Gönderen Konu: Debriyaj Ve Geri Vites  (Okunma sayısı 10337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Debriyaj Ve Geri Vites
« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2008, 22:35:18 »
Geri itese bir seferde geçmemesi normal.
Deriyajın sertleşmesini başka markalarla kıyaslayamazsın ama zamanla baskı sertleşir e debriyaj çok sertlerşir düzelmesi için baskınını değişmesi gerek fakat debriyajın bittiği zaman bu işi yaparsan debriyaj set olarak değişir ve pedalın pamuk gibi olur ;)
LPG GİBİ motor sistemine etki edecek sistemleri japon arabaları kabul etmez (saki uygun olmayan doku ve organ nakli gibi) bu sebepten lpg ye hayır!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 26, 2008, 22:35:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Nisan 27, 2008, 09:42:16 »
arkadaslar okadar abartılacak bı sorun degıl gerı vıtes olayı bende 2001 terra var bazen gerı vıtese gecerken sorun olutor oda debrıyaja tam basmadıgımdan dolayı gerıye takarken tam basın debrıyaja 1996 gli kasada vardı bende oda aynıydı bıde debrıyajlar hidrolik sistem ama hıc debriyajın sert oldugunu görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #22 : Mayıs 01, 2008, 21:29:34 »
arkadaslar bızım debrıyaj lar hıdrolıktır kuru fln degıl 93 kasası bıle hıdrolıktır gerı vıtes olayna glnce  gerı vıtes dıslısınde  yvslatma mekanızması yanı senkromenc bulnmadıgndan derı vıtese atrken motor devrını dusurun ıyıce debrıyaja basarak ondan sonra rht gecer ıkıncısı debrıyaj sert se eger buyuk ıhtımal debrıyaj baskı balatası sertlesmıstr bunun ıcnde debrıyaj set dgısım gerek yoksa sebrıyaj pedalı yumusacıktır 1.6  ların  debrıyaj set fıyatı  360  cıvarıı  ıstanbuldaysan eger debrıjay sertlıgıne bakabılırım ısmım mustafa toyota teknısyenıym
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #23 : Mayıs 01, 2008, 21:34:23 »
garantı kapsamında ust merkez dgscek dedın sanırım ynlıs okumadıysam aracın ne acaba:D  yenı arac olsa gerek grntı dvm ettıgıne gore ust merkez degısınce gıcırtı sesı yuzde yuz kesıcktır bn cok dgstrdım ozmn debrıyaj baskısıda ıyı durumdadır ama bakmak gerek tabıı
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Mayıs 01, 2008, 21:54:30 »
araç 2006 corolla hb garantisi devam ediyor ayrıca garanti extra yaptırdım 3 yıl daha garantili ve bugün debriyaj+vites kutusuna küfrettiğim kadar hatalı sollama yapanlara ve kırmızıda geçenlere küfretmemişimdir sanırım artık iyice daraldım bu konudan 2-3 defa deneyerek geçirebildiğim gerivitese bugün 7-8 deneyerek güç bela geçirebildim her seferde, üstelik servis bir haftaya kadar size haber vericez demişti debriyaj üst takımıyla ilgili olarak 3 hafta geçti ne arayan var ne soran servis sonrası telefon anketine biraz erken cevap vermişim "herşey iyiydi" diyerek sanırım, sizler acele etmeyin bu konuda sizide aralarsa,, vallahi çok hoşuma giderek aldığım bu arabaya herşeye rağmen TOYOTA diye katlanıyordum ama artık iyice kabak tadı vermeye başladı,, zaten dizel araçta cazibesini yitirmeye başladı iyice son zamlardan sonra sanırım arabamı satıcam arkadaşlar yada önce bi servisi değiştiricez 

kusura bakmayın dert duvarına çevirdim burayı ama gerçekten bugün bana gına geldi bu konuda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #25 : Mayıs 01, 2008, 22:58:27 »
ıstanbulda ısen getır cumartesı gunu aracı ortakoy dereboyu toyota yetkılı servısıne bakalım bn orda calısıyorum teknısyenım 7  8 defa da nsl zor gecer ılgınc beraber bakarız ok
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Mayıs 02, 2008, 09:07:44 »
malesef izmirdeyim, fakat yetkili servisteyseniz size sorayım bari bu konuyu, bunun nedeni ne olabilir benim aklıma gelen debriyajın tam kavramaması gerçi pedalı kaputtan çıkacak şekilde bastırıyorum sonuna kadar hele bide geri vitese geçmediği o sinir harbi yaşadığım anlarda artık bacağım uyuşuyor enson bir hışımla geri vitese yüklendiğimde "krankkk" diye bir ses çıkıyor bazen ve o şekilde geçiyor geri vitese, 2006 model bir arabada bunun olması normal mi?? gerçi görmeden bi yorum yapmanız zor ama en azından bu şekilde şikayeti olan bir tek ben miyim servisinize bu şekilde gelen başka bir araç oldu mu daha önce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #27 : Mayıs 02, 2008, 19:17:03 »
oncelıkle  debrıyaj kavraması kalkıslarda olan bırsey  demk ıstedıgınz ayrısma tam olarak olmayaabılırmı  evt olmayabılır debrıyaj ayırmıyorsa vıtes gecıslerı zor olur ama gerı vıteste dgl dıger vıteslerdede  zorluk yasarsınız sevıse 2006 model arac lar ıcın 2  3 defa geldı fazla rastlamadım onlarda bır tanesı debrıyaj bıtıktı  dıgerı normeldı o yuzdn yanı araca bakmak gerek servıse gıdın orda teknısyenle beraber bakmak ıstedıgnızı soyleyın ordakıteknısynle  beraber konuya acıklık getırırsınız
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Mayıs 02, 2008, 20:45:59 »
yapmayın benim toyotamda (1998 corolla )ve kardeşimin toyotasında(2005 corolla )  o dediğiniz sorunlar yok hele debriyaj kütük gibi felan bence dalga geçiyorsunuz eğer dalga geçmiyorsanızda sizin araçta bir sorun var benim kullanmadığım araç kalmadı debriyajı toyota kadar yumuşak araba yok desem yeridir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Mayıs 04, 2008, 01:28:22 »
vallahi ben dalga geçmiyorum ama artık servisin iyiden iyiye benle dalga geçtiğini düşünmeye başladım adamlara 2 sefer söyledim baktılar tecrübeye çıktılar araçla gayet normal dediler bende toyota hariç yeni model araçlardan bayaa kullandım (ilk fırsatta bi toyota kullanıcam)  opel, wv, reno v.b. hiçbirinde bu şekilde debriyaj yok ayrıca servisin ve burdaki bazı arkadaşlarında söylediği üzere geri vitese ilk seferde geçmemesi normal diye bir olayda yok gayette ilk seferde tık diye geçiyo ve niye geçmesin ve de ilk seferde geriye takamamak niye normal olsun benim buna birtürlü kafam basmadı halaa