Gönderen Konu: Auris kullananlar yardım (rüzgarda savrulma ve spor yay hakkında)  (Okunma sayısı 12621 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Herkese merhabalar,

5 aydır auris kullanıyorum ve genel olarak aracımdan çok memnunum fakat büyük bir sorunum var. aracım rüzgardan çok etkileniyor. Aldığım günden beri bu sorunum vardı ama geçenlerde olan bir olay canımı çok sıktı. olayı kısaca anlatayım. ankara eskişehir yolunda 110 a hızı sabitledim gidiyorum ve bir aracı solladım, bu sırada arkamdan bir megane 2 geldi ve selektör yapmaya başladı bende kızıp dipledim gazı. araç 150 km civarı rüzgarlı bir bölüme girdi ve hafiften yalpalamaya başladı ve çok tırstım hatta kontrolü kaybetmekten korktum. (muhtemelen kontrolü kaybetmez ama bu sıralar rüzgara karşı çok titizim sanırım) bu sırada megancı bastı ve beni geçip gözden kayboldu. Benim sıkıntım meganın beni geçmesi felan değil aracın rüzgardan aşırı derecede etkilenmesi. Eskiden 2004 focusum vardı ve yaklaşık 1000 kg civarı idi. oda rüzgardan biraz etkilenirdi ama bu kadar değil. Bence araç yüksek ve kaslı olması sebebiyle rüzgardan fazla etkileniyor. Bende çözüm olarak araca spor yay takıp biraz yere yaklaştırmak istiyorum. şimdi sizlere birkaç sorum olacak.

1-sizlerde rüzgardan fazla etkilenme sorunu yaşıyormusunuz?
2-yay takıp aracı yere yaklaştırırsam bu sorun ne kadar azalır? (30mm yay düşünüyorum)
3-toyota yayları eibach firmasına yaptırıyor ve fiyat olarak yüksek, bende aynı markadan yayı dışardan alıp taktırmayı düşünüyorum sizce garantiyi bozma durumu olurmu?

yardımcı olursanız sevinirim.

Saygılar.
Ömer

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
rüzgarlardan ben de biraz fazla etkilendiğini düşünüyorum...
yay takmanın elbette ki faydası olacaktır, eibach 35mm yay mesela gayet iyi olur...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
aurislerin bu tipik problemi gerçi problem denemez araç yüksek ondan dolayı bende yay taktırıcam fakat önce jant almam lazım plastik kapakla uyumu pek olmuyor
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
rüzgarlardan ben de biraz fazla etkilendiğini düşünüyorum...
yay takmanın elbette ki faydası olacaktır, eibach 35mm yay mesela gayet iyi olur...

Oğuzhan hocam bildiğim kadarıyla auris için üretilen eibach yaylar 30mm HR yaylar 35mm.

saygılar
Ömer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
aurislerin bu tipik problemi gerçi problem denemez araç yüksek ondan dolayı bende yay taktırıcam fakat önce jant almam lazım plastik kapakla uyumu pek olmuyor

Enes kardeşim bende jantı değiştirmeyi düşündüm hatta 18 jant takmayı bile düşündüm ama alırken elegant jantlarını çok beğenerek almıştım ve açıkçası jantlara kıyamıyorum. birde alınan janta göre yüksek bir meblağ lastik parası ödemek gerekecek

Saygılar
Ömer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Enes kardeşim bende jantı değiştirmeyi düşündüm hatta 18 jant takmayı bile düşündüm ama alırken elegant jantlarını çok beğenerek almıştım ve açıkçası jantlara kıyamıyorum. birde alınan janta göre yüksek bir meblağ lastik parası ödemek gerekecek

Saygılar
Ömer

orjinal jantlarıyla yay takılıncada güzel duracaktır bence. ve bu rüzgar olayına bi nebze iyi gelecektir daha stabil olmasını sağlar. benim aracımda özellikle yay taktıktan sonra baya bir düzelme olmuştu.birda lastiklerin durumuda bu konuda çok büyük etken. lastiklerdende titreme yapar yüksek hızda. buda yaşadığım sorunlardan biriydi. 150 lere filan geldiğinde araç bi uğultu bi titreme olurdu. yay takılıp 0km michelinler takılınca bunlardan eser kalmadı. daha doğrusu daha yüksek hızlarda hafif bi titreme oluo okadar ama 140 150 gibi hızlarda değil.
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Auris kullananlar yardım (rüzgarda savrulma ve spor yay hakkında)
« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2011, 05:27:28 »
orjinal jantlarıyla yay takılıncada güzel duracaktır bence. ve bu rüzgar olayına bi nebze iyi gelecektir daha stabil olmasını sağlar. benim aracımda özellikle yay taktıktan sonra baya bir düzelme olmuştu.birda lastiklerin durumuda bu konuda çok büyük etken. lastiklerdende titreme yapar yüksek hızda. buda yaşadığım sorunlardan biriydi. 150 lere filan geldiğinde araç bi uğultu bi titreme olurdu. yay takılıp 0km michelinler takılınca bunlardan eser kalmadı. daha doğrusu daha yüksek hızlarda hafif bi titreme oluo okadar ama 140 150 gibi hızlarda değil.

Benim aracımda titreme sorunuyla hiç karşılaşmadım çok yüksek hızlara çıktığım zamanlarda oldu  :islik: yeterki rüzgar olmasın  :D Söylediğiniz gibi yay takılınca rüzgardan etkilenme de azalacaktır gibi geliyor fakat bu yay işinin garantiye etkisi olurmu acaba? Marka olarakta arada kaldım. eibach 30 mm veya HR 35 mm fiyasada epeyce var ve her ikiside yaklaşık 380-400 tl arasında. Birçok firma kutusunda hiç açılmamış diye satıyor acaba güvenebilirmiyim? yardımcı olan olursa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2011, 08:28:47 »
Ömer bey Eibach öneririm konfor ve perfomansı bir arada alırsınız, HR genel olarak biraz daha serttir performansı çok iyidir ama konfordan kayıp daha fazla olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Adrenalin kaldığı yerden devam ediyor... GT86
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2011, 14:18:16 »
Valla istanbul yolları için yüksek olması daha iyi tabii istanbul için konuşuyorum. Sizin orada yollarınıza ve karlıklarınınız sürtmeyeceğine inanıyorsanız Eibach iyi bir tercih olacaktır. Ben ise ne zaman Almanyadaki yollar gibi yollarımız olur o zaman takarım yayları yoksa istanbulda yay hergün sıkıntı çekmek demek

Küçük bir örnekle tümsekler var masalah dozerler bile yavaşlamak zorunda kalacak cinsten, tümseğin düşük yerinde geçmeye çalışacaksın yada çaprazlama arkadaki korna karşıdan gelen korna çalacak zaten sinirli bir insanım valla hergün kavga ederim. sonuda kötü biter. sizce haksız mıyım? Pazar günü ön spoylerimi Bursa'da Cumalıkızık'tan çıkarken sürttüm içimin yağları eridi. Allah'tan orjinaldi de bişey olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 02, 2011, 14:31:26 »
valla yay pek tavsiye etmiyorum bende takacaktım ama ön tamponun altı yokuşlara girip çıkarken çok vuruyor ne yazıkki resmen adamın içi gidiyor stock olarak kullanmak en iyisi.rüzgarlardan öyle çokta etkileneceğini sanmıyorum kontrolü kaybettirecek kadar yani.yüksek hızlara çıktım ama beni öyle çokta korkutmadı viraja biraz süratli girinceaz bi kayma yapıyor limitlerde oda
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 02, 2011, 15:54:04 »
Valla istanbul yolları için yüksek olması daha iyi tabii istanbul için konuşuyorum. Sizin orada yollarınıza ve karlıklarınınız sürtmeyeceğine inanıyorsanız Eibach iyi bir tercih olacaktır. Ben ise ne zaman Almanyadaki yollar gibi yollarımız olur o zaman takarım yayları yoksa istanbulda yay hergün sıkıntı çekmek demek

Küçük bir örnekle tümsekler var masalah dozerler bile yavaşlamak zorunda kalacak cinsten, tümseğin düşük yerinde geçmeye çalışacaksın yada çaprazlama arkadaki korna karşıdan gelen korna çalacak zaten sinirli bir insanım valla hergün kavga ederim. sonuda kötü biter. sizce haksız mıyım? Pazar günü ön spoylerimi Bursa'da Cumalıkızık'tan çıkarken sürttüm içimin yağları eridi. Allah'tan orjinaldi de bişey olmadı.

Emre Cumalıkızıktada ne kahvaltı ediliyor ama :) inan bende 45 lik yaylarla orayı çıktım hemde 5 kişi :) kahvaltıya gitmiştik Cumalıkızık'ın kahvaltısı meşhurdur

bu halde gittim oraya sadece 2 yerde altını sürttüm ama hiçbir parça yere sürtmedi sadece krikonun kaldırma demirleri var alt yanda onlar sürttü ;)

bu arada bende heryeri çapraz geçerdim sellektör ve kornaya alışıyor insan birmüddet sonra bende sinirili biriyim ama arabam kıymetli diye yavaş kullanır dalaşmazdım kimseyle bikaç vukuat dışında :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 1.6 Comfort Extra
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 02, 2011, 15:59:36 »
aynı sıkıntı sabiha gökcen sapagından sonraki ataşehir yolunda basıma geldi. daha sonra eibach 3.5 cm yay ve 17 jantlarla aynı yolda hızımı katlyarak denedigimde kesinlikle farkı hissettim. garanti konusunda da sıkıntı olmuyor. 10.000 bakımına yay ve jantlarla soktum kısa farlarımdan bir tanesi yanmıyordu garantiden yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 02, 2011, 19:06:37 »
Ben serviste orijinal 3 cm alçaltma yaptırdım eğer arabaya 3-4 kişi biner de kasislere dikkatsiz girerseniz altını yere sürtmeniz veya lastiklerin davlumbaza sürtmesi olası ama aracı tek kullanıyorsanız sorun olmaz. Ayrıca alçaltmayı kesinlikle tavsiye ederim evet aracın konforu azaldı ama virajlarda eskisine oranla yatma çok daha az olmakta.

Bu arada savrulma sorununu ben de yaşıyorum alçaltma aracın rüzgarda savrulmasına engel olamıyor malesef. Corollalarda da aynı durum mevcut sanırım toyota araçların aerodinamiğini ayarlama konusunda sıkıntı yaşıyor diyebiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 04, 2011, 22:39:41 »
Emre Cumalıkızıktada ne kahvaltı ediliyor ama :) inan bende 45 lik yaylarla orayı çıktım hemde 5 kişi :) kahvaltıya gitmiştik Cumalıkızık'ın kahvaltısı meşhurdur

bu halde gittim oraya sadece 2 yerde altını sürttüm ama hiçbir parça yere sürtmedi sadece krikonun kaldırma demirleri var alt yanda onlar sürttü ;)

bu arada bende heryeri çapraz geçerdim sellektör ve kornaya alışıyor insan birmüddet sonra bende sinirili biriyim ama arabam kıymetli diye yavaş kullanır dalaşmazdım kimseyle bikaç vukuat dışında :D

bizde arabada 4 kişiydik ben aracı okula park ettim çıkarkende kapının hemen sagdan asagıya inmemi söylediler kapı çıkısında eğim vardı. adam devam et dedi. ben sürter dedim yok agbii burdan ne araçlar geçiyor dedi bile bile dönmeye çalıştım ve beklenen ses geldi durdum ama olan olmuştu herifin suratını dönüp baktım hiçbirşey diyemedi gık dese ucacaktım. sen soldan devam et dediler ve geliş yönünden gittim. inip baktım sadece alt tarafı sürtmüştü gözüken birsey yok buda benim tek tesellim oldu. buda nazarlık olsun. kısaca herzaman bildiğini okumak en iyisidir. Bu aralar istanbulda buluşma yok mu? mesela bir iftar yemeği???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 06, 2011, 00:23:26 »
iftar diyorum konu açılsın ben açamıyorum diyorum tanışalım diyorum diyorum diyorumda kime diyorum... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 06, 2011, 02:00:37 »
ben görüntü açısından istiyorum 18 takarak aracı iyice yormak istemiyorum zaten 1.4 motor anca gidiyor :D ayrıca yol tutuşu da iyileştirecek bir de benim aracım sanki biraz sert gibi süspansiyonları diğer auris sahiplerinde durum nasıl acaba lastik havaları da normal seviyede 
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 06, 2011, 02:20:38 »
iki gündür hyundAİ accent era'yla geziyorum, savrulma kavramını yeniden tanımlayabilirim resmen :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ağustos 06, 2011, 18:08:31 »
iki gündür hyundAİ accent era'yla geziyorum, savrulma kavramını yeniden tanımlayabilirim resmen :S

benim sorunum yolda veya virajda savrulma değil. rüzgarda savrulma  -_-

saygılar.
ÖMER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ağustos 07, 2011, 13:01:03 »
benim sorunum yolda veya virajda savrulma değil. rüzgarda savrulma  -_-

saygılar.
ÖMER

ben sorunumun yolda veya virajda savrulma olduğundan bahsetmemiştim...

saygılar.
ÖMER

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Ağustos 07, 2011, 22:37:13 »
ben sorunumun yolda veya virajda savrulma olduğundan bahsetmemiştim...

saygılar.
ÖMER
demekki ben öyle anlamışım. sen "iki gündür hyundAİ accent era'yla geziyorum, savrulma kavramını yeniden tanımlayabilirim" deyince ben yoldaki savrulmadan bahsettiğini sandım. neyse boşver şimdi aurisin rüzgar sorununu nasıl çözeriz onu bulmak lazım. çünkü epey canımı sıkmaya başladı bu durum.
Saygılar.
ömer