0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu arada araçta tüp yok hiç takılmadı.
Hayır hiç yaptırmadım ancak okuyunca biraz araştırdım gerçekten gerekli bir temizlik kendim yapmaya çalışcam ancak söküldüğü zaman bi adaptasyon gerekiyormuş .Yalnız sanıyorum kelebek sorunu olanların araçların rolantide de bir problemi oluyor benim rolanti düzgün gözüküyor ayrıca gaz kesmeme de oluyormuş kelebek kirlendiğinde , benim aracımda gazdan çekince aşırı bir motor frenlemesi oluşuyor.
Vuruntu sensörü var evet. (silindir bloğu arka sol)Yüksek oktanlı benzin koyunca ve/ya motor soğukken düzeliyorsa buradan olabilir. Buji değişimi de yararlı olabilir.Aracınız otomatik vitesli mi? Eğer öyle ise ATF seviyesine de bakın.
Enjektörlerin temizlenmesi zaman alabilir.Bir de fazla sıcak çalışan bujiler yüksek devirde vuruntu yapıyor olabilir. (Doğru buji takıldığından emin olun) 3000 de fazla ısınıyor fakat 4500'de içeri giren benzin sayesinde tekrar soğuyor olabilir.Dediğiniz gibi tahmin yürütmek çok zor. Deneme yanılma yöntemi de pahalı.
Enjektörlerin temizlenmesi zaman alabilir.Motor devri ile alakalı olabilecek aklıma gelen bir de avans ayarı var.. Motor hızlandıkça, distribütörün düzgün bir şekilde avansı ilerletmesi lazım. Distribütör içindeki bir parça bunu mekanik olarak yapıyor. Orada bir problem varsa belki böyle bir sonuç doğabilir diye düşünüyorum.Bir de fazla sıcak çalışan bujiler yüksek devirde vuruntu yapıyor olabilir. (Doğru buji takıldığından emin olun) 3000 de fazla ısınıyor fakat 4500'de içeri giren benzin sayesinde tekrar soğuyor olabilir.Dediğiniz gibi tahmin yürütmek çok zor. Deneme yanılma yöntemi de pahalı.
Ahmet bey carinalarda ateşleme zamanlaması beyin tarafından yapılmıyor mu ? Distribütördeki ağırlıkların merkezcil kuvvetle yana açılmasına dayanan o sistem eski bir sistem değil mi? Dün vaktim olsaydı distribütörü söküp temizleyecektim artık bugün kısmetse.
Geçen sene dayım söküp (kendisi arabanın eski sahibi olur) zımparalayıp temizlemişti yanı bir sorun olmamıştı.Arabadan arabaya fark eder mi acaba bu avans ayarının bozulup bozulmaması?