Gönderen Konu: Servis problemim var  (Okunma sayısı 3670 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
Servis problemim var
« : Ağustos 24, 2011, 14:32:42 »
Merhaba,2011 corolla aracımı 20bin km bakımı için servise götürcektim telefondan fiat sordum 400tl dendi bir önceki bakım fiatının nerdeyse 2 katı,bende yağı ve filtreleri kendim değiştiriyim dedim tanıdığa gittim adam ellemedi garanti bozulur dedi,mecbur servise gittim haklıymışta bir filtre değişimi yağ değişimi vs neden garantiyi bozarki. Ayrıca 40 bin bakımının fiyatı 850tl ek olarak ne varki bu kadar artıyor dedim hidrolik yağı eklenıyor dedı  :alkis: Dışardan parça getirsem işçilik ve garanti bozulmadan siz takarmısınız dedim hayır dedi,serviste ufacık bir aksesuarın fiyatı 200tl,şaka gibi bu kısır döngüyü nasıl bozabilirim,ben orjinal yağ filtresini bulduktan sonra yağ değiştirdiğimde nasıl anlayabilirlerki,2011 araç motormu patlatıcak gerek varmı sizce her bakıma serviste gitmeye,aradan 5 yıl geçse arada bir girmesi normal olur ama yeni aracın nesine bakıyorlar,tek değiştirdikleri tapa pulu,filtre,yağ bunlarda 20bin bakım içindi 10 binde değişim olmadı,15 bindede yağ uyarısı verdi araç  >:( Mesela ön disklerde hafif bir yamukluk var bunu tornaya soksak serviste 130tl fiat istiyolar dışarda yaptırsam herşey dahil 30 hadi diyelim 40 gider,zaten bu parça garanti kapsamında değil sorun olmamalı

Toyota Club Türkiye

Servis problemim var
« : Ağustos 24, 2011, 14:32:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Servis problemim var
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2011, 15:26:31 »
Bu saltanata dur demek lazım ama nasıl?
.............."Önce can güvenliği".................
         2011 Corolla 1.6 M/T Elegant
     .........Toyotayı çok sevdi:-)........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2011, 15:58:09 »
Gökhan selam, disk tornalatmayı dışarda yaptır servis anlamaz bile, bvakıma gittiğindede sadece yağ , buji ve yağ filtresi değiştirt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2011, 16:05:16 »
Selam,evet anlamıyorlar o parayı gözden çıkartıp yaptırcaktım son anda vaz geçtim yaptıkları yorumlar yüzünden,dışarda tornaya veriyorlarmış zaten,test sürüşüne çıkıldı titreme gözükmedi dendi 7 saat beklemenin ardından,otobanamı çıktınız dedim tekrar sürüşe çıkartalım o zaman dendi,test cihazınız yokmu dedim varmış ama anlayan yok şaştım kaldım,dışarda yaptırcam.Dediğiniz gibi söyliyim bir sonraki bakımda ne kadar fiyat çıkarıcaklar bakalım,sırf orasına burasına göz atmaya 150 tl düşüyolar,yağıda kendim götürürüm 110 tl yağ geçiyorlar faturaya çünkü dışada 80 tl castrol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2011, 16:22:16 »
en güzelini yaparsın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2011, 16:22:42 »
Gökhan Bey hangi servis bu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2011, 16:23:38 »
İzmir toyota akdemir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2011, 16:28:25 »
Akdemirler konusunda bende imzamı atarım,
hani derlerya doymuş bunlar diye,
aynen öyle bir yer, memnuniyet sıfır,
uzak durulacak bir yer...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2011, 16:34:28 »
Haklısınız müşteriye dalga geçercesine bir tutum sergiliyorlar,diğer yerlerden tecrübe ettiğiniz önerebilceğiniz bir yer varmı ? (Bornovalı,Tokullar)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2011, 17:29:13 »
Toyota servislerinin geneli öyle.. Bende aracımı 60.000 bakımına götürdüm telefondan aldıgım fiyat 490 TL idi.. Oturduk randevu aldık gittik 60.000 bakımı yaptırmaya karar vrdik zaten 60.000 bakımında siz ekstra bişey söylemezseniz yapılanlar standart. Fakat işlem bitince ben kasaya faturayı görüp ödeme yapmaya gittigimde bana 630 TL fiyat çıkardılar. Dedim kardeşim bu fiyat nedir. Bana 60.000 bakımna extra ne yaptınız dedim size verdigimiz fiyata işçilik dahil değil dediler. O fiyata nasıl işçilik dahil olmaz dedim yahu  bi yağ bi polen bi de hava filtresi değişimine bu kadar paramı istenir kavga gürültü neyse fazla uzatmaya gerek yok.. Servisler tam yamyam hele toyotanınkiler.. Madem bana o fiyat verildi o fiyata yapmaları lazım işçilik dahil değil demeleri lazım.. Yada bana fiyat verdiklerinde şu fiyata yapıyoruz kabul ediyorumusunuz diye sormaları gerekirdi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Balık ve Toyota"
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2011, 19:55:43 »
İzmir de bulunan her üç servis ile bir bağlantım, tanışıklığım yok ama aracı alırken ve arkadaşlarla yapmış olduğum sohbetler
sonucu müşteri memnuniyeti konusunda Borovalının bir adım daha önde oldğunu söyleyebilirim,
bakıma giderken genelde hepsinden fiyat alırım ve yüzsüzlük yaparak birbirlerine dahi düşürdüğüm olur,
malum opsiyonları mutlaka oluyor,
fiyat kadar söz verilen veya en kısa sürede işlemin yapılması da çok önemli bence,
ama Borovalı daha profosyenel yaklaşıyor gibi geldi bana,
umarım hep böyle olur,
Serhan beye yaptıkları da çok ayıp, bu firmaların fiyat verirken kdv veya ötv yi dahil etmeden fiyatları ucuz göstermeleri gibi bir şey,
halbuki vergi mevzuatı gereği fiyatların tüm vergiler dahil ilan edilmesi gerekir, bu tür yanıltıcı hareketleri karşılıksız bırakmamak lazım

Mutlu sürüşler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 25, 2011, 00:53:21 »
Arkadaşlar ben de aracıma bursa çavdarlıda 10000 bakımı yaptırdım 30 tl yakıt ve motora faydası olan bi sıvı koydular kendi isteğimle ekstra hiç bir şey yok. toplam 280 tl ödedim demekki o maddeyi kattırmasak 250 lira bana pahalı geldi.yağı değiştirdiler bide kartel tıpası galiba hava filtresi değişmemiş 80 lira işçilik 105 lira falan 10w 40 yağ gerisi orasını burasın temizlemişler dışarıda 130 lira olsun en fazla 150 liralık işlem 280 lira tuttu. garanti bozulmasın diye adamların elinden kurtulamıyoruz yapacak pek bir şey yok gibi maalesef. şimdi sene de ben 10000 km yapıyorum bana şey dediler ya 6 ay da bir yada 10000 dolunca.afyon hisardan aracı sıfır aldığımda ya senelik yada 10000 de bakıma geleceksiniz demişlerdi. 10000 km dolmayınca sizler 6 ay da bir bakıma giriyor musunuz. benim 6 ayda yapacağım km 6 bin km falan senede aracın 2 kere bakıma girmesi gibi b,i durum oluyor.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #12 : Ağustos 25, 2011, 06:18:32 »
erol arkadaş senin durumunda benimle aynı.Bende Gaziantep muhittinoğlundan aldım.Bana da 6 ay yada 10 bin dediler.Bende yazılı kağıt istedim 6 ay dolunca yağ değişmezse garantiden çıkacaktır diye.Veremediler tabi bu sefer kıvırdılar.Yok biz tafsiye ediyoruzdafalan filan neticede çıkmıyor abi.Bende alalı 8 ay bitiyor 12 olmasını bekliyorum.Km daha 3500 de yağ mı değişir.Ben 10 yıldır motor teknisyeniyim.Askeri personelim o kadar garantili sıfır araç var elimin altında tüm servislerle içli dışlıyım hiç birisinde bu 6 ay olayını görmedim duymadım.Hatta geçende bi sohbette söyledim resmen güldüler.Renocuların,Fordçuların diline düştük sayelerinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #13 : Ağustos 25, 2011, 06:22:03 »
Ama boşverip geçmeyeceğim görüştüğüm birkaç yer var tercüman vasıtasıyla japonya ana toyota firmasına ispatlı olarak şikayet etmeyi düşünüyorum.İnşallah bi sonuca ulaşırız.Bu arada yağ değişim olayınıda kendimizin yapabileceği türden bakım olarak gösteriyor servis kitabında.Servise bunuda sordum başka yerde değişrme işini olurda olmazda gibi arada derede cevaplar veriyorlar.Neyse hayırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 25, 2011, 08:25:09 »
Kullanma kılavuzunda kendiniz yapabilirsiniz ibareli herşeyi kendiniz dışarda yaptırtın arkadaşlar bi aksilik olursada en azında orjinal kullanma kılavuzu var ve burda kendimizin yapabileceği yazıyor diyerek kanıtımızda oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 25, 2011, 08:35:52 »
borovalı arabayı aldığım yer en çok indirimi o yapmıştı...
sapa kaldığı için serviside sakin ve düzenli sizi ikea-foruma bırakıp muayene sonunda alıyorlar:)
tokullara ceple arayınca bile isminizle hitap edip olumlu davranıyor ve tam dedikleri saniye aracı veriyorlar
akdemirler çok yoğun ve çalışanlar accık havalı.. ancak arabamı kamyonetin altına kaputtan çarpınca hasarı orda yaptırdım bi de otomatik vites (mmt) ustalarıda değişmediyse adı serdar dı çoook iyi..
arabaya o kadar çok para verince bi de memur olup fazla vakit olmayınca (usta bilmek-gezmek) mecbur yetkili servise gidiliyor...
bir tek 99 1.3 corollam varken bornova turkcellin orda vatan bilgisayarı geçince "ferser" var özel oraya götürdüm
yavaşlar ancak ferhan usta hem mühendis hem BAL lı çok dolu adam...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 25, 2011, 08:38:43 »
gökhan hocam maalesef insanlarımızın zaaflarıyla oynuyorlar. yok aracına dışarda baktırırsan garantisi bozulur falan. senin diskleri servis ya dışarda çarklatır ya da diskleri komple değiştirir, ki o da bayağı maliyetli olur. benim anlayamadığım 20bindeki bir toyotanın diskleri nasıl olur da eğilir????ve bu garanti kapsamında olmaz??? eeee ben neden servise gidip cüzdanı ateşe atıyorum ozaman? geçen ay bacanağımın 2003 sedan toyotasını bakıma götürdük toyota servisine. adamlar 760 tl (cik ) aldılar. araç garantide olmamasına rağmen bizimki tutturdu orjinal servis diye. adanada uğur yaldız diye köklü bir özel servis var. ben aracımın (daihatsu yrv turbo ) bakımını orada yaptırıyorum ve gayet memnunum.  oraya götürelim dedim dinletemedim. birkaç gün sonra peşpeşe çıktık antalya yoluna sahilden. bizimki virajlara gelince bir süre sonra çekti sağa. durdum n'oldu abi? araçtan mekanik sürtme sesleri geliyor. anladığım kadar baktım. önde birşey yok. alta eğildim baktım. egsoz arka kısma yakın bir yerden biraz aşağı inmiş. (bu durum 2 bakım önceden beridir var. ) abi egsozun arasıra yere sürtüyor dedim. şaşırdı. aynı gün ben de bakımını yaptırdım. adam egsoz bağlantılarına kadar adan zye herşeyi gözümün önünde kontrol etti. şimdi bir egsoz bağlantısını kontrol etmeyen servisi ne yapalım??????? 760 tl yi nasıl yedi adamlar anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 25, 2011, 09:34:48 »
Benim aracımda her 10.000 de bir bakıma girip yağı balatası vs değişmesine rağmen en son servise gittiğimde aracın diskleri gitmiş dediler yalancı adiler.. Kardeğim her on binde bir balatası değişen arabanın disklerimi çizilir. Bide utanmadan ön balata ve disk değişimine bi dünya para istiyorlar.. Kocaeli kaya bu arada servis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 25, 2011, 09:56:27 »
arkadaşlar anlaşılan hemen hemen herkeste benzer sorunlar ve şikayetler var...
demek ki neymiş  artık Toyota servislerinin eski şanı şöhreti kalmamış,alayında bi ukelalık,doygunluk,ilgisizlik,gelsinde kazıklayayım havaları..... v.s.
öyleyse ustasını bulan herkes mümkün mertebe servisten uzak duracak
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 25, 2011, 10:19:38 »
servisler garanti süresince insanları düdüklemekten başka bir şey yapmıyor.İlk toyotamızı 93 yılında aldık o zamanki servis elemanları ile şimdikiler arasında o kadar çok fark var ki simdikiler o zamanlarda çırak bile olamazlar.

malum istanbulda gökkuşagı vardı kapandı,yakınlarda bir yere alj açıldı 40 bin bakımına gittin gökkuşağı personeli orda :) dedim eyvah :)aracı bekleyecegim şu gözümün önündeki lifte kaldırın dedim ve oturup izlemeye başaladım.emin olun ki yaptıkları bakımı eli anahtar tutan herkes yapabilir.
tapayı sök yag doldur filtreleri sök yenisini tak,lambaları yak silecek suyuna bak bakım bitti ver 460 :)

forundaki üyelerin en az %90 nı servis danışmanlarında daha bilgili varın siz düşünün.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri