Gönderen Konu: 98 Corolla xei arka kısımlardan gelen lıkırtı sesleri  (Okunma sayısı 6428 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 15 kere teşekkür edildi
98  xei aracımın yaklaşık 5-6 aydan buyana arka tarafından lıkır lıkır ses geliyor. Lpg kazanının oynamısından olabilir düşüncesiyle servisine gittim ve iyice monte ettirdim kesinlikle yerinden bile oynamıyor. Ancak yine aynı ses kesilmedi. Tamirciye gittim durumu anlattım Amertisorlere baktı, rotlarına vb yerlere baktı bir anormallik olmadığını söyledi. İşletmenın gevşek olmasından dolayı yanlara ve sağa sola vurup ses yapabileceğini söyledi. İşletmesi tam sabit idi oynamıyordu ancak ben yinede işletmenin altına bir bez koydum belki yapabilir düşüncesiyle ama ses yine kesilmedii. Düz yola giderken bir şey olmıyor ama kasislere ve çukurlara girdiğimde o lık lık sesi duyuyorum. Ne yapsam olmadıı canım sıkılmaya başladıııı. Arabanın arka tamponuna elimi koyup sallıyorum ses gelmiyor sadece çukurlara ve tümseklere gelince oluyooo. Acaba nereden kaynaklanır bu ses yardımcı olursanız sevinirim .

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
Ynt: 98 Corolla xei arka kısımlardan gelen lıkırtı sesleri
« Yanıtla #1 : Ağustos 02, 2011, 13:03:29 »
egzosada baktırın.belki egzos sağa sola çarpıyordur.
2000 2.4 a6 quattro,2001 mercedes v280,2005 bmw 530i,2008 2.7 lc prado,2011 corolla 1.33 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2011, 13:07:28 »
Fatih beyin de dediği gibi egsoza bi bakın belki tutan yerlerinden çıkmıştır sallanıyodur
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2011, 13:13:15 »
Teşekkür ederim arkadaşlar. Hata bende başta söylemeyi unuttum. Egzostada baktırdım. Arabayı havaya kaldırdılar alt tarafındaki tüm hareketli hareketsiz kısımların hepsine baktılar. Sorun olmadığını söylediler. Bu arada sadece bir yere baktırmadım 2 ayrı yere götürdüm. Bir türlü ses kesilmedi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2011, 13:18:04 »
acaba yedek lastiğin oralarda boşta bir parça olabilirmi yada bagaj kapağının içinde bir parça bizimde başımıza gelmişti bir ara
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2011, 13:36:32 »
Söylediğiniz gibi bagaj kapağında veya işletmenin orda bir parça olsa elimle arka tampona basıp salladığımdada ses gelmesi gerekirdi. Elime anahtar aldım tüm arka kısımlardaki vidaları felan sıktım. Üf ya kafayı yiyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2011, 01:02:56 »
arkadaşım aynı durum bendede var benimki sizinkine ek olarak sağa virajdada lıkır lıkır diye ses gelmesi bende bir kaç yere gösterdim ön düzeneci arka amörtisörlerin gitmiş değişmesi gerek dedi bende beklemedeyim aracım 2001 model ustaya dedim peki değiştirdikten sonra ses kesilmese ne yapacağız öyle deyince adam cevap veremedi ve ben halen o güzelim sesle aracı 2 aydır kullanıyorum eğer bir çaresini bulursanız benide haberdar edin iyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2011, 09:29:55 »
Burak, en iyisi bagaja birini bindir sen de direksiyona geç, sesin nereden geldiğini belki anlarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2011, 09:59:18 »
Burak Bey siz LPG tankından olmadığını söylediniz. Benim 96 XEİ'de de aynı ses geliyordu. LPG tankının içerisindeki şamandıradan geliyormuş. İçini açıp sprey falan sıktılar. Ses kesildi artık.
2000 AVENSİS SOL OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • AE101--EFSANESİ
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2011, 09:59:37 »
Burak kardeş bagaja değilde arka koltukların tam orta kısmına kilolu birini oturtup bir denemesini yaparmısın, bazen koltuk tırnaklarının geçme yerlerinden kaynaklana biliyor çözümüde basit benim tamircim su hortumu kesip bir parça geçirmişti keser gibi oldu bence bir dene benimki 1.3 98 XL modeliydi her zaman gelmiyordu ama tek gelen sen o sesti ve can sıkıcıydı.Şimdi 96 XEİ aldım henüz ruhsatı elime geçmedi ve 96 yılı ilk yarısı üretimidir ve 114 beygirdir diye umuyorum. 105 beygirsede fark ettirirmi onuda bilmiyorum bu beygir güçleri konusunda tam olarak bilgisi olan arkadaş varmı?yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2011, 14:13:53 »
Söylediğiniz gibi en güöeli bagajın içine birini bindirip biraz tur atmak olacak. Bakalım bulabilecekmiyim sorunun kaynağını. Ha bu arada çok şakacı ve espirili biri olmam nedeniyle bagaza birisini bindirmem konusunda sıkıntı yaşayabilirim  :D  . Biraz ikna yöntemiyle hallederim gibi geliyooor. Siz değerli üyeleri en kısa zamanda haberdar edeceğim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1995-Toyota Gli
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 04, 2011, 10:02:08 »
Binmezlerse de sen bin bagaja Burak. İyice dinle oraları inşallah bulursun sesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 04, 2011, 10:07:18 »
sorun buyuk olasılıklaa z rotları ve amortısorden kaynaklanıyor... ses atlatmadan arka teker ınınce mı oluyo....._?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 04, 2011, 10:58:52 »
arkadaşlar ben bulamadım son olarak arka amortisörleri değiştireceğim maysan marka amortisör nasılsır. maysan mı yoksa monroe mi alsam maysan 70 tl monroe 95 tl acil cevap verecek arkadaşlar aranıyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 04, 2011, 12:05:55 »
benim aracımdada sizin bahsettiginize benzer bir ses vardı düz yolda sıkıntı yoktu .taşlu engebeli köy yolarında felan tıkırtı tarzı ses geliyordu .arka Z  rotlarını degiştirince düzeldi .Fakat sizinki farklı görünüyor Benim aklıma gelen bu terazi kollarını baglı oldugu merkezlerde lastik burç takozlar var zamanla onlar boşluk yapıyor vede bu tarz tıkırtı ve lıkırtılara sebep oluyor daha önce başka araçta başıma gelmişti arızayı rot ve amartisörlerde ararken oradan çıkmıştı onuda bir arkadaş söylemişti .Arka travers burcu diye geçer onları göstermeni tavsiye ederim .ben eski aracımda degiştirene kadar çok para harcamıştım en son travers burçlarını degiştirdim ses felan kalmadı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 11, 2011, 15:26:39 »
benim aracın sıkıntısı amortisörlerden yukardaki sorumun cevabını alamadım bende maysan mando marka sipariş geçtim. onuda yanlış yollamazlarsa tabii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 15, 2011, 16:25:03 »
Viraj demir takozlarını ve Z rotları kontol ettirin bunlardan birinde büyük ihtimal sorun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ağustos 27, 2011, 14:34:21 »
Arkadaşlar sonunda sorunu hallettim ve çok sevinçliyim. Soruna gelince başta sizlere anlatmıştım arka kısımlardan lıkırtı sesleri var 2-3 ustaya götürdüm ve sorunu çözememişlerdi. Tekrak K.Çekmece Beşyol sanayı sitesinde maksut ustaya götürdüm. Direk bu demir takozlarını ve Z rotları kontol ettirdi ve sorunun bunlardan birisinden kaynaklanabileceğini söyledi. Bende daha öne 2-3 sefer baktırdım sorun olmadığını söylediler dedim tabi dinlemedi. Kendi bildiğini yaptı z rotlarını kontrol etti ve biryerlerine lastık parça yerleştirdiii. Sorun kalmadığı çok mutluyum . 5-6 aydır çektiğim bu sıkıntıdan 20 tl karşığılı kurtuldum. Daha önce götürdüğüm ustalar özellikle bu parçalara bakmıştı ama sağlam demişlerdiii. Demekki fısırıktan ustalarmış bunlar. Durmak yok toyotayla yola devammm..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101 96 XEİ AC MY10 BRC
« Yanıtla #18 : Ağustos 28, 2011, 18:52:04 »
Viraj demir takozlarını ve Z rotları kontol ettirin bunlardan birinde büyük ihtimal sorun.
% 90 ihtimal tolga arkadasmızda işaret ettiği yerden böyle bir sıkıntı yasamıstım daha evvel  arka z rot ve viraj lastiklerinden cıkmısdı
.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  AE101 96 XEİ AC MY10 BRC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 04, 2011, 01:45:51 »
Bayram tatili nedeniyle kimseler cevap verememiş heralde... Sorun yok ben mutluyum artık.