0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bu arada seyit beyin mesajı dikkatimi çekti. motorun açılması diye birşey kaldı mı ya?
Haklısın öyle bir şey kalmadıama "overdrive" ın ne olduğunu sanıyorsun ki....!!???
bende aracı yeni aldım corolla confort extra a/t yaylaya çıkarken rampada çok zorlandım resmen çıkamadım. yanlış bişeyler var ama ne
Arkadaşlar elinizin altında manuel vitesli araçlar gibi 1. 2. 3. vitesler mevcut zaten,siz sürekli D modunda kullanırsanız dik yokuşlarda bayılmalar yaşayabilirsiniz adamlar oraya üçtane vites aralığını boşamı koymuşlar ? baktınız araba bayılıyor D den 3. vitese çekin gerekli hıza ulaşınca tekrar D ye alın araç sollarkende D modunda 2. vitese çekin araç şaha kalkıyor sollama bittikten sonra D ye takın kısacası adamlar oraya o modları kullanın diye koymuşlar.
Birde kick down olayına(tam otomatikte var sanıyorum) alışmak lazım mesela o da önemli bir faktör.
Vitesle oynamak zararlı olabilir şeklinde yorum var neler olabilir detaylı bilgi varmı?
Kesinlikle alışma meselesi.10 sene düz vites kullandıktan sonra sırf hanım da kullanabilsin diye otomatik vitese geçiş yaptım.İlk günlerde sollamalarda ve yokuşlarda nasıl kullanmam gerektiği konusunda biraz zorlansam da alışınca çooook rahat olduğunu anlıyorsunuz.Özellikle over drive düğmesi uzun yokuşlarda ve sollamalarda çok büyük rahatlık sağlıyor.Düz vitesten tek farkı,arabamı hız kuralları çerçevesinde kullanırım ama sırf meraktan dolayı 1 kez otobanda denedim düz vitesin çıktığı hızları yakalaması mümkün değil.
Birgün Peugeot 306 grifle otomatik ile 80/90 ile giderken yine vitesle oynadım. Yoluna alışamadıgım için R ye kaçırmışım gaza basıyorum gitmiyor. Ekranda vitese baktım R yanıp sönüyor uyandık taaa o zaman ve D ye çekip yoluma devam ettim.Bence otomatik şanzımanda en önemli olan şey yag degişimi benim arabanında 6K sonra degişecek.DSG/MMT gibi şanzımanlarda son hızlara çıkması çok normal çünkü tork konvertörü yüzünden kayıplar olmuyor. Ve vites oranlarıda manuel e benzer ayarlanıyor.Benim araba 3. Viteste 165km de devir kesiciye giriyor.4 te ise kagıt üzerinde 268 kmde devir kesiciye giriyorki oralara çıkmaları imkansız.
Birde araç hareket halindeyken her ihtimale karşı çok fazla oynamamak lazım.Mesela rampa çıkacaksak durup uygun moda alıp sonrasında devam etmek daha sağlıklı olur.Böylece hatanın önüne geçmiş oluruz.ben anlamadım şimdi rampada aracı durdurup vitesi değiştirip öyle mi yola devam edeceğiz. böylebişey olabilirmi yaa. araç giderken d modundan d3 yada d2 ye alamazmıyız.
AlperDSGnin tüm vitesleri manuelden kısa ilave olarak 7 konulmuş oda manuelin 6sı ile aynı vites oranlarının çok yakın olması robotize şanzımanların geçişteki vuruntusunu azaltıyor.1. Viteste çok kısa seçilince rampalarda trafik şıkışıpta sürekli tam hareket etmeden tekrar durmak gerektiginde yarım debriyaj yapma zamanını azaltıyor. Kısa oranlı oldugundan daha düşük hızda debriyajı tam bırakarak balatanın ısınmasını önlüyor. Çok başarılı bir oran seçilmiş.
Tabi kısa mesafede sürekli 1-2 2-1 kararsızlığınıda beraberinde getirebiliyor bu durum
Ahmet Bey ben henüz 4 aydır otomatik kullanıyorum ve sizler kadar bu konuda tecrübeli değilim fakat hareket halinde gaza basarken vites değiştirmenin şanzumana zarar verebileceğini okumuştum.Yokuş aşağı inerken de gerekli hıza gelip hız sabitleyiciyi kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı yaşamadım.Bu hafta sonu Sakarya-Beypazarı arası gidip geldim.Yol boyunca mümkün olduğunca cc ile gidip geldim 100 km de 8,1 lt lpg tüketmişim.