Gönderen Konu: sorun abs sisteminde mi???  (Okunma sayısı 4700 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
sorun abs sisteminde mi???
« : Ağustos 28, 2011, 18:18:18 »
arkadaşlar 2011 model elegant corollam ani fren yaptığımda hemen durmuyor ve aracın altından sanki altını yere vurmuşum gibi sesler geliyo bu sadece ani frenlemelerde oluyor. abs den kaynaklı bi sorun mu yoksa başka bişi olabilir mi bi de bu sorun için çekmeköy alj ye gitmeyi düşünüyorumsiz ne dersiniz şimdiden tüm toyotacıların ramazan bayramını kutlarım

Toyota Club Türkiye

sorun abs sisteminde mi???
« : Ağustos 28, 2011, 18:18:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: konu ile ilgili bilgisi olan toyotacılar aranıyor???
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2011, 18:26:06 »
  Muhtemelen Abs sisteminin sesini duyuyorsunuzdur, araç hemen durmuyor dediğinize göre şüphem bu yönde. Ama içiniz rahat etmesi açısından servise göstermeniz faydalı olur.

Ayrıca başlığı sorunuza uygun şekilde değiştirirseniz cevapalra daha kolay ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: sorun abs sistaminde mi???
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2011, 18:28:54 »
yorum için soğolun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2011, 01:08:58 »
Evet tahmininiz çok doğru. Ani olarak frene bastığınızda arabanın altından ayaklarınız asfalta sürtüyor ve ayaklarınız ile duruyormuşsunuz gibi geliyor. Ayrıca araba kızaklamadığı için de sanki durmuyormuş gibi hissediyorsunuz. Ancak aracınız normalden saha kısa mesafede duruyor. Bundan emin olabilrisiniz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2011, 11:49:48 »
Abs fren sistemi kızaklamayı önler bildiğiniz gibi bu durumda fren pedalı ayağınızın altından gidiyormuş gibi hisssedersiniz vuruntu yapar pedala ve normalden uzun sürede durursunuz kafanıza fazla takmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2011, 13:49:16 »
Bende sizinkine benzer bir konu açmıştım yaklaşık 1 hafta oluyor. Bende de böyle bir problem var. Gerçi problemmi tam olarak kestiremedim ancak huzursuz oluyorum. Örnek vereyim; Mesela 70 km civarında hızla giderken bir kasis denk geldi ve bende normalden daha sert bir şekilde frenleme yaptığımda bu ABS den duyulan ritmik seslerden biraz daha sert bir ses geliyo ancak bu ABS'den gelen  tepkiler seri hale gelmeden önce araç duruyor. Ama ABS nin panik olarak yapılmayan frenlemerde bile devreye girmesi normal değilmiş gibi geliyor bana. Ancak yaşadığım yerde servis yaklaşık 110 km mesefede olduğu için gidip gösterme fırsatım olmadı henüz. Tam olarak sorun olup olmadığına anlayabilmiş değilim. Eğer servise giderseniz sonucu paylaşabilirseniz sevinirim... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2011, 16:55:30 »
farklı konu açmayim ben sorayım bide. bugun bizim e12 yi mezarlıkta çevirecektim ani fren yaptım fren pedalı oynadı tak tak tak tak ses geldi zannetım şanzıman dağıldı bu nedemek bişi olmuşmudur arabaya teşekkürler
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2011, 22:13:33 »
farklı konu açmayim ben sorayım bide. bugun bizim e12 yi mezarlıkta çevirecektim ani fren yaptım fren pedalı oynadı tak tak tak tak ses geldi zannetım şanzıman dağıldı bu nedemek bişi olmuşmudur arabaya teşekkürler

ABS
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2011, 22:41:01 »
frene aniden bastığınızda BAS (break assistance) devreye giriyor ve otomatik olarak frene sonuna kadar basıyor bu durumda lastikler kilitleniyor ve hemen otomatik olarak ABS devreye giriyor.ayağınıza vuruntu hissi veriyor lastiklere saniyede bilmem kaç on defa bas bırak yaparak kızaklama yapmadan aracın durmasını sağlıyor.ama düşük hızlarda zırt pırt olması da komik oluyor.lastik hava basınçlarına dikkat edelim .sert lastiklerde çok yapıyor. bir de toprak ve mıcırlı yolda aslfalta göre daha sık devreye giriyorlar.mezarlıkta büyük ihtimal tozlu veya kirli bir yola sahipti...ercü çevreyoluna girerken abs yi güelce tatmıştık hatırlarsan  :)
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2011, 23:02:55 »
ercü sağol yusuf abi sanada çok teşekkür ederim
Toyota Corolla 1.4 D4D 90 Hp Plus Line 2007 / Toyota Corolla 1.6 114 Hp GLİ 1993 Sercan TORUN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 01, 2011, 12:34:38 »
ercü çevreyoluna girerken abs yi güelce tatmıştık hatırlarsan  :)

Hatırlamam mı abi ya çok iyiydi orası :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2011, 00:15:52 »
Corollada abs gerçekten çabuk devreye giriyor ve diğer otomobillerden çok ses çıkarıp vuruntu yapıyor hele pejolara oranla frenleme çok uzayıp yumşuyor ama dreksiyon hakimiyetini elden bırakmıyorsunuz fakat pejoda sıkıyorsa dreksiyonu çevirin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 03, 2011, 00:56:08 »
Merhabalar,
bu konuları okuyunca yüzümde bir tebessüm oluşyor,
aynı durumları bizlerde yaşadık,
inanın ki hepsi geçecek, tamamen araca alışma dönemi,
herhangi bir sorun yok bence, içiniz rahat olsun,
durma konusunda rahat olun çok iyi bir fren sistemi var,
tecrübe ile sabittir, kendinize biraz zaman verin sadece, pedallara alışınca geçecektir.
ilk dönemlerde ben de bu sesleri bolca çıkartıyordum ama son 5-6 aydır hiç duymadım,
aracınız hayırlı olsun,

Mutlu sürüşler...
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 03, 2011, 10:25:01 »
Malesef arkadaşın sordugu abs değil. Zincir sesi. birbirlerine sürtüyor ve buda hem pedala vuruyor hemde ürpertici bir ses yapıyo. Malesef bu toyotaya özel bi durum. O ürpertici ses sizi araç durmuyomus kacırıyomus gıbı hissettirebilir ancak ole bişi yok. Abs boyle bi ses yapmaz.Abs vuruntu yapar oda asfalt tırtıklıysa hissedersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2011, 15:39:31 »
frene aniden bastığınızda BAS (break assistance) devreye giriyor ve otomatik olarak frene sonuna kadar basıyor bu durumda lastikler kilitleniyor ve hemen otomatik olarak ABS devreye giriyor.ayağınıza vuruntu hissi veriyor lastiklere saniyede bilmem kaç on defa bas bırak yaparak kızaklama yapmadan aracın durmasını sağlıyor.ama düşük hızlarda zırt pırt olması da komik oluyor.lastik hava basınçlarına dikkat edelim .sert lastiklerde çok yapıyor. bir de toprak ve mıcırlı yolda aslfalta göre daha sık devreye giriyorlar.mezarlıkta büyük ihtimal tozlu veya kirli bir yola sahipti...ercü çevreyoluna girerken abs yi güelce tatmıştık hatırlarsan  :)
evet düşük hızlarda saçma oluyor sanki şehir içinde özellikle yanımdan geçen insanlar dönüp bakıyor bir kere ne oluyo deyip :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 03, 2011, 15:44:43 »
Malesef arkadaşın sordugu abs değil. Zincir sesi. birbirlerine sürtüyor ve buda hem pedala vuruyor hemde ürpertici bir ses yapıyo. Malesef bu toyotaya özel bi durum. O ürpertici ses sizi araç durmuyomus kacırıyomus gıbı hissettirebilir ancak ole bişi yok. Abs boyle bi ses yapmaz.Abs vuruntu yapar oda asfalt tırtıklıysa hissedersiniz.

Abi zincirmi sürtüyor dedin? Bu zincir triger zinciri değil galiba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Eylül 03, 2011, 16:52:53 »
ani frene ben cok basıyorum olmuyor ama anı frene iyice asıldınmı oluyor sonuna kadar basınca oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 03, 2011, 16:59:45 »
ani frene ben cok basıyorum olmuyor ama anı frene iyice asıldınmı oluyor sonuna kadar basınca oluyor

Sercan 15 yaşında fazla ani hareket yapma istersen :) tecrubeler sabittir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Eylül 03, 2011, 17:01:29 »
ya arda knuyu dağıtmak istemiyorum ama bu e12 de trip naviye basınca anlık tüketim geliyorya hani gaza asılınca 35.0 kmh gösteriyor sabit kalıyor neden oluyor biliyomusun?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 03, 2011, 17:16:42 »
Daha önce ABS'li araba kullanmadım.Ama şehir içinde düşük hızlarda bile bazen ani frenlerde abs devreye girdiğini gördüm.Bana erken ve gereksiz gibi geldi.Bakıyorum çoğu kişide aynı yorumda bulunmuş.