0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yavuz bey baktırmışsınız ancak genede uyarayım;araç bugünlerde daha zor çalışıyormu?1 ay önce eski arabamda su eksiltme olmuştu,sağına soluna heryere baktı usta ve birşeyi yok,eskiden akıtıyormus sımdı güzel dedi.Neyse ertesi gün araba zank diye yokuş başında stop etti,motor uyarı ışığı yandı sadece,kaputu açtıgımda suyun bitmiiş olduğunu gördüm(opellerde su tamamen bitince hararet göstergesi normal gösterirmiş).suyunu koyup ustaya geri döndük ve üst kapak contası yanmış,suyu aslında ordan motora sızdırıyormus,ilk çalışmadaki zorlugun sebebıde oymuş.
Anlattıklarınızdan benımde aklıma conta yanması ıhtımalı geldı.Arac 1.6 mı? Lpg var mı?
yavuz bey korkulacak bişey yok aynı durum benim araçtada var.eğer su eksildikçe ilave ediyorsan fazla su tahliye ediliyordur.bide sıcak havada su azda olsa eksilir.ben genelde su yerine antifriz kullanırım.
cevabı basit conta yakmıs.350 tl.motor rektefıye gırmez sadece conta değisır.şu şekılde açıklayım benım arabamda sureklı su eksıltmeye baslamıstı gıttım sanayıye usta baktı radyotor kapagını değıstırelım dedi değiştık ama nafile bazen 200 km de eksıltmıyor bazen 80 km de eksiltıyodu.bende başka ustaya gıttım sorun conta yakmış.senınde benım gibi aynı sorun.radyotor kapagını aç aracı calıstır bak bakalım radyotordekı su fokurdıyacak mı yoksa su sakin mi durcak .fokurdarsa conta kesınleş miş olur.tanıdık ustaya git yoksa 500 den aşağı çıkamazsın geçmiş olsun
hararet yapmadı hatta hararet gostergesi hic yukselmıyordu bile.km de 206 tl yakmıştı.bence boş yere bekleme git servise yaptir.daha buyuk arıza yapmasin rektefiye gibi mesela
Arkadaşlar değişik cevaplar vermişler. Öncelikle ortada sorun var mı onu tespit etmek gerekir. Yani ekleme kabında sıvı seviyesi motor sıcaklığına göre değişir, bu normaldir. Ancak min. Ve max. Çizgileri arasında olmalıdır bu değişim. Sistemin geri kalanı ise kapalıdır ve normal şartlarda buharlaşma ile kayıp olmaz. Yani ya sistemde bir kaçak (bu model araçlarda en çok rastlanan devirdaim pompası kaçakları) ya da conta problemidir. Sistemdeki kaçaklar küçük miktarda ise ve bu kaçak motorun sıcak yerlerinde ise buharlaşmadan dolayı gözle tespit edilemeyebilir. Conta kaçak tespitini ise arkadaş doğru şekilde açıklamış. Bu durumda conta görevini yerine getiremez ve motır yağı ile soğutma sıvısı karşılıklı olarak karışır. Bunun sonucunda motorda daha büyük hasarlar oluşabilir.