0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kemal amca ! Ne ilginç geldi bu hitap.Yıllardır ilk defa birinin sana Kemal amca dediğini görünce değişik geldi bana
Kemal Abi çatlatırsın sen adamı bre............
O parke taşları hiç sevmiyorum İzmir'deki.
eee bu ne peki, sizi acemiler sizi, bu resmi bana kim bilir kaçıncı keredir yayınlatıyorsunuz....!
kemal amca 70 te uğraştık 5. viteste meganeyle 5.2 yaptık. hafif eğimli bir yolda 70 ile 3.6 gördük. sen hele bi 90-100 gibi rakamlara çık da öyle bakalım tüketime.
Kardeşime Gaziantep bayisinden aldığımız sıfır km otomatik civic'i kayseriye kadar ben sürdüm. Araca söylenecek hiçbirşey yok. Araç henüz 0 km olmasına, aracı denemek adına hızlanma yavaşlama denemeleri falan yapmama ve yol müsait oldukça basmama rağmen 7.4lt ortalama ile Kayseri'ye geldim. Araç 20.000 km ye falan geldiğimde 6.5 lt yi çok rahat görürüm. Eğer yol otoban ve düz ise 5 lt yi görmek çok zor değil. Manuel vitesli için zaten bişey söylemeye gerek yok .Uzun yolda ne kadar basarsanız basın 6 lt ortalamayı geçemiyorsunuz.
Bugun bende komşumuzla konuştum bu durumu kendısınde 2010 makyajlı kasa premıum civic var.Yol bılgısayarından baktık 1/100 değeri 9.6 sürekli şehir içinde kullanılan bir araç. Sahibi sakın f1 düşünme diyor .Galıba mmt gibi sorunları var sormadım neden diye.Ayrıca corolladan ınıp direk cıvıce bınınce ınsan cıvıc'in ne kadar dar oldugunu anlıyor. Özellikle el freni bacağıma çarpıyor ama yinede manuele aldırıp bı 10-15 km kadar kullandım uzun zamandan sonra atmosferık arabaya bınmeyınce aracı kaldırırken gaza yarısına kadar basmayı unutuyormus ınsan dış görünüş harıc gerçekten corolladan bı farkı yok am dış görünüşü çok güzel özellıkle makyajlısı daha bır güzelmiş dış görünüş olarak bugun anladım,Ama aklımda cok soru işareti var.
Valla sefa bilmiyorum.Zaten çocuğu sabahın köründe sorularımla zorla alıkoymuştum.f1 sakın düşünme ya manuel yada tam otomatık al dedı.Ama yarın sabah karşılaşırsam nedenını sorarım.
açıkçası çevremde çok civic kullanan var çoook beğendiğim bir araba.. ancak yakıt konusunda anlatılanlar kadar cimri değil.. fabrika verisi bile şehiriçi 10 litre / 100 km olan bir aracın ş.içi-ş.dışı karışık 6.5 litre/100 km yakıt harcaması pek mümkün görünmedi bana.. fabrika verilerinden yola çıkarak pratiğe döktüğümüzde bir aracın gerçek karma yakıt tüketimi genelde fabrika verilerindeki şehiriçi yakıt tüketimine denk geliyor..
f1 dediği i-shift şansımandır. oda hatırladığım kadarıyla 1.8 civic types lerde vardı. ishift şansıman düşünme tabiki:D:D sedan civiclerde bulunan triptonic şansuman+ direksiyonda f1 kulakçıları var. sedanlarda olan şansıman hatasız sorunsuzdur. i-shift şansumanda toyotanın mmt sine benziyor yarı otomatik gibi birşey. honda vites geçisleri ishiftlerde tekleme yapıyormuş çoğu kez diyorlar. yani mmt den berbat ötesi birşey miş.