Gönderen Konu: Auris kullananlar yardım (rüzgarda savrulma ve spor yay hakkında)  (Okunma sayısı 12701 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris kullananlar yardım (rüzgarda savrulma ve spor yay hakkında)
« Yanıtla #20 : Ağustos 09, 2011, 00:52:07 »
ya bizim bu araçların suspansiyonlarıda aşırı sert iyice yormaya başladı beni başka bu problemi yaşayan var mı?
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 09, 2011, 00:52:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Araç: Auris
« Yanıtla #21 : Ağustos 09, 2011, 01:17:22 »
ya bizim bu araçların suspansiyonlarıda aşırı sert iyice yormaya başladı beni başka bu problemi yaşayan var mı?

süspansiyonları sert ama bu durum sadece bozuk yollarda sorun oluyor, özellikle çukurlu yollara sert girince arabanın ön kısmı dağılacak sanıyorum  :D ama düzgün yollarda ve virajlarda çok işe yarıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 09, 2011, 20:24:19 »
Ben bu yan rüzgar etkisine farklı yaklaşacağım.
Bu soruna (aslında bence sorun değil) çözüm yok arkadaşlar. Daha sert süspansiyon seçmek veya aracı alçaltmak konfordan ödün vermek demek. Aracın oturma pozisyonu yüksek olduğu için savrulma hissi bir leon'a göre veya oturma pozisyonu alçak olan diğer araçlara göre daha fazla hissediliyor. Siz virajda savrulan , yoldan çıkıp kayan auris gördünüz mü? Veya auris'le böyle bir kaza(Allah korusun) yaşadınız mı?  Bu yüksek oturma pozisyonu aracın yan rüzgardan etkilenmelerini çabuk ve daha çok hissetmenize ve buna göre önlem almanıza neden oluyor. Bu kadar yüksek bir araç için son derece iyi yol tutuşu ve güvenli bir araç, endişe edecek birşey olduğunu düşünmüyorum.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 09, 2011, 23:09:32 »
Ben bu yan rüzgar etkisine farklı yaklaşacağım.
Bu soruna (aslında bence sorun değil) çözüm yok arkadaşlar. Daha sert süspansiyon seçmek veya aracı alçaltmak konfordan ödün vermek demek. Aracın oturma pozisyonu yüksek olduğu için savrulma hissi bir leon'a göre veya oturma pozisyonu alçak olan diğer araçlara göre daha fazla hissediliyor. Siz virajda savrulan , yoldan çıkıp kayan auris gördünüz mü? Veya auris'le böyle bir kaza(Allah korusun) yaşadınız mı?  Bu yüksek oturma pozisyonu aracın yan rüzgardan etkilenmelerini çabuk ve daha çok hissetmenize ve buna göre önlem almanıza neden oluyor. Bu kadar yüksek bir araç için son derece iyi yol tutuşu ve güvenli bir araç, endişe edecek birşey olduğunu düşünmüyorum.

enteresan ama çok mantıklı geldi bu açıklamanız :) hiç bu tarafından bakmamıştım.

Bu rüzgardan savrulma sorunu bende de var.
bende 3,5 eibach yay aldım fakat hala takabilmiş değilim,jantlarla beraber takarım diyorum ama jantlarıda bir türlü duygusal nedenlerden dolayı alamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 10, 2011, 00:15:31 »
iki gündür hyundAİ accent era'yla geziyorum, savrulma kavramını yeniden tanımlayabilirim resmen :S

bende 2 sefer era kullanmıştım araba resmen altından kayacakmış gibi geliyor, direksiyonu kırarken korkarak kırıyorsun :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 11, 2011, 11:28:31 »
enteresan ama çok mantıklı geldi bu açıklamanız :) hiç bu tarafından bakmamıştım.

Bu rüzgardan savrulma sorunu bende de var.
bende 3,5 eibach yay aldım fakat hala takabilmiş değilim,jantlarla beraber takarım diyorum ama jantlarıda bir türlü duygusal nedenlerden dolayı alamadım :)
Ben eskiden çalıştığım firmada Fiat Linea kullanmıştım. Yan rüzgardan etkilenme nedir o araçta gördüm, felaket birşey.
Auris'le 1 kere  Adana-Pozantı otobanında yokuş aşşağı yaklaşık 160-170 km ile giderken yaşadım. Yandan sert dağ rüzgarını yedi araç. Çizgisini bozmadı ama insan tedirgin oluyor, yavaşlama hissine kapılıyor. Bunu da söylediğim gibi yüksek oturma pozisyonuna bağladım. Yan rüzgardan etkilenme sürekli olabilecek birşey değil, bu yüzden dert etmedim. Auris yüksek bir araç, yan rüzgardan etkilenmemesi mümkün değil. Ama sert ve kısa yaylar kullanmak bu sorunu çözsede başka sorunlar açar. Aracı sadece kendim kullanıyor olsam spor süspansiyon kullanırdım ama aile,yolcu taşıyoruz, onların da konforunu düşünmek gerek dedim.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 11 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 04, 2011, 17:32:52 »
2011 corollalarda yan rüzgardan çok etkileniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 04, 2011, 20:41:18 »
Ben de 4 yıldır Auris kullanıyorum ve bahsettiğiniz sorunu yaşamıyorum açıkçası, rüzgarda gayet iyi gidiyor çoğu akranına göre...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 04, 2011, 22:09:29 »
selam arkadaşlar. bende 2006 corolla varken aynı sorundan muzdariptim. yüksek hızlara gerek yok, normalden biraz fazla sert rüzgarları hissediyorsunuz araçta. şimdiki aracımda fabrika çıkışlı spor yay ve süspansiyonlar var. bozuk yollarda araç  çok sarsıyor ama yüksek süratlerde çok güven veriyor. spor yay taktırmak sorununuzu çözecektir. ama biraz rahatınızdan ödün vermeniz gerekecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 05, 2011, 00:12:31 »
Aracı ağırlıklı olarak ş.içi kullanacaksanız spor yay taktırmayın derim konforu resmen öldürüyor ayrıca 3 aylık arabamın 4-5 yerinde sürtmeden dolayı boya var. Şimdi gene aracın yere sürttüğü için çizilen tamponunu boyatmaya gideceğim ama bu sefer artı olarak araçtaki spor yayları söktürüp orijinale geri döneceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 05, 2011, 01:10:02 »
 Bende de var bu rüzgardan etkilenme hemde deli şekilde aracım 2011 corolla.. Bundan önce 2004 honda civic vardı sırf bu rüzgardan etkilenme yüzünden sattım aracımı. Ama maalesef corollada da yaşıyorum çok kötü bi durum gerçekten yay baya işe yarıyormuş... Araçta rüzgardan etkilenme en kıl olduğum yöndür hiç uğraşmayıp avensis alacam onda da ufacık bi etkilenme görürsem direk ona yay attıracam...
 Corolla kadarını görmedim ben rüzgardan etkilenen (Ama civic corolladan daha fazlaydı hakkını yemeyim)
 Ben bu konuyu çok abartıyor olabilirim ama haddiden fazla şikayetçiiyim arkadaşlar eğer duygusal yönlerden avensis alamazsam bende corollaya yay attıracam :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 05, 2011, 12:05:53 »
merhaba benim aracımda diğer aurisler gibi rüzgardan çok etkileniyordu ben rüzgarı düşünerek değilde görünüş amaçlı 18 jant yay taktım yol tutuşuna baya bi etkisi oldu sürtme olarakta çok bi sorun yaşamıyorum sadece bozuk yollarda tin tin gitmek gerekiyor okadar
2003 subaru impreza  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 06, 2011, 19:59:57 »
ben de uzun yol yapmaya başladım, özellikle dağ yolunda yan rüzgar yiyor. aslında güvenli ama insanı tedirgin eden bir his uyandırıyor. Yolcuların konforunu düşünmeyip ben de yay taktırmayı düşünüyorum .
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 06, 2011, 22:41:51 »
Bayram dönüşünde corollamız öyle bir rüzgar yedi ki neredeyse yandaki araçla bütünleşecektik. Rüzgardan etkilenme işi basit gibi görünüyor ama aslında sürüş güvenliğini son derece tehlikeye atan bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 07, 2011, 22:10:39 »
Aurisin süspansiyonlar sert mi?Abi bir Astra classic 3 e binin derim.Ondan sonra yumuşacık geldi Aurisin jantlar. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
« Yanıtla #35 : Eylül 08, 2011, 02:55:00 »
ben de uzun yol yapmaya başladım, özellikle dağ yolunda yan rüzgar yiyor. aslında güvenli ama insanı tedirgin eden bir his uyandırıyor. Yolcuların konforunu düşünmeyip ben de yay taktırmayı düşünüyorum .

çağlar hocam merhaba,

sizinde dediğiniz gibi oturma pozisyonunun etkisi mutlaka var ama genede insanı aşırı tedirgin ettiği durumlar oluyor. Bazen rüzgar öyle bir vuruyorki (otobanda ve hızı söylemeye utanıyorum  :-[ ama hız sınırı üstünde) kesin kontrolü kaybedip uçtum diyorum ama bişey olmuyor. Tabi insanı tedirgit etmesi yeterli oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 08, 2011, 11:51:26 »
çağlar hocam merhaba,

sizinde dediğiniz gibi oturma pozisyonunun etkisi mutlaka var ama genede insanı aşırı tedirgin ettiği durumlar oluyor. Bazen rüzgar öyle bir vuruyorki (otobanda ve hızı söylemeye utanıyorum  :-[ ama hız sınırı üstünde) kesin kontrolü kaybedip uçtum diyorum ama bişey olmuyor. Tabi insanı tedirgit etmesi yeterli oluyor.
Aynen katılıyorum, özellikle viyadük gibi biryerde 140 üstü bir hızla gidince yaşanabiliyor. Ama aslında bu tedirginlik güvenli sürüşe neden oluyor, insan ayağını gazdan çekiyor. Ama sürekli uzun yol yapan birisi için bence de çok önemli, bazan yol bitmiyor basmak gerekiyor. Yani aslında en güzeli spor-normal süspansiyon seçimi olması. Ama sürekli uzun yol yapan biri bence de yayları sertleştirmeli, iyi lastik seçmeli, kule gergisi vs. yol tutuşu destekleyici önlemler almakta fayda var.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 08, 2011, 11:58:41 »
Kule gergisi maalesef yok.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 09, 2011, 23:50:53 »
Bu araç için yeni bir model olduğundan hazır üretim kule gergisi satılmıyor bildiğim kadarıyla. Gidip ustaya özel olarak yaptırmanız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
« Yanıtla #39 : Eylül 15, 2011, 03:42:42 »
Malesef araç rüzgardan etkileniyor.