0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sevgili toyotacılar, kendi aracınızı temizlemenin de zevki başkadır. Ben açıkçası her yıkamacıya güvenmediğim için ve aracımı o tazikli suyla temas ettirmemek için hafta sonları kendim yıkıyorum. Alıyorum küçük oğlumu da yanıma köpüklü köpüklü bir güzel yıkıyorum. Sonra içini sonax tan aldığım slikonlu süt ile deri aksamını temizliyorum. Elektrik süpürgesi ile içinin tozunu alıyorum. 1 numara ince fırçamla bezimin ve süngerimin ulaşamadığı yerleri temizliyorum tabi oğlumda yardımcı oluyor amcaları. Tüm bu işlemlerim ortalama 1-1.5 saat sürüyor gönlümce aracıma biniyorum.
aracın dış aksamını nasıl yıkıyorsunuz ??
Gökhan abi kesinlikle aynı fikirdeyim seninle sonuna kadar.. bende aynı senin gibi yapiyorum .. Halil üstadın dediği gibi sonra tadını çıakrtırım ..Ben sünger kullanıyorum dışını yıkarken , fırça temas ettirmiyorum .. kaba yerlere bi sünger , detaylar için başka bi sünger daha .)
Kemal abi aramızdaki yaş farkından da olabilir. Abi sen tır falan temizlemiyorsun değil mi? Ama benim yardımcım var ellerinden öper oğlum. Yüzeysel temizlemiyorum aksine bu konuda çok titizimdir. aracı dışını köpükleyip durulamak 15 dk iş. 30 dk kurulamak falan e bi 30-45 dk iç temizliği yeter abicim. 3 saat çok fazla. Aracımın dış süngeri farklı, tekerlek için fırçam var, iç temizliği için elektrik süpürgem, sonax'tan aldığım temizlik ürünleri ve özel bezlerim var. Eğer ben cila yapacaksam yaklaşık olarak 5 saati buluyor. O da senede iki defa bu aracımı alalı sene olmadı ilk altı ayında yapmıştım birde kışa girmeden önce yapıcam.
Yaş demek, tecrübe, deneyim demek birazda,arbanın içindeki 7 adet paspası çıkarıp duvara vurarak çırpıp, yıkanmaya hazır duruma getirmek bile 10-15 dk. mı alıyorarkada şaft çıkıntısı olmamasına rağmen yerleri ve koltukları süpürmek 35-40 hatta bazen 1 saatimi alıyor, süpürgenin fırça ucuyla kokpiti ve göstergelerinormal ucuyla yerleri, ince ucuyla dip köşeleri ve bagajı süpürmek (ama zerre toz kamayacak şekilde) normalde yarım saatten az tutmaz, daha kısa sürede yapılanı alaşehir işi olurtazyiki suyla davlumbazların içini, lastikleri, yapışmış börtü böcaa temizlemek bile 10-15 dk.ben yaygın olan inanışın aksine yumuşak kıllı kaliteli fırça kullanıyorum, asıl sünger boyayı çiziyor, süngerin gözeneklerine küçük tozlar girip, boyayı çiziyor, fırçada tozların tutunacağı bir yer yok, kılları kaliteli yumuşak bir fırça (mesela banat) gayet güzel temizliyor ve hiç çizmiyor, kaldıki çizse bile turtle' ın "strech remover" cilası hepsini yok ediyor, kil gibi bir etkisi vararabayı ıslattıktan sonra , önceden ıslattığım 3 adet halı ve 4 adet plastik şeffaf paspası , Üzerlerine biraz omo , birazda bulaşık deterjanı döküp fırçayla yıkadıktan sonra, basınçlı suyla durulayıp kurumaya bırakıyorum, bu işlem yaklaşık 20 dk. sürüyoroto şampuanı , ve gerekli hallerde biraz sıvı bulaşık deterjanı karışımlı köpüklü suyla arabayı , lastikler ve davlumbaz içleri dahil, yıkamam aşağı yukarı yarım saattazyikli suyla durulamak 10 dk. ama daha sonrada hortumla bir kez daha duruluyorum toplam ortalama 15 dk.gövdeyi ve kapı içlerini bezle kurulamak en az yarım saat, camlar ve sunroof'u içten ve dıştan kurulamak 15-20 dk.en son lastiklerin parlatılması, bagaj havuzu , paspaslar ve içinin yerleştirlmesi de gene bi 10 dk. alıyorüstelik bütün bunların arasında durup durup, kolalı viski içme olayı da var(bu karışım acayip bir enerji veriyor insan)en sonundada bir kaç foto çekmek sonrada oturup bira içerek temiz arabayı seyretmek keyfide yine bir 15 dk. falan , al sana 3 hatta 3.5 saat
Tebrik ederim, araç temizlemenin zevki anlatılmaz, bunu anlamayana ne söylense zaten anlamaz...özenli ve içe sinecek bir temizlik için ben de kendim yapıyorum, yalnız 1-1,5 saat detaylı bir temizlik için bana da az geldi
Her aracı temizlediğimizde detaylı temizlik yapmıyoruz tabiki yapıyoruz dersem yalan söylemiş olurum. Ama inanın bana bu süre yeterli geliyor. oto yıkamacılar 30 dk teslim ediyorlar aracınızı iki kişi birisi dış birisi iç temizlik ben tek başıma oğlumuda sayarsam 1,25 kişi oluruz 1-1,5 saat normal diye düşünüyorum.