0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yüksel arkadaş arkadaşların söylediğine sonuna kadar katılıyorum.Lastiğin raf ömrü 5 yıldır.Ha bunu nerden anlıyoruz diyorsan DOT lu isim gurubundan ki buda lastiğin üzerinde mevcuttur.Bu numara grubundaki son dört rakam lastiğin imal yılını gösterir.ör:1910 bu rakam 2010 yılının 19 uncu haftasında üretilen lastiği gösterir.Diğer taraftan diş derinliği varki buda binek otomobillerde diş derinliği ortalama 0,36 cm.tekamül etmektedir.Arkadaşlar bildiğim yanlış birşey varsa ve düzeltirlerse sevinirim.
bu arada kızaklamak derken kusura bakma gerçekten bilemedim
lastikleri farklı farklı alsak nasıl olur mesela 2 tanesi michelin 2 tanesi bridgostone fark ses bakımındanda yol tutumu bakımındanda farklı olurmu deneyen varmı ben denicem
Ben 15 gün önce rot balans ayarı yaptırmaya gittiğimde lastik derinliklerini ölçürtüm. lastiklerim goodyear excellence 215 55 R17. Önler 5.5 a inmiş arkalar ise 7'ye inmiş. hemen ön arka yaptım ama geç kalmışım tabiki. lastiğin üstünde 4308 yazıyor. yani 2008 yılının 43. haftasında üretilen bir lastik. yavaş yavaş miladını dolduruyor. aracımda 39000 kmyi geçti. ayrıca yeşilköyde sevdiğim bir viraj vardır genellikle biraz sert girerim ama kendimi yada başkasını kesinlikle tehlikeye atmam. ama bu sefer o viraja girdiğimde lastikleri ön arka yaptığım için 5.5 olan lastikler yüzünden arabamın arka kısmı biraz kaydı. buda lastiklerin değişiminin bir habercisi oldu bana 3yıl yada 40.000 - 50.000 km'de değiştirmek gerektiğine inanıyorum..
o zaman bridgistone lastiğe devam çünkü michelin gerçekten pahalı kalite farkı olarak birdgistone yol tutumu bakımından çok iyi sadece ses alımı var içeriye michelin o yok sanırım
evet bridgostone lastikte sertleşmeyi farkettim michelin alıcam 4 lastik alana bir tanesi bedava muhabbeti yokmu birde internetten getirticem bu konuda ne dersiniz hepsi burada comdan üzerinde yazan numaralara göre 175\65\r14\82 t sipariş vercem ama bir lastikçiye göstereyim değilmi bide 2 tane ön lastik michelin alıcam arkalar şimdilik dursun hepsi pahalıya malolcak