Gönderen Konu: Sizce Civic almak mantıklımı ??  (Okunma sayısı 9883 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Ynt: Sizce Civic almak mantıklımı ??
« Yanıtla #60 : Ağustos 24, 2011, 11:16:20 »
Yorumlarınız için çok teşekkürler :) Can abinin dediği gibi burda honda'nın servisi yok toyota servisi çok iyi hatta 3 senedir türkiye'nin en iyi toyota plazası seçiliyor.Ama bugun servisle fazla yüz,göz olmanın cezasını çektim burdan anlatmıcam.Kemal abi izmir benım 2. memleketim gelmem için honda almama gerek  bayramdan sonra ordayım haberın olsun av işini hatırlatıcam :) işin kısası honda benım hayalim ama bu hayalı en azından 1 sene ertelemek daha mantıklı olucak.Nette gördüğüm kadarıyla yenı kasa honda berbat ötesi inş öyle bişey gelmez Hoş yenı kasası gelsede benım istediğim suanki kasa Yeni kasa gelince suankı 2011 makyajlı modellerın fiyatları düşer 3-5 lira  koyup onu alırım En azından bu kışı aurisle geçireyim yaza ya askere gidicem yada erteleticem.Erteletirsem ve kısmet olursa beyaz renk,içi siyah döşeme, tam otomatik sunrooflu bir elegance sahıbı olurum.Tabi önce yeni gelecek kasaya bakmak lazım :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 24, 2011, 11:16:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #61 : Ağustos 24, 2011, 11:18:58 »
Yorumlarınız için çok teşekkürler :) Can abinin dediği gibi burda honda'nın servisi yok toyota servisi çok iyi hatta 3 senedir türkiye'nin en iyi toyota plazası seçiliyor.Ama bugun servisle fazla yüz,göz olmanın cezasını çektim burdan anlatmıcam.Kemal abi izmir benım 2. memleketim gelmem için honda almama gerek  bayramdan sonra ordayım haberın olsun av işini hatırlatıcam :) işin kısası honda benım hayalim ama bu hayalı en azından 1 sene ertelemek daha mantıklı olucak.Nette gördüğüm kadarıyla yenı kasa honda berbat ötesi inş öyle bişey gelmez Hoş yenı kasası gelsede benım istediğim suanki kasa Yeni kasa gelince suankı 2011 makyajlı modellerın fiyatları düşer 3-5 lira  koyup onu alırım En azından bu kışı aurisle geçireyim yaza ya askere gidicem yada erteleticem.Erteletirsem ve kısmet olursa beyaz renk,içi siyah döşeme, tam otomatik sunrooflu bir elegance sahıbı olurum.Tabi önce yeni gelecek kasaya bakmak lazım :) Bu zamana kadar hep sabirsızlığımın tez canlılığım yüzünden kaybettim bu sefer biraz sabırlı olmakta fayda var galıba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 24, 2011, 14:12:45 »
Evet acele etmemek en iyisi,sonra pişman olabiliyor insan.Sonuçta kullandığınız her iki araçta çok iyi.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ağustos 24, 2011, 23:59:38 »
   Kemal amca ! Ne ilginç geldi bu hitap.Yıllardır ilk defa birinin sana Kemal amca dediğini görünce değişik geldi bana :)

Öğrencim olsada olmasada çevremdeki her kes bana "hocam" diyor, bu hitaba çok alışmışım o yüzden amca lafı banada tuhaf geliyor, ama önemsemiyorum, kim nasıl isterse öyle hitap etsin

Kemal Abi çatlatırsın sen adamı bre............

Hee yaa, (keh kih kah koh)

O parke taşları hiç sevmiyorum İzmir'deki.

Eskiden kordon asfalttı, yaya kaldırımlarıda bütün alsancak kordon boyunca oyma taştandı
gerzek bir belediye başkanı, önce kordondan otoyol geçirmek için denizi doldurdu, dev köpruler yaptı
ama allahtan çevreciler dava açıp engelledi adamı, yoksa kordon hepten gitmişti
ne yazıkki eski muazzam kordondondan eser kalmadı, ama az da olsa aklı başında yöneticiler çevre düzenlemesi yaptılar
doldurulan denizi park , yürüyüş yolu, bisiklet parkuru vs ile değerlendirdiler
o parke taşlar ise tamamen otantik kırma taş, ve türkiyenin her ilinden getirtilmiş, karstan bile, o taşlarda yürümek zor, araba sürmek ise işkence ama nostaljik ve otantik olduğuda kesin, yabancılar falan çok beğeniyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ağustos 25, 2011, 01:58:35 »
eee bu ne peki, sizi acemiler sizi, bu resmi bana kim bilir kaçıncı keredir yayınlatıyorsunuz....!

kemal amca 70 te uğraştık 5. viteste meganeyle 5.2 yaptık. hafif eğimli bir yolda 70 ile 3.6 gördük. sen hele bi 90-100 gibi rakamlara çık da öyle bakalım tüketime.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ağustos 25, 2011, 12:10:49 »
bizde toyota verso ve honda jazz var.. 6 senedir toyota kullanıyoruz bu 3. . toyota daha ekonmik , daha konforlu , kısmen daha sessiz.. fakat ben verso da jazz da aldığım zevki alamıyorum.. kendine özel bi havası var.. direksiyonu , gösterge paneli , cam tavanı , en incecik detayına kadar düşünülmüş bi araba honda ve özel bi araba.. mantığım toyota , zevkim honda diyor kısacası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ağustos 25, 2011, 13:13:58 »
Bence her ikiside iyi araç yapan güzel marka.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #67 : Ağustos 25, 2011, 14:46:48 »
Kardeşime Gaziantep bayisinden aldığımız sıfır km otomatik civic'i kayseriye kadar ben sürdüm. Araca söylenecek hiçbirşey yok. Araç henüz 0 km olmasına, aracı denemek adına hızlanma yavaşlama denemeleri falan yapmama ve yol müsait oldukça basmama rağmen 7.4lt ortalama ile Kayseri'ye geldim. Araç 20.000 km ye falan geldiğimde 6.5 lt yi çok rahat görürüm.  Eğer yol otoban ve düz ise 5 lt yi görmek çok zor değil. Manuel vitesli için zaten bişey söylemeye gerek yok .Uzun yolda ne kadar basarsanız basın 6 lt ortalamayı geçemiyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ağustos 25, 2011, 14:59:57 »
kemal amca 70 te uğraştık 5. viteste meganeyle 5.2 yaptık. hafif eğimli bir yolda 70 ile 3.6 gördük. sen hele bi 90-100 gibi rakamlara çık da öyle bakalım tüketime.

Hondanın motor teknolojisi çok değişik, 3000 devire kadar 12 süpap çalışıyor ve çok az yakıyor, motoru zorlayınca şahlanıyor ama 16 süpap çalışmaya başlıyor ve haliyle çok yakıyor, ben uzun yolda genellikle 110-130 arası gidiyorum ve yakıtı arabanın yük oranına göre 5 ile 6 , 6.5 litre arasında değişiyor
ne yazıkki büyük kentlerde  trfik çok berbat, kırmızı ışıkler, dur kalklar vs yakıt tüketimini arttırıyor, ama genede sınıfındaki araçlardan fazla yaktığı söylenemez, 2004 düz vites corolla ilse aynı değeleri alıyordum, ortalama 7 litre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ağustos 25, 2011, 15:01:15 »
Kardeşime Gaziantep bayisinden aldığımız sıfır km otomatik civic'i kayseriye kadar ben sürdüm. Araca söylenecek hiçbirşey yok. Araç henüz 0 km olmasına, aracı denemek adına hızlanma yavaşlama denemeleri falan yapmama ve yol müsait oldukça basmama rağmen 7.4lt ortalama ile Kayseri'ye geldim. Araç 20.000 km ye falan geldiğimde 6.5 lt yi çok rahat görürüm.  Eğer yol otoban ve düz ise 5 lt yi görmek çok zor değil. Manuel vitesli için zaten bişey söylemeye gerek yok .Uzun yolda ne kadar basarsanız basın 6 lt ortalamayı geçemiyorsunuz.
açıkçası çevremde çok civic kullanan var çoook beğendiğim bir araba.. ancak yakıt konusunda anlatılanlar kadar cimri değil.. fabrika verisi bile şehiriçi 10 litre / 100 km olan bir aracın ş.içi-ş.dışı karışık 6.5 litre/100 km yakıt harcaması pek mümkün görünmedi bana.. fabrika verilerinden yola çıkarak pratiğe döktüğümüzde bir aracın gerçek karma yakıt tüketimi genelde fabrika verilerindeki şehiriçi yakıt tüketimine denk geliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Ağustos 25, 2011, 17:42:12 »
Bugun bende komşumuzla konuştum bu durumu, kendısınde 2010 makyajlı kasa premıum civic var.Yol bılgısayarından baktık 1/100 değeri 9.6 sürekli şehir içinde kullanılan bir araç. Sahibi sakın f1 düşünme diyor Galıba mmt gibi sorunları var sormadım neden diye.Ayrıca corolladan ınıp direk cıvıce bınınce ınsan cıvıc'in ne kadar dar oldugunu anlıyor. Özellikle el freni bacağıma çarpıyor :) ama yinede manuele aldırıp bı 10-15 km kadar kullandım uzun zamandan sonra atmosferık arabaya bınmeyınce aracı kaldırırken  gaza yarısına  kadar basmayı unutuyormus ınsan  :D dış görünüş harıc gerçekten corolladan bı farkı yok ama dış görünüşü çok güzel  özellıkle makyajlısı daha bır güzelmiş dış görünüş olarak bugun anladım,Ama aklımda cok soru işareti var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ağustos 25, 2011, 17:58:32 »
Bugun bende komşumuzla konuştum bu durumu kendısınde 2010 makyajlı kasa premıum civic var.Yol bılgısayarından baktık 1/100 değeri 9.6 sürekli şehir içinde kullanılan bir araç. Sahibi sakın f1 düşünme diyor .Galıba mmt gibi sorunları var sormadım neden diye.Ayrıca corolladan ınıp direk cıvıce bınınce ınsan cıvıc'in ne kadar dar oldugunu anlıyor. Özellikle el freni bacağıma çarpıyor :) ama yinede manuele aldırıp bı 10-15 km kadar kullandım uzun zamandan sonra atmosferık arabaya bınmeyınce aracı kaldırırken  gaza yarısına  kadar basmayı unutuyormus ınsan  :D dış görünüş harıc gerçekten corolladan bı farkı yok am dış görünüşü çok güzel  özellıkle makyajlısı daha bır güzelmiş dış görünüş olarak bugun anladım,Ama aklımda cok soru işareti var.

benim şirkette kullandığım araç f1 şanzıman bir sorunu çıkarmadı şimdiye kadar. ne gibi sorunları varmış çok merak ettim araç 80.000 km'ye yaklaştı ve tipik sert kullanılan şirket arabası
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #72 : Ağustos 25, 2011, 18:04:45 »
Valla sefa bilmiyorum.Zaten çocuğu sabahın köründe sorularımla zorla alıkoymuştum.f1 sakın düşünme ya manuel yada tam otomatık al dedı.Ama yarın sabah karşılaşırsam nedenını sorarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ağustos 25, 2011, 22:33:31 »
Valla sefa bilmiyorum.Zaten çocuğu sabahın köründe sorularımla zorla alıkoymuştum.f1 sakın düşünme ya manuel yada tam otomatık al dedı.Ama yarın sabah karşılaşırsam nedenını sorarım.
senin o arkadaşın hiç bir şey bilmiyormuş
f1 denilen triptronic şanzıman tam otomatiktir zaten
ayrıca civic'e nasıl dar diyorsun anlayamıyorum, ben fil gibiyim  genede yayıla yayıla oturuyorum.....!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ağustos 26, 2011, 07:11:55 »
açıkçası çevremde çok civic kullanan var çoook beğendiğim bir araba.. ancak yakıt konusunda anlatılanlar kadar cimri değil.. fabrika verisi bile şehiriçi 10 litre / 100 km olan bir aracın ş.içi-ş.dışı karışık 6.5 litre/100 km yakıt harcaması pek mümkün görünmedi bana.. fabrika verilerinden yola çıkarak pratiğe döktüğümüzde bir aracın gerçek karma yakıt tüketimi genelde fabrika verilerindeki şehiriçi yakıt tüketimine denk geliyor..

istanbul trafiğinde ben 8 litrenin altını göremedim desem yeridir. çok trafikte civicin yakacağı 8-9.5 arası gidip geliyordu. ama şehirlerarası gerçekten bu araç diğer benzinlilere göre az yakıyor:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ağustos 26, 2011, 07:14:16 »

f1 dediği i-shift şansımandır. oda hatırladığım kadarıyla 1.8 civic types lerde vardı.:) ishift şansıman düşünme tabiki:D:D  sedan civiclerde bulunan triptonic şansuman+ direksiyonda f1 kulakçıları var. sedanlarda olan şansıman hatasız sorunsuzdur. i-shift şansumanda toyotanın mmt sine benziyor yarı otomatik gibi birşey. honda vites geçisleri ishiftlerde tekleme yapıyormuş çoğu kez diyorlar. yani mmt den berbat ötesi birşey miş.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ağustos 26, 2011, 15:41:40 »
f1 dediği i-shift şansımandır. oda hatırladığım kadarıyla 1.8 civic types lerde vardı.:) ishift şansıman düşünme tabiki:D:D  sedan civiclerde bulunan triptonic şansuman+ direksiyonda f1 kulakçıları var. sedanlarda olan şansıman hatasız sorunsuzdur. i-shift şansumanda toyotanın mmt sine benziyor yarı otomatik gibi birşey. honda vites geçisleri ishiftlerde tekleme yapıyormuş çoğu kez diyorlar. yani mmt den berbat ötesi birşey miş.:)
ben honda jazz i-shift kullanıyorum.. ve şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım.. bu şanzımanın en büyük artısı düz vitesle aynı yakıt sarfiyatını sağlaması.. tabii ki bir tam otomatiğin konforu yok ancak toyota auris m/m ' u bir hafta kullandıktan sonra i-shift ' in çok daha başarılı olduğu kanısına vardım.. vites geçişleri dediğinizin tam aksine toyota ' dan çok daha seri ve toyota daki kadar hoplatmıyor insanı.. ayrıca hillholder da var yani m/m gibi geriye kaydırmıyor.. uzun araştırmalar ve denemeler sonucu tüm robotize şanzımanların içinde en başarılısının i-shift olduğunu öğrendim.. ayrıca şehiriçi 5,5-6 lt yakıt sarfiyatı da cabası:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ağustos 26, 2011, 16:26:47 »
bahsedildiği gibi 2006-2009 arası civic hatchback herhalde arkadaşının otomobili, makyajlanan hatchback kasada tam otomatik şanzıman kullanıldı. sedanların şanzumanı gayet başarılı fakat şirketteki ufak yokuşlarda geri kaymaya başladı çok hor kullanıldı zannedersem :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ağustos 27, 2011, 00:56:58 »
Al abi al :D :D :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #79 : Ağustos 27, 2011, 01:26:31 »
ilk iki arabası honda olan (civic-jazz) birisi olarak söylüyorum
2006 yılında yapılan yorumlarda yeni kasanın tutmayacağı alınmaması gerektiği ve değerinin çok düşeceği yorumlarıydı
velhasıl kelam kasa tuttu, kasayı beğenmeyenler şu anda kasaya hayran
kesinlikle değer düşmesi v.s olmaz...