0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ya arda knuyu dağıtmak istemiyorum ama bu e12 de trip naviye basınca anlık tüketim geliyorya hani gaza asılınca 35.0 kmh gösteriyor sabit kalıyor neden oluyor biliyomusun?
Daha önce ABS'li araba kullanmadım.Ama şehir içinde düşük hızlarda bile bazen ani frenlerde abs devreye girdiğini gördüm.Bana erken ve gereksiz gibi geldi.Bakıyorum çoğu kişide aynı yorumda bulunmuş.
Malesef arkadaşın sordugu abs değil. Zincir sesi. birbirlerine sürtüyor ve buda hem pedala vuruyor hemde ürpertici bir ses yapıyo. Malesef bu toyotaya özel bi durum. O ürpertici ses sizi araç durmuyomus kacırıyomus gıbı hissettirebilir ancak ole bişi yok. Abs boyle bi ses yapmaz.Abs vuruntu yapar oda asfalt tırtıklıysa hissedersiniz.
bahsettiğiniz zincir hangisi. zaman ayar zinciri ise o kadar ses yapması mümkün değil. sonuçta zincir sadece yüke bindiğinde değilde, boşta sarhoş çalışırken ses yapar. bu da rölanti devirlerinde oluşur. onuda yalıtım sayesinde zor duyarsınız.bahsettiğiniz ses frenleme sırasında debriyaja basılı olmadığı içiin devri düşen motordan gelen avans sesi olabilir. demir bükey bir programında frenleme sırasında debriyajada basmak gerekir demişti.