0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
farklı konu açmayim ben sorayım bide. bugun bizim e12 yi mezarlıkta çevirecektim ani fren yaptım fren pedalı oynadı tak tak tak tak ses geldi zannetım şanzıman dağıldı bu nedemek bişi olmuşmudur arabaya teşekkürler
ercü çevreyoluna girerken abs yi güelce tatmıştık hatırlarsan
frene aniden bastığınızda BAS (break assistance) devreye giriyor ve otomatik olarak frene sonuna kadar basıyor bu durumda lastikler kilitleniyor ve hemen otomatik olarak ABS devreye giriyor.ayağınıza vuruntu hissi veriyor lastiklere saniyede bilmem kaç on defa bas bırak yaparak kızaklama yapmadan aracın durmasını sağlıyor.ama düşük hızlarda zırt pırt olması da komik oluyor.lastik hava basınçlarına dikkat edelim .sert lastiklerde çok yapıyor. bir de toprak ve mıcırlı yolda aslfalta göre daha sık devreye giriyorlar.mezarlıkta büyük ihtimal tozlu veya kirli bir yola sahipti...ercü çevreyoluna girerken abs yi güelce tatmıştık hatırlarsan
Malesef arkadaşın sordugu abs değil. Zincir sesi. birbirlerine sürtüyor ve buda hem pedala vuruyor hemde ürpertici bir ses yapıyo. Malesef bu toyotaya özel bi durum. O ürpertici ses sizi araç durmuyomus kacırıyomus gıbı hissettirebilir ancak ole bişi yok. Abs boyle bi ses yapmaz.Abs vuruntu yapar oda asfalt tırtıklıysa hissedersiniz.
ani frene ben cok basıyorum olmuyor ama anı frene iyice asıldınmı oluyor sonuna kadar basınca oluyor