Gönderen Konu: LASTİK DEĞİŞİMİ ZAMANINI NASIL ANLARIZ  (Okunma sayısı 20066 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
LASTİK DEĞİŞİMİ ZAMANINI NASIL ANLARIZ
« : Ağustos 20, 2011, 11:26:43 »
arabada lastik değişimi zamanı geldiğini nasıl anlarız....... benim arabada vizede lastiklerde çatlaklar mevcut denildi

Toyota Club Türkiye

LASTİK DEĞİŞİMİ ZAMANINI NASIL ANLARIZ
« : Ağustos 20, 2011, 11:26:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: LASTİK DEĞİŞİMİ ZAMANINI NASIL ANLARIZ
« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2011, 23:57:37 »
Selamlar, bildiğim kararı ile lastiği normal şartlarda iki şekilde değiştirmek gerekmekte. 1. raf ömrü tamamlandığında, 2. Gerekli diş derinliği seviyesinin altına indiğinde.
Anladığım kadarı ile sizin lastikte çatlamalar var oluşmaya başladıysa raf ömrü ile ilgili bi sıkıntı yaşamış olabilirsiniz. aşağıdaki linkten raf ömrü ile ilgili bilgiyi edinebilirsiniz.
Mekanikte herşey önemlidir ihmale gelmez ama lastik mevzu önemlidir, unutmayın ki aracınızın yerle tek bağlantısı lastiklerdir.
http://www.bridgestone.com.tr/oneri-ve-yardim/lastik-kullanim-ve-raf-omru-onerileri/
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2011, 12:44:37 »
çok teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2011, 12:47:57 »
araban ıslak zeminde pati çekiyorsa ani frende kızaklıyorsa doru lastikçiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2011, 12:53:02 »
bu bilgi baya işime yarıcak arabaya hemen bunları uygulamalı direksiyonu çevirdiğimde ses geliyor ama  asfaltta sıcaktan sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2011, 12:54:01 »
bu arada kızaklamak derken kusura bakma gerçekten bilemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2011, 03:45:20 »
Yüksel arkadaş arkadaşların söylediğine sonuna kadar katılıyorum.Lastiğin raf ömrü 5 yıldır.Ha bunu nerden anlıyoruz diyorsan DOT lu isim gurubundan ki buda lastiğin üzerinde mevcuttur.Bu numara grubundaki son dört rakam lastiğin imal yılını gösterir.ör:1910 bu rakam 2010 yılının 19 uncu haftasında üretilen lastiği gösterir.Diğer taraftan diş derinliği varki buda binek otomobillerde diş derinliği ortalama 0,36 cm.tekamül etmektedir.Arkadaşlar bildiğim yanlış birşey varsa ve düzeltirlerse sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2011, 00:36:26 »
benim lastiklerde de çatlaklar var 2007 üretim. Diş derinliği 4-5mm var ama yanlarda ve yüzeyde ince çatlaklar oluştu. Bu şekilde 2500km daha yaptım. Bayramda da bir 500km yapacağım. Sonra lastikçi yolu göründü bana da. nerden baksan 700-800TL bayılacağız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ağustos 29, 2011, 19:45:17 »
Yüksel arkadaş arkadaşların söylediğine sonuna kadar katılıyorum.Lastiğin raf ömrü 5 yıldır.Ha bunu nerden anlıyoruz diyorsan DOT lu isim gurubundan ki buda lastiğin üzerinde mevcuttur.Bu numara grubundaki son dört rakam lastiğin imal yılını gösterir.ör:1910 bu rakam 2010 yılının 19 uncu haftasında üretilen lastiği gösterir.Diğer taraftan diş derinliği varki buda binek otomobillerde diş derinliği ortalama 0,36 cm.tekamül etmektedir.Arkadaşlar bildiğim yanlış birşey varsa ve düzeltirlerse sevinirim.
bu arada kızaklamak derken kusura bakma gerçekten bilemedim
  frene basınca abs devreye girsede  lastiğin yol tutma kabiliyeti kalmaz kaymaya başlar 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2011, 22:59:45 »
lastikleri farklı farklı alsak nasıl olur mesela 2 tanesi michelin 2 tanesi bridgostone fark ses bakımındanda yol tutumu bakımındanda farklı olurmu deneyen varmı ben denicem 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 02, 2011, 23:02:55 »
lastikleri farklı farklı alsak nasıl olur mesela 2 tanesi michelin 2 tanesi bridgostone fark ses bakımındanda yol tutumu bakımındanda farklı olurmu deneyen varmı ben denicem 
4 lastiğinde aynı olması herzaman tavsiye edilir özellikle araçta abs-esp -ebd-asr gibi elektronik donanımlar mevcutsa .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • Araç: Avensis
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2011, 23:08:58 »

genelde geçiştirme yöntemidir uzun soluklu olamayacağı gibi sağlıklıda olmayacaktır. bu yöntem iki yeni lastik çekiş tekerlerine alınıp. eski lastiklerinizden daha iyi durumda olanların diğer iki tekere alınması ile uygulanır. desen farkı olacaktır buda sürüş farkı getirir desen deyip geçmeyin lastiğin kullanım alanından tutunda. mevsimine kadar tüm kimliği desenlerle ifade edilir. hele sıfır dört tekerde bu hatayı kesinlikle yapmayın. bana sorarsanız ekonominize göre dört lastik beğenmeniz geçici çözümlere on basacaktır.
lastik candır "kontrolsüz güç, güç değildir"
sonsuz saygılar
TOYOTA AVENSİS 1.8 MULTİDRİVE S ELEGANT EXTRA CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 02, 2011, 23:14:14 »
Ben 15 gün önce rot balans ayarı yaptırmaya gittiğimde lastik derinliklerini ölçürtüm. lastiklerim goodyear excellence 215 55 R17. Önler 5.5 a inmiş arkalar ise 7'ye inmiş. hemen ön arka yaptım ama geç kalmışım tabiki. lastiğin üstünde 4308 yazıyor. yani 2008 yılının 43. haftasında üretilen bir lastik. yavaş yavaş miladını dolduruyor. aracımda 39000 kmyi geçti. ayrıca yeşilköyde sevdiğim bir viraj vardır genellikle biraz sert girerim ama kendimi yada başkasını kesinlikle tehlikeye atmam. ama bu sefer o viraja girdiğimde lastikleri ön arka yaptığım için 5.5 olan lastikler yüzünden arabamın arka kısmı biraz kaydı. buda lastiklerin değişiminin bir habercisi oldu bana :) 3yıl yada 40.000 - 50.000 km'de  değiştirmek gerektiğine inanıyorum..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2011, 23:18:18 »
Ben 15 gün önce rot balans ayarı yaptırmaya gittiğimde lastik derinliklerini ölçürtüm. lastiklerim goodyear excellence 215 55 R17. Önler 5.5 a inmiş arkalar ise 7'ye inmiş. hemen ön arka yaptım ama geç kalmışım tabiki. lastiğin üstünde 4308 yazıyor. yani 2008 yılının 43. haftasında üretilen bir lastik. yavaş yavaş miladını dolduruyor. aracımda 39000 kmyi geçti. ayrıca yeşilköyde sevdiğim bir viraj vardır genellikle biraz sert girerim ama kendimi yada başkasını kesinlikle tehlikeye atmam. ama bu sefer o viraja girdiğimde lastikleri ön arka yaptığım için 5.5 olan lastikler yüzünden arabamın arka kısmı biraz kaydı. buda lastiklerin değişiminin bir habercisi oldu bana :) 3yıl yada 40.000 - 50.000 km'de  değiştirmek gerektiğine inanıyorum..

+1  :alkis:
güzel bir açıklama vede sık sık diş ölçümü hepimiz için gerekli diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 05, 2011, 19:49:14 »
o zaman bridgistone lastiğe devam çünkü michelin gerçekten pahalı kalite farkı olarak birdgistone yol tutumu bakımından çok iyi sadece ses alımı var içeriye michelin o yok sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • eskişehir
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 05, 2011, 19:56:06 »
o zaman bridgistone lastiğe devam çünkü michelin gerçekten pahalı kalite farkı olarak birdgistone yol tutumu bakımından çok iyi sadece ses alımı var içeriye michelin o yok sanırım

benim araçta michelin var. gerçekten çok güzel eğer fark %10-%15 lerde ise düşünülür. %20 ve yukarı ise ekonomik çözüm düşünülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #16 : Eylül 05, 2011, 19:58:47 »
Yüksel abi bide şu var
michelini ilk günki gibi daha uzun süre kullanıyorsunuz
brdigestone belli zaman geçtikten sonra sertleşiyor
Ama aralarında çok fark varsa bridgestonede çok güzel lastik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 11, 2011, 10:12:57 »
evet bridgostone lastikte sertleşmeyi farkettim michelin alıcam 4 lastik alana bir tanesi bedava muhabbeti yokmu birde internetten getirticem bu konuda ne dersiniz hepsi burada comdan üzerinde yazan numaralara göre 175\65\r14\82 t sipariş vercem ama bir lastikçiye göstereyim değilmi bide 2 tane ön lastik michelin alıcam arkalar şimdilik dursun hepsi pahalıya malolcak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #18 : Eylül 11, 2011, 10:23:29 »
evet bridgostone lastikte sertleşmeyi farkettim michelin alıcam 4 lastik alana bir tanesi bedava muhabbeti yokmu birde internetten getirticem bu konuda ne dersiniz hepsi burada comdan üzerinde yazan numaralara göre 175\65\r14\82 t sipariş vercem ama bir lastikçiye göstereyim değilmi bide 2 tane ön lastik michelin alıcam arkalar şimdilik dursun hepsi pahalıya malolcak
Abi boş ver hepsiburadayı falan birkaçtane michelin bayisini ara fiyat al hangisi uygun söylerse oraya git bayi telefonları heralde michelin sitesinde vardır .

Bence 4 tanesini birden alın tabi hepsi pahalıya gelir derseniz yine siz bilirsin bide 4 tane sini birden alırsanız mutlaka 10000 km de bir rotasyondu galiba önler arkaya arkaları önlere takma işlemi yaptırın bu 4 lastiğin aynı oranda aşınmasına yardımcı olur eğer yaptırmassanız önler arkalardan daha erken aşınacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 11, 2011, 11:27:43 »
eyvallah çok saolasın kardeşim bilgiler için