Gönderen Konu: ön cam çatladı  (Okunma sayısı 10289 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
ön cam çatladı
« : Temmuz 31, 2011, 19:40:16 »
dün yol çalışmaları sebebiyle öndeki araçtan taş sıçrayıp benim camı çatlattı sigortam serviste yaptırırsam faturaları inceleyip 1 hafta içinde paramı vereceğini söyledi arabamı derindereye götürüyorum en az 1000 tl ye yakın ücret çıkıcak gibime geliyor istersem eureko sigortayla anlaşmalı doraglass uğurlucam gibi yerlerde yaptıracağımı söylediler kalite açısından sizce ne yapmalıyım sigortayla konuşmanın sonunda biz inceleriz ondan sonra ücreti veririz dediler orada bi soru işareti de olmadı değil açıkçası bende
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Toyota Club Türkiye

ön cam çatladı
« : Temmuz 31, 2011, 19:40:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Ynt: ön cam çatladı
« Yanıtla #1 : Temmuz 31, 2011, 20:00:43 »
Geçmiş olsun,yollarda bu tip şeyler kaçınılmaz.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 31, 2011, 21:46:16 »
euroka nekadara yaptı sigortanı nekadar para aldılar.Birde zamanında toyota altın kasko yaptırsaydın bunlar için ugrasmazdın.yılda bir defa aracın ön camı sis lambası stop far gibi değişimini yapsan bile kaskon delinmiyor.ben gecen gün kırık olan stop lambamı değiştirdim mesela.para falan vermıyorsun.gelecek yılkı sigortanı toyota kasko yaptır bana göre
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotalı Günler
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 01, 2011, 00:39:27 »
dün yol çalışmaları sebebiyle öndeki araçtan taş sıçrayıp benim camı çatlattı sigortam serviste yaptırırsam faturaları inceleyip 1 hafta içinde paramı vereceğini söyledi arabamı derindereye götürüyorum en az 1000 tl ye yakın ücret çıkıcak gibime geliyor istersem eureko sigortayla anlaşmalı doraglass uğurlucam gibi yerlerde yaptıracağımı söylediler kalite açısından sizce ne yapmalıyım sigortayla konuşmanın sonunda biz inceleriz ondan sonra ücreti veririz dediler orada bi soru işareti de olmadı değil açıkçası bende

Ne Kadarlık Bi Çatlak Tamir Olma Durumu Yokmu Kaskonuzu Bozmadan Autoking de yapıyo bu işlemi tabi kasko şirketiniz ile anlaşması varsa toyota kasko dışında diğer şirketlerde veriyo cam değişimini sadece onlara mahsuz bi olay değil bi araştırın derim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 01, 2011, 01:37:07 »
Çoğu kasko küçük hasar onarımı altında kaskonuzu bozmadan camınızı değiştirme hakkını veriyor.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 01, 2011, 01:56:28 »
geçmiş olsun. ön camı mutlaka orjinal taktırın derim.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #6 : Ağustos 01, 2011, 02:55:53 »
Veriyor ama orjinal camla değiştirmiyorlar genelde diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2011, 04:05:57 »
Tamir yoluna gitmeyin kesinlikle.

Orijinal cam taktırmanız sizin açınızdan iyi olacaktır gece sürüşlerinde ışık yayılmasında vs de diğer camlar sıkıntı çıkara biliyor.

Bu arada kaskonun mini onarımdan değiştirdiği cam yan sanayi.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2011, 08:04:04 »
izmirde axa sigortadan para vermeden olypia firmasından değiştirdim çok kaliteli...
serviste yaptırınca %25 eksik ödüyor axa
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2011, 01:06:40 »
Enes bey öncelikle geçmiş olsun diyelim, bugün aynı şeyi ben yaşadım karşıdan gelen kamyonetten fırlayan taş benim camı çatlattı demir para büyüklüğünde falan.şimdi senin konu ile ilgili arkadaşlar bildiklerini paylaşmış.bence de orijinalinden şaşma derim. ben aracımı alırken toyota kasko yaptırmıştım. şimdi kaskonun senelik cam,sis farı,stop farı vs gibi ücretsiz bir değişim opsiyonu bulunuyormuş. kaskoyu yaparken böyle denildi.ben bu camı yetkili serviste değiştirmeyi düşünüyorum. hasarsızlığı bozmadan yapılacak bu değişim yine orijinal parça ile olmayacak mı.servis te yan sanayi ürün olacağını düşünmüyorum. başından bu şekilde bir şey geçen varsa enes beye ve bana yardımcı olursa sevinirim.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2011, 02:41:59 »
bu hafta içinde uğurluglass ta değişimi yaptırıcam arkadaşın başına gelmişti orada yaptırdık camdan gayet memnundu servise para verip sonra bi daha kaskodan para almakla uğraşmak istemiyorum tam yollayıp yollamayacakları da meçhul kasko delinmeden orada halledicekler senede 1 kere hakkımız varmış kullanalım tamir düşünmüyorum yenisini taktırcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2011, 02:51:09 »
uğurlu glass dışında carglass ve olimpiada var sizce hangisini tecih etmem lazım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2011, 04:32:12 »
uğurlu glass dışında carglass ve olimpiada var sizce hangisini tecih etmem lazım?
kesinlikle uğurlu bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ağustos 04, 2011, 12:58:28 »

Merhaba Enes Bey

her sigorta şirketinde 1 defaya mahsus cam hasarlarında hasarsızlık indirimi etkilenmez.Bazı sigorta firmalarında cam hasarı sınırsızdır.Bizde doraglasla çalışıyoruz ordaki camlarda orjinal ama logosuz olarak üretilmektedir.Poliçenizin özel şartlarında anlaşmalı servis dışında farklı bir servise yaptırdığınızda belli bir oranda muafiyet kesintisi yapılabilir cam klozunuzu iyi okuyun derim.bir sigortacı olarak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 04, 2011, 13:37:05 »

Bende uğurlu taktırmıştı orjinal gibiydi kimse farkedemiyordu, ön camın yanındaki karartmalar vs herşey birebir aynı idi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 04, 2011, 19:32:05 »
merhaba, ben de camı değiştirdim. tokullar toyotada serviste değişti. mutlaka orjinal ithal cam taktırın. hem aracın sensörlerine denk gelen yerlerde sorun olmuyor oralarda da özel silikonlar kullanıyorlar. birde izolasyon problemi olmuyor. zira camı yerine yapıştırıken özel yapıştırıcılar kullanıyorlar. aksi halde zamanla ıslık sesi olabiliyor. sadece camı sökerken kaportaya denk gelen bazı yerlerde boya atığı olabiliyor. onu ikaz edin. banimkine orjinal japonyadan ithal cam takıldı. çoook memnnum. bu arada diğer arkadaşlarında dediği gibi sigorta firması fark etmeden bütün sigorta firmaları yılda 1 defa ön cam değişimini kasko bozulmadan yapıyorlar. gelen cama gelsin cana değil. sağlıcakla kalın.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 04, 2011, 19:53:19 »
mehmet bey ben bugün sabah aracımı bursa çavdarlı servisine bakıma götürdüm. ön cam da 2 gün önce falan taş geldi çatladı kaskodan ücretsiz olarak orjinal cam ile değiştireceklerini söylediler. camı yapıştırdıktan sonra bir gün beklemek gerekiyormuş. sizin camınız kaç saat içinde yapıldı, beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.telefonla aradığımda sabah bırakırsanız akşam alırsınız demişlerdi sora 24 saat belmesi gerekiyor dediler.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 04, 2011, 20:38:19 »
Türkiyede üretilen araçlarda dikkat ettiyseniz yan ve arka camlar yerli, ön cam ithaldir. Ön cam teknik olmak zorunda, yerli camların çoğunda temperlenme işleminden dolayı dalgalanma olabiliyor. Temperleme işlemi camın sertleşmesi için fırınlanmasıdır o da banttan geçerken bazan aracın ön camına yandan baktığınızda gördüğünüz dalgalanmalara neden olur. Ama teknik ön camlarda bu olmaz.UV filtrasyon katmanları ilave edilir (pek çok iyi model araçta) . Toyota aracı yaparken ön camda yerli cam kullanmamış. Ben olsam ön camı orjinal taktırırım, diğer camlarda kalite farkı çok önemsenecek düzeyde değil demekki, ama ön cam güvenlikle ilgili bir konu. Benim basit mantığım eğer kaliteli birşey olsaydı fabrikada yerli üretim ön cam takılırdı yönünde. Gerekli kriterleri karşıladıktan sonra Toyota yerli parça kullanımında tutucu da değil. Ön cam orjinal olmalı.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 05, 2011, 21:55:06 »
mehmet bey ben bugün sabah aracımı bursa çavdarlı servisine bakıma götürdüm. ön cam da 2 gün önce falan taş geldi çatladı kaskodan ücretsiz olarak orjinal cam ile değiştireceklerini söylediler. camı yapıştırdıktan sonra bir gün beklemek gerekiyormuş. sizin camınız kaç saat içinde yapıldı, beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.telefonla aradığımda sabah bırakırsanız akşam alırsınız demişlerdi sora 24 saat belmesi gerekiyor dediler.
merhaba
benim aracım elegance bu yüzden ön camda sensörler var. tabiki onların silikonları filan da istendi. bu yüzden 2 gün bekledim. camın özellikle aynı tip ve marka olmasını isteyin bizimkiler hem UV hemde orjinal japon lütfen üzerine bakın aynı markasından olsun yoksa kabul etmem deyin. ben böyle dedim kontrol da ettim aynısını taktılar. sabah götürdüm öğleden sonra verdiler. 2 gün yıkamayın, uzun yolda sürat yapmayın dediler. çok da güzel oldu. aynı eskisi gibi hiç kafanızı karıştırmayın aman camı çıkartırken çelik tel ile çıkartıyorlar kaporta kenarını boyasını bozmasınlar, ikincisi ise ellerine temiz eldiven giysinler camı takarken tavan döşemelerini kirletiyorlar. bunları söylemezseniz sonradan temizlik filan zor oluyor. söylediklerimi yanlış anlamayın bu kültür meselesi. maalesef böyle davranmak onların yerinede düşünmek zorundasınız. tekrar geçmiş olsun.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir ayrıcalıktır...
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ağustos 05, 2011, 22:10:45 »
Valla bu gün cam kırılma günü müdür nedir aynı şekilde benim de cam karşıdan gelen tırın taş atmasıyla çatladı araba daha 350 km de içim gitti ama olacağı varmış ne diyelim... kaskom axa, kasko karşılıyor fakat ben serviste taktırıyorum acaba bundan dolayı herhangi bir artı para ödüyor muyuz, serviste taktırınca %20 sini kasko bizden alıyor mu öyle bir şey duydum bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa memnun olurum...