Gönderen Konu: opel vw hyundai den bıkmış birisi olarak yardımlarınıza ihtiyacım var  (Okunma sayısı 5184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar gecenin bu saatinde bile araba araştırmakla meşgulüm  2 defa vectra  1 kere astra 1 kere passat 2 kere hyundai sahibi oldum ama bu markaların bitmek tükenmek bilmeyen arızalarında bıktım usandım (hyundai diğerlerine göre daha az arıza veren bir araç) uzun araştırmalarım sonunda 2007 model 1.6 avensis comfort buldum bugün yarın almak üzereyim forumda gördüğüm kadarı ile pek şikayetçi olan yok hatta hiç şikayetçi olan yok ne dersiniz bu aracı almamı tavsiye edermisiniz opel ve vw nin elektrik ve elektronik arızalarından bıktım usandım alacağım avensis 70.000 km de servis bakımlı hatasız üzerinde landi renzo kit var  1 ay önce takılmış son fiyat 31.000 tl diyor birde kafama takılan bir sorun var piyasada pek fazla avensis yok bu aracın yedek parça durumu nedir kolaylıkla her türlü aksamını bulabilirmiyiz mesela opelin parçaları peynir ekmek gibiydi keza vw de öyle

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Yedek parça konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum. Dikkat etmeye başlarsanız, çok avensis göreceğinize eminim :).

Aracı test etmenizi tavsiye ederim. Performans düşkünü iseniz 1.6 avensisi sürmeden karar vermeyin.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Uğur bey öncelikle hoş geldiniz. Biliyorsunuz ki aracın önceki sahipleri aracı nasıl kullanıyorsa o araç öyle gidiyor. Siz aracı almadan önce bir toyota servisine götürün ve bir ekspertiz raporu alın araç ile ilgili. Toyotalar sağlam araçlar, fakat bakımı zamanında yapılmamış yada düzgün kullanılmamış bir araç ise hangi marka olursa olsun araç sıkıntı çıkartabiliyor. 
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
yeni lpg takıp satılmaya kalkınca kıl oluyorum nedense
motor ışığımı yandı çekişmi çok düştü falan diye dikkatli olmakta yarar var
yoksa seçtiğiniz araç güzel... lpg işi sıkıcı
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Yedek parça konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum. Dikkat etmeye başlarsanız, çok avensis göreceğinize eminim :).

Aracı test etmenizi tavsiye ederim. Performans düşkünü iseniz 1.6 avensisi sürmeden karar vermeyin.

performanstan çok konfor benim için daha önemli 1.6 motor vectra kullandım 100 hp 1280 kg eminimki vectradan daha atiktir vectra bana yetiyordu ama dediğim gibi hergün sanayideyim birgün falanca sensör öbürgün falanca müşür bıktım usandım yani anlayacağınız toyotaya geçmemin tek sebebi bu asıl benim için önmli olan yedek parça meselesi avensisin yedek parça durumu nasıl mekanik aksam olsun kaporta aksamı olsun motor aksamı olsun rahatlıkla bulunabiliyormu en önemlisi bu benm için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi

arkadaş bir subay ve ilk sahibi aracın benzinine dayanamamış ve lpg taktırmış 1 ay kadar önce ve afganistana tayini çıkmış ben binecektim arabamdan çok memnundum diyor ama yurtdışına gideceğim diyor onun için satıyormuş tabi insan şüpheleniyor ama aracı satacak olsa atiker takardı neden landirenzo taktırsınki tabikide yetkili serviste expertiz raporu alacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Uğur bey öncelikle hoş geldiniz. Biliyorsunuz ki aracın önceki sahipleri aracı nasıl kullanıyorsa o araç öyle gidiyor. Siz aracı almadan önce bir toyota servisine götürün ve bir ekspertiz raporu alın araç ile ilgili. Toyotalar sağlam araçlar, fakat bakımı zamanında yapılmamış yada düzgün kullanılmamış bir araç ise hangi marka olursa olsun araç sıkıntı çıkartabiliyor.
hoşbulduk hocam teşekkür ederim emin olun ilk sahibi memur 40.000 kmde astra aldım yok cim modülü yok egr valfi yok falan sensörü yok ateşleme bobini yok abs beyni  opeller gerçekten çok arıza veren araçlar elimden 3 tane opel geçti hepsindemi kronik arıza olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar gecenin bu saatinde bile araba araştırmakla meşgulüm  2 defa vectra  1 kere astra 1 kere passat 2 kere hyundai sahibi oldum ama bu markaların bitmek tükenmek bilmeyen arızalarında bıktım usandım (hyundai diğerlerine göre daha az arıza veren bir araç) uzun araştırmalarım sonunda 2007 model 1.6 avensis comfort buldum bugün yarın almak üzereyim forumda gördüğüm kadarı ile pek şikayetçi olan yok hatta hiç şikayetçi olan yok ne dersiniz bu aracı almamı tavsiye edermisiniz opel ve vw nin elektrik ve elektronik arızalarından bıktım usandım alacağım avensis 70.000 km de servis bakımlı hatasız üzerinde landi renzo kit var  1 ay önce takılmış son fiyat 31.000 tl diyor birde kafama takılan bir sorun var piyasada pek fazla avensis yok bu aracın yedek parça durumu nedir kolaylıkla her türlü aksamını bulabilirmiyiz mesela opelin parçaları peynir ekmek gibiydi keza vw de öyle

Uğur Bey merhaba,

Diğer araçlarda yaşadığınız sorunlardan sonra, avensis size bambaşka gelecektir. Hatta benim gibi bir süre sonra sorunsuzluktan sıkılacaksınız. (Gerçi ben corolla kullanıyorum ama farketmez)

Tabii burada önemli olan alacağınız aracın sizden önceki hayatında sorunlu olup olmadığı. Ben de büyük masraflar yapılan (LPG takılan, yeni motor yaptırılan vb.) ve bir iki ay sonra satılan araçlara şüpheyle bakmışımdır hep. Nedeninin ne olduğu söylenirse söylensin...

Avensis için parça sorunu yaşamazsınız. Aracın motor ve yürüyen aksamını çok iyi inceletin. Problem yoksa düşünmeyin, alın... Kendiniz de iyi baktıktan sonra çok uzun yıllar problemsiz kullanabilirsiniz.

Kaporta hakkında bilgi vermemişsiniz, o da iyi ise mükemmel olur. Gerçi, kaportadaki vuruk, çizik, boyalı, değişmiş vb. parçaları ben hiç umursamam, tampon değişmiş, çamurluk değişmiş vb. lafların özellikle çeşitli kesimlerin aracın fiyatını düşürmek için kullandıkları bahaneler olduğunu bilen birisi olarak. Ama aracın büyük bir kaza yapmadığına, takla atmadığına emin olmak lazım.

70000 km., eğer iyi bakılmışsa, bu araçlar için hiçbir şey değil. Benim araç 86000'de ama performans ilk günkü gibi.

Fiyat konusunu ise cebinize göre değerlendirin. Bakımlı bir araca her zaman birkaç bin fazla bile verebilirim şahsen. Araç iyiyse ve bütçenize uygunsa bakmayın gerisine.

Bütün bunlara ek olarak, iyi bir servis/usta edinin her ihtimale karşı. Problemsizlikten canınız sıkıldığında çay içip laklak edersiniz :)

Hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Uğur Bey merhaba,

Diğer araçlarda yaşadığınız sorunlardan sonra, avensis size bambaşka gelecektir. Hatta benim gibi bir süre sonra sorunsuzluktan sıkılacaksınız. (Gerçi ben corolla kullanıyorum ama farketmez)

Tabii burada önemli olan alacağınız aracın sizden önceki hayatında sorunlu olup olmadığı. Ben de büyük masraflar yapılan (LPG takılan, yeni motor yaptırılan vb.) ve bir iki ay sonra satılan araçlara şüpheyle bakmışımdır hep. Nedeninin ne olduğu söylenirse söylensin...

Avensis için parça sorunu yaşamazsınız. Aracın motor ve yürüyen aksamını çok iyi inceletin. Problem yoksa düşünmeyin, alın... Kendiniz de iyi baktıktan sonra çok uzun yıllar problemsiz kullanabilirsiniz.

Kaporta hakkında bilgi vermemişsiniz, o da iyi ise mükemmel olur. Gerçi, kaportadaki vuruk, çizik, boyalı, değişmiş vb. parçaları ben hiç umursamam, tampon değişmiş, çamurluk değişmiş vb. lafların özellikle çeşitli kesimlerin aracın fiyatını düşürmek için kullandıkları bahaneler olduğunu bilen birisi olarak. Ama aracın büyük bir kaza yapmadığına, takla atmadığına emin olmak lazım.

70000 km., eğer iyi bakılmışsa, bu araçlar için hiçbir şey değil. Benim araç 86000'de ama performans ilk günkü gibi.

Fiyat konusunu ise cebinize göre değerlendirin. Bakımlı bir araca her zaman birkaç bin fazla bile verebilirim şahsen. Araç iyiyse ve bütçenize uygunsa bakmayın gerisine.

Bütün bunlara ek olarak, iyi bir servis/usta edinin her ihtimale karşı. Problemsizlikten canınız sıkıldığında çay içip laklak edersiniz :)

Hayırlı olsun

atilla bey ilginiz için teşekkür ederim kaporta aksamı söylediğine göre hiç hata boya vs yokmuş alacağım kişi bir subay ilk sahibi ve servs bakımlı olduğunu söylüyor ben yinede yetkili servisten expertiz raporu için randevu aldım aracı göstereceğim inşallah bir problemi yoktur avensise binmeyi çok istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
atilla bey ilginiz için teşekkür ederim kaporta aksamı söylediğine göre hiç hata boya vs yokmuş alacağım kişi bir subay ilk sahibi ve servs bakımlı olduğunu söylüyor ben yinede yetkili servisten expertiz raporu için randevu aldım aracı göstereceğim inşallah bir problemi yoktur avensise binmeyi çok istiyorum

Rica ederim.
Siz yine de kaporta konusunda serviste iyice baktırın. Özellikle sol ön kapıya iyi baksınlar boya vb. için.
Ufak tefek problemler varsa da kaportada, dediğim gibi kafanıza takmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Abim aracın piyasada pek olmayışının sebebi kimsenin aracını satmıyor oluşu yada satılığa çıkaranın hemen satmasından kaynaklanıyor zaten galericiler sitesine gittiyseniz konyada hiç Toyota marka araç bulamazsınız galerilerde.. Aracın km si gayet ideal toyota için yedek parça sıkıntısını hiç yaşayacağınızı zannetmiyorumda eğer araç kazasız belasız temiz birşeyse hor kullanılmamışsa güle güle kullanırsınız inşallah saygılar aa unutmuşum ekleyeyim hemen :) aracı stabilize yolda (ki konyada bunu bulmak çok zor) test edin şehir içi hızlanmaya frenlemeye dikkat edin son olarak dyno verisi zaten expertiz kontrolünde dyno ve boyaya bakıyorlar motoru içini dışını altını heryerini kontrl ediyorlar konyada bu tip yer çok ve fiyatta hepsi dahil pazarlık yapmıyorlar 50tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Abim aracın piyasada pek olmayışının sebebi kimsenin aracını satmıyor oluşu yada satılığa çıkaranın hemen satmasından kaynaklanıyor zaten galericiler sitesine gittiyseniz konyada hiç Toyota marka araç bulamazsınız galerilerde.. Aracın km si gayet ideal toyota için yedek parça sıkıntısını hiç yaşayacağınızı zannetmiyorumda eğer araç kazasız belasız temiz birşeyse hor kullanılmamışsa güle güle kullanırsınız inşallah saygılar aa unutmuşum ekleyeyim hemen :) aracı stabilize yolda (ki konyada bunu bulmak çok zor) test edin şehir içi hızlanmaya frenlemeye dikkat edin son olarak dyno verisi zaten expertiz kontrolünde dyno ve boyaya bakıyorlar motoru içini dışını altını heryerini kontrl ediyorlar konyada bu tip yer çok ve fiyatta hepsi dahil pazarlık yapmıyorlar 50tl

arda bey ilginiz için teşekkür edrim az önce otojen ve mutlu oto özel servisle görüştüm evet parça sıkıntısı yok dediler içim rahatladı aracı konyada değilde ankaradan alacağım o yüzden reis toyota dan randevu aldım 150 tl fiyat verdiler expertiz için sonuçta 31.000 tl para bağlayacağız 150 tl den kaçmak olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
arda bey ilginiz için teşekkür edrim az önce otojen ve mutlu oto özel servisle görüştüm evet parça sıkıntısı yok dediler içim rahatladı aracı konyada değilde ankaradan alacağım o yüzden reis toyota dan randevu aldım 150 tl fiyat verdiler expertiz için sonuçta 31.000 tl para bağlayacağız 150 tl den kaçmak olmaz

Aman abim ne yaptın bey olmadı ama yaşım henüz 18 :) 150tl fiyat siz bilirsiniz elbette otojen veya reis daha detaylı inceleyecektir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
Aman abim ne yaptın bey olmadı ama yaşım henüz 18 :) 150tl fiyat siz bilirsiniz elbette otojen veya reis daha detaylı inceleyecektir...

olsun ne demek samimi olmadığım insanlara hep bu şekilde hitap ederim istersen 10 yaşında ol  ankarada tanıdığım usta olmadığı için mecburen yetkili servis reis te baktıracağım artık yapacak birşey yok zaten 2 tane yetkili servis var ankarada diğeri 250 tl fiyat verdi en uygunu reis artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim kısmetse çarşamba günü aracı almaya gideceğim inşallah bir pürüz çıkmaz da alırım gerçekten çok istediğim bir araç avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Allah hayırlısını nasip etsin :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+

Neden öyle düşünüyorsunuz? Belki adam bir üst modele geçmeye karar verdi. Bu dediğiniz herkes için geçerli değil.

Avensis hayırlı olsun güzel seçim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Ugur bey ekspertiz raporu için Reis'e değilde Toyan'a gitmenizi tavsiye ederim.Aracı alırsanız şimdiden hayırlı olsun
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
tahmin ediyorum ki avensisin yedek parçalarına çok fazla ihtiyacınız olmayacak, o yönden sıkıntı yapmayın...
sadece arkadaşlarında dediği gibi, yeni LPG taktırıp satılıyor olunca ben de biraz kıllanıyorum.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Rica ederim.
Siz yine de kaporta konusunda serviste iyice baktırın. Özellikle sol ön kapıya iyi baksınlar boya vb. için.
Ufak tefek problemler varsa da kaportada, dediğim gibi kafanıza takmayın.
atilla abi neden özellikle son ön kapı ?
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)