Gönderen Konu: Araç temizlemenin zevki başkadır.  (Okunma sayısı 4055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Araç temizlemenin zevki başkadır.
« : Temmuz 29, 2011, 22:26:25 »
Sevgili toyotacılar, kendi aracınızı temizlemenin de zevki başkadır. Ben açıkçası her yıkamacıya güvenmediğim için ve aracımı o tazikli suyla temas ettirmemek için :DUR: hafta sonları kendim yıkıyorum. Alıyorum küçük oğlumu da yanıma köpüklü köpüklü bir güzel yıkıyorum. Sonra içini sonax tan aldığım slikonlu süt ile deri aksamını temizliyorum. Elektrik süpürgesi ile içinin tozunu alıyorum. 1 numara ince fırçamla bezimin ve süngerimin ulaşamadığı yerleri temizliyorum tabi oğlumda yardımcı oluyor amcaları.  :alkis: Tüm bu işlemlerim ortalama 1-1.5 saat sürüyor gönlümce aracıma biniyorum.   |-\
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Toyota Club Türkiye

Araç temizlemenin zevki başkadır.
« : Temmuz 29, 2011, 22:26:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç temizlemenin zevki başkadır.
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2011, 22:32:09 »
araba sahibi olmanın sayılı güzelliklerinden sanırım bu şekilde temizlik yapmak :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2011, 22:35:17 »
Aynen dediğin gibi Murat Can kardeşim süper bir zevk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2011, 23:24:08 »
En iyisini yapıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Temmuz 30, 2011, 00:19:01 »
Aynen ben de öyleyim.Aracıma başka kimse su süremez..İçini dışını birgüzel temizlerim sonra o arabaya binmenin tadını alırım..
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • http://www.toyotaclubtr.com/index.php?action=profile;area=forumprofile;u=19447
« Yanıtla #5 : Temmuz 30, 2011, 15:31:04 »
aracın dış aksamını nasıl yıkıyorsunuz ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • гฬ - HürgeneraL .)
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Temmuz 30, 2011, 15:40:20 »
Gökhan abi kesinlikle aynı fikirdeyim seninle sonuna kadar.. bende aynı senin gibi yapiyorum ..

Halil üstadın dediği gibi sonra tadını çıakrtırım ..

Ben sünger kullanıyorum dışını yıkarken , fırça temas ettirmiyorum .. kaba yerlere bi sünger , detaylar için başka bi sünger daha .)

:alkis:
●"Büyük şeyleri büyük milletler yapar."
●Today Tomorrow Toyota /  ● RockweLL ●

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 31, 2011, 00:45:13 »
Bende arabayı incesine kadar temizlerim arkadaşlarım dalga geçer ama araba temizlemek kadar güzel zevkli bir şey yok bence sonunu düşününce tabi vazgeçilmez. ::)
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 31, 2011, 03:21:09 »
Sevgili toyotacılar, kendi aracınızı temizlemenin de zevki başkadır. Ben açıkçası her yıkamacıya güvenmediğim için ve aracımı o tazikli suyla temas ettirmemek için :DUR: hafta sonları kendim yıkıyorum. Alıyorum küçük oğlumu da yanıma köpüklü köpüklü bir güzel yıkıyorum. Sonra içini sonax tan aldığım slikonlu süt ile deri aksamını temizliyorum. Elektrik süpürgesi ile içinin tozunu alıyorum. 1 numara ince fırçamla bezimin ve süngerimin ulaşamadığı yerleri temizliyorum tabi oğlumda yardımcı oluyor amcaları.  :alkis: Tüm bu işlemlerim ortalama 1-1.5 saat sürüyor gönlümce aracıma biniyorum.   |-\

Basınçlı makinemde olmasına rağmen en az 3 saat sürüyor temizlik, sen 1-1.5 saatte nasıl bitiriyorsun,
yoksa biraz yüzeysel mi temizliyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 31, 2011, 11:49:28 »
Kemal abi aramızdaki yaş farkından da olabilir. Abi sen tır falan temizlemiyorsun değil mi? Ama benim yardımcım var ellerinden öper oğlum. Yüzeysel temizlemiyorum aksine bu konuda çok titizimdir. aracı dışını köpükleyip durulamak 15 dk iş. 30 dk kurulamak falan e bi 30-45 dk iç temizliği yeter abicim. 3 saat çok fazla. Aracımın dış süngeri farklı, tekerlek için fırçam var, iç temizliği için elektrik süpürgem, sonax'tan aldığım temizlik ürünleri ve özel bezlerim var. Eğer ben cila yapacaksam yaklaşık olarak 5 saati buluyor. O da senede iki defa bu aracımı alalı sene olmadı ilk altı ayında yapmıştım birde kışa girmeden önce yapıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 31, 2011, 11:52:46 »
aracın dış aksamını nasıl yıkıyorsunuz ??
Sünger kullanıyorum. Kesinlikle fırça değirmem. Fırçayı tekerler için kullanıyorum. Dış temizliği için özel deterjan almadım. Bildiğimiz sıvı sabunlar işimi görüyor ama iç temizliği için bahsettiğim gibi Sonax ürünlerini kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 31, 2011, 11:57:27 »
Gökhan abi kesinlikle aynı fikirdeyim seninle sonuna kadar.. bende aynı senin gibi yapiyorum ..

Halil üstadın dediği gibi sonra tadını çıakrtırım ..

Ben sünger kullanıyorum dışını yıkarken , fırça temas ettirmiyorum .. kaba yerlere bi sünger , detaylar için başka bi sünger daha .)

:alkis:

Çok iyi yapıyorsun Adem kardeşim aracın boyası emin ol ki böylelikle daha uzun ömürlü olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 31, 2011, 13:19:46 »
istanbulda parasını verip sen karışma kardeş ben yıkarım diyebilecegimiz bir yer bulsak ne güzel olurdu.

yada şole dere kenarı :), ağaçların altında mangal yapıp çeşmenin başında yıkamak ...

zor dostum zor ...:)
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 31, 2011, 19:25:07 »
Ben geçtiğimiz hafta içinde bir konu açmıştım :( http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=36060.0

Mustafa abi böyle bir yer bulabilsek çok süper olacak. Hem stres atma hemde temizlik açısından. Konuyu açtıktan sonra 2-3 kişiye danıştım  nerede güzel yıkatırım diye bir yerler tarif ettiler, tamam bu güne kadar İstanbul'da yıkattığım hiç bir yıkamacı hava tabancası ile su akacak yeri temizlemedi ama eve geldiğimde kalan sular yine beyaz leke yapmıştı, camlar yine lekeli idi v.s. v.s...
Sizi bilmem ama bu durum beni rahatsız ediyor, her ne kadar ticaret isede işin özü karşılığını (çoğu zaman bahşişini de) fazlasıyla alıyorlar.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 31, 2011, 21:54:24 »
Kemal abi aramızdaki yaş farkından da olabilir. Abi sen tır falan temizlemiyorsun değil mi? Ama benim yardımcım var ellerinden öper oğlum. Yüzeysel temizlemiyorum aksine bu konuda çok titizimdir. aracı dışını köpükleyip durulamak 15 dk iş. 30 dk kurulamak falan e bi 30-45 dk iç temizliği yeter abicim. 3 saat çok fazla. Aracımın dış süngeri farklı, tekerlek için fırçam var, iç temizliği için elektrik süpürgem, sonax'tan aldığım temizlik ürünleri ve özel bezlerim var. Eğer ben cila yapacaksam yaklaşık olarak 5 saati buluyor. O da senede iki defa bu aracımı alalı sene olmadı ilk altı ayında yapmıştım birde kışa girmeden önce yapıcam.

Yaş demek, tecrübe, deneyim demek birazda,
arbanın içindeki 7 adet paspası çıkarıp duvara vurarak çırpıp, yıkanmaya hazır duruma getirmek bile 10-15 dk. mı alıyor
arkada şaft çıkıntısı olmamasına rağmen yerleri ve koltukları süpürmek 35-40 hatta bazen 1 saatimi alıyor, süpürgenin fırça ucuyla kokpiti ve göstergeleri
normal ucuyla yerleri, ince ucuyla dip köşeleri ve bagajı süpürmek (ama zerre toz kamayacak şekilde) normalde yarım saatten az tutmaz, daha kısa sürede yapılanı alaşehir işi olur

tazyiki suyla davlumbazların içini, lastikleri, yapışmış börtü böcaa temizlemek bile 10-15 dk.
ben yaygın olan inanışın aksine yumuşak kıllı kaliteli fırça kullanıyorum, asıl sünger boyayı çiziyor, süngerin gözeneklerine küçük tozlar girip, boyayı çiziyor, fırçada tozların tutunacağı bir yer yok, kılları kaliteli yumuşak bir fırça (mesela banat) gayet güzel temizliyor ve hiç çizmiyor, kaldıki çizse bile turtle' ın "strech remover" cilası hepsini yok ediyor, kil gibi bir etkisi var

arabayı ıslattıktan sonra , önceden ıslattığım 3 adet halı ve 4 adet plastik şeffaf paspası , Üzerlerine biraz omo , birazda bulaşık deterjanı döküp fırçayla yıkadıktan sonra, basınçlı suyla durulayıp kurumaya bırakıyorum, bu işlem  yaklaşık 20 dk. sürüyor

oto şampuanı , ve gerekli hallerde biraz sıvı bulaşık deterjanı karışımlı köpüklü suyla arabayı , lastikler ve davlumbaz içleri dahil, yıkamam aşağı yukarı yarım saat

tazyikli suyla durulamak 10 dk. ama daha sonrada hortumla  bir kez daha duruluyorum toplam ortalama 15 dk.

gövdeyi ve kapı içlerini bezle kurulamak en az yarım saat, camlar ve sunroof'u içten ve dıştan  kurulamak  15-20 dk.

en son lastiklerin parlatılması, bagaj havuzu , paspaslar ve içinin yerleştirlmesi de gene bi 10 dk. alıyor

üstelik bütün bunların arasında durup durup, kolalı viski içme olayı da var(bu karışım acayip bir enerji veriyor insan)

en sonundada bir kaç foto çekmek sonrada oturup bira içerek temiz arabayı seyretmek keyfide yine bir 15 dk. falan , al sana 3  hatta 3.5 saat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 31, 2011, 23:53:56 »
Kemal abi standartların çok çok dışındasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 01, 2011, 09:27:43 »
Tebrik ederim, araç temizlemenin zevki anlatılmaz, bunu anlamayana ne söylense zaten anlamaz...
özenli ve içe sinecek bir temizlik için ben de kendim yapıyorum, yalnız 1-1,5 saat detaylı bir temizlik için bana da az geldi :)
ZZE111 Terra A.C.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 01, 2011, 09:32:56 »
Yaş demek, tecrübe, deneyim demek birazda,
arbanın içindeki 7 adet paspası çıkarıp duvara vurarak çırpıp, yıkanmaya hazır duruma getirmek bile 10-15 dk. mı alıyor
arkada şaft çıkıntısı olmamasına rağmen yerleri ve koltukları süpürmek 35-40 hatta bazen 1 saatimi alıyor, süpürgenin fırça ucuyla kokpiti ve göstergeleri
normal ucuyla yerleri, ince ucuyla dip köşeleri ve bagajı süpürmek (ama zerre toz kamayacak şekilde) normalde yarım saatten az tutmaz, daha kısa sürede yapılanı alaşehir işi olur

tazyiki suyla davlumbazların içini, lastikleri, yapışmış börtü böcaa temizlemek bile 10-15 dk.
ben yaygın olan inanışın aksine yumuşak kıllı kaliteli fırça kullanıyorum, asıl sünger boyayı çiziyor, süngerin gözeneklerine küçük tozlar girip, boyayı çiziyor, fırçada tozların tutunacağı bir yer yok, kılları kaliteli yumuşak bir fırça (mesela banat) gayet güzel temizliyor ve hiç çizmiyor, kaldıki çizse bile turtle' ın "strech remover" cilası hepsini yok ediyor, kil gibi bir etkisi var

arabayı ıslattıktan sonra , önceden ıslattığım 3 adet halı ve 4 adet plastik şeffaf paspası , Üzerlerine biraz omo , birazda bulaşık deterjanı döküp fırçayla yıkadıktan sonra, basınçlı suyla durulayıp kurumaya bırakıyorum, bu işlem  yaklaşık 20 dk. sürüyor

oto şampuanı , ve gerekli hallerde biraz sıvı bulaşık deterjanı karışımlı köpüklü suyla arabayı , lastikler ve davlumbaz içleri dahil, yıkamam aşağı yukarı yarım saat

tazyikli suyla durulamak 10 dk. ama daha sonrada hortumla  bir kez daha duruluyorum toplam ortalama 15 dk.

gövdeyi ve kapı içlerini bezle kurulamak en az yarım saat, camlar ve sunroof'u içten ve dıştan  kurulamak  15-20 dk.

en son lastiklerin parlatılması, bagaj havuzu , paspaslar ve içinin yerleştirlmesi de gene bi 10 dk. alıyor

üstelik bütün bunların arasında durup durup, kolalı viski içme olayı da var(bu karışım acayip bir enerji veriyor insan)

en sonundada bir kaç foto çekmek sonrada oturup bira içerek temiz arabayı seyretmek keyfide yine bir 15 dk. falan , al sana 3  hatta 3.5 saat

abi arabayla bu kadar uğraşılırmı sat kurtul :) yenisini alırsın :)
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 01, 2011, 22:23:55 »
Tebrik ederim, araç temizlemenin zevki anlatılmaz, bunu anlamayana ne söylense zaten anlamaz...
özenli ve içe sinecek bir temizlik için ben de kendim yapıyorum, yalnız 1-1,5 saat detaylı bir temizlik için bana da az geldi :)
Her aracı temizlediğimizde detaylı temizlik yapmıyoruz tabiki yapıyoruz dersem yalan söylemiş olurum. Ama inanın bana bu süre yeterli geliyor. oto yıkamacılar 30 dk teslim ediyorlar aracınızı iki kişi birisi dış birisi iç temizlik ben tek başıma oğlumuda sayarsam 1,25 kişi oluruz 1-1,5 saat normal diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 143900
  • Model Yılı: '01
  • 14 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 02, 2011, 09:06:44 »
Her aracı temizlediğimizde detaylı temizlik yapmıyoruz tabiki yapıyoruz dersem yalan söylemiş olurum. Ama inanın bana bu süre yeterli geliyor. oto yıkamacılar 30 dk teslim ediyorlar aracınızı iki kişi birisi dış birisi iç temizlik ben tek başıma oğlumuda sayarsam 1,25 kişi oluruz 1-1,5 saat normal diye düşünüyorum.

Ben anlatımınızdan detaylı temizlik anlamıştım, normali için o süre bence de yeter zaten ;)
ZZE111 Terra A.C.