Gönderen Konu: Debriyaj Ve Geri Vites  (Okunma sayısı 10336 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Debriyaj Ve Geri Vites
« : Nisan 16, 2008, 10:00:17 »
arkadaşlar benim arabada debriyaj çok sert bunu da şu şekilde kıyaslıyorum şirketin 2 arabası var biri caddy biri kangoo ikisinide kullandıktan sonra kendi arabama geçtiğimde sanki spor salonunda bacak kası çalışıyomuşum gibi geliyor ve trafikte ayağım müthiş ağrıyor debriyaja basmaktan

servise sorduğumda normal diyorlar fakat bana normal gelmiyor halaa aynı dertten müzdarip olanlar varmı dediğim gibi arabam 2006 hb corolla yeni modellerde hep böyle mi yoksa benimkindemi bir problem var,, birde geri vitese takmaya çalışırken bazen çok zorlanıyorum bunuda servise danıştığımda bana geri vitesin dişli sisteminin ileri viteslerden farklı olduğunu ve bu yüzden ara ara böyle yapabileceğini söylediler zorlandığı durumlarda önce 1 e takıp sonra geriye takmamı tavsiye ettiler ama bana gına geldi bazen bu olayı 3-4 defa tekrarlamam gerekiyor geri vitese takabilmek için

söylediğim üzere servise göre bunlar gayet normal o yüzden sizlerede bir sormak istedim bu tip problemleri yaşayan var mı ve bunlar normal şeyler mi??

Toyota Club Türkiye

Debriyaj Ve Geri Vites
« : Nisan 16, 2008, 10:00:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2008, 01:34:17 »
ben yaşıyorum geri vites konusunda özellikle, bazen geçerken garççç die bi ses geliyor insanı deli ediyor. araçtan araca farklılık gösterebiliyor debriyaj, arkadaşın hyundaisinden sonra benim arabanın debriyajı aşırı yumuşak geliyor mesela.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Kan Grubu: 0+
Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #2 : Nisan 17, 2008, 10:17:39 »
geri vites sorunu hepimizde var zaten ama debriyaj benim arabada pamuk gibi    arkadaşlarımın toyotalarınıda kullandım yeni ve eski modellerde onlarınkide benimki kadar olmasada taş gibide değildi
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2008, 16:37:22 »
vallahi ben artık iyice dikkat eder oldum özellikle caddy i kullandıktan sonra fark bariz bir şekilde ortaya çıkıyor etrafımda başka toyotası olanda yok o yüzden kıyaslama imkanım olmadı

birde bu geri vites sıkıntısı herkesde var demişsiniz 1 e takıp geriye taktığınızda normale dönüyormu yoksa beni deli ettiği gibi 4-5 defa denediğinizde en son sinirlenip bir hışımla geriye taktığınızda "krankkk" diye bir ses çıkıp o şekilde mi geçiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2008, 17:49:00 »
geri vites olayı eski kasalarında var hatta cogu baska araclardada var tam disliye gecmediginden az ileri gittikten sonra yerlesiyor nedense  ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2008, 17:57:34 »
debriyaja bas geri vitese geçirmeye çalış geçmeyecek gibi ise o konumda debriyajı hafif kaldırırken geri vitese  takmayı dene eminim bire takmaya gerek kalmadan geçecektir. Ben öyle yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2008, 10:42:26 »
debriyaja bastığımda bir de gıcırtı çıkamaya başlamıştı epeydir, bu konuyla ilgilide servise başvurdum ve yapılan kontrolden sonra debriyaj üst takımının garanti kapsamında değiştirileceğini söylediler parça sipariş edilmiş onu bekliyoruz bakalım 2 hafta oldu

onun için gittiğimde debriyaj ın sertlik konusunu da gündeme getireceğim bakalım umarım biraz yumuşatabilirler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2008, 11:31:54 »
Bende de 2005 model corolla var ve geri viteste ara sıra zorlanma oluyor. Önce 1. vitese sonra 2. vitese takıp sonra geriye takmaya başladım. Şimdilik bu sorunu çözdüm gibi.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #8 : Nisan 18, 2008, 14:10:08 »
Sadece geri vitesmi? Benimki 1 e bile zor giriyor. Bazen geri vitese geçerken garç diye ötüyor. Bi gün valla vites kolu elimde kalacak. Uzun süreli debriyaj kullanınca benimde bacağım ağırmıyor değil. Ama pamuk gibi bi debriyajıda merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2008, 00:35:22 »
Alıntı yapılan: hidayet gök
debriyaja bas geri vitese geçirmeye çalış geçmeyecek gibi ise o konumda debriyajı hafif kaldırırken geri vitese  takmayı dene eminim bire takmaya gerek kalmadan geçecektir. Ben öyle yapıyorum.
[/quote]
+1;)

aracı ne kadar kullanırsanız debriyaj hafifliyor..
şu anda kullandığım arabayı aldığımda gerçekten taş gibiydi ama bana daha fazla dayanamayıp yumuşadı(sanki  )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2008, 01:06:38 »
Cem senin bacak kas yapmış olmasın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2008, 20:32:06 »
evet belkide o yüzden öyle geliyodur bide bu hafifleme olayı nekadar süre sonra oldu yani 3-5 senede olduysa o artık yumuşama değil lackalaşma olabilir gibi geldi bana :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 23, 2008, 09:49:55 »
Arkadaşlar debriyaj konusu açılmışken sorayım dedim toyotaların debriyaj sistemi hidrolik ile mi çalışıyor yoksa çelik tel ile mi? bilen var mı?  :mellow:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 23, 2008, 13:49:39 »
servis doğru söylemiş normal diye size çünkü toyotaların debriyajları kuru levha kavrama var.caddy nin hidrolik takviyeli ford focusunda opel astranın da corsanında,vs vs corolların hariç..... ne sinir demi kötümü işte bacak kaslarımız çalısıyor

geri vites için daha önceki konularda açtım resimli olarak nasıl giderildiğini anlattım. en basit yolu çift debriyaj yapmaktır örneğin seyir halinde iken durdunuz geri takmak gerekti vites gecmiyorsa, hemen vites boşta iken debriyajtan ayağınızı cekip tekrar basın. vites kolunu sağa sert bir harekettle tokatlayıp aşağı cekin geri vites sorunu içindeki yayın sertliğinden kaynaklanıyor. ben kendi aracımda yayı biraz deforme ettim suan sorun olmuyor.
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 23, 2008, 15:49:09 »
Toyotalar hidrolik debriyajdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ..
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 23, 2008, 23:30:21 »
avensis olablir ama corolla kuru çünkü nerden biliyosunuz diyeceksiniz, servise debriyaj pedal kavramasını minumun aşağı indirmesini istedim spor kullanım için çok sertleşceğini kavramanın mekanik olduğunu söyledii... ustalar
Mükemmel Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 24, 2008, 09:04:17 »
bahsettiğiniz hidrolik debriyaj olmaması olayı corolla ların tümü için mi gecerli yoksa model ve yıla göre değişiyormu??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 24, 2008, 10:28:47 »
  Selam.
 Tüm Corollalar için bilmiyorum ama AE101 lerin debriyaj sistemi hidrolik. Zaten motor bölmesinde bu hidrolik kabınıda görebilirsiniz. Ama hangi motor tipleri için böyle olduğunu bilmiyorum.
 Hakan arkadaşımızın dediği gibi eğer geri vitese geçmeyorsa debriyajı bırakıp tekrar debriyaj yaparak deneyin. Bildiğim kadarıylada bu geri vites zor geçme sorunu geri vites dişlisinde senkromeç olmamasından kaynaklanıyor ve bu durum kimi başka marka araçlarda da mevcut. Aslında yine bildiğim kadarıyla bu bir çeşit güvenlik önlemi. Araç hareket halindeyken 4. vites yerine yanlışlıkla geri vitese takılmasın diye. Ayrıca aracı ileri doğru hareketini tam durdurmadan geri vitese ve geri hareketini tam durdurmadan 1. vitese geçirmeye çalışmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota cı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 25, 2008, 20:37:34 »
Benim aracımın debriyajı pamuk gibi. Ancak aracı alırken satıcı firma geri fitesin nasıl takacağımı uygulamalı olarak gösterdi. Ona dikkat ederseniz uzun ömürlü olur dedi.

2008 D4D Elegant
Toyota Corollo d-4d  2008

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 26, 2008, 17:08:29 »
1998 corolla gli de , aynen geri vites sorunu var.teknik katoloğunda , eğer debriyaj geçmezse vitesi boşa alıp tekrar debriyaja basın diyor. fakat yazdığı gibi her zaman aynı neticeyi vermiyor.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''