Gönderen Konu: sorun abs sisteminde mi???  (Okunma sayısı 4696 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: sorun abs sistaminde mi???
« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2011, 22:08:51 »
ya arda knuyu dağıtmak istemiyorum ama bu e12 de trip naviye basınca anlık tüketim geliyorya hani gaza asılınca 35.0 kmh gösteriyor sabit kalıyor neden oluyor biliyomusun?

Özelden cevaplayayım. :)

Daha önce ABS'li araba kullanmadım.Ama şehir içinde düşük hızlarda bile bazen ani frenlerde abs devreye girdiğini gördüm.Bana erken ve gereksiz gibi geldi.Bakıyorum çoğu kişide aynı yorumda bulunmuş.

Karlı yada aşırı kaygan bir yoldasınız yağ,benzin mazot sızmış olabilir yol bu neler gelip geçiyor üstünden ve yol tıklım tıklım siz sola döneceksiniz sağınızdaki ışık vızır vızır akarken o kaygan yolda bir anda frene bastınız ve abs hızınız düşük diye devreye girmedi ya düz kızaklarsınız bu arada arka ya sağdan akan trafiğe dalacaktır yada sola savrup önünüz sağdan akan trafikte kalacaktır önceki fren yapmam dönerim derseniz öndeki araca çarpmada cabası olur bu yüzden ben abs nin her hızda ve bukadar yumşak şekilde devreye girmesini seviyorum :) bu sadece corollanın özelliğide değil lastik ve basıncınada bakar saygılar abim yanlış anlamazsın umarım beni...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 04, 2011, 22:08:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Eylül 09, 2011, 11:47:55 »
tüm arakadaşlarıma yorumları ve önerileri için teşekkür ediyorum bu arada 10,000 bakımı yaklaştı çekmeköy alj bana en yakın servis daha önce burda bakım yaptıran var mı varsa memnun kaldı mı ve önerileri var mı bana şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • tabiki toyota
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 11, 2011, 13:53:32 »
Malesef arkadaşın sordugu abs değil. Zincir sesi. birbirlerine sürtüyor ve buda hem pedala vuruyor hemde ürpertici bir ses yapıyo. Malesef bu toyotaya özel bi durum. O ürpertici ses sizi araç durmuyomus kacırıyomus gıbı hissettirebilir ancak ole bişi yok. Abs boyle bi ses yapmaz.Abs vuruntu yapar oda asfalt tırtıklıysa hissedersiniz.
bahsettiğiniz zincir hangisi. zaman ayar zinciri ise o kadar ses yapması mümkün değil. sonuçta zincir sadece yüke bindiğinde değilde, boşta sarhoş çalışırken ses yapar. bu da rölanti devirlerinde oluşur. onuda yalıtım sayesinde zor duyarsınız.
bahsettiğiniz ses frenleme sırasında debriyaja basılı olmadığı içiin devri düşen motordan gelen avans sesi olabilir. demir bükey bir programında frenleme sırasında debriyajada basmak gerekir demişti.
herkese uyan bir toyota modeli vardır.
diğer markalar alternatiftir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: sorun abs sisteminde mi???
« Yanıtla #23 : Eylül 11, 2011, 18:40:22 »
bahsettiğiniz zincir hangisi. zaman ayar zinciri ise o kadar ses yapması mümkün değil. sonuçta zincir sadece yüke bindiğinde değilde, boşta sarhoş çalışırken ses yapar. bu da rölanti devirlerinde oluşur. onuda yalıtım sayesinde zor duyarsınız.
bahsettiğiniz ses frenleme sırasında debriyaja basılı olmadığı içiin devri düşen motordan gelen avans sesi olabilir. demir bükey bir programında frenleme sırasında debriyajada basmak gerekir demişti.

Motor avans seside değil bende sormuştum zincir sesini :) zaman ayar zincirinin sesini kimse duyamaz kolay kolay hele aracın içinde seyahat halinde cuk duyulmaz :D bu ses tamamen ABS ye has bir ses her araçtan çıkar bu ses...