine girmiş, sol yan taraftan da tınakları kırılıp atmış. Aracı o halde görünce epey sinirlendim doğal olarak, iyi niyetle herhangi bir not bırakılmış mı diye baktım ama yok tabi ki. Çarpıp kaçan hakkında ne kadar kötü söz söylesem az şu an. Hemen güvenlik görevlisine gittim, ilgili kişiler geldi fakat o bölgede güvenlik kamerası yokmuş, dolayısıyla çarpanı tespit etmek mümkün değil dediler. Biz buraya aracımızı güvenerek bırakıyoruz dedim ama bizim yapabileceğimiz birşey yok maalesef diyerek işin içinden sıyrılıyorlar. Hatta güvenlik kamerası olan yerlerde bile plaka coğu kez okunmuyormuş, ee ne işe yarıyor kameralar o zaman dediğimizde cevap yok.
Ardından kasko yaptırdığım yeri arayıp durumu anlattım (Kayserideki Toyota bayisi Aksoy Plaza), bayramdan sonra getirirsiniz dedi. Bayramdan sonra zaten 20.000 bakımı için gideceğim. Çarpanı tespit edemediğimizi söyledim, bu durumda hasarsızlık ile ilgili ne olacağını sordum. Hasarsızlığınız bozulur dedi. Ben de benim herhangi bir kusurum olmadığını, park halindeki aracıma gelip çarptıklarını, hasarsızlığımın bozulmasının mantıksız olacağını söyledim. Bu durumla ilgili tutanak vs. gerekiyor mu diye sordum, gerek yok beyanınız yeterli dedi. Ben yine de polisi arayarak bir tutanak tutturdum. Bu durum ile ilgili yorumlarınızı merak ediyorum, yani sokakta caddede park halindeyken birisi vurup kaçsa hiç suçumuz olmamasına rağmen hasarsızlığımız bozuluyor öyle mi? Artı öyleyse bile bu durumda AVM'nin otoparkında olduğundan herhangi bir hak iddiamız olamaz mı? AVM en azından vurup kaçanı tespit etmekle yükümlü değil midir?
http://imageshack.us/photo/my-images/822/29082011552medium.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/228/29082011551medium.jpg/
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)
Toyota Club Türkiye
«
:
Ağustos 29, 2011, 20:09:45 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Auris 1.6 132HP M/M
54 kere teşekkür etti
76 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla'ma Çarpıp Kaçmışlar - Kasko Hakkında Bir Sorum Var
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 29, 2011, 20:37:44 »
Maalesef hasarsızlığınız bozulur. Eğer mini onarımınız varsa poliçede onunla yaptırmayı deneyin. Avmden bir numara olmaz, kamera yok, kayıt yok, yani kaskonun rüçu edebileceği biri yok. Olan vaktinize olur. Mümkünse mini onarım anlaşmanız varsa kullanmayı deneyin. Geçmiş olsun.
Kalitenin fiyatı VARDIR..
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
86 kere teşekkür etti
110 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 29, 2011, 20:42:07 »
Teşekkürler,
Mini onarım var mı bilmiyorum, yarın poliçeye detaylı bir bakayım.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: A+
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 29, 2011, 20:45:30 »
geçmiş olsun maaalesef hasarsızlığınız bozulacak bu tampon değişir çünki bizim 2005 terra yı komple çizdiler evin önünde 4 parça boyandı tamponda işlem görüp boyandı bir sene önce800 tlye yaptırdığımız kaskoyu bu sene 1950 tlye yaptırdık kasko firması ergo kulakları çınlasın.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=29343.0
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=33540.0
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
86 kere teşekkür etti
110 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 29, 2011, 20:53:55 »
Teşekkürler geçmiş olsun dilekleriniz için.
Aslında hasarsızlığın bozulması umrumda olmaz, kendi hatam olsa idi. Ama park halindeki aracın başına gelince, bir de vuranın kim olduğu bilinmeyince insan sinirleniyor.
Sizin kasko fiyatı çok artmış yahu, 2 katından fazlaya çıkmış. Çizik dersen benimkini de çizdiler ama hiç uğraşmadım onun için.
Artık bayramdan sonra; masraf ne kadar olur, tampon komple mi değişir, onarılır mı, kaskodan yapılırsa gelecek seneye kasko tahmini ne kadar artar gibi sorulara cevap bulabilirsem duruma göre davranırım.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kilometre: 149000
Model Yılı: '09
341 kere teşekkür etti
233 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 29, 2011, 21:05:39 »
Emre bey çncelikle geçmiş olsun. Siz de iki ayaklı düşünen hayvanlardan birisine denk gelmişsiniz. Bence bu hasar küçük onarım ile olmaz. Tamponun değişmesi gerekli. Görüldüğü kadarıyla metal aksamda sorun yok. Plastik aksam değişir. Değişince de küçük onarım değil hasarsızlık düşer. Cana geleceğine mala gelsin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,
(Gizli Üye)
TcT Onaylı Firma
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 12000
Model Yılı: '15
1041 kere teşekkür etti
900 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 29, 2011, 21:10:15 »
Emre bey geçmiş olsun
Malesef memlekette böyle insanlar var bu insanlar yaptıkları iyi bir haltmış gibi yeri geldiğindede övüne övüne anlatırlar zamanında böyle arabaya çarptım kaçtım diye gerçi bunlara insan demek nekadar mantıklı orasıda düşünülür.
Kasko olayına gelince benimde başıma 2009 da ufak bir kaza gelmişti ozaman sol arka kapı değişti ve sol arka çamurluk boyandı 2009 da kaskoyu 1000 lira civarına yaptırmıştım 2010 da aynı araca 1100 lira gibi bir rakama yaptırdım 2009 da poliçem toyota gümüştü 2010 da ise ak sigorta idi .
Mini onarıma gelince poliçeniz toyota gümüş ise malesef yok toyota altın poliçede ise tam emin değilim ama ondada yok .
Tekrardan geçmiş olsun Allah beterinden saklasın .
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
86 kere teşekkür etti
110 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 29, 2011, 21:19:19 »
Teşekkürler Seyit Bey,
Evet metal aksamda sorun yok. Plastik aksamı da onarırız demezler inşallah, değiştirirler diye umuyorum. Bu sefer de tamponun maliyet epey yüksek olur ve hasarsızlığa yansıması büyük olur tahminim.Hayırlısı olsun, aynen cana geleceğine mala gelsin diyoruz.
Tek isteğim şu olurdu, o iki ayaklı düşünen hayvanı çarpıp kaçarken yakalayabilseydim, para falan istemiyorum deyip ağız burun dalmak isterdim, sinirimi o yatıştırırdı herhalde.
Size de teşekkür ederim Mahmut Bey, sizin kasko çok artmamış, benim kasko Groupama, artık duruma göre bakacağız.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
86 kere teşekkür etti
110 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Ağustos 29, 2011, 21:32:07 »
Şimdi aşağı inip poliçemi aldım. Hasarsızlığı bozmayan mini onarım paketi varmış, şunlar yazıyor;
Groupama Mini Onarım Hizmeti Özel Şartları:
1. Yılda 4 adet
- Boya hasarlı kaporta göçük düzeltme: boyanın zarar gördüğü 10 cm çapa kadar ezik, vuruk, çizikler.
-Boya tamiri, mini yama: 20 cm. çapa kadar tampon sıyrıkları 30 cm ye kadar anahtar çizikleri, kapı vurukları
2. Yılda 8 adet
- Boyasız kaporta göçük düzeltme: Boyanın zarar görmediği 5 cm çapına kadar kaporta gönükleri
3. Limitsiz
Plastik tampon tamiri: 10 cm'ye kadar göçük, yırtık, kopuk ve eksik parçalar.
Tampon ile ilgili limitsiz dediği için çapı 10 cm'den büyük olsa da belki mini onarıma dahil edilme ihtimali olabilir. Bakalım.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Ağustos 29, 2011, 23:15:00 »
Emre bey gecmis olsun.Sizin durum P 206 varken benimde basıma gelmişti.On tamponum paramparça olmuştu.Kaskonuza gelince;kasko zaten bu tarz durumlarda ise yarıyor.Detaylı yazmak isterdim ama telefondan yazdığım için zor oluyor.
Tahminlerime göre tamponunuz tamir edilir.Bayramdan sonra isterseniz birde sanayide tamponu gösterin.Bakın ne diyecekler.İç kısımda da sol braket kirilmistir.Braket dahil 150 tl gibi bir masraf çıkar diye dusunuyorum.Kazayı artık kafanıza takmayın bayramın tadını çıkarın.Tekrar gecmis olsun
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
"Balık ve Toyota"
Araç: Corolla
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Ağustos 29, 2011, 23:27:52 »
Çok geçmiş olsun,
bayram öncesi dah bir can sıkıcı malesef,
Mutlu bayramlar her şeye rağmen...
.............."Önce can güvenliği".................
2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
.........Toyotayı çok sevdi:-)........
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: B+
Model Yılı: -
26 kere teşekkür etti
35 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Ağustos 29, 2011, 23:51:54 »
Sıkmayın canınızı,araç kullanıyorsak öyle yada böyle bu tip şeyler gelebiliyor insanların başına.Canınız sağolsun.Olacağı varmış demek en doğrusu ve en stressizi.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
86 kere teşekkür etti
110 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Ağustos 30, 2011, 07:51:41 »
Özcan Bey, Mehmet Bey, Emre Bey, teşekkür ederim.
Artık kaskonun mini onarım veya değişim diye yönlendirmesine göre duruma bakacağım, gerekirse sanayiye de bir gösteririm.
Sağolun, hepinize iyi bayramlar diliyorum.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Birazda Alman takılalım :)
2 kere teşekkür etti
13 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Ağustos 30, 2011, 08:20:49 »
Kasko hakkında birşey diyemiceğim ama fiyat konusunda bi fikir olabilir. bizim arabanında tamponuna vurmuşlardı tam 600 liraya değişti parça boyası sökme takma işçilik filan.. Geçmiş olsun tampon sonucta kapaortada birşey yok.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
86 kere teşekkür etti
110 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Ağustos 30, 2011, 11:03:18 »
Teşekkürler Erdem Bey,
Fiyat hakkında bir bilgi oldu, sağolun. Değişmesi icap ederse mecburen kaskodan faydalanacağım, onarımla hallolursa artık fiyata göre bakacağım.
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Omega 2.5 - V6
Kan Grubu: B+
Kilometre: 198000
Model Yılı: '99
85 kere teşekkür etti
83 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Ağustos 30, 2011, 11:48:27 »
Geçmiş olsun..bir bilgim yok ama..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo / İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #16 :
Ağustos 30, 2011, 13:33:38 »
Öncelikle geçmiş olsun..
Sokakta caddede yada herhangi bi park alanında aracınıza çarpıp kaçan aracın plakasını alamazsanız yapılabilecek çok bişey kalmıyor.. Maalesef ki AVM lerde yapmaları gereken tek güvenlik işini yerine getiremeyip çarpan aracın plakasını bile belirleyemiyorlar..
Tutanak tutturmanız çok iyi olmuş.. çünkü aracın hareket ettirilmeden tespit yapılıp, aractaki hasar ve aracı kullanan kişinin alkolsüz olduğunun tespiti gerekli.. bunun yapılmadığı durumlarda kasko şirketleri sıkıntı çıkarabilirler.. Ayrıca tutanağı tanzim eden ekibin trafik polisi olması yine kasko şirketlerinin aradığı bi kriter.. Kazanız trafiğe kapalı alanda gerçekleştiği için trafik polisi değilde karakol ekibi gelip görgü-tespit şeklinde bi tutanak tanzim etmiş olabilirler diye düşünerek yazıyorum bunları..
Tekrardan geçmiş olsun Allah beterinden saklasın..
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Ağustos 30, 2011, 14:03:55 »
AVM otoparklarının ücretsiz olmasının en büyük nedeni bu gibi durumlardir.Ücret almaları durumunda olabilecek hasarlar,hırsızlık gibi adli olaylarda zarar karşılamak zorundalar...Ama bazen mahkeme tam tersi karar alıp yönetimi hasarı karşılama cezası verebiliyor.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
86 kere teşekkür etti
110 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Ağustos 30, 2011, 15:13:48 »
Alper, Bey, Gökhan Bey, teşekkür ederim.
Gökhan Bey, otoparktayken 155'i aradım, gelen ekip trafik değildi sanırım, ama gelip baktılar, durumu tespit ettiler, sonrasında karakola gittik ve orada düzenlediler tutanağı. Tutanakta da "..tarihte .. saatte .. yerde .. plakalı toyota aracın arka tampon sol kısmının hasarlı olduğu başka bir hasarının olmadığı tarafımızdan görülmüş şahsı sigortadan faydalanmak istediğini beyan etmesi üzerine işbu görgü ve tespit tutanağı ...düzenlenmiştir" şeklinde bir ifade var. Yani bir işe yarar mı bilmiyorum. Alkol, başka bir aracın gelip vurduğu vs. gibi hiçbir bilgi yok.
Özcan Bey, hasar büyük olsa mahkeme vs. gibi şeyler düşünülebilirdi ama bu kadarcık şey için de uğraşmaya değmez sanırım. AVM zaten direk kendini savunmaya geçiyor, hatta çağırmamız sonucu ilk gelen güvenlik görevlisi "nerden bilelim burada olduğunu" tarzında yaklaştı. Neyse ki sonra gelen şefler vs., daha anlayışlı bir şekilde ellerinden bir şey gelemeyeceğini söylediler.
Hepinize tekrar teşekkür eder, kazasız, belasız iyi bayramlar dilerim.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #19 :
Ağustos 31, 2011, 14:30:44 »
- Aracınızın nizami park kuralları çerçevesinde park edildiği görülmüş olup..
- Uygun park yerinde park halindeyken aracın falan filan bölgesinde hasar oluşmuş olup..
gibi ifadelerin olması aracın kaza esnasında kullanan birinin olmadığını ve alkol muayenesine gerek kalmadığını gösterir.. Şayet tutanağı yazan arkadaşlar bunu akıl edebildiyse.. tarih saat ve yerin yazılmış olması zaten zorunlu bir durum, sizinde sigorta şirketinizle aynı zamanda irtibata geçmeniz çok iyi olmuş.. Herhangi bir sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum..
Eğer bayram sonrası sigorta şirketinizle bi sıkıntı yaşarsanız, tutanağı düzenleyen karakola gidip aracınıza çarpan kişiden şikayetçi olup, ifadenizde aracınızı uygun yere park ettiğinizi ve geldiğinizde aracınızın hasar görmüş olduğunu ve diğer kamera kayıtlarına yetkililerle birlikte baktığınızı belirtebilirsiniz.. Bu durumda kaza sonrası tamirat bedeli yüklenici şirkete kaskonuza fatura edilir, sonrası kaskonun işi şuçlu aracı bulmaya çalışacak falan..
Tekrardan geçmiş olsun, Kazasız belasız günler..
2011 - Corolla 1.6 comfort extra - kar beyaz
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
3
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Hasar/Kasko/Kaza