Gönderen Konu: 2011 corolla 1.6 A/T kullanım için yardım  (Okunma sayısı 5633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • işimde kullandığım Hilux 4*4
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2011 corolla 1.6 A/T kullanım için yardım
« : Ağustos 09, 2011, 09:23:16 »
Merhaba, geçtiğimiz cuma günü 2011 Corolla 1.6 Comfort 0km (bayiden çıkarken 2km gösteriyordu) aracımı bayiden alıp ertesi gün(ctesi sabahı) istanbuldan Edremite yola çıktım.
ilk kez otm vites kullandım.
ilk olarak sorunum şu: 130km/h geçmedim, düz yolda çok rahattı ama rampalarda çıkarken (yalovadan bursaya) hızım 120 den 90km/h 'e düştü 4000-4500 devirde gitti.
diğer araçlar beni rahatlıkla solluyorlardı. motorda biraz fazla ses çıkartıyordu 4000-4500 devirde.
o an pedala daha da mı basmam gerekiyordu hızımı yükseltmek ve vitesimi de yükseltip aracı rahatlatmak için?
.
ikinci sorunum ise şu: araç solarken seri bir şekilde sollamak için ne yapmam gerekiyor? çünkü yavaş bir şekilde sollama yapabildim.
aracı sollayana kadar ayağımı korkak alıştırmadan pedala sonuna kadar mı basmam gerekiyor? bir iki yede kickdown diye bir şey okudum, onuda denedim, sanırım onu yaparkende yeterince ayağımı pedaldan çekemedim.  :-\
ilk kez otm vites kullandığım için bu gibi durumlarda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
yardımcı olursanız memnun olurum..
başarmak inanmanın 2 katıdır.

Toyota Club Türkiye

2011 corolla 1.6 A/T kullanım için yardım
« : Ağustos 09, 2011, 09:23:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla 1.6 A/T kullanım için yardım
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2011, 09:31:12 »
Kenan bey aracınız hayırlı olsun

İlk defa otomatik araç kullanan kişilerin genelde yaptıkları hata doğru vites konumudur. vitesi D konumunda olmalı.D konumu normal sürüş modudur.Vites aralıklarını kendisi ayarlar.Siz büyük ihtimal farkında olmadan  vitesi 3 aldınız vearaç 130 u geçemedi çünkü 3 vtes max limit 120 dir.Aracın bağırma sebebi genelde budur.

Tam otomatik araçlarda aracın güvenliği için araç kademeli hızlanacak şekilde ayarlanmış ve sınırlanmıştır.Gaz alma tepkisini speed booster ile kısaltabilirsiniz ancak fiyatı 600 tl ve bence deymez.
Aracın kendi özelliklerini şöyle kullanabilirsiniz.Sollama yapacağınız zaman D konumundan 3 e alın ve gaz verin araç bağıracak ama firlayacaktır aynı zamanda fakat sollar sollamaz normal D konumuna dönün....En iyi şoför, en güvenli ve ideal zamanda gideceği yere varandır.....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2011, 09:42:34 »
Kenan Bey, Mehmet Ali Abi gerekli açıklamayı yapmış.

Yokuş çıkarken hızınızı korumak istiyorsanız, gaza daha fazla basın. Otomatik vitesin tepkisine göre gazı ayarlayabvilirsiniz.

Sollama yaparken, gaza biraz daha basıyorum ve vites düşüyor, güçlü bir şekilde çıkabiliyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2011, 09:58:34 »
otomatik viteslerde ayağını pedala basma miktarına göre vites atar
az basarsan daha düşük devirde atar ekonomik olur
fazla basarsan 4000 devirlere çıkar ancak daha seri olur tamamen ayak alışmasıyla ilgili
sollamalarda gaz pedalına sonuna kadar basarsın "kikdown":) o zaman duruma göre 1 yada 2 vites düşürür ben 3 e alma taraftarı değilim sadece yokuşlu yerlerde 2 olabilir bence mesela mersin gülnar yolu gibi viraj+yokuş

o yüzden ben mmt yi daha çok seviyorum f1 vites var sollamaya geçerken 1 düşürüveriyorum oh ne güzel:)
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 09, 2011, 10:27:35 »
kullandınmıda dandik diyorsun
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 09, 2011, 10:55:31 »
1988 de ehliyet aldım
imzamdaki 2 arabada yarı otomatik
1 tam otomatik olmayan her araba yokuşta kayar... bu hata yada kusur değil.. el freniyle kalkarsın debriyaj olmadığından stop etmez düz vites gibi zorlanmazsın
2 gaza ayağın alışınca robotik debriyajlı mmt lerde düzden az yakarsın
3 gene ayağın gaza alışınca ve altındaki arabanın aile arabası olduğunu hatırlayınca vites geçişleri rahatlar
zaten basıp makas atacaksan mmt uygun değildir
ama kullanmadan yada 10 dakikalık deneme sürüşüyle kötülemeyin şu mmt yi ben yazmaktan sıkıldım...
kullanmayı beceremiyorum de geç..
3 küsür yıldır gayette memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 09, 2011, 11:08:05 »
benim 2008 benzinliden sonra çıkan makyajlı kasaların otomatikleride tam otomatik
sadece mmt şu an dizelde var...
99 corolla kullandım tam otomatik 3 vitesli idi:) bak işte o çok yakıyordu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2011, 11:28:20 »
o dediğin araçlar ancak "tüplü ve öfkeli" olursa binilir...:)
onlar tam otomatik olmasalarda çok yakar..
ancak senin babanın falan dönemlerinden kalma bilgin yanlış
inan yarı otomatikler kullanmaya alışınca aynı özelliklerdeki düzünden az yakar

bi de kendinden yaşca bayağı büyük birine "sen" diye hitap etmek uygun değildir :kötü: diye düşünüyorum ne dersin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ağustos 09, 2011, 13:39:25 »
yorumlarınız için teşekkür ederim, aslında dikkat etmiştim sadece D vitesini kullandım, ne L, ne 2 ne de 3 vitesini kullandım.
dediğiniz gbi ayağımın biraz daha alışması gerek sanırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ağustos 09, 2011, 17:16:31 »
kenan abi rampada kaçıyomu

rampada bi çok kez dur-kalk yaptım yola çıkmadan. 1-2 cm geriye gdip sabit duruyordu. tabi vites D konumunda iken. rampanın yatayla yaptığı açı ortalama 200 - 250 'ydi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 12, 2011, 03:35:07 »
Dediğiniz gibi eğimi çok fazla olmayan yokuşlarda geri kaymıyor.Fakat çok dik rampalarda geri kayıyor.
Benimde aracım 1.6 Comfort Extra AT 2011 MODEL.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #11 : Ağustos 12, 2011, 22:27:38 »
bizim 1,6 2011 corolla 5. viteste hızlanma sorunu yaşıyor. İstanbul-Ankara arası otobanda yokuş aşağı çok güzel ama yokuş yukarı 5. viteste resmen gitmiyor gaza sona kadar basıyorum ama yok. 4 de atsan bu seferde çok bağırıyor. aslında arabadan 130 dan sonra çok bişey beklemek gerekmiyor onu anladım. memnun kaldık ama tatmin olmadım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 12, 2011, 23:14:52 »
bizim 1,6 2011 corolla 5. viteste hızlanma sorunu yaşıyor. İstanbul-Ankara arası otobanda yokuş aşağı çok güzel ama yokuş yukarı 5. viteste resmen gitmiyor gaza sona kadar basıyorum ama yok. 4 de atsan bu seferde çok bağırıyor. aslında arabadan 130 dan sonra çok bişey beklemek gerekmiyor onu anladım. memnun kaldık ama tatmin olmadım :D

biraz kullanım tarzıyla alakalı , 100-110 gibi hızlarda 5. vitese atıp da, ondan sonra yüksek hızlara rahatça çıkabilmesini beklemek haksızlık olur...
illa ki çıkar ama çok bekletir...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 13, 2011, 01:15:57 »
2008 benzinli corolla mmt kullandım forumdaki takip eden arkadaşlar bilirler ben hoşnut kalmadım beni paranoyak etti kitabına göre kullanmama rağmen sıkıntı yaşadınmı derseniz hayır yaşamadım.... ama baskı balatayı ne zaman kucağıma alırım korkusuylada yaşayamadım...şimdi 2010 tam otm .corollam var çok memnunum yokuşlarda kick down yapıyorum hemen vites düşürüp hızlanıyor ilk aldığımda D alıyorum diye 3 almışım yahu dedim araba niye ötüyor baktım ekranda 3 yazıyor dank etti ...işin özü tam otomatik çok seri hızlanan bir araç değil ama yeterli sonuçta füzeye binmiyoruz...son olarak tam otomatik iyidir binin  :D :D :D :D
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 13, 2011, 13:57:43 »
Kenan bey ve arkadaşlar arada bir şeyi gözden kaçırmışsınız gibi geldi bana. Bende de 1.6 Corolla Comfort A/T var. Dikkatinizden kaçan husus arabanın henüz 2 km de olması yani. Motorunun tam açılmamış olması. Ben de arabamı ilk aldığımda hem motor hem de ayağım alışık olmadığı için biraz sıkıntılı gibi gelmişti. Motor ve ayak alışınca hiç bir sorun kalmıyor. Ankara-İstanbul arasında CC ile 120 km hızda yokuş aşağı ve yukarı gayet rahat gittim. Araba hiç bir sorun yaşatmadı. CC kapattığımda ise arabanın devrine göre gazı ayarladım ve sorun olmadı. Yokuşlarda hız kaybetmemek için yokuşa girerken devirli girerseniz ve yokuşun durumuna göre hızınızı artırırsanız hiç sorun yaşamadan gidiyor araba. Çok dik rampalarda ise (genelde uzun yolda değil, şehir içinde) 3, 2 veya L ile çıkabilirsiniz. Kolay gelsin. Bu arada Kenan bey  aracınız hayırlı olsun. Çok akıllıca bir seçim olmuş.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 13, 2011, 14:14:25 »
arabanın bğırığı doğru ama maksimum güce yüksek devirlerde ulaşabilen araçlar bunlar yakıt ekonomisini sağlamak için yapılan birşey. uygun vitesle uygun kullanımda yüzünü kara çıkarmaz 1.6 avensis ile rampada uygun viteste ivmeli bir şekilde hızlanabiliyorum 120+40 la kasmadan rampa çıkabiliyorum sizin aracınızda 1.6 corolla kasa nın daha hafif olduğu düşünülürse 130 la kalmaz emin ol .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
« Yanıtla #16 : Ağustos 13, 2011, 15:10:16 »
handikapta kalma korkusu her otomatik vitese ilk binecek olanda ya da binende yaşanan bir korkudur :) bende otomatik vites kullanıcısıyım ve düz vitesten daha performanslı olduğunu iddia ediyorum. sollamalarda ki yaşadğınız sorun için over drive denilen birşey var  ( 2011 de var mı bılmıyorum) ya da gaza daha fazla bastığınızda vites küçültmek suretiyle araç burnunu kaldıracaktır. yokuşlarda ise ben otomatik vites toyotadan çok memnunun.

bu arada seyit beyin mesajı dikkatimi çekti. motorun açılması diye birşey kaldı mı ya?
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 VVT-I Corolla Elegant
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #17 : Ağustos 15, 2011, 00:10:07 »
2. vites =80
3. vites =140
4. vites =160
5. vites =200-210
6. vitesin yüksek hızlarda bi manası yok :D
bende biliyorum küçüklere alırsam gideceğini ama 45 binlira verip aldığınız arabadan insan bi şeyler bekliyo sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 15, 2011, 00:20:03 »
2. vites =80
3. vites =140
4. vites =160
5. vites =200-210
6. vitesin yüksek hızlarda bi manası yok :D
bende biliyorum küçüklere alırsam gideceğini ama 45 binlira verip aldığınız arabadan insan bi şeyler bekliyo sonuçta.
corolla kullanmadım bilmiyorum ama aracın teknik detaylarda tork bilgileri mevcut saklamıyorlarki bunu 157/5200 Nm/dd 157 newton metreküp torku 5200 rpm dakika/devirde verebiliyormuş eğer düşük devirlerde tork bekliyorsan turbo motora yöneliceksin :)atmosferik motora göre yeterli görüyorum ben verileri ama daha iyisi tabiki olabilir torku geç hissettiriyor azcık ama yinede katılıyorum dediklerine seri kullanıma uygun araçlar değiller düşük devirlerde pek birşey beklemiyeceksin ...kalkışlardaki antallığın nedenide bu ama bunun yapılmasının amacınında yakıt ekonomisi olduğunu düşünürüm...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 15, 2011, 01:12:33 »
handikapta kalma korkusu her otomatik vitese ilk binecek olanda ya da binende yaşanan bir korkudur :) bende otomatik vites kullanıcısıyım ve düz vitesten daha performanslı olduğunu iddia ediyorum. sollamalarda ki yaşadğınız sorun için over drive denilen birşey var  ( 2011 de var mı bılmıyorum) ya da gaza daha fazla bastığınızda vites küçültmek suretiyle araç burnunu kaldıracaktır. yokuşlarda ise ben otomatik vites toyotadan çok memnunun.

bu arada seyit beyin mesajı dikkatimi çekti. motorun açılması diye birşey kaldı mı ya?

Haklısın öyle bir şey kalmadı
ama "overdrive" ın ne olduğunu sanıyorsun ki....!!!!!??????