Gönderen Konu: Arabamı nerede yıkarım....  (Okunma sayısı 4872 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
Arabamı nerede yıkarım....
« : Temmuz 29, 2011, 10:45:12 »
Selamlar arkadaşlar iki adet sorum olacak. 1. İstanbul-şişli çevresinde gaz yağı nereden bulabilirim? ege gezimiz sonrasında aracımın 1-2 yerinde zift lekesi oluştu temizlemek istiyorum. 2. Yine İstanbul-Şişli çevresinde aracımı kendim yıkayabileceğim bir yer biliyormusunuz?
İstanbul'a geldiğimden beri 4-5 farklı yerde araç yıkattım ve hiç birinden memnun kalmadım. Çoğunda da camlar lekeli kalıyor, temizliğe dikkat etmiyorlar, sağda solda su lekeleri kalıyor v.s. v.s.

Aklımdan aslında şöyle bir şey geçiyor, arzu eden olursa bir yer ayarlayabilirsek toplanıp araçlarımızı yıkar, temizliğini yapar muhabbetimizi de ederiz.
Honda Jazz / 2012

Toyota Club Türkiye

Arabamı nerede yıkarım....
« : Temmuz 29, 2011, 10:45:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabamı nerede yıkarım....
« Yanıtla #1 : Temmuz 29, 2011, 10:47:15 »
320 km gelirim derseniz bizim arka bahçe var Güven abi  ::)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 29, 2011, 10:52:07 »
230kmye bizim koskocaaa bahcede var köy suyu sınırsız beleş :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 29, 2011, 10:56:10 »
Selamlar arkadaşlar iki adet sorum olacak. 1. İstanbul-şişli çevresinde gaz yağı nereden bulabilirim? ege gezimiz sonrasında aracımın 1-2 yerinde zift lekesi oluştu temizlemek istiyorum. 2. Yine İstanbul-Şişli çevresinde aracımı kendim yıkayabileceğim bir yer biliyormusunuz?
İstanbul'a geldiğimden beri 4-5 farklı yerde araç yıkattım ve hiç birinden memnun kalmadım. Çoğunda da camlar lekeli kalıyor, temizliğe dikkat etmiyorlar, sağda solda su lekeleri kalıyor v.s. v.s.

Aklımdan aslında şöyle bir şey geçiyor, arzu eden olursa bir yer ayarlayabilirsek toplanıp araçlarımızı yıkar, temizliğini yapar muhabbetimizi de ederiz.

Güven bey, gazyağı pek bulunmuyor artık sağda solda. bir ara ben de aradım bulamadım İstanbul'da. Köydeki nalburda buldum, litresi de 5 TL idi. Bu ne fiyat diye sorunca, "abi bu da petrol" dedi :)
Alternatif olarak terebentin kullanabilirsiniz. Yağlı boya resim malzemeleri satan kırtasiyelerde, eczanelerde falan bulunabiliyor. Lekeler konusunda gazyağından daha başarılı bence.

Yıkama konusunda bir önerim yok maalesef. Ben de aynı dertten muzdaribim. Köye gittikçe arabamı kendim yıkıyorum, onun dışında gerekirse pis pis dolaşıyorum.

Yer olursa toplu yıkama fikri çok güzel aslında. Araba yıkama günü düzenleriz. Birimiz şampuan getirir, birimiz bez falan.. ;)
Ama İstanbul'da öyle yeri nerede buluruz onu bilmem.

Ya da bir pazar günü, oto yıkamanın biriyle anlaşıp dükkanı kapatırız 8-10 kişi o gün. Kendimiz yıkarız. :D Cilamızı, ufak tefek tamiratımızı yaparız..
Bundan sonraki TCT buluşmaları için site yöneticilerine bildirmiş olalım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 29, 2011, 10:56:27 »
320 km gelirim derseniz bizim arka bahçe var Güven abi  ::)

Teşekkür ederim Enes'cim eğer eskişehire gelicek olursam neden olmasın :) tekrardan hatırlatıyrım :)
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2011, 11:05:29 »
Güven bey, gazyağı pek bulunmuyor artık sağda solda. bir ara ben de aradım bulamadım İstanbul'da. Köydeki nalburda buldum, litresi de 5 TL idi. Bu ne fiyat diye sorunca, "abi bu da petrol" dedi :)
Alternatif olarak terebentin kullanabilirsiniz. Yağlı boya resim malzemeleri satan kırtasiyelerde, eczanelerde falan bulunabiliyor. Lekeler konusunda gazyağından daha başarılı bence.

Yıkama konusunda bir önerim yok maalesef. Ben de aynı dertten muzdaribim. Köye gittikçe arabamı kendim yıkıyorum, onun dışında gerekirse pis pis dolaşıyorum.

Yer olursa toplu yıkama fikri çok güzel aslında. Araba yıkama günü düzenleriz. Birimiz şampuan getirir, birimiz bez falan.. ;)
Ama İstanbul'da öyle yeri nerede buluruz onu bilmem.

Ya da bir pazar günü, oto yıkamanın biriyle anlaşıp dükkanı kapatırız 8-10 kişi o gün. Kendimiz yıkarız. :D Cilamızı, ufak tefek tamiratımızı yaparız..
Bundan sonraki TCT buluşmaları için site yöneticilerine bildirmiş olalım :D

Atilla abi çok güzel demişsiniz "araba yıkama günü" diye, öncelikle bu güzel deyim için teşekkür ederim. Benim dilim bu kadar güzel ifade edememiştir. Sevgili yöneticilerimizin de desteği ile böyle bir  organize düzenlenebilir vede çok güzel olabilir. Tanışma-kaynaşma açısından. İmece usulü arabalarımızı yıkarız, yorgunluk çayımızı içerken muhabbetimizi ederiz.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2011, 11:11:46 »
Güven ben konuyu tam algılayamamışım zift lekelerini çıkarmak için gazyağına gerek yok bakkaldan 2 tane margarin al ziftli bölgeleri önce bir suyla temizledikten sonra margarini bol bol yedir ziftlere biraz bekle temeeeemm ::) :D"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2011, 11:23:52 »
Ahmet'cim margarin olayını okudum, biliyorum ama içimdeki ses en güzelinin gazyağı olacağını söylemekte. Gazyağı boyayı temizlediği gibi besleyici özelliğinin olduğunu da biliyorum.Yanlışım var ise düzeltin ama uzun gezilerden sonra böyle temizlik yapmak güzel olur kanaatindeyim.
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2011, 11:33:19 »
Teşekkür ederim Enes'cim eğer eskişehire gelicek olursam neden olmasın :) tekrardan hatırlatıyrım :)

Beklerim her zaman bilirsiniz :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2011, 12:47:11 »
Ben uzun yoldan sonra direk 3M yıkamaya gittim. İç dış yıkattım ve memnun kaldım. Ama belki küçük lekeler, su izleri vardı fark etmedim. Çünkü tatilden döndükten sonra çok kirliydi ve yıkanınca çok güzel oldu.

Acaba yıkamacılardan memnun kalmayan dostlar 3M, Sonax vs. gibi özel yerlerde denediniz mi? Gerçi zırp pırt böyle yıkatmaya para dayanmaz. En güzeli dediğiniz gibi kendimiz yıkamak. Umarım rahat bir yer bulup istediğiniz gibi temizlersiniz arabanızı. Oda gerçekten ayrı bir zevk çünkü.

Saygılar,
2011 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2011, 12:51:17 »
Bence araçlara uzun yolculuktan sonra detaylı iç temizlik yaptırılması lazım.Kendi memleketim için söyleyeyim daha doğrusu.Asfalt yok.heryer toprak çamur sürekli yağmur yağıyor arabanın içi tozlanıyor.Araç şu an tamirde çıkınca sonaxta 250 tl ye detaylı iç temizlik yaptıracağız inş
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2011, 14:01:08 »
Bence araçlara uzun yolculuktan sonra detaylı iç temizlik yaptırılması lazım.Kendi memleketim için söyleyeyim daha doğrusu.Asfalt yok.heryer toprak çamur sürekli yağmur yağıyor arabanın içi tozlanıyor.Araç şu an tamirde çıkınca sonaxta 250 tl ye detaylı iç temizlik yaptıracağız inş

sabahtan akşama kadar temizle içini. işin ne ? :D ben can sıkıntısına koltukları yıkamıştım koslayla :D tavanını da silmiştim :)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2011, 14:45:09 »
Ben önceki arabamı Levent Sanayi Mahallesinde Poly Top diye bir yıkamacıya yıkattım,Detaylı temizlik yapıyorlar 2-3 kez yıkattım. Memnun kaldım. Zeytinburnunde ikamet ettiğim için uzak geliyor, gidemiyorum. Sultan Selim Cad. No. 184 Sanayi Mahallesi Petrol Ofisi istasyonunun hemen üst tarafında bodrum katta ben memnun kaldım. Bir kez arabanı yıkatırsın beğenirsen devamlı gidersin.Beğenmezsen bir kez yıkama parası vermiş olursun Tel 278 03 34 Poly top sitesinden aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2011, 15:32:46 »
sabahtan akşama kadar temizle içini. işin ne ? :D ben can sıkıntısına koltukları yıkamıştım koslayla :D tavanını da silmiştim :)

Aynen bende :D Çokta güzel oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2011, 16:04:32 »
kış başlarında kaloriferi söktürüp doğal gaza geçerken, kat kaloriferinin deposunda epeyce mazot kaldığını fark ettim
koyacak yerim olmadığı için, ustalara vermiştim, sanırım 40 litre falandı, bir küçük kola şişesinde kendime almıştım ama hiç lazım olmuyor
malum ben hep asfaltta kullanıyorum, araziye falan çıkmıyorum, çıkılmaz zaten benim arabayla, doğal olarakta zift falan gelmiyor arabaya

Şimdi bu durumda Güven Kardeş 320 km. yerine az daha uzayıp (500 km. falan)  İzmire gelse hem benim garajda arabasını yıkarız,
hem eldeki mazotla ziftleri çıkarırız, hemde  istrese makineyle cila da atarız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 29, 2011, 17:07:30 »
kış başlarında kaloriferi söktürüp doğal gaza geçerken, kat kaloriferinin deposunda epeyce mazot kaldığını fark ettim
koyacak yerim olmadığı için, ustalara vermiştim, sanırım 40 litre falandı, bir küçük kola şişesinde kendime almıştım ama hiç lazım olmuyor
malum ben hep asfaltta kullanıyorum, araziye falan çıkmıyorum, çıkılmaz zaten benim arabayla, doğal olarakta zift falan gelmiyor arabaya

Şimdi bu durumda Güven Kardeş 320 km. yerine az daha uzayıp (500 km. falan)  İzmire gelse hem benim garajda arabasını yıkarız,
hem eldeki mazotla ziftleri çıkarırız, hemde  istrese makineyle cila da atarız
Ahh bee Kemal abi :(( Çarşamba  akşam saatleri İzmir , Konak'taydım, keşke önceden açmış olsaydım bu konuyu :( geçerken uğrarduım, hem tanışmış olurduk hemde bir çayını içerdik :(
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 29, 2011, 17:19:09 »
malum tatil dönemi herkes bir yerlere gitme derdinde özellikle antalya, burdur, afyon v.b yollarda bu ara yoğun olarak çalışma var, ancak
karayolları asfalt çalışmalarında yolun bir şeridini kapatmak yerine tümünü kapatıp üzerine bolca zifti dökmeyi vazife saydığı için bu yolları
kullanan arkadaşların arabalarının halini görseniz şaşırırsınız, ben şanslı idim ki ters yönde gidiyordum, sıcaktan iyice gevşeyen zift araçların
tavanına kadar sıçramış bunda yanlarından umursuzca geçen kamyonlarıda saymak gerek, yahu insan bu adamlar yavaş gidiyor diye düşünür değilmi ama yok :(

sonuçta ziftli bölgeyi geçtikten sonra tüm benzinciler tıklım tıklım dolu herkes batan araçlarından mazot ile zift çıkarmaya uğraşıyor, bir öyle tek yıkama ile çıksa iyi en az iki kere mazotla yıkatmak gerekiyor günlerce o aracın mazot kokmasıda cabası

afyon üzerinden antalya yada side yönüne gidecek arkadaşlar özellikle ısparta üzerinden aksu antalya yolunu kullanmasın uzun km.ler boyunca yol zift içinde
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 29, 2011, 17:26:18 »
gaz yağı boyayı sertleştiriyor,daha da kullanıma devam edilirse çatlaklara yol açıyor diye biliyorum  güven şahsen ben aracıma sürmem
bence de en basit çözümü margarin,
birde meguiars'ın "clean pack" olayı var,biraz sert sakız kıvamında macun türü bi ürün 50 grramı 20-25 lira sanırım cila öncesinde yüzeyi pürüzsüz hale getirmek için kullanılır zift lekesi,sinek ölüsü..... v.b. lekeleri çıkartıp yüzeye satenmsi bi dokunuş kazandırır.
cila yapmadan önce ben kullanıyorum yorucu oluyor ama gayet başarılı.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 29, 2011, 18:13:36 »
asfalt lekesi nedeniyle daha yeni mazotla temizlik yaptım 200-300 gr yetiyor, gaz yağının besleme konusunda ki performansının detayını tam bilemiyorum...

şişli çevresinde pahalıya yıkıyorlar, gayrettepede(eski samiyenin orada) şirket otoparkında bazen yıkatıyorum, güzel temizliyorlar... yıkatma konusunda öneri yapabileceğim yer profilonun arkasından yahya kemal tarafına giderken sağda yıkamacı var 1 tanede karşısında var, aralarında sıkı bir rekabet var 5 tl ye yıkıyorlar,hakikaten davlumbaz içlerine varana kadar çok temiz yıkıyorlar, yıkamacı ismini bilemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Temmuz 29, 2011, 18:16:30 »
Muhammet abi mazotla silmeyin. Benim eski aracıda mazotla siliyorduk, sildiğimiz yerler zamanla soldu ve güneşte çok kötü gözüküyordu. Babamda sil sil bişey olmaz derdi hep boya 1-2 sene sonra solunca babama göstermiştim. DEmek ki soluyormuş demişti.:)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!