Gönderen Konu: LASTİK DEĞİŞİMİ ZAMANINI NASIL ANLARIZ  (Okunma sayısı 20186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: LASTİK DEĞİŞİMİ ZAMANINI NASIL ANLARIZ
« Yanıtla #20 : Eylül 22, 2011, 13:35:14 »
şu anda michelin lastiğe karar verdim ama kararsızlığımda yol tutumu olarak bozuk yollarda michelin nasıl gider kullananlar yazabilirmi biridgstone dahamı dayanıklı bizim yollar bozuk ilçe yolu nede  olsa michelinmi bu yollarda biridgstone mı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 22, 2011, 13:35:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 22, 2011, 14:25:26 »
şu anda michelin lastiğe karar verdim ama kararsızlığımda yol tutumu olarak bozuk yollarda michelin nasıl gider kullananlar yazabilirmi biridgstone dahamı dayanıklı bizim yollar bozuk ilçe yolu nede  olsa michelinmi bu yollarda biridgstone mı
Yüksel abi ben michelini 2009 model corollada 1 yıl kullandım ve inanın arabayı kullandığım yerler harita gibi herhangi bir sorunla karşılaşmadım özellikle ben michelinden bahçeye gidip gelirken korkuyordum ama o yolda bile bana herhangi bir sorun çıkarmadı size michelini tavsiye ederim  biridgestonda çok güzel lastik ama kısa sürede sertleşiyor michelinin sevdiğim en iyi özelliği gerçi 1.5 yıl kullandım ama olsun ilk aldığımdaki yumuşaklığı ile aracı satarkenki yumuşaklığı aynıydı zaten lastiğin kalitesi burdan belli olur yoksa yeni lastiklerin bir çoğu güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 23, 2011, 00:58:15 »
MİCHELİN asfalt lastiği diyorlar kaymak gibi olucak yol diyorlar yani her türlü yola gidermi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 23, 2011, 02:06:34 »
Ben 15 gün önce rot balans ayarı yaptırmaya gittiğimde lastik derinliklerini ölçürtüm. lastiklerim goodyear excellence 215 55 R17. Önler 5.5 a inmiş arkalar ise 7'ye inmiş. hemen ön arka yaptım ama geç kalmışım tabiki. lastiğin üstünde 4308 yazıyor. yani 2008 yılının 43. haftasında üretilen bir lastik. yavaş yavaş miladını dolduruyor. aracımda 39000 kmyi geçti. ayrıca yeşilköyde sevdiğim bir viraj vardır genellikle biraz sert girerim ama kendimi yada başkasını kesinlikle tehlikeye atmam. ama bu sefer o viraja girdiğimde lastikleri ön arka yaptığım için 5.5 olan lastikler yüzünden arabamın arka kısmı biraz kaydı. buda lastiklerin değişiminin bir habercisi oldu bana :) 3yıl yada 40.000 - 50.000 km'de  değiştirmek gerektiğine inanıyorum..

diş derinliği iyi olanı arka tarafa takın diye bü sebepten diyolar:) arkası atmasın dıye...
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 23, 2011, 02:08:56 »
frene basınca durmuyorsa, virajda savuruyorsa...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 24, 2011, 09:26:03 »
MİCHELİN TAKTIRIYORUM hayırlı olsun burdan yazarım neticeyi ön lastiklerde kabaklık çok ama arkada o kadaryok genede hepsini değiştirmek en mnatıklısı değilmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 24, 2011, 10:39:14 »
MİCHELİN TAKTIRIYORUM hayırlı olsun burdan yazarım neticeyi ön lastiklerde kabaklık çok ama arkada o kadaryok genede hepsini değiştirmek en mnatıklısı değilmi
Hayırlı olsun herzaman için 4 lastiği birden değiştirmek en sağlıklısı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 24, 2011, 21:33:26 »
sağolun fiyatda cazip 130 iyi ya bakalım nasıl olucak yolda bridgstone göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 04, 2012, 13:34:34 »
lassa atracta taktırdım harika bir lastik , önceki bridgstone lastiği idi çok sağlam ama sertleşiyor ve çok ses yapmaya başlıyor lassanın bu modelinde öyle bir dezavantaj yok sessiz sürüş,sağlamlık vede aynı fabrikada üretiliyorlar zaten , ben çok memnun kaldım sessiz olması daha güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 04, 2012, 13:46:53 »
Merhaba arkadaşlar,

Lastik konusunda herşeyi yazmışsınız, bende size düşünmeniz gereken bir seçenek vermek isterim.

Orjinal ebatlarınızda olmak kaydiyle, ortasert-tabana, yumuşak yanağa sahip, test sonuçları da mükemmele yakın olan,

Continental PremiumContact2'yi araştırmanızı öneririm.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #30 : Ocak 05, 2012, 11:01:42 »
HB yeni tarihli lastik göndereceğini söylesede 1 yada 1,5 yıllık lastik gönderiyor. Bazı yorumlarda bunu okumuştum. Turanza yağmur performansı çok iyi bir lastiktir. Bir süre sonra sertleşiyor lafıda eskide kaldı bence.

Aracım için 2 ay önce DUNLOP tercihi yaptım, yağmur performansından çok memnunum  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 07, 2012, 19:33:36 »
lassa atracta :::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 13, 2012, 21:44:30 »
Arkadaşlar merhaba. Aracıma 2009'da taktırdığım Michelin Energy marka lastiklerim bitmiş gibi gözüküyor. Yaklaşık 35bin km yol yaptım. Üzerinde DOT yazın yerin sonunda 1307 yazıyor. Üretimi 2007 yılının 13.haftası sanırım.  Yanaklarda ince ince çaklaklar çok belirgin. Dişlere baktığımda epey inceldiği belli oluyor. Yolda kayma filan yok ama okullar haftaya tatil oluyor. Konya'ya belkide İstanbul'a gidilecek. Geçen yıl 15 tatile karın üstünde gittim. Konyada gizli buzlanma çok oluyor. Yetkili servis geçtiğimiz yaz lastiklerin 3mm altında olduğunu söylemişti. Hatta hemen değişmesi gerektiğini filan söylediler ama mağlum sebeplerden şimdiye kadar kullandım. Okuldaki mesai arkadaşım Erzurumdan bu sene okulumuza geldi. Erzurumda aracına takmış olduğu ve bir kış kullandığı -6 ay- Hankook marka kış lastiklerini kullanmadığı için ben satın alayım dedim ve 4'ü için 225TL ye anlaştık. Pazartesi okula getirecek. Birde bu lastikleri tatilden geldikten sonra en fazla 1-2 ay kadar kullanabilirim. Çünkü bursada çok fazla kış olmuyor. 7 derecenin üzerinde kış lastiğini kullanmak pek doğru değil diye duymuştum. Yanı 2 ay sonra tekrar şu an kullandığım lastiklere dönecek gibi duruyorum. Aracımı ya yazın yada 2012 sonunda yenilemeyi planlıyorum. 4 mevsimlik yeni lastik almak mantıklı olur mu? Birde alacağım kış lastiğini gereksiz yere mi alıyorum sizce?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Ocak 13, 2012, 22:46:14 »
Merhaba arkadaşlar,

Lastik değişim zamanının geldiğini birkaç şekilde anlayabiliriz.

-Lastikte Derin çatlaklar meydana geldiyse,
-Balans tutmuyorsa,
-Balon yaptıysa,
-Diş derinliği 1.6mm ye indiyse,

Diş derinliğini kumpaslada ölçebiliriz ama buna gerek yoktur, lastik üstünde her an kontrol etme şansımızı yaratan gösterge vardır.
Bu gösterge, 1cm eninde, 1.6mm yüksekliğinde, yaklaşık her 25cm'de bir aralıklarla, desendeki ana kanalların içinde bulunan, lastik tümseklerdir.
Bunlar yere değmeye başladılarsa, lastiğiniz yasal ve güvenli ömrünü tamamlamış demektir.

Her lastik, kullanılsın yada kullanılmasın, yaşlandıkça sertleşir, o nedenle yumuşak hamurlu lastik seçerseniz, 2 - 3 yıl rahat edersiniz, sonra zaten sertleşecek ve ilk günki konforunu kaybedecektir. Sert hamurlu lastikler ise bir felakettir, 1 yıl sonra sertleşip ve konfor üretemez hale gelirler. Bu elbette ülkemiz için geçerlidir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 13, 2012, 23:03:20 »
Tekin Bey, değişim için belirttiklerinizden sadece çatlaklar söz konusu, onlarda ince çatlaklar. Ama 1metre kadar yakından dikkatli bakıldığında görülebiliyor. Balansta sorun yok. Balonlamada yok diye biliyorum. Diş derinliğide 2mm kadar var. Bu bilgiler ışığında yukarıda yazdıklarıma bakarak, alacağım kış lastiği mantıklı mı? Ve 1 yıl içerisinde değiştireceğim aracıma sıfır 4 mevsimlik lastik taktırmalı mıyım?
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 13, 2012, 23:14:05 »
Lastikte çatlaklar varsa ben şahsen risk almam. Keza zamanunda da öyle yapmıştım ve aynı şekilde 1 sene zarfında satmayı düşündüğüm aracımda. Sonuçta o araçta lastikten ve araçtan çok daha değerli şeyler taşınıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Ocak 13, 2012, 23:19:40 »
Faruk bey,

Yaşadığınız yerdeki kış şartlarını tam olarak bilemiyorum, yalnız 4 mevsim lastiklerin +7 dereceden aşağı hava şartlarında tutunmaları zayıflamaya başlıyor.

Eğer aracınızı +7 dereceden aşağı günlerde, karlı ve buzlu yollarda fazla kullanmıyorsanız, aldığınız riskte o derece az demektir.

Buna rağmen kışlık lastikleri almanıza siz karar vermelisiniz, 7C üzeri kışlık lastik kullanımı fazla yakıt harcattırır.

Lastiklerinizdeki kılcal çatlaklar, kılcal ise 1 yıl daha kullanabilirsiniz, diş derinliğini takip etmek kaydiyle.

Not: lastikleriniz yaklaşık 3 yıllık olduklarından derin çatlak olduğunu düşünmüyorum, ama görülse daha iyi olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Ocak 13, 2012, 23:33:09 »
Teşekkür ederim Tekin Bey. Servise bakıma gittiğimde diş derinliğini ölçtüreceğim. Bursa Yenişehir ilçesinde geçen kış bir kere kar yağdı, oda yağdığının ertesi günü yerden kalktı. Yaşadığım yerde kardan çok yağmur alan bir yer. Senede bir bilemedim 2 kere kar görürüz. Genel olarak havalar sabahları yerde kıra, araçların üzeri buz tutmuş şekilde oluyor. Ancak öğleye doğru 7 derecenin üzerine çıkabiliyor. Hava durumu spikeri gibi oldum :D Kusuruma bakmayın.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Ocak 13, 2012, 23:49:18 »
Faruk bey,

Continental EcoContact5 yeni çıkan bir lastik,

Bendede kılcal çatlaklar var ve diş derinliğim 3mm, seneye kışa ya EcoContact5 yada Continental PremiumContact2 alacağım,

Yumuşak hamurlu lastik hem kışın daha iyi tutunabildiğinden hemde ülkemiz yolları için konforlu olduğundan iyi görev görmektedir.

Ben size PremiumContact2 'yi incelemenizi öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 14, 2012, 19:39:16 »
Arkadaşlar şimdi yoldan geldim. Her yerde kar var. Bursa'da olanlar bilirler. Ankara yolu üzeri akiniş rampası vardır. Hayatımda ilkkez gaza bastığımda aracımın yürümeyip sağa sola manevra yaptığını yaşadım. Yolun sağında solunda rampayı çıkamayan kaza yapmış araçlar vardı. Zincir takmaya çalışanlar mı dersiniz. İnanın zincirim var ama evde :blink: Bugün kar yağacağını bilemedim. O rampayı çıktım ama bir bana sorun. Acil kar lastiğine geçeceğim.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M