0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ya bizim bu araçların suspansiyonlarıda aşırı sert iyice yormaya başladı beni başka bu problemi yaşayan var mı?
Ben bu yan rüzgar etkisine farklı yaklaşacağım.Bu soruna (aslında bence sorun değil) çözüm yok arkadaşlar. Daha sert süspansiyon seçmek veya aracı alçaltmak konfordan ödün vermek demek. Aracın oturma pozisyonu yüksek olduğu için savrulma hissi bir leon'a göre veya oturma pozisyonu alçak olan diğer araçlara göre daha fazla hissediliyor. Siz virajda savrulan , yoldan çıkıp kayan auris gördünüz mü? Veya auris'le böyle bir kaza(Allah korusun) yaşadınız mı? Bu yüksek oturma pozisyonu aracın yan rüzgardan etkilenmelerini çabuk ve daha çok hissetmenize ve buna göre önlem almanıza neden oluyor. Bu kadar yüksek bir araç için son derece iyi yol tutuşu ve güvenli bir araç, endişe edecek birşey olduğunu düşünmüyorum.
iki gündür hyundAİ accent era'yla geziyorum, savrulma kavramını yeniden tanımlayabilirim resmen :S
enteresan ama çok mantıklı geldi bu açıklamanız hiç bu tarafından bakmamıştım.Bu rüzgardan savrulma sorunu bende de var.bende 3,5 eibach yay aldım fakat hala takabilmiş değilim,jantlarla beraber takarım diyorum ama jantlarıda bir türlü duygusal nedenlerden dolayı alamadım
ben de uzun yol yapmaya başladım, özellikle dağ yolunda yan rüzgar yiyor. aslında güvenli ama insanı tedirgin eden bir his uyandırıyor. Yolcuların konforunu düşünmeyip ben de yay taktırmayı düşünüyorum .
çağlar hocam merhaba,sizinde dediğiniz gibi oturma pozisyonunun etkisi mutlaka var ama genede insanı aşırı tedirgin ettiği durumlar oluyor. Bazen rüzgar öyle bir vuruyorki (otobanda ve hızı söylemeye utanıyorum ama hız sınırı üstünde) kesin kontrolü kaybedip uçtum diyorum ama bişey olmuyor. Tabi insanı tedirgit etmesi yeterli oluyor.