Gönderen Konu: 96 Corolla su eksiltme  (Okunma sayısı 23981 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
96 Corolla su eksiltme
« : Ağustos 13, 2011, 17:52:54 »
 Merhabalar arabamı aldığımdan beri su eksiltiyor...Baktım bekledim takip ettim kaçıran hiçbir yeri yok..Bir gün bir baktım tamamlama tankının tahliyesinden su atıyor..Bir tamirciye gösterdim radyatör kapağını değiştirmemi söyledi. Yani 0.9 değilde 1.1 al ve orjinal olsun dedi...Ama durum hala aynı..Başına böyle bir şey gelen varmı aranızda...
Saygılar..

Toyota Club Türkiye

96 Corolla su eksiltme
« : Ağustos 13, 2011, 17:52:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 Corolla su eksiltme
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2011, 01:02:12 »
devır daime baktırın...;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
« Yanıtla #2 : Ağustos 14, 2011, 12:37:00 »
Yavuz bey baktırmışsınız ancak genede uyarayım;araç bugünlerde daha zor çalışıyormu?1 ay önce eski arabamda su eksiltme olmuştu,sağına soluna heryere baktı usta ve birşeyi yok,eskiden akıtıyormus sımdı güzel dedi.Neyse ertesi gün araba zank diye yokuş başında stop etti,motor uyarı ışığı yandı sadece,kaputu açtıgımda suyun bitmiiş olduğunu gördüm(opellerde su tamamen bitince hararet göstergesi normal gösterirmiş).suyunu koyup ustaya geri döndük ve üst kapak contası yanmış,suyu aslında ordan motora sızdırıyormus,ilk çalışmadaki zorlugun sebebıde oymuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 14, 2011, 15:34:15 »
Yavuz bey baktırmışsınız ancak genede uyarayım;araç bugünlerde daha zor çalışıyormu?1 ay önce eski arabamda su eksiltme olmuştu,sağına soluna heryere baktı usta ve birşeyi yok,eskiden akıtıyormus sımdı güzel dedi.Neyse ertesi gün araba zank diye yokuş başında stop etti,motor uyarı ışığı yandı sadece,kaputu açtıgımda suyun bitmiiş olduğunu gördüm(opellerde su tamamen bitince hararet göstergesi normal gösterirmiş).suyunu koyup ustaya geri döndük ve üst kapak contası yanmış,suyu aslında ordan motora sızdırıyormus,ilk çalışmadaki zorlugun sebebıde oymuş.

Barış bey,
Arabamın çokta zor çalıştığı söylenemez sadece ilk marşta 2-3 saniye fazla marşa basıyorum o kadar.Onunda normal olduğunu düşünüyorum.Onun dışında yarım marşta çalışıyor arabam.Peki durum sizin dediğiniz gibiyse masrafı ne kadar olmuştu.. ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 14, 2011, 15:50:19 »
Anlattıklarınızdan benımde aklıma conta yanması ıhtımalı geldı.
Arac 1.6 mı? Lpg var mı?
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 14, 2011, 16:43:15 »
Anlattıklarınızdan benımde aklıma conta yanması ıhtımalı geldı.
Arac 1.6 mı? Lpg var mı?

Araç 1.3 lpg li... XE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2011, 22:26:22 »
Öncelıkle ust kapak contası yandıgı soylendı;yag,yag fıltresı,ust kapak contası,tum bujıler degısıyor.arada kaçırdıgım 1-2 parcada olabılır,opel için 600 tl verdım yan sanayı parcalarla.toyota biraz daha ucuz olur tahmın edıyorum,400-600 arası ancak motor kapagında catlak varsa(taşlama yetmezse) 1 mılyara yaklasır demıslerdı benım opel için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Ağustos 16, 2011, 02:54:03 »
yavuz bey korkulacak bişey yok  aynı durum benim araçtada var.eğer su eksildikçe ilave ediyorsan fazla su tahliye ediliyordur.bide sıcak havada su azda olsa eksilir.ben genelde su yerine antifriz kullanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Ağustos 16, 2011, 02:56:11 »
Antifrizi tamirci tavsiye etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 16, 2011, 09:47:42 »
Ne kadar eksiltiyor bunu tespit edebildiniz mi?

Soğutma suyunun taşırma kabına parmağınızı daldırın, beyaza yakın bir madde oluşmuşsa silindir kapak contası yanmış ve yağa su karışıyor demektir,
eğer böyle bir durum yoksa silindir bloğunda bir çatlak olup yanma odasına soğutma suyu sızıyor olabilir bu durumda egsoz gazının rengi değişik çıkar zaten (sanırım beyazdı)
devirdaim pompasının dibinden biryerlerden v.s. sızrıdıyor da olabilir, bunun için en iyisi motoru sabah tamamen soğumuşken çalıştırıp gözlemlemek lazım.

eksilen suyu fazla tamamladığınızı ve fazlasının atıldığına ise pek ihtimal vermeyip en sona bırakıyorum.

En az masrafla sorunu çözebilmeniz dileklerimle...
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 17, 2011, 07:46:23 »
cevabı basit conta yakmıs.350 tl.motor rektefıye gırmez sadece conta değisır.şu şekılde açıklayım benım arabamda sureklı su eksıltmeye baslamıstı gıttım sanayıye usta baktı radyotor kapagını değıstırelım dedi değiştık ama nafile bazen 200 km de eksıltmıyor bazen 80 km de eksiltıyodu.bende başka ustaya gıttım sorun conta yakmış.senınde benım gibi aynı sorun.radyotor kapagını aç aracı calıstır bak bakalım radyotordekı su fokurdıyacak mı yoksa su sakin mi durcak .fokurdarsa conta kesınleş miş olur.tanıdık ustaya git yoksa 500 den aşağı çıkamazsın geçmiş olsun
1993 1.6 xl  klima + 4 cam otomatık+hidrolik direksiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 17, 2011, 14:24:25 »
yavuz bey korkulacak bişey yok  aynı durum benim araçtada var.eğer su eksildikçe ilave ediyorsan fazla su tahliye ediliyordur.bide sıcak havada su azda olsa eksilir.ben genelde su yerine antifriz kullanırım.

Ama dibine kadarda tahliye etmez herhalde....Çünkü 1 hafta suyuna bakmasam su dibinde kalıyor...Belkide hiç kalmıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2011, 14:26:25 »
cevabı basit conta yakmıs.350 tl.motor rektefıye gırmez sadece conta değisır.şu şekılde açıklayım benım arabamda sureklı su eksıltmeye baslamıstı gıttım sanayıye usta baktı radyotor kapagını değıstırelım dedi değiştık ama nafile bazen 200 km de eksıltmıyor bazen 80 km de eksiltıyodu.bende başka ustaya gıttım sorun conta yakmış.senınde benım gibi aynı sorun.radyotor kapagını aç aracı calıstır bak bakalım radyotordekı su fokurdıyacak mı yoksa su sakin mi durcak .fokurdarsa conta kesınleş miş olur.tanıdık ustaya git yoksa 500 den aşağı çıkamazsın geçmiş olsun

Conta yanmış olsa hararet yapmazmı araç...Birde eğer böyleyse araç çok yakarmı.. 35 tl lik gaz aldım fullendi... 74 km oldu tek ışığa düştü sanırım bir 25 km daha yapar kırmızıya gelir..Yani 35 tl lik gazla 100 km  ya yaparım ya yapamam.... 1.3 xe 96

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1993 xl corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2011, 19:00:55 »
hararet yapmadı hatta hararet gostergesi hic yukselmıyordu bile.km de 206 tl yakmıştı.bence boş yere bekleme git servise yaptir.daha buyuk arıza yapmasin rektefiye gibi mesela
1993 1.6 xl  klima + 4 cam otomatık+hidrolik direksiyon

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...Toyota gibi adam
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #14 : Ağustos 18, 2011, 15:58:46 »
Arkadaşlar haklı. Bende tecrübe edinen bi arkadaştan biliyorum. Onda da su eksiltme sorunu vardı. Zaman zaman stop ediyordu. Salladı salladı en sonunda Elmadağ yokuşunda aracı stop etti kaldı. Çekiciyle tamirhaneye götürmüşlerdi. Sanırım 600 TL masraf etmişti.
Bence aynı sorunla karşılaşmamak için iyi bir toyotacıya göster aracını.
92 Subaru Legacy 1.8 GL (Boxer Motor)
97 Toyota Corolla XEİ AC,
04 Mazda 3 Dinamic
04 Yaris 1.0 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 18, 2011, 16:09:19 »
hararet yapmadı hatta hararet gostergesi hic yukselmıyordu bile.km de 206 tl yakmıştı.bence boş yere bekleme git servise yaptir.daha buyuk arıza yapmasin rektefiye gibi mesela
Aracımı yağını dewamlı kontrol ediyorum.Gram su yok yağda ve hiçbir renkte eksozdan gaz atmıyor...Offf yaa..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ağustos 18, 2011, 20:09:57 »
En yakın motor ustası sana hortumlarda kaçak varmı yokmu söyler,hortumlarda kaçak yoksa kesın conta yakmıs arabanız,yol yakınken yaptırın yoksa motorda daha buyuk probleme yol açabılır.Du azken veya yokken aracın hararet gostergesı gostermez,azken dedıgım bellı sevıyenın altında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 18, 2011, 21:16:27 »
Arkadaşlar değişik cevaplar vermişler. Öncelikle ortada sorun var mı onu tespit etmek gerekir. Yani ekleme kabında sıvı seviyesi motor sıcaklığına göre değişir, bu normaldir. Ancak min. Ve max. Çizgileri arasında olmalıdır bu değişim. Sistemin geri kalanı ise kapalıdır ve normal şartlarda buharlaşma ile kayıp olmaz. Yani ya sistemde bir kaçak (bu model araçlarda en çok rastlanan devirdaim pompası kaçakları) ya da conta problemidir. Sistemdeki kaçaklar küçük miktarda ise ve bu kaçak motorun sıcak yerlerinde ise buharlaşmadan dolayı gözle tespit edilemeyebilir. Conta kaçak tespitini ise arkadaş doğru şekilde açıklamış. Bu durumda conta görevini yerine getiremez ve motır yağı ile soğutma sıvısı karşılıklı olarak karışır. Bunun sonucunda motorda daha büyük hasarlar oluşabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 19, 2011, 10:22:38 »
Yavuz bey yukarıdan aşagı cevapları okudum birşeyi merak ediyorum aracınızı neden sanayiye ustaya göstermemekte ısrar ediyorsunuz onu anlayamadım herkes ustaya göster tavsiyesinde bulunuyor ama sizde ısrarla sorunu kendiniz bulmaya çalııyorsunuz.Devirdaim kaçırıyorsa aracın life kaldırılmak suretiyle ancak bakılabilir yoksa bakılamaz yüksek ihtimal devir daim su kaçırıyor.Yoksa yaga su felan karışsa çoktn kitlerdi motoru
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 19, 2011, 21:01:56 »
Arkadaşlar değişik cevaplar vermişler. Öncelikle ortada sorun var mı onu tespit etmek gerekir. Yani ekleme kabında sıvı seviyesi motor sıcaklığına göre değişir, bu normaldir. Ancak min. Ve max. Çizgileri arasında olmalıdır bu değişim. Sistemin geri kalanı ise kapalıdır ve normal şartlarda buharlaşma ile kayıp olmaz. Yani ya sistemde bir kaçak (bu model araçlarda en çok rastlanan devirdaim pompası kaçakları) ya da conta problemidir. Sistemdeki kaçaklar küçük miktarda ise ve bu kaçak motorun sıcak yerlerinde ise buharlaşmadan dolayı gözle tespit edilemeyebilir. Conta kaçak tespitini ise arkadaş doğru şekilde açıklamış. Bu durumda conta görevini yerine getiremez ve motır yağı ile soğutma sıvısı karşılıklı olarak karışır. Bunun sonucunda motorda daha büyük hasarlar oluşabilir.
Hakan bey suyu devamlı kontrol ediyorum ve seviyeyi min ve max arasında tutmaya çalışıyorum.Ama 1 hafta sonra baktığımda suyun 1 parmak kaldığını görüyorum.Bir keresinde suyu tahliyeden attığına şahit oldum.En kısa zamanda sağlam bir toyotacı bulduğumda tamirciye götürücem...