0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar arkadaşlar iki adet sorum olacak. 1. İstanbul-şişli çevresinde gaz yağı nereden bulabilirim? ege gezimiz sonrasında aracımın 1-2 yerinde zift lekesi oluştu temizlemek istiyorum. 2. Yine İstanbul-Şişli çevresinde aracımı kendim yıkayabileceğim bir yer biliyormusunuz?İstanbul'a geldiğimden beri 4-5 farklı yerde araç yıkattım ve hiç birinden memnun kalmadım. Çoğunda da camlar lekeli kalıyor, temizliğe dikkat etmiyorlar, sağda solda su lekeleri kalıyor v.s. v.s.Aklımdan aslında şöyle bir şey geçiyor, arzu eden olursa bir yer ayarlayabilirsek toplanıp araçlarımızı yıkar, temizliğini yapar muhabbetimizi de ederiz.
320 km gelirim derseniz bizim arka bahçe var Güven abi
Güven bey, gazyağı pek bulunmuyor artık sağda solda. bir ara ben de aradım bulamadım İstanbul'da. Köydeki nalburda buldum, litresi de 5 TL idi. Bu ne fiyat diye sorunca, "abi bu da petrol" dedi Alternatif olarak terebentin kullanabilirsiniz. Yağlı boya resim malzemeleri satan kırtasiyelerde, eczanelerde falan bulunabiliyor. Lekeler konusunda gazyağından daha başarılı bence.Yıkama konusunda bir önerim yok maalesef. Ben de aynı dertten muzdaribim. Köye gittikçe arabamı kendim yıkıyorum, onun dışında gerekirse pis pis dolaşıyorum. Yer olursa toplu yıkama fikri çok güzel aslında. Araba yıkama günü düzenleriz. Birimiz şampuan getirir, birimiz bez falan.. Ama İstanbul'da öyle yeri nerede buluruz onu bilmem.Ya da bir pazar günü, oto yıkamanın biriyle anlaşıp dükkanı kapatırız 8-10 kişi o gün. Kendimiz yıkarız. Cilamızı, ufak tefek tamiratımızı yaparız..Bundan sonraki TCT buluşmaları için site yöneticilerine bildirmiş olalım
Teşekkür ederim Enes'cim eğer eskişehire gelicek olursam neden olmasın tekrardan hatırlatıyrım
Bence araçlara uzun yolculuktan sonra detaylı iç temizlik yaptırılması lazım.Kendi memleketim için söyleyeyim daha doğrusu.Asfalt yok.heryer toprak çamur sürekli yağmur yağıyor arabanın içi tozlanıyor.Araç şu an tamirde çıkınca sonaxta 250 tl ye detaylı iç temizlik yaptıracağız inş
sabahtan akşama kadar temizle içini. işin ne ? ben can sıkıntısına koltukları yıkamıştım koslayla tavanını da silmiştim
kış başlarında kaloriferi söktürüp doğal gaza geçerken, kat kaloriferinin deposunda epeyce mazot kaldığını fark ettimkoyacak yerim olmadığı için, ustalara vermiştim, sanırım 40 litre falandı, bir küçük kola şişesinde kendime almıştım ama hiç lazım olmuyormalum ben hep asfaltta kullanıyorum, araziye falan çıkmıyorum, çıkılmaz zaten benim arabayla, doğal olarakta zift falan gelmiyor arabayaŞimdi bu durumda Güven Kardeş 320 km. yerine az daha uzayıp (500 km. falan) İzmire gelse hem benim garajda arabasını yıkarız, hem eldeki mazotla ziftleri çıkarırız, hemde istrese makineyle cila da atarız