0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar aracımı bugün teslim aldım camı değiştirmişler çok da güzel olmuş bir daha olmaz inşallah. mehmet bey dediğiniz gibi aynı uyarıları aşağı yukarı ben de yaptım arkadaşlara onlar da temiz bi işçilik gerçekleştirmiş sağolsunlar..Hakan bey benim kasko ak sigartanın toyota kaskosuydu. hiç bir ücret ödemedim. başka bir kasko olsaymış şayet dediğiniz gibi %15-20 si gibi de müşteriden alınıyormuş. ya kaskonuzun anlaşmalı olduğu bi camcıda hiç bir ücret ödemeden değiştireceksiniz. ya da bir kısmını cepten verip bu işi serviste yaptıracaksınız. siz yine de benim fikrim servisi tercih etmeye çalışın derim. axa sigortayı ararsanız bence en güvenilir bilgiyi onlar verir. servislerdeki cam değişimi konusunda belli bir miktar ödeyip ödemediğinizi. geçmiş olsun bakalım hallolur gider 2 gün uğraşıyorsunuz o kadar.allah daha büyük bir şey vermesin.
Ön cam meselesiyle ilgili yeni bir konuya değinmek istedim. Dün toyota servisinde işim vardı, aracın yıkanmasını beklerken pert olmuş 6-7 adet corolla ve auris'i inceledim. Araçlar gerçekten ağır kazalar yaşamış, geneli takla atmış. Tamamının ön camı patlamıştı. Araçların ön camları farklı markalardaydı ama birşey dikkatimi çekti özellikle yabancı markalı olan ön camlar patladığında bütünlüğünü korumuş ve çok küçük parçacıklar halinde dağılmıştı. Bir corollada ise (sanırım sonradan değişmiş) marka bandrolü yoktu ve aracın camı büyük ve kenarları keskin parçacıklar haline gelmiş, iç laminasyon filmi yırtılmış ve eli kesecek halde cam parçaları haline gelmişti. Bunu inceleyince ön cam üzerindeki görüşlerimin ne kadar önemli olduğunu düşündüm. Camlar patladığında (tam temperlenmiş) eğer çok küçük ve kesici olmayan parçalara ayrışmıyorsa kalitesiz ve tehlikelidir. Cam patladığında iç laminasyon filmi parçalanıyorsa cam kalitesiz ve tehlikelidir. Bu yüzden özellikle ön camınızı değiştirecekseniz en kalitelisi ne ise onun takılması gerektiğini düşünüyorum. İç laminasyon filmi yırtılmış ve büyük kesici parçalar halinde kırılmış ön cam Allah saklasın bir kaza anında ölümcül olabilir. Güvenlik meselesinin şakası ucuzu olmaz.