Gönderen Konu: ön cam çatladı  (Okunma sayısı 10290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: ön cam çatladı
« Yanıtla #20 : Ağustos 06, 2011, 01:07:52 »
arkadaşlar aracımı bugün teslim aldım camı değiştirmişler çok da güzel olmuş bir daha olmaz inşallah. mehmet bey dediğiniz gibi aynı uyarıları aşağı yukarı ben de yaptım arkadaşlara onlar da temiz bi işçilik gerçekleştirmiş sağolsunlar..Hakan bey benim kasko ak sigartanın toyota kaskosuydu. hiç bir ücret ödemedim. başka bir kasko olsaymış şayet dediğiniz gibi %15-20 si gibi de müşteriden alınıyormuş. ya kaskonuzun anlaşmalı olduğu bi camcıda hiç bir ücret ödemeden değiştireceksiniz. ya da bir kısmını cepten verip bu işi serviste yaptıracaksınız. siz yine de benim fikrim servisi tercih etmeye çalışın derim. axa sigortayı ararsanız bence en güvenilir bilgiyi onlar verir. servislerdeki cam değişimi konusunda belli bir miktar ödeyip ödemediğinizi. geçmiş olsun bakalım hallolur gider 2 gün uğraşıyorsunuz o kadar.allah daha büyük bir şey vermesin.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 06, 2011, 01:07:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota bir ayrıcalıktır...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Ağustos 06, 2011, 01:20:54 »
arkadaşlar aracımı bugün teslim aldım camı değiştirmişler çok da güzel olmuş bir daha olmaz inşallah. mehmet bey dediğiniz gibi aynı uyarıları aşağı yukarı ben de yaptım arkadaşlara onlar da temiz bi işçilik gerçekleştirmiş sağolsunlar..Hakan bey benim kasko ak sigartanın toyota kaskosuydu. hiç bir ücret ödemedim. başka bir kasko olsaymış şayet dediğiniz gibi %15-20 si gibi de müşteriden alınıyormuş. ya kaskonuzun anlaşmalı olduğu bi camcıda hiç bir ücret ödemeden değiştireceksiniz. ya da bir kısmını cepten verip bu işi serviste yaptıracaksınız. siz yine de benim fikrim servisi tercih etmeye çalışın derim. axa sigortayı ararsanız bence en güvenilir bilgiyi onlar verir. servislerdeki cam değişimi konusunda belli bir miktar ödeyip ödemediğinizi. geçmiş olsun bakalım hallolur gider 2 gün uğraşıyorsunuz o kadar.allah daha büyük bir şey vermesin.

Teşekkürler Erol Bey bakalım dediğiniz gibi sigortayı arayıp ordan bilgi almak lazım hayırlısı olsun diyelim. Sizlere de geçmiş olsun Allah beterinden saklasın Hayırlı geceler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 06, 2011, 01:54:27 »
tavsiyeleriniz için teşekkürler dün değiştirdim camı uğurlu camda orjinali gibi dalgalanma falanda söz konusu değil işçilikleri de fena değildi şu an için problem yok gibi :D
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 06, 2011, 11:57:15 »
toyota sigorta orjinal parça garantisi veiroyr benimde 1 ay evvel başıma geldi dumakyada değiştirttim ve kaskom bozulmadı.geçmiş olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 06, 2011, 13:59:07 »
Herkese gelmiş geçmiş olsun.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 06, 2011, 19:54:55 »
ben hiç ek ücret ödemedim. yanlız benim sigortam generalli sigorta idi (zorunlu yaptırtmıştım) servi ile anlaşması yokmuş. bana senet imzalattılar zaten hemen sigorta benim hesabıma parayı 2 gün içinde fatura değeri üzerinden yatırmış. bende olduğu gibi servise verdim hesap kapandı hiç de zorluk çekmedim. siz beni dinleyin servisten şaşamayın. kazasız belasız günler dilerim.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 TOYOTA 1.6 AURIS COMFORT EXTRA 132HP
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Ağustos 06, 2011, 21:33:49 »
Geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 28, 2011, 11:39:13 »
Ön cam meselesiyle ilgili yeni bir konuya değinmek istedim. Dün toyota servisinde işim vardı, aracın yıkanmasını beklerken pert olmuş 6-7 adet corolla ve auris'i inceledim. Araçlar gerçekten ağır kazalar yaşamış, geneli takla atmış. Tamamının ön camı patlamıştı. Araçların ön camları farklı markalardaydı ama birşey dikkatimi çekti özellikle yabancı markalı olan ön camlar patladığında bütünlüğünü korumuş ve çok küçük parçacıklar halinde dağılmıştı. Bir corollada ise (sanırım sonradan değişmiş) marka bandrolü yoktu ve aracın camı büyük ve kenarları keskin parçacıklar haline gelmiş, iç laminasyon filmi yırtılmış ve eli kesecek halde cam parçaları haline gelmişti. Bunu inceleyince ön cam üzerindeki görüşlerimin ne kadar önemli olduğunu düşündüm. Camlar patladığında (tam temperlenmiş) eğer çok küçük ve kesici olmayan parçalara ayrışmıyorsa kalitesiz ve tehlikelidir. Cam patladığında iç laminasyon filmi parçalanıyorsa cam kalitesiz ve tehlikelidir. Bu yüzden özellikle ön camınızı değiştirecekseniz en kalitelisi ne ise onun takılması gerektiğini düşünüyorum. İç laminasyon filmi yırtılmış ve büyük kesici parçalar halinde kırılmış ön cam Allah saklasın bir kaza anında ölümcül olabilir. Güvenlik meselesinin şakası ucuzu olmaz.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 28, 2011, 14:03:10 »
Ön cam meselesiyle ilgili yeni bir konuya değinmek istedim. Dün toyota servisinde işim vardı, aracın yıkanmasını beklerken pert olmuş 6-7 adet corolla ve auris'i inceledim. Araçlar gerçekten ağır kazalar yaşamış, geneli takla atmış. Tamamının ön camı patlamıştı. Araçların ön camları farklı markalardaydı ama birşey dikkatimi çekti özellikle yabancı markalı olan ön camlar patladığında bütünlüğünü korumuş ve çok küçük parçacıklar halinde dağılmıştı. Bir corollada ise (sanırım sonradan değişmiş) marka bandrolü yoktu ve aracın camı büyük ve kenarları keskin parçacıklar haline gelmiş, iç laminasyon filmi yırtılmış ve eli kesecek halde cam parçaları haline gelmişti. Bunu inceleyince ön cam üzerindeki görüşlerimin ne kadar önemli olduğunu düşündüm. Camlar patladığında (tam temperlenmiş) eğer çok küçük ve kesici olmayan parçalara ayrışmıyorsa kalitesiz ve tehlikelidir. Cam patladığında iç laminasyon filmi parçalanıyorsa cam kalitesiz ve tehlikelidir. Bu yüzden özellikle ön camınızı değiştirecekseniz en kalitelisi ne ise onun takılması gerektiğini düşünüyorum. İç laminasyon filmi yırtılmış ve büyük kesici parçalar halinde kırılmış ön cam Allah saklasın bir kaza anında ölümcül olabilir. Güvenlik meselesinin şakası ucuzu olmaz.
Kesinlikle çok önemli bir konu bu. Hep söylerim, aradaki fark sadece camın kenarında yazan bir kaç şey değil, üretim kalite farklılığı ve standartlara uygunluktur da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 29, 2011, 21:07:32 »
burda  diğer forumda airbag meselesinde gördüğüm aracın camı gibi olmalı iyisi. Hamur gibi olmuş ön cam ve dağılmamış. Bunun gibi olmalı, hatalı ön camın fotoğrafını çekseydim keşke, ama bulunca eklerim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-pert-kayiti-hasar-trafik-kaydi-olmayan-hasarli-arac-57596660/mega-foto/?photo=1
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 25, 2013, 12:34:06 »
bu konuyla alakalı size hak veriyorum arac sakarya yerli üretim olmasına karşın servis duracam yani şişe cam fabrikasının bir ürünü olmasına karşın kendi aracımın ön cam değişimi için sonkar toyota bayi 1000 tl fiyat verdi sadece camın ön yüzeyinde logo toyota yazması hepsi bu lakin ben ugurglass ürünü glasex taktırdım cokta memnun kaldın fiyat olarakta 200 cam 10 tl mastik yapıştırıcı 40tl işçilik hepsi 250 tl servisler adamı soyuyo resmen
2011.toyota aurıs 1,33 comfort extra