Gönderen Konu: Arabamı nerede yıkarım....  (Okunma sayısı 4873 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Arabamı nerede yıkarım....
« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2011, 18:30:24 »
Muhammet abi mazotla silmeyin. Benim eski aracıda mazotla siliyorduk, sildiğimiz yerler zamanla soldu ve güneşte çok kötü gözüküyordu. Babamda sil sil bişey olmaz derdi hep boya 1-2 sene sonra solunca babama göstermiştim. DEmek ki soluyormuş demişti.:)

hadi yaaa, bizde babanın sözüyle yapıyoruz yada yaptırılıyoruz... bi defa sordum, mazot dedi ve baktım ki mazotla ziftleri silmişti, geçen uzun yoldada zift jantlarla yanları hafif gelmişti bende sildim iyimi????  neyse bilgi için teşekkürler sinan...

edit: ACD margarinle silmiyorum diye kızıp durma,silicem...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Temmuz 29, 2011, 18:30:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Temmuz 29, 2011, 20:11:53 »
Gazyağı, mazot, benzin vb. ile sürekli olarak yapılan işlemler bir süre sonra boyanıza zarar verir arkadaşlar. En az zarar veren ve en etkili sonuç alabileceğiniz ürün terebentindir. Tabi bunu da devamlı kullanmayın. Ya da kaliteli markaların ürünlerini kullanın, ama sonuçta bunlarda da petrol türevleri vardır. (Benim görüşlerim değil, petrokimya sektöründe çalışan, araba manyağı kimya müh. bir arkadaşımın söyledikleri)

Ne kullanırsanız kullanın, işiniz bittikten sonra o bölgeyi şampuanla yıkayın ve bol suyla durulayın. Ardından da hafif bir wax atarsanız hiçbir problem olmaz.