Gönderen Konu: 98 Corolla xei arka kısımlardan gelen lıkırtı sesleri  (Okunma sayısı 6429 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: 98 Corolla xei arka kısımlardan gelen lıkırtı sesleri
« Yanıtla #20 : Eylül 11, 2011, 22:17:14 »
Tatil bitti hala kimseden yorum yok.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 11, 2011, 22:17:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 11, 2011, 22:26:12 »
Sesten kurtulmuşsunuz sonunda, gözünüz aydın. profilinizde yer amasya yazıyor ama k.çekmece beşyol sanayii demişsiniz? amasya  mı istanbul mu ? :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 12, 2011, 11:16:54 »
Bendeki GLi de arkasından bi ses geliyodu stepmenin üstündeki kontraplak kırıktı o sallanıyodu tümseklerde.. bi iple stepneyi sıkılaştırdım ses kesildi belki faydası olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 12, 2011, 12:13:01 »
Amasyalıyım. Aracımıda Amasyada Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan bir memur abiden aldım. Kendim İstanbulda oturuyorum ve aracımıda İstanbulda kullanıyorum. Sık sık memlekete giderim. Aracı alınca plakasını hiç değiştirmedim. Böyle kullanıyorum vede çok güzel oluyor. Trafikte giderken Amasyalı hemşeriler plakayı görünce seviniyor ve çok hoş  bir duygu oluyoor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 28, 2011, 14:44:47 »
Arkadaşlar sonunda sorunu hallettim ve çok sevinçliyim. Soruna gelince başta sizlere anlatmıştım arka kısımlardan lıkırtı sesleri var 2-3 ustaya götürdüm ve sorunu çözememişlerdi. Tekrak K.Çekmece Beşyol sanayı sitesinde maksut ustaya götürdüm. Direk bu demir takozlarını ve Z rotları kontol ettirdi ve sorunun bunlardan birisinden kaynaklanabileceğini söyledi. Bende daha öne 2-3 sefer baktırdım sorun olmadığını söylediler dedim tabi dinlemedi. Kendi bildiğini yaptı z rotlarını kontrol etti ve biryerlerine lastık parça yerleştirdiii. Sorun kalmadığı çok mutluyum . 5-6 aydır çektiğim bu sıkıntıdan 20 tl karşığılı kurtuldum. Daha önce götürdüğüm ustalar özellikle bu parçalara bakmıştı ama sağlam demişlerdiii. Demekki fısırıktan ustalarmış bunlar. Durmak yok toyotayla yola devammm..

sorundan kurtulmanıza sevındım dedıgım gıbı genelde corollalarda bu tur sesler z rotlarından gelır..;) ancak suan ıcın ucuz ve pratık bıcozum bulmussunuz.. ancak ılerıde z rotlarının degısmesı gerekecek.. orjınal z rotları tanesı 110 lıra.. sanayıde satılanlar tanesı 15 lıra cıvarı ama bunlarda 7000-8000 km sonra aynısorunu cıkartmaya baslıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 30, 2011, 23:34:40 »
Kendimi övmek gibi olmasın ama AE 101 in ciğerini bilirim 14yıl bindim aracımı sattım ama sizlere yardımcı olurum eldimden geldiği kadar.Tüm AE101 kullanıcıları hızlanmada sorun yaşıyor ise mesala 140 km veya 160 km üzerine çıkamıyor ise ekzos sistemini katalitik konvertörü kontrol ettirsin pek fazla giremiyorum internete ama zamanında çok uğraştım bu araç ile.
Sorunsuz bir AE101 isteniyorsa her 10.000 km yağı yağ filitresi hava filitresi değişmeli 15.000k de buji ve LPG var ise  onun filitresinide ihmal etmeyin 3 yılda bir fren hidrolik yağı ve şanzıman yağı değişmeli.Antifirizinizi tiriger kayışı ve devirdaim pompası ile değiştirin antifirizde eksilme var ise su ile tamamlayın değişim yoluna gitmeyin. Ekzosunuzu 2 yılda bir kontrol ettirin.Fren balatalarınızı zamanında değiştirin veya sağlam olsa dahi 2 yılda bir ön fren balatalarını 3 yılda bir arka fren balatalarını değiştirin ustalara pek inanmayın yapıcakları işi siz söyleyin.7 yılda bir 4 amortisörü ve takozlarını atın çöpe sağlam deseler dahi değiştirin yağını suyunu eksik etmeyin başkada bir şey istemez zaten AE101 sattığıma pişmanım :(